Surfshark Review (2020): uitstekende nieuwe VPN! | VPNOverzicht

Surfshark-recensie (2020) – Een uitstekende VPN voor een uitstekende prijs

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-provider die de afgelopen maanden snel een favoriet van ons is geworden. Deze VPN-service is gestart in 2018 en bevindt zich op de Britse Maagdeneilanden. Een snelle blik op Surfshark laat zien dat hun hoofdkantoor daar inderdaad is gevestigd, maar dat het waarschijnlijk is dat ze opereren vanuit het Verenigd Koninkrijk, een land met 5 ogen.


Surfshark is een VPN met sterke encryptie en zeer gebruiksvriendelijke software. Hun lage prijzen en gebruiksvriendelijkheid maken Surfshark tot een fantastische VPN. Deze starter staat ongetwijfeld al op één lijn met langetermijnkampioenen zoals ExpressVPN, NordVPN of CyberGhost.

Specificaties Surfshark

 • Gelijktijdige verbindingen: Geen limiet
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2
 • Logboekbeleid: Geen logs
 • Servers: 1040 servers in 61 landen
 • Prijs: Vanaf $ 1,99 per maand
 • Geldteruggarantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is Surfshark?

Het hebben van een VPN die de snelheid van uw internet niet beïnvloedt, is essentieel. Met VPN’s die ervoor zorgen dat u een groot deel van uw download- en uploadsnelheden behoudt, kunt u genieten van alle voordelen van een VPN zonder concessies te doen aan internetsnelheden. Als een VPN echter traag is, wordt deze onbruikbaar. Met andere woorden, de snelheid kan een VPN maken of breken. Om conclusies te kunnen trekken over de prestaties van Surfshark, hebben we Surfshark uitgebreid onderzocht door meerdere snelheidstests uit te voeren. We hebben de VPN ook getest tijdens dagelijks gebruik. Hieronder leest u onze bevindingen.

Snelheidstestresultaten Surfshark

Dit zijn de snelheidstestresultaten die we hebben gevonden bij het testen van Surfshark. Houd er rekening mee dat deze resultaten altijd variëren, afhankelijk van uw locatie, internetprovider en het tijdstip van de dag. Om met deze variabelen rekening te kunnen houden, hebben we ook een snelheidstest van onze eigen verbinding zonder VPN als benchmark opgenomen.

Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Geen VPN

Dit zijn de speedtest.net-resultaten van onze eigen verbinding zonder een VPN te gebruiken.

Snelheid met een lokale server (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Nederland

Dit zijn de speedtest.net-resultaten van onze verbinding toen we verbinding maakten met de snelste Surfshark VPN-server die zich het dichtst bij onze testlocatie bevond. We hebben deze test gedaan om de snelheden te tonen die een server in de buurt van uw locatie kan bereiken (ook afhankelijk van uw dataplan natuurlijk). Hoe dichter de server bij uw werkelijke locatie is, hoe kleiner de omweg die uw gegevens moeten maken om door die server te gaan, wat betekent dat de vertraging in snelheid over het algemeen kleiner zal zijn.

Snelheid bij verbinding met een verre server (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest USA

Dit zijn de speedtest.net-resultaten van onze verbinding wanneer we verbinding maken met een willekeurige Surfshark VPN-server die ver van ons verwijderd is (in dit geval de VS).

Zoals u kunt zien, nemen de internetsnelheden af ​​wanneer we Surfshark gebruiken. Onze lokale Surfshark-server heeft een iets hogere ping en iets langzamere download- en uploadsnelheden. Bij de verre servers is dit verschil behoorlijk groot, met een pingpiek en vooral de uploadsnelheid die behoorlijk drastisch daalt.

Houd er rekening mee dat: dit betekent niet dat de kwaliteit van de Amerikaanse servers slechter is dan die van onze lokale servers. Het laat alleen zien dat servers die ver van u verwijderd zijn uw snelheid meer beïnvloeden dan servers die dichtbij zijn. De Amerikaanse servers zijn nog steeds van zeer goede kwaliteit en zijn perfect om Amerikaanse Netflix te kijken.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Vanwege de testresultaten, vooral die van de Amerikaanse server, hadden we onze twijfels over de prestaties van Surfshark als het gaat om internetsnelheden. Verrassend genoeg bleek de VPN tijdens het dagelijks gebruik fantastisch te functioneren. We hebben Surfshark getest tijdens het surfen, Netflix kijken, torrents downloaden en online games spelen, en het verraste ons elke keer weer.

