TorGuard Review (2020): een solide VPN met snelle downloads

TorGuard Review (2020) – Een solide VPN gericht op snel downloaden

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is er geen verband met het Tor-project. De Tor in de naam TorGuard verwijst naar het downloaden van torrents. Dit is waarschijnlijk de sterkste troef van TorGuard als VPN-provider. Ze zijn er trots op de downloadsnelheden hoog te houden. TorGuard heeft een zeer behoorlijk aantal servers en biedt solide bescherming. Op hun website bieden ze extra diensten aan, zoals VPN-abonnementen voor bedrijven en pre-flashed routers.


Ze zijn misschien niet de gemakkelijkste VPN voor gebruikers die nieuw zijn in het concept, maar voor hardcore downloaden zijn ze een van de beste opties die er zijn.

Snelheid – Hoe snel is TorGuard?

Om de snelheid van de verbinding via de TorGuard-servers te beoordelen, hebben we deze getest met online snelheidstests en tijdens onze dagelijkse activiteiten zoals browsen, streamen, downloaden en gamen. We hebben deze tests vanuit Nederland uitgevoerd, dus als u ergens anders woont, krijgt u mogelijk andere resultaten.

Snelheidstestresultaten TorGuard

We hebben de snelheid van de TorGuard-verbinding getest met de tool op speedtest.net. Hier zijn de resultaten van tests zonder een VPN-verbinding, een verbinding via een TorGuard-server in Nederland en een verbinding via een TorGuard-server in de VS.

Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Speedtest NL normaal

Dit waren de snelheidsresultaten toen we onze normale internetverbinding zonder VPN testten.

Snelheid met een lokale server in Nederland (Speedtest.net):

Speedtest NL torguard

We hebben de volgende snelheidsresultaten behaald bij verbinding met internet via TorGuard-servers in Nederland. Zoals je kunt zien zijn de veranderingen in snelheid minimaal.

Snelheid met een Amerikaanse server (Speedtest.net):

Speedtest VS-server

Dit waren de snelheden toen we verbinding maakten met een TorGuard-server in de Verenigde Staten. De ping- en uploadsnelheid zijn drastisch veranderd, maar de downloadsnelheid is vrijwel gelijk gebleven..

Houd er rekening mee dat snelheden kunnen variëren wanneer u wijzigingen aanbrengt in de protocollen. Voor de bovenstaande tests hebben we de protocollen en instellingen standaard behouden. Op een van onze computers konden we TorGuard niet aan het werk krijgen zonder enkele van de protocollen en instellingen te wijzigen. Dit had veel invloed op de snelheid.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Het gebruik van TorGuard had geen invloed op onze normale browsersnelheid. We merkten geen verschil tijdens het dagelijks gebruik van sociale media en andere websites.

Streamen met TorGuard ging goed. Het laden duurde iets langer bij sommige streamingdiensten. Over het algemeen konden we zonder grote problemen video’s en muziek streamen.

Downloaden is de sterke kant van TorGuard. Er is geen verlies in downloadsnelheden zoals je hebt gezien in de snelheidstests. Torrents downloaden is geen probleem bij deze provider.

Gamen was ook geen probleem. Hoewel er enige vertraging was, was het niet vervelend voor de game die we hebben getest. Bij sommige online games kan dit echter heel anders zijn. Als je veel speelt, is het altijd een goed idee om je VPN te testen met je favoriete game voordat je een abonnement neemt.

Conclusie snelheid TorGuard

 • Overal goede downloadsnelheden
 • Geen merkbaar snelheidsverschil bij dagelijks gebruik
 • Snelheid verandert wel wanneer je de instellingen moet wijzigen
 • Mogelijk vertraagd met enkele zwaardere games

Veiligheid – Hoe veilig is TorGuard?

Omdat de focus van deze provider ligt op anoniem downloaden, is het essentieel dat ze een waterdicht beveiligingssysteem hebben. TorGuard heeft veel beveiligingsopties en lijkt geen logboeken bij te houden.

Protocollen

TorGuard ondersteunt OpenVPN-, PPTP-, L2TP-, IPsec-, SSTP- en iKEV2-protocollen. Voor de beste beveiliging adviseren ze om altijd het OpenVPN-protocol te gebruiken.

Torguard gebruikt 256-bits codering en biedt, wat ze noemen, ‘stealth-bescherming’ tegen Deep Packet Inspection-interferentie. Zo heeft u op een veilige manier toegang tot internet.

Bovendien hebben ze een kill-schakelaar die ervoor zorgt dat uw gegevens niet worden weergegeven wanneer u uw verbinding verliest.

Logging en privacy

TorGuard zegt dat ze geen verkeerslogboeken, verbindingslogboeken of IP-logboeken bijhouden. De aanbieder is gevestigd in de Verenigde Staten. De VS maken deel uit van de Five Eyes intelligence-alliantie tussen Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit betekent dat ze elkaar helpen bij onderzoeken door informatie uit te wisselen die ze hebben verzameld. Het maakt echter niet echt uit of TorGuard geen logboeken bijhoudt, want dan is er niets te delen.

Welke informatie heeft TorGuard nodig?

Om een ​​TorGuard-account aan te maken, hebt u alleen een geldig e-mailadres en toegang tot een van hun betaalmethoden nodig. Zolang u ervoor zorgt dat de naam in het e-mailadres op geen enkele manier naar u terugkomt, kunt u anoniem blijven. TorGuard vraagt ​​niet om andere contactgegevens.

Als je volledig anoniem wilt blijven, biedt TorGuard ook de mogelijkheid om met bitcoin te betalen. Andere betalingsmethoden, zoals creditcard of PayPal, zullen uw identiteit aan TorGuard onthullen. Door te betalen met bitcoins blijft u volledig anoniem.

Conclusie veiligheid TorGuard

 • TorGuard biedt 256-bits codering
 • Ze hebben een kill-schakelaar voor het geval je je TorGuard-verbinding kwijtraakt
 • TorGuard zegt dat ze geen logboeken bijhouden
 • Ze ondersteunen de protocollen OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP en iKEV2
 • Je hebt alleen een e-mailadres nodig om een ​​account aan te maken

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is TorGuard?

Om te zien of TorGuard gebruiksvriendelijk is, hebben we de website, het installatieproces, de software, de betalingsmethoden en de klantenservice onderzocht. We merkten dat er een behoorlijk groot verschil kan zijn tussen gebruikerservaringen met TorGuard VPN. Hoewel het voor sommigen perfect werkt, kan het voor anderen een behoorlijke strijd zijn. Als de service niet meteen werkt, is de gebruiksvriendelijkheid nog belangrijker.

De Torguard-website

De TorGuard-website is zeer schoon en minimalistisch. U vindt er een homepage met alle essentiële informatie. De tabbladen bovenaan de pagina leiden u naar de verschillende producten die ze aanbieden: anonieme VPN, anonieme proxy, zakelijke VPN, e-mail en router. Wanneer je op “router” klikt, opent er een nieuw venster met hun router webshop. Het laatste tabblad is het tabblad ‘Nu kopen’, dat u naar hun winkel leidt. Als je al een account hebt, vind je hier je accountpagina. Op uw accountpagina kunt u uw account beheren.

TorGuard-website

De website lijkt overzichtelijk maar wanneer u op zoek bent naar meer specifieke informatie kan dit soms lastig te vinden zijn. De website heeft geen zoekfunctie, wat jammer is omdat sommige informatie moeilijk te vinden is.

Ze bieden minimale informatie over hun aanvullende diensten. Er is uitgebreidere informatie in de blogsectie, maar dit is erg moeilijk om te zoeken en te navigeren.

In plaats van een zoekbalk kunt u de chatbox van de klantenservice gebruiken om de informatie te krijgen die u nodig heeft.

TorGuard installeren

TorGuard installeren op uw apparaten is heel eenvoudig.

Op uw pc logt u in op de website en vindt u een overzicht van de programma’s die u kunt downloaden. Op uw smartphone kunt u naar de app store gaan en daar hun app downloaden.

TorGuard installeren:

 1. Kies een TorGuard-abonnement dat je leuk vindt op de TorGuard-website.
 2. Rond de betalingsprocedure af door de nodige informatie in te vullen.
 3. Download het programma / de applicatie op uw apparaat.
 4. Log in met uw accountgegevens.
 5. Selecteer uw favoriete protocollen of laat deze staan ​​op de standaardinstellingen.
 6. Druk op connect en geniet van TorGuard.

Toen we probeerden in te loggen op de app, kregen we een melding dat ons wachtwoord niet correct was, ook al wisten we zeker dat dit het juiste wachtwoord was. We moeten opmerken dat dit blijkbaar vaker gebeurt bij TorGuard-gebruikers. We hebben contact opgenomen met de klantenservice en ze waren erg behulpzaam. Om het probleem op te lossen, moesten we ons wachtwoord wijzigen voordat we toegang tot de app konden krijgen. Dit betekende ook dat we ook onze informatie op onze computer moesten wijzigen.

Het uiterlijk en gebruiksgemak van TorGuard

Het ietwat onhandige uiterlijk van de applicaties laat wat ruimte voor verbetering. Het voelt misschien zelfs wat verouderd aan, wat niet verkeerd is, alleen minder aantrekkelijk. De app geeft ook enkele dingen weer die de meeste gebruikers niet begrijpen of nodig hebben. Deze opties maken de tool onoverzichtelijk die zonder deze schoner en duidelijker zou zijn. Alle functies die reguliere gebruikers nodig hebben, zijn echter beschikbaar, zoals een “select server” -knop en een duidelijke “connect” – en “disconnect” -knop.

De mobiele app is iets duidelijker, maar mist enkele functionaliteiten van de TorGuard-applicatie voor pc. Een gewone gebruiker zal deze optie niet missen, maar een beveiligingsfreak kan dat wel.

Prijzen en betalingswijzen

De kosten van een halfjaarlijks en jaarlijks TorGuard-abonnement bedragen $ 5 per maand. Een kwartaalabonnement komt neer op $ 6,70 per maand en het maandabonnement is het duurst met $ 9,99 per maand. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, is er geen verschil tussen de functies die je bij de verschillende abonnementen zult krijgen, het enige verschil is de duur van het abonnement.

Ze bieden een geld-terug-garantie van 7 dagen, dus als u niet tevreden bent met de service, kunt u uw geld terugkrijgen.

Anonieme VPN-abonnementen

TorGuard biedt de volgende betalingsmethoden:

 • Kredietkaarten
 • PayPal
 • Bitcoin en andere cryptocurrencies
 • Vele andere opties via betalingsmuur

TorGuard heeft meer dan 80 verschillende betalingsmogelijkheden. Dit betekent dat u waarschijnlijk een geschikte betalingsmethode voor u zult vinden.

Klantenservice

Omdat de TorGuard-website niet erg gemakkelijk te navigeren is, is de klantenondersteuning nog belangrijker. Het is gemakkelijker om de LiveChat-service te gebruiken om uw weg op de website te vinden dan om zelf iets te zoeken. Ze hebben een 24/7 klantenservice. Soms kun je rechtstreeks met iemand praten, wat leuk is en meestal goed werkt. Op andere momenten moet u persoonlijke informatie invullen voordat u met iemand gaat praten. Dit kan behoorlijk vervelend zijn als je deze informatie niet wilt delen.

LiveChat begint

In de LiveChat krijg je relatief snelle reacties en de mensen met wie we spraken waren erg beleefd.

U kunt ook een ticket indienen bij de TorGuard Support of TorGuard Sales of Affiliate Support. Wanneer u dit doet, vullen ze de informatie in die ze al hebben (als u hun service al gebruikt). Bovendien kunt u foto’s en screenshots aan uw ticket toevoegen om uw vraag te ondersteunen. Ze hebben duidelijk geprobeerd dit voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Als de standaardinstellingen niet werken op uw apparaat, kan de klantenservice u helpen de instellingen en protocollen te wijzigen op een manier die voor uw apparaat werkt. Dit betekent echter dat niet iedereen dezelfde keuzes heeft in instellingen en protocollen. Om deze reden is het het beste om de geld-terug-periode van 7 dagen te gebruiken om te testen of de service op al uw apparaten werkt.

Conclusie bruikbaarheid TorGuard

 • De Torguard-website kan beter.
 • TorGuard installeren is vrij eenvoudig.
 • De software ziet er verouderd uit maar functioneert prima.
 • TorGuard biedt meer dan 80 betalingsmogelijkheden.

Servernetwerk TorGuard

TorGuard heeft een groot netwerk van servers. Bovendien bieden ze speciale IP-adressen aan tegen een extra vergoeding.

Aantal servers en locaties

TorGuard heeft meer dan 3000 servers in meer dan 50 landen. Dit grote aanbod aan servers is mooi verspreid over de hele wereld. Ze hebben met name servers in Saoedi-Arabië, Egypte en Vietnam, die u normaal niet ziet bij andere VPN-services. Als u specifiek op zoek bent naar een server in een van deze landen, is TorGuard wellicht de VPN voor u.

U kunt een server selecteren voordat u verbinding maakt. De applicatie toont je de servers die beschikbaar zijn voor de protocollen en instellingen die je hebt geselecteerd.

TorGuard-servers

Speciaal IP-adres

TorGuard biedt een speciale IP-adresservice. Dit betekent dat u een IP-adres krijgt toegewezen dat alleen door u wordt gebruikt. Normaal gesproken krijg je met een VPN alleen toegang tot IP-adressen die je deelt met anderen. Over het algemeen maakt dit niet echt uit. Sommige streamingdiensten kunnen nu echter het aantal gebruikers op één IP-adres detecteren en deze adressen blokkeren. Om geografische beperkingen op Netflix te omzeilen, hebt u een speciaal IP-adres nodig met uw TorGuard-abonnement.

Bovendien wissel je met een normaal abonnement tussen verschillende IP-adressen. Sommige websites merken dit op en vragen om extra verificatie van uw identiteit, om te controleren of u het bent die toegang probeert te krijgen tot hun website. Als u een speciaal IP-adres gebruikt, krijgt u elke keer toegang tot hun website vanaf hetzelfde IP-adres, zonder argwaan te wekken.

Zodra u hebt betaald voor het speciale IP-adres, kunt u contact opnemen met de TorGuard-supportdesk met uw gewenste locatie. Ze zullen u een IP-adres toewijzen in het land van uw keuze. Soms moeten ze nieuwe IP-adressen bestellen, wat betekent dat u mogelijk 1 of 2 dagen moet wachten.

TorGuard noemt deze speciale IP-adressen ook “streaming IP’s”. Een speciaal IP-adres kost u elke maand $ 7,99, bovenop de kosten van uw VPN-abonnement.

Conclusie servernetwerk TorGuard

 • TorGuard heeft meer dan 3000 servers
 • De servers zijn verspreid over meer dan 50 verschillende landen
 • TorGuard biedt speciale IP-adressen

TorGuard’s opties

Afgezien van de reguliere VPN-functies, biedt TorGuard verschillende extra’s. Hieronder vindt u informatie over TorGuard voor bedrijven en hun speciale voorgeflitste routers.

TorGuard en Netflix

TorGuard garandeert de toegang tot Netflix niet via hun reguliere service. Ze bieden wel een speciaal IP-adres waarmee het mogelijk is om toegang te krijgen tot Netflix. Het speciale IP-adres kost u extra. Voor een VPN-provider die Netflix te slim af is, kun je ons artikel over Netflix VPN’s bekijken.

TorGuard en torrents

TorGuard maakt het downloaden van torrents mogelijk via peer-to-peer-netwerken. Ze zeggen dat ze dit soort verkeer niet blokkeren. TorGuard is een goede VPN-service om te downloaden en werkt hard om de downloadsnelheden te verbeteren. In onze tests met TorGuard konden we bestanden zonder vertraging downloaden.

TorGuard voor bedrijven

TorGuard heeft speciale plannen voor bedrijven. In de zakelijke VPN-pakketten biedt TorGuard verschillende accounts en gecodeerde e-mailaccounts aan. Bovendien worden deze plannen geleverd met speciale IP-adressen. De bedrijfsplannen bieden alles wat de reguliere plannen doen, en meer. U krijgt bijvoorbeeld een toegewijde accountmanager die u helpt bij eventuele vragen.

Bovendien heeft elk bedrijfsplan een eigen, eenvoudig beheerderspaneel. Met dit paneel kunt u accounts in uw netwerk toevoegen en verwijderen.

bedrijfs vpn gebruikersbeheer

TorGuard-routers

Op de TorGuard-website kun je ook voorgeflitste routers kopen. Het installeren van een VPN op je router is ideaal als je al je apparaten in één keer wilt beschermen. Ze verkopen routers van populaire merken zoals Netgear, TP-link en Asus. De routers worden geleverd met 30 dagen gratis TorGuard VPN-service. Deze routers zijn ideaal als je op zoek bent naar een makkelijke manier om al je apparaten in één keer te beschermen.

R7000-300

Conclusie opties TorGuard

 • Je kunt Netflix niet bekijken met een normaal TorGuard-abonnement.
 • Je kunt torrents downloaden met TorGuard.
 • TorGuard biedt vooraf geflitste routers op hun website.
 • TorGuard biedt abonnementen voor bedrijven.

Conclusie – Onze ervaring met TorGuard

Voordelen
Nadelen
Makkelijk te gebruiken Werkt niet automatisch op alle apparaten
Makkelijk te installeren Website moeilijk te navigeren
Hoge downloadsnelheden Niet mogelijk om Netflix te kijken
Downloaden via torrents mogelijk Onhandige software
Toegewijde IP-adressen
Veel keuze in servers
7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

TorGuard is een goede VPN-provider voor het downloaden van torrent. De snelheid is goed, vooral om te downloaden. Ze houden geen logboeken bij en lijken een veilige VPN te zijn. We hebben geconstateerd dat de gebruiksvriendelijkheid van hun service varieert. Hun website zou zeker beter kunnen zijn en voor een van onze apparaten was het moeilijk om de applicatie aan de praat te krijgen. Met behulp van klantenondersteuning hebben we het voor elkaar gekregen, maar we konden niet alle protocollen en instellingen gebruiken.

TorGuard heeft een groot aantal servers en biedt een speciaal IP-adres. Je hebt dit misschien nodig omdat je met hun reguliere service geen toegang hebt tot streamingdiensten zoals Netflix. Aan de positieve kant bieden ze diensten aan voor bedrijven en voorgeflitste routers die u kunt gebruiken in combinatie met een abonnement.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map