TunnelBear Review (2020): gebruiksvriendelijk, maar geen Netflix

TunnelBear Review (2020) | Leuk en gebruiksvriendelijk, maar geen Netflix of Torrents

TunnelBear is een van de vrolijkste VPN’s op de markt. De meeste mensen kennen deze provider als een goede gratis VPN-service met veel beren. Omdat de gratis versie van TunnelBear bijna net zo goed werkt als de betaalde optie, is dit een goede provider voor mensen die nieuw zijn bij VPN’s.


Het hoofdkantoor van TunnelBear bevindt zich in Canada. Onlangs werd deze VPN gekocht door internetbeveiligingsbedrijf McAfee. TunnelBear geeft je toegang tot 20 verschillende locaties. Ze geven echter niet aan hoeveel servers ze hebben. Bovendien moet je wel wat woordspelingen kunnen dragen, want deze provider blinkt daarin uit.

Hieronder lees je hoe TunnelBear scoort op de verschillende aspecten van een VPN. Eerst zult u zien hoe deze VPN uw verbindingssnelheid en uw online veiligheid zal beïnvloeden. Dan kunt u lezen over hun gebruiksvriendelijkheid, servernetwerk en extra optie. Hopelijk helpt onze testrun van TunnelBear je om erachter te komen of dit de provider is die aan al je behoeften voldoet.

Specificaties TunnelBear

 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP / IPsec, IKEv2
 • Logboekbeleid: Geen verkeer of IP-logs
 • Servers: Servers in meer dan 20 landen
 • Prijs: Vanaf $ 4,99 per maand
 • Geldteruggarantie: Geen

Snelheid – Hoe snel is TunnelBear?

De snelheid van een VPN-verbinding is erg belangrijk als je meer wilt doen dan alleen internetten. Als je een film wilt kijken of online games wilt spelen, zul je merken wanneer een VPN niet zo snel is. We hebben de snelheid van onze verbinding met de TunnelBear-servers getest om te zien of er enige vertraging was. Dit hebben we gedaan door snelheidstesten uit te voeren en door de snelheid van de provider te beoordelen tijdens ons reguliere internetgebruik. Hieronder vindt u de resultaten.

Snelheidstestresultaten TunnelBear

Eerst kunt u de resultaten van onze snelheidstests zien. We hebben eerst onze normale snelheid getest om te zien hoe de verbinding met de TunnelBear-servers de snelheid zou beïnvloeden. Daarna hebben we de verbinding met een lokale server en een server in de VS getest. Afhankelijk van uw eigen internetsnelheden en locaties kunnen de resultaten verschillen.

Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest Geen VPN

Dit zijn de resultaten van onze internetsnelheid zonder VPN, bedoeld als uitgangspunt.

Snelheid met een lokale server (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest NL

Dit was de snelheid die we konden krijgen toen we verbinding maakten met een lokale TunnelBear-server. Zoals je kunt zien, zijn de download- en uploadsnelheid iets maar niet significant afgenomen. Bovendien is de ping vrijwel hetzelfde gebleven.

Snelheid met een Amerikaanse server (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest VS.

Toen we verbinding maakten met de snelste server in de Verenigde Staten, kregen we de volgende snelheidstestresultaten. Zoals je kunt zien, is de ping enorm gestegen en zijn de download- en uploadsnelheid behoorlijk afgenomen. Deze snelheden zijn echter waarschijnlijk nog steeds acceptabel voor de meeste internetgebruikers.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

TunnelBear is erg snel. Tijdens regelmatig browsen, YouTube kijken en downloaden konden we geen verandering in snelheid opmerken. Hoewel onze vertraging en ping tijdens het gamen zijn toegenomen, kun je TunnelBear nog steeds gebruiken om je favoriete shooters of RPG’s te spelen.

TunnelBear verbindt u automatisch met de snelste server voor u. Als u de “auto” opties selecteert, zal TunnelBear u verbinden met de server die het dichtst bij u in de buurt is. Als u op een andere locatie klikt, zorgt de software ervoor dat u verbinding maakt met de snelste server die ze in die regio beschikbaar hebben. Zo maak je altijd verbinding met de snelst mogelijke server.

Helaas konden we het downloaden van Netflix of torrent niet testen omdat TunnelBear deze niet meer toestaat. Maar daarover later meer.

Conclusie snelheid TunnelBear

 • TunnelBear is vrij snel
 • Bij dagelijks gebruik is er geen groot snelheidsverschil
 • TunnelBear verbindt u automatisch met de snelste serveroptie

Veiligheid – Hoe veilig is TunnelBear?