Tijdens het browsen hebben we het effect van Surfshark op onze internetsnelheden helemaal niet opgemerkt. Websites laadden snel en e-mailen, bijlagen downloaden en browsen op sociale media gingen allemaal erg snel. We hadden ook geen problemen met het bekijken van video’s op YouTube en Netflix. Netflix bleek zelfs sneller te bufferen dan bij andere VPN-providers. Dit is vrij opmerkelijk als je kijkt naar de snelheidstestresultaten. Desalniettemin kunnen we met vertrouwen zeggen dat Surfshark uitstekend werkt voor streaming (vooral Netflix).

Torrents downloaden ging ook moeiteloos. We zijn erin geslaagd om relatief grote bestanden in een mum van tijd te downloaden. Bovendien merkte Surfshark zelfs op dat we een torrent-programma gebruikten en automatisch overgeschakeld van een gewone VPN-server naar een gespecialiseerde P2P-server om het downloaden te vergemakkelijken. We vonden dit erg gebruiksvriendelijk.

Evenzo ondervonden we geen vertraging tijdens het gamen. We gebruikten zowel lokale als Amerikaanse servers zonder merkbare vertragingen. Bij het spelen van een online first-person shooter zagen we ook geen verschil in reactiesnelheid.

Conclusie snelheid Surfshark

De resultaten van de snelheidstests waren niet fantastisch, maar ook niet slecht. We ondervonden geen problemen tijdens dagelijks gebruik. In sommige situaties bleek Surfshark zelfs sneller te zijn dan sommige van onze andere VPN-providers. Samenvattend zijn dit onze bevindingen:

 • De VPN van Surfshark heeft geweldige internetsnelheden tijdens dagelijks gebruik
 • De snelheidstests laten een lichte tot redelijk sterke afname zien van zowel upload- als downloadsnelheden
 • Naar onze mening is Surfshark een VPN met bovengemiddelde internetsnelheden, vanwege hun fantastische prestaties bij dagelijks gebruik

Veiligheid – Hoe veilig is Surfshark?

Internetveiligheid is misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van een VPN. Als het op deze factor aankomt, zijn we erg blij met Surfshark. Surfshark neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om een ​​veilige verbinding te garanderen. Naast veilige servers met sterke encryptieprotocollen, bieden ze de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken via twee VPN-servers (MultiHop). Dit betekent dat u nog veiliger bent. Surfshark heeft ook een kill-schakelaar. Zodra je dit hebt geactiveerd en de VPN-verbinding wordt verbroken, worden je gegevens pas online verzonden nadat de verbinding is hersteld. Op deze manier kunt u nog steeds bladeren en downloaden zonder u zorgen te hoeven maken over beveiliging of nieuwsgierige blikken.

Bovendien bevindt Surfshark zich op de Britse Maagdeneilanden, een zeer veilige locatie voor elke VPN-provider. Het enige nadeel is dat ze lijken te werken vanuit Groot-Brittannië, waar de privacywetgeving niet zo goed is als je zou denken. Daarom kunnen we Surfshark geen perfecte score geven voor beveiliging. Desalniettemin is deze VPN over het algemeen veiliger dan de meeste andere, vooral gratis VPN’s.

Protocollen

Surfshark gebruikt uitsluitend de twee veiligste protocollen: OpenVPN en IKEv2. Hoewel dit betekent dat ze een beperkte keuze aan protocollen hebben, zijn de protocollen die ze aanbieden erg sterk. Ze zijn duidelijk niet bereid compromissen te sluiten als het gaat om de beveiliging van hun gebruikers.

Surfshark-protocollen

Logging en privacy

Surfshark heeft een ‘geen logboeken’-beleid. Ze hebben er alles aan gedaan om zo min mogelijk persoonlijke informatie van u nodig te hebben om uw VPN te laten werken. Dit betekent echter niet dat ze geen informatie nodig hebben. Net als de meeste andere providers hebben ze uw e-mailadres nodig om een ​​account en betalingsgegevens aan te maken, zodat ze uw betalingen kunnen verwerken. Hierover later meer.

