Een VPN installeren op Android? Makkelijk met onze gidsen! | VPNOverzicht

Als je een VPN-abonnement hebt, is de kans groot dat je dit ook op je Android-apparaat (en) wilt gebruiken. Velen van ons brengen tegenwoordig immers meer van hun online tijd door op hun mobiele telefoon of tablet dan op hun pc. Er zijn verschillende manieren om een ​​VPN op je Android-apparaat te installeren. In dit artikel zullen we er vier bespreken en uitleggen. Voor degenen onder u die er meteen naar willen gaan, beginnen we waarschijnlijk met de snelste en gemakkelijkste manier: het gebruik van een speciale VPN-app voor Android. Maak je geen zorgen als je meer informatie nodig hebt. Dit artikel bespreekt tenslotte ook de beste VPN-services voor Android en drie andere manieren om een ​​VPN op uw Android-apparaat (en) te installeren.


Een VPN op Android installeren met een VPN-app

Het gebruik van een speciale Android-app is naar onze mening de gemakkelijkste en snelste manier om een ​​VPN op Android te installeren en configureren. Daarom raden we dit aan Android-gebruikers aan. Zorg er echter voor dat uw VPN een speciale Android-app biedt als u deze route volgt. Immers, niet alle VPN-providers doen dat. Vrijwel alle populaire VPN-providers hebben tegenwoordig een degelijke of zelfs een goede Android-app.

Weet u niet zeker wat de beste VPN-app voor uw Android-apparaat is? Bekijk het gedeelte dat hier verderop in het artikel over gaat of, als je meteen een VPN wilt gaan gebruiken, kies een van onze top 5 VPN-providers. Alle VPN’s op deze lijst bieden een geweldige app voor Android.

Lees nu zonder verder oponthoud de korte handleiding hieronder om erachter te komen hoe u een VPN op uw Android-apparaat instelt met behulp van een speciale app uit de Google Play Store.

1. Neem een ​​abonnement en een account bij uw favoriete VPN-provider.

2. Download de Android-app van je VPN-provider uit de Google Play Store.

Zoeken in Google Play Store: VPN

3. Installeer de app.

4. Open de app. Er zal waarschijnlijk een bericht verschijnen waarin de app u om toestemming vraagt ​​om een ​​VPN-verbinding met uw apparaat te maken. Klik op “toestaan” of “ja” (of welke knop u ook moet klikken om uw toestemming aan te geven).

5. Log in met de VPN-service. U heeft waarschijnlijk inmiddels een e-mail van uw VPN-service ontvangen met inloginstructies en / of u heeft waarschijnlijk zelf een wachtwoord aangemaakt. Gebruik deze gegevens om u aan te melden bij de VPN-service.

6. Na het inloggen komt u op het dashboard van uw VPN-app, waar u verschillende opties ziet, afhankelijk van uw VPN-provider.

7. Kies een serverlocatie en een server om verbinding mee te maken.

Surfshark-server selectie Android

8. De VPN is nu ingeschakeld. De meeste Android-apparaten laten zien dat er een VPN actief is. Ze doen dit meestal door een klein pictogram bovenaan uw scherm weer te geven.

Wat is de beste VPN voor mijn Android-apparaat?

Als je onze korte en handige gids voorlopig hebt overgeslagen, omdat je wat meer informatie nodig hebt, bijvoorbeeld over de beste VPN voor jou, maak je geen zorgen. We begrijpen dat niet iedereen al duidelijk heeft welke VPN voor hen het beste is. De keuze kan een beetje overweldigend lijken met zoveel VPN-providers die er tegenwoordig zijn.

Gelukkig is het kiezen van een goede VPN-provider niet zo moeilijk als je zou denken. Net als bij elke andere aankoop, moet u zich immers bewust zijn van uw eigen wensen en behoeften bij het kiezen van een VPN-provider. Wil je bijvoorbeeld de VPN gebruiken om te deblokkeren en te genieten van streaming inhoud, zoals de Amerikaanse versie van Netflix? Of wil je gewoon meer privacy tegen een zeer redelijke prijs?

Omdat we begrijpen dat Android-gebruikers ook heel verschillende vereisten hebben als het gaat om hun VPN-service, hebben we hieronder drie geweldige Android VPN’s opgenomen, die allemaal hun eigen voordelen bieden. Uiteraard zijn alle drie deze providers perfect compatibel met Android en bieden ze een geweldige Android-app.

ExpressVPN: de beste allround en streaming VPN voor Android

Naar onze mening is ExpressVPN de beste allround VPN voor Android. ExpressVPN is extreem snel, heeft veel servers (3000+ servers in 94 landen) en is eenvoudig te installeren op Android. Bovendien maken de supersnelle servers van ExpressVPN deze VPN geweldig voor streamen (en zelfs downloaden) op Android. Samen met het vermogen van ExpressVPN om geografisch beperkte inhoud te deblokkeren, zoals de Amerikaanse versie van Netflix (als je niet in de VS bent), maken de indrukwekkende streamingsnelheden ExpressVPN perfect voor al je entertainmentbehoeften op Android!

Bovendien is ExpressVPN een zeer veilige VPN die geweldige gegevensversleuteling biedt. Dit is natuurlijk geweldig om te weten. Velen van ons gebruiken tenslotte onze (draagbare) Android-apparaten om verbinding te maken met openbare wifi-hotspots en dergelijke. Deze kunnen erg onveilig zijn zonder de bescherming die een betrouwbare VPN, zoals ExpressVPN, biedt.

NordVPN: de ultieme deblokkerende VPN voor Android

Ondanks de lage prijs biedt NordVPN alles wat u van een echte premium VPN mag verwachten. Om te beginnen kunnen Android-gebruikers met een NordVPN-abonnement kiezen uit twee van de allerbeste VPN-coderingsprotocollen die er zijn: OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP). Bovendien biedt NordVPN goede snelheden en een indrukwekkende selectie van servers (5200+ servers in 59 landen).

Het grote servernetwerk van NordVPN is erg handig tijdens een van NordVPN’s nuttigste applicaties: het omzeilen van geografische beperkingen en censuur. NordVPN is tenslotte geweldig in het deblokkeren van geografisch geblokkeerde inhoud, zoals de Amerikaanse versie van Netflix wanneer je niet in de VS bent, of Google of andere applicaties en websites wanneer je in China bent. De vele verschillende serverlocaties van NordVPN zorgen ervoor dat u inhoud uit een groot aantal verschillende landen kunt deblokkeren. Een van de redenen waarom NordVPN zo goed is in het deblokkeren, is vanwege twee zeer nuttige functies die het biedt: speciale IP-adressen en verduisterde servers. Als u meer wilt weten over deze functies, klikt u gewoon op de links.

Surfshark: de ultieme premium budget VPN voor Android

Een premium budget VPN? Is dat zelfs mogelijk? Dankzij Surfshark weten we dat het zo is! Surfshark laat zien dat deze onwaarschijnlijke formule van premium kwaliteit en betaalbaarheid ook kan worden toegepast op Android. Surfshark biedt tenslotte enkele van de meest betrouwbare versleutelingsprotocollen, waaronder OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP). Deze protocollen worden door veel experts beschouwd als twee van de veiligste (zo niet de veiligste, periode), snelste en meest efficiënte coderingsprotocollen. Als zodanig biedt Surfshark geweldige snelheden, of je nu aan het browsen, streamen, downloaden of zelfs gamen bent. Bovendien biedt Surfshark een aantal geweldige extra functies, waarvan sommige normaal gesproken alleen worden aangeboden door duurdere concurrenten. Zo biedt Surfshark een kill switch, statische IP-adressen, dubbele VPN-verbindingen en een whitelisting-functie. Dit alles heeft een prijs van slechts $ 1,99 bij Surfshark.

Ten slotte is Surfshark een van de weinige VPN-providers (vooral binnen zijn prijsklasse) waarmee je één abonnement op zoveel apparaten kunt gebruiken als je wilt. Als zodanig kunt u met Surfshark profiteren van alle voordelen van een VPN op al uw (Android) apparaten!

Een Android VPN installeren zonder een app te gebruiken

De meeste VPN-providers bieden tegenwoordig applicaties voor veel verschillende besturingssystemen, waaronder Android. Dit geldt echter niet voor alle VPN-providers. Bovendien wilt u misschien liever een VPN op uw router installeren, omdat u al uw (Android) apparaten met de VPN wilt verbinden. Helaas bieden veel VPN-services geen applicatie aan die dit (nog) niet ondersteunt. Ten slotte zijn er ook mensen die om wat voor reden dan ook liever handmatig een VPN instellen.

Hoe dan ook, wat je reden ook is om geen VPN-app te gebruiken, hieronder vind je drie andere manieren om een ​​VPN-verbinding op Android in te stellen.

Een VPN op Android installeren door uw netwerkinstellingen te wijzigen

Als u een VPN-app niet op uw Android-apparaat kunt of wilt installeren, is er nog een relatief eenvoudige manier om een ​​VPN in te stellen: uw netwerkinstellingen wijzigen. Deze methode is handig als uw VPN bijvoorbeeld geen speciale Android-app biedt. Lees de snelle en eenvoudige handleiding hieronder om te zien hoe deze methode werkt.

 1. Neem een ​​abonnement en een account bij de VPN-provider van uw keuze.
 2. Ga naar de instellingen van je Android-apparaten.
 3. Ga naar de sectie over netwerken en selecteer “VPN”.
 4. U komt op een scherm waar al uw VPN-verbindingen worden weergegeven (dus waarschijnlijk nog geen enkele). Wanneer u een VPN-verbinding heeft toegevoegd, kunt u deze ook vanuit dit scherm configureren. Selecteer in ieder geval voorlopig ‘VPN toevoegen’.
 5. Nu zie je een scherm waar je de gegevens van je VPN-provider en je inloggegevens kunt invullen. U kunt de details van de VPN meestal vinden op de website van de provider. Zo niet, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van de VPN.
 6. Wanneer u alle informatie heeft ingevuld, slaat u deze gewoon op. Meestal wordt dit gedaan door een klein “vinkje” in de rechterbovenhoek te selecteren.
 7. Maak nu verbinding met de VPN. Dit doe je door op de kleine schakelknop te drukken, waardoor deze blauw wordt.

Andere manieren om een ​​VPN op Android in te stellen

RouterNaast het installeren en instellen van een VPN rechtstreeks op uw Android-apparaat, kunt u uw apparaat ook verbinden met een VPN via een ander apparaat met een VPN-verbinding. Dit kan door een VPN in te stellen op uw (virtuele) router. Op deze manier hebben alle (Android) apparaten die op de router zijn aangesloten een VPN-verbinding, zonder dat u VPN-apps hoeft te downloaden en installeren of de netwerkinstellingen op uw Android-apparaat (en) hoeft te configureren. Lees hieronder om te zien hoe deze methode werkt.

Een VPN installeren op je router

Het installeren van een VPN op uw router is niet geheel zonder risico. Het gaat tenslotte om het veranderen van een beetje gehannes met de firmware van je router, ook wel “knipperen” genoemd. Als dit niet goed wordt gedaan, kan dit uw router beschadigen. Zorg er daarom altijd voor dat u onze instructies volgt om grote problemen te voorkomen.

 1. Controleer eerst of het mogelijk is om een ​​VPN op uw specifieke router te installeren. Ons artikel over de beste VPN-routers biedt hierbij hulp.
 2. Flash de firmware van je router en installeer je VPN. Volg hiervoor deze handige en uitgebreide gids.
 3. Wanneer je de firmware van je router hebt geflitst en je VPN hebt geïnstalleerd, verbind je eenvoudig je Android-apparaat met de router. Nu wordt het automatisch verbonden met de VPN, net als alle andere apparaten die op uw router zijn aangesloten.

Een VPN installeren op een virtuele router (pc of Mac)

Als u de firmware van uw router niet kunt of wilt flashen, is er nog een andere optie. In dat geval kunt u uw pc of Mac-computer gebruiken als virtuele router en de VPN op deze virtuele router instellen. Dit betekent dat uw computer in wezen zal fungeren als een echte router voor alle aangesloten (Android) apparaten. Dit betekent op zijn beurt dat al deze apparaten ook worden verbonden met uw VPN. Volg de korte handleiding hieronder om deze methode te gebruiken.

 1. Installeer een VPN op je computer. Dit is meestal gewoon een kwestie van het downloaden van een applicatie voor je pc of Mac-computer. Als je problemen hebt, kijk dan eens naar onze VPN-review sectie. Hier vindt u veel VPN-recensies, inclusief installatie-instructies.
 2. Schakel de hotspot-functie in op uw computer. De manier waarop dit wordt gedaan, verschilt per computer en besturingssysteem. Op veel computers navigeer je gewoon naar internetverbindingen en vervolgens naar ‘instellingen’, waar je een sectie vindt met de naam ‘mobiele hotspot’ of iets dergelijks.
 3. Verbind je Android-apparaat met deze hotspot. Nu is uw apparaat ook verbonden met uw VPN.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me