Het belangrijkste kenmerk van een VPN is misschien wel het beveiligingsniveau dat het kan bieden. Mensen gebruiken een VPN om ervoor te zorgen dat hun gegevens privé blijven en dat hun identiteit verborgen is. Met TunnelBear hoeft u zich geen zorgen te maken over uw online veiligheid. Ze voldoen aan de hoogste internationale coderingsstandaard en bieden enkele van de veiligste VPN-protocollen. In 2018 werd TunnelBear gekocht door McAfee. Dit is niet per se een slechte zaak. Sommige mensen zien het echter als een nadeel dat de VPN-service bij een Amerikaans bedrijf terecht is gekomen.

Hieronder leest u alles over hun logging en privacybeleid. Bovendien zult u ontdekken welke informatie TunnelBear nodig heeft als u een account bij hen aanmaakt.

Protocollen

TunnelBear heeft een sterke 256-bits codering, die wordt beschouwd als de standaard voor VPN’s. Op de meeste apparaten gebruikt TunnelBear het OpenVPN- of IKEv2-protocol. Voor iOS 9 en latere versies maakt TunnelBear gebruik van de IPSec- of IKEv2-protocollen.

Hieronder vindt u een tabel die u een overzicht geeft van de verschillende protocollen die TunnelBear op verschillende apparaten gebruikt.

Soort apparaat
Protocol
Data encryptie
ramenOpenVPN / IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN / IKEv2AES-256-GCM
Vanaf iOS 9IPSec / IKEv2AES-256-GCM

Logging en privacy

Dat TunnelBear zich in een van de 5 Eyes-landen bevindt, is niet ideaal voor privacydoeleinden. Ze beweren echter geen IP- of verkeerslogboeken bij te houden. TunnelBear houdt nog een paar andere dingen bij, maar daar zijn ze verfrissend open over. Als je precies wilt weten wat ze volgen, kun je naar hun privacypagina gaan die alles uitlegt.

TunnelBear-Logging-beleid

Hoewel de meeste VPN-providers beweren geen logboeken bij te houden, verzamelen de meesten vergelijkbare informatie als TunnelBear. Het is leuk om te zien dat TunnelBear niet bang is om dit op hun eigen website aan te pakken. Het belangrijkste is dat ze geen verkeer of IP-logs bijhouden. Dit betekent dat ze niet kunnen zien wat u doet wanneer u hun VPN gebruikt.

Tunnelbear heeft een onafhankelijke partij laten testen op hun veiligheid en zij hebben de resultaten gepubliceerd. In dit onderzoek lees je dat deze derde partij de veiligheidsrisico’s van de TunnelBear software heeft gecontroleerd. Op basis van dit rapport heeft TunnelBear verschillende noodzakelijke wijzigingen aangebracht. Dit laat zien dat ze bereid zijn om op hun gezicht te vallen, als dit uiteindelijk betekent dat hun service beter zal zijn.

Kill-schakelaar: VigilantBear

Waakzaam BeerTunnelBear heeft zijn eigen kill-switchoptie genaamd VigilantBear. Hoewel dit erg indrukwekkend klinkt, werkt het zeer vergelijkbaar met andere VPN-kill-switches. VigilantBear is een veiligheidsoptie binnen de TunnelBear-software die ervoor zorgt dat uw gegevens worden beschermd, zelfs wanneer de verbinding met uw VPN tijdelijk wordt verbroken. Normaal gesproken betekent dit dat uw gegevens even kwetsbaar zijn, maar met een kill-schakelaar blijven uw gegevens beschermd. De VigilantBear-optie zorgt ervoor dat uw gegevens hoe dan ook veilig blijven.

Welke informatie heeft TunnelBear nodig?

Om een ​​account aan te maken bij TunnelBear heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig. U kunt betalen met Bitcoin, wat betekent dat u anoniem een ​​account kunt aanmaken bij TunnelBear. Als u echter met andere opties betaalt, zoals uw creditcard, heeft TunnelBear meer van uw persoonlijke gegevens.

Conclusie veiligheid TunnelBear

 • Net als de meeste VPN’s heeft TunnelBear een sterke 256-bit encryptie
 • TunnelBear heeft sterke veiligheidsprotocollen voor alle apparaten (OpenVPN, IKEv2 en IPSec)
 • TunnelBear houdt geen IP- of verkeerslogs bij en is eerlijk over de gegevens die ze verzamelen
 • Het hoofdkantoor van TunnelBear bevindt zich in een 5 Eyes-land
 • TunnelBear maakt gebruik van onafhankelijk onderzoek door derden om hun beveiliging te verbeteren
 • TunnelBear heeft een kill-switchoptie genaamd VigilantBear
 • Om een ​​account aan te maken, heb je alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is TunnelBear?

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in VPN’s en daarom is het voor VPN-providers belangrijk om gebruiksvriendelijke apps te hebben. Een account aanmaken, de software installeren en communiceren met de klantenondersteuning moet eenvoudig zijn. Hieronder leest u of TunnelBear een gebruiksvriendelijke aanbieder is.

De TunnelBear-website

De TunnelBear-website is heel duidelijk. Het is gemakkelijk om een ​​account aan te maken en informatie te krijgen over TunnelBear en zijn diensten. Alles op de website is heel eenvoudig gehouden, zodat u niet wordt overladen met informatie die u niet nodig heeft. Als u echter meer wilt weten over de details van de TunnelBear-services, kunt u veel informatie vinden in de voettekst (onderaan de pagina).

Tunnelbear Footer Information

De accountpagina is ook heel duidelijk. Alle interessante informatie is gegroepeerd in 3 tabbladen. Hier vindt u uw accountgegevens, uw abonnement, uw factuurgeschiedenis en de mogelijkheid om alle informatie die ze over u hebben te downloaden. TunnelBear lijkt te geloven in de filosofie dat minder meer is, en dat blijkt uit hun software.

Over het algemeen is hun schone stijl aangenaam. Als u echter op zoek bent naar specifieke informatie, kan deze moeilijk te vinden zijn.

TunnelBear installeren

TunnelBear installeren is niet moeilijk. U kunt de software van de website naar uw desktop-pc downloaden. Je kunt de apps ook vinden in verschillende app-winkels voor je iOS- of Android-apparaat. De installatie kan even duren, maar de installatiewizard doet al het werk voor je. Het enige dat u hoeft te doen nadat u de software heeft gedownload, is deze openen en inloggen met uw accountgegevens. Dan ben je klaar om veilig en vertrouwd online te gaan. Je kunt TunnelBear installeren op Windows, Mac, iPhone, iPad en Android. Bovendien heeft TunnelBear ook een gebruiksvriendelijke browserextensie.

TunnelBear Installatiemethoden Screenshot

Het uiterlijk en gebruiksgemak van TunnelBear

Het uiterlijk van de TunnelBear-software is geweldig. Ze hebben duidelijk tijd en moeite gestoken in elk visueel detail. Bovendien hebben ze geprobeerd het gebruik van een VPN leuk te maken. Dit alles resulteert in duidelijke VPN-software. Omdat de software speels en visueel aantrekkelijk is, is het leuk om TunnelBear te gebruiken.

De gebruiksvriendelijkheid van de TunnelBear-software is geweldig. Als gebruiker word je niet overladen met opties en instellingen. Het kiezen van een serverlocatie en het verbinden met de server kan met één druk op de knop.

TunnelBear-instellingen en kaartafbeelding

Zoals je hierboven kunt zien is de TunnelBear-software heel duidelijk. Wat je ziet is wat je krijgt. Afgezien van misschien wat extra opties, is wat je op de foto hierboven ziet alles wat je nodig hebt.

Prijzen en betalingswijzen

TunnelBear is niet de goedkoopste VPN, maar ook niet de duurste VPN. TunnelBear vraagt ​​$ 4,17 per maand als je hun abonnement voor een jaar krijgt. Ze hebben ook een gratis optie. Het nadeel van dit gratis abonnement is dat u slechts 500 MB aan gegevens krijgt. Dit bedrag duurt niet lang genoeg om een ​​film te kijken, dus voor de meesten van ons is het gratis abonnement geen haalbare optie.

Abonnementsprijzen voor TunnelBear

Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, heeft TunnelBear de volgende prijzen voor hun abonnementen.

 • Een gratis abonnement met een Datalimiet van 500 MB
 • Een maandelijks abonnement voor $ 9,99 per maand
 • Een jaarlijks abonnement voor $ 49,99 per jaar of $ 4,17 per maand

U kunt uw TunnelBear-abonnementen alleen betalen met een creditcard of Bitcoin. Er zijn verschillende creditcardopties. Als u echter met een creditcard betaalt, geeft u TunnelBear veel van uw persoonlijke gegevens. Dus als u anoniem wilt blijven, kunt u het beste met bitcoin betalen. Het zou mooi zijn als TunnelBear in de toekomst betalingen via PayPal en meer lokale betaalmethoden zou accepteren.

TunnelBear Betaalmethoden

Helaas biedt TunnelBear geen geld-terug-garanties. Zeker als je nieuwe gebruikers wilt aantrekken is dit niet ideaal.

Klantenservice

TunnelBear SupportBear

De klantenondersteuning van TunnelBear kan beter zijn. Onze vragen werden goed en vriendelijk beantwoord, maar het was moeilijk om zonder account met hen in contact te komen. Zelfs met een account kunt u niet rechtstreeks contact met hen opnemen. U kunt een vraag stellen via hun standaard ondersteuningsformulier en u krijgt waarschijnlijk binnen 24 uur een reactie. Helaas kunt u niet elk uur meer dan één vraag stellen.

TunnelBear klantenservice

Dit maakt de klantenservice van TunnelBear erg moeilijk te bereiken. Veel VPN-providers hebben een Live Chat-optie, waarmee u snel antwoord op uw vragen kunt krijgen. TunnelBear beantwoordt uw vragen beleefd, maar het kost meer tijd dan bij de meeste andere providers.

Conclusie bruikbaarheid TunnelBear

 • De TunnelBear-website is duidelijk
 • U kunt TunnelBear probleemloos op elk apparaat installeren
 • De TunnelBear-software ziet er geweldig uit en is gemakkelijk te gebruiken
 • U kunt uw TunnelBear-abonnement betalen met creditcard of Bitcoin
 • De klantenondersteuning van TunnelBear is oké, maar moeilijk te bereiken

Servernetwerk TunnelBear

Om bepaalde inhoud online te kunnen deblokkeren, is het belangrijk dat uw VPN-provider servers in verschillende landen heeft. Als je bijvoorbeeld toegang wilt hebben tot de Amerikaanse Netflix-inhoud, heb je een VPN-provider met servers in de Verenigde Staten nodig. Je kunt de VPN ook gebruiken om censuur in je land te omzeilen door verbinding te maken met servers in een ander land. Hieronder vindt u alle informatie over het TunnelBear-servernetwerk.

Aantal servers en locaties

TunnelBear heeft servers op meer dan 20 locaties. Helaas zal Tunnelbear niet onthullen hoeveel servers ze daadwerkelijk hebben. Ze beweren dat dit de veiligheid van hun servers in gevaar zou brengen. Op hun website kun je zien in welke landen ze servers hebben, maar niet hoeveel.

Landen van TunnelBear Servers

TunnelBear maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met de snelste server. Telkens wanneer u hun service gebruikt, wordt u automatisch verbonden met hun snelste server.

Als je kijkt naar het aantal servers, is de TunnelBear-aanbieding niet erg indrukwekkend. Ze hebben echter wel goede servers op de meest voorkomende locaties. Bovendien bieden al hun servers een stabiele internetverbinding.

Speciaal IP-adres

TunnelBear biedt geen speciale IP-adressen. Ze zeggen wel dat ze dit in de toekomst voor bedrijven willen gaan doen, via hun “TunnelBear for Teams” -plannen. Of ze dit ooit aan particuliere gebruikers gaan aanbieden is onduidelijk.

Conclusie servernetwerk TunnelBear

 • TunnelBear heeft snelle servers op meer dan 20 locaties
 • Om veiligheidsredenen maakt TunnelBear niet bekend hoeveel services ze bezitten
 • TunnelBear biedt geen speciale IP-adressen
 • TunnelBear verbindt je automatisch met hun snelste server

TunnelBear’s opties

Niet alle VPN-providers bieden dezelfde functies. De extra functies kunnen soms precies zijn wat u zoekt. Zo ondersteunen niet alle providers Netflix of torrents. Hieronder lees je over alle TunnelBear-opties, inclusief de combinatie van hun service met Netflix en torrents.

TunnelBear en Netflix

TunnelBear ondersteunt Netflix niet. Dit betekent dat je Netflix niet kunt gebruiken wanneer je verbonden bent met een TunnelBear-server, noch de inhoud in je eigen land, noch de inhoud van bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix. Als je beschermd wilt worden door een VPN maar ook je favoriete programma op Netflix kunt streamen, ben je misschien beter af met ExpressVPN, Surfshark of CyberGhost.

TunnelBear en torrents

TunnelBear staat geen P2P-verkeer toe. Dit betekent dat je geen torrents kunt uploaden of downloaden wanneer je bent verbonden via een TunnelBear-server. De provider wil het downloaden van illegale bestanden niet aanmoedigen. Helaas betekent dit dat je ook geen legale torrents kunt downloaden. Als je een VPN-provider wilt die wel torrents toestaat, kun je NordVPN of IPVanish bekijken.

GhostBear: een extra wapen tegen censuur en snelheidsbeperkingen

GhostBear

GhostBear is een extra functie van TunnelBear. Deze functie helpt uw ​​gecodeerde gegevens te verbergen als normale gegevens. Sommige internetproviders, bedrijven of overheden kunnen uw internetsnelheid of -vrijheid beperken wanneer ze ontdekken dat u een VPN gebruikt. Door de versleutelde gegevens eruit te laten zien als normaal verkeer met GhostBear, zal niemand vermoeden dat u een VPN gebruikt.

De TunnelBear-browserextensies voor Chrome en Opera

TunnelBear heeft een browserextensie voor Chrome en Opera. De extensie werkt hetzelfde als een gewone VPN, alleen in je browser. Dit is ideaal als u niet wilt dat al uw verkeer door uw VPN gaat. Bovendien is het een gebruiksvriendelijke manier om geografische beperkingen te omzeilen, bijvoorbeeld als je Linux gebruikt.

TunnelBear Blocker voor Chrome

TunnelBear heeft een eigen adblocker ontwikkeld voor ongewenste advertenties. De Blocker voor Chrome blokkeert niet alleen advertenties, maar helpt ook om uw privacy te beschermen. De Blocker blokkeert het volgen van e-mail, om ervoor te zorgen dat niemand tracking-pixels kan gebruiken in marketing-e-mails over jou. Het blokkeert ook ultrasone tracking. Op deze manier kunnen de geluiden die worden opgevangen via de microfoon van je telefoon niet worden gebruikt bij het volgen. Bovendien beschermt het tegen Adobe Flash, cookies, scripts, malware en vingerafdrukken van browsers. Het doet dit allemaal om uw privacy online te beschermen.

TunnelBear Blocker

TunnelBear voor teams

TunnelBear BusinessTunnelBear heeft ook een VPN-service voor bedrijven, die ze TunnelBear for Teams noemen. Dit biedt dezelfde functies als hun gewone VPN, maar met enkele extra voordelen. Het heeft bijvoorbeeld een extra beheeroptie, prioriteitsondersteuning en de mogelijkheid om mensen toe te voegen. De zakelijke optie van TunnelBear werkt erg goed. Bovendien, omdat ze het downloaden van Netflix of torrent niet toestaan, is de service ideaal voor grotere bedrijven.

Conclusie – Onze ervaring met TunnelBear

Voordelen
Nadelen
Leuke en gebruiksvriendelijke softwareGeen Netflix-toegang
Makkelijk te installerenGeen torrents toegestaan
Redelijk goedkoopGeen speciaal IP-adres
Ingebouwde kill-schakelaarKlantenservice is moeilijk te bereiken
Gratis versie met een datalimiet van 500 MB
Goede deal voor bedrijven
GhostBear-optie die goed werkt tegen censuur en snelheidsbeperkingen
TunnelBear is open over hun loggingbeleid
100% meer grappen over beren dan welke andere VPN dan ook

TunnelBear scoort goed op de meeste reguliere VPN-functies. Hun snelheid is hoog, de servers zijn stabiel en ze bieden geweldige beveiliging en privacy. Bovendien is het verfrissend om te zien hoe eerlijk en open TunnelBear is over hun logbeleid. Er zijn echter VPN-providers die meer veiligheid en privacy bieden.

TunnelBear is een redelijk goede VPN voor de meeste gebruikers. De software is gemakkelijk te gebruiken, biedt voldoende bescherming en ziet er geweldig uit. TunnelBear maakt VPN’s echt voor iedereen toegankelijk.

Voor de meer gevorderde VPN-gebruikers biedt TunnelBear waarschijnlijk niet genoeg. Een nadeel van TunnelBear is dat ze Netflix niet ondersteunen of torrent-downloads toestaan. Bovendien hebben ze slechts servers op 20 locaties, wat niet veel is op de VPN-markt. TunnelBear richt zich op encryptie en privacy, niet op het omzeilen van bijvoorbeeld geografische beperkingen. Ze proberen dit te compenseren met GhostBear, maar dit haalt het Netflix-verbod nog steeds niet op.

Al met al zouden we TunnelBear aanbevelen aan nieuwe VPN-gebruikers die op zoek zijn naar wat extra beveiliging en privacy.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me