Ten tweede heeft Surfshark – zoals de meeste VPN’s – bepaalde informatie nodig om hun service te controleren. Ze gebruiken bijvoorbeeld geanonimiseerde informatie om bij te houden hoe druk hun servers zijn en om te zien of er verbindingsproblemen zijn. Deze problemen zijn niet herleidbaar tot een specifieke gebruiker en hebben alleen betrekking op het algemene gebruik van hun servers en service. Bovendien lijkt Surfshark geen logboeken bij te houden. Zoals eerder vermeld, hebben ze een strikt ‘geen logboeken’-beleid en we konden niets in hun regelgeving vinden dat dit tegenspreekt.

Welke informatie heeft Surfshark nodig?

Het enige wat u hoeft te doen om een ​​account bij Surfshark aan te maken, is de VPN voorzien van uw e-mailadres en een wachtwoord. Dus als je ervoor zorgt dat geen van beide informatie over jou bevat, ben je goed. Als u nog anoniemer wilt blijven, raden we u aan te betalen via een anonieme service zoals Bitcoin. Als u ervoor kiest om in plaats daarvan met een service als PayPal te betalen, moet u wat informatie over uw PayPal-rekening delen om de betaling te voltooien.

Conclusie veiligheid Surfshark

We vonden Surfshark een relatief veilige VPN-provider. De enige nadelen die we tegenkwamen, zijn dingen waar vrijwel elke VPN mee worstelt. Daarom kwamen we tot de volgende conclusies over de veiligheid van Surfshark:

 • Het hoofdkantoor van Surfshark bevindt zich op de Britse Maagdeneilanden, maar lijkt vanuit Groot-Brittannië te opereren, wat niet ideaal is
 • Surfshark is een veilige VPN met zeer sterke encryptieprotocollen (OpenVPN en IKEv2)
 • Surfshark houdt geen logboeken bij
 • U kunt met Bitcoin betalen om een ​​Surfshark-account aan te maken en u hoeft ze alleen uw e-mailadres en een wachtwoord op te geven
 • Surfshark houdt geen specifieke gebruikersgegevens bij, maar gebruikt wel geanonimiseerde informatie om de serverbelasting te bepalen en mogelijke verbindingsproblemen op te sporen

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is Surfshark?

Surfshark blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Hun software is heel gemakkelijk te gebruiken, omdat het een aantal superhandige opties heeft. Bovendien is hun klantenservice heel gemakkelijk te bereiken mocht je toch ergens hulp bij nodig hebben.

De Surfshark-website

De Surfshark-website doet ons een beetje denken aan die van NordVPN. De website is overzichtelijk, niet te druk en alle beschikbare informatie is direct beschikbaar. Naast belangrijke informatie zoals functies en prijzen in de bovenste balk, vindt u een link naar de veelgestelde vragen in de voettekst. Het FAQ-gedeelte is ook heel duidelijk georganiseerd. Surfshark is een provider die zich volledig richt op het zo effectief mogelijk overbrengen van belangrijke informatie aan hun lezers en gebruikers.

Daarom hebben ze het gedeelte ‘Mijn account’ van de website zo eenvoudig mogelijk gehouden. Er zijn een paar knoppen om software te downloaden voor specifieke apparaten en besturingssystemen. Je kunt ook zien wanneer je abonnement afloopt en er is een knop om je wachtwoord te wijzigen en een knop om uit te loggen. Als gevolg hiervan is het heel eenvoudig om uw Surfshark-account te beheren.

Surfshark Screenshot Accountpagina

Surfshark installeren

De installatieprocedure voor Surfshark is ongelooflijk eenvoudig en ongecompliceerd. Op mobiele apparaten kunt u de VPN-app downloaden vanuit de App Store of Google Play. Op een Mac of pc klikt u eenvoudig op het relevante pictogram op de website.

De daadwerkelijke installatie gaat als volgt:

 1. Kies een abonnement en doorloop de stappen van de bestelprocedure
 2. Log in naar de Surfshark website
 3. Klik op het icoon van uw besturingssysteem
 4. Open het .exe-bestand je hebt gedownload
 5. Doorloop de stappen van de installatiewizard
 6. Open de Surfshark-software door op de hyperlink te klikken
 7. Log in met de aanmeldingsgegevens die u voor uw account heeft gemaakt
 8. Selecteer desgewenst een server en vervolgens schakel Surfshark in

Het uiterlijk en gebruiksgemak van Surfshark

Surfshark-software

Het uiterlijk en gebruiksgemak van de Surfshark-software is misschien wel een van de beste functies van deze VPN. Zodra u zich heeft aangemeld, wordt u niet overweldigd door talloze opties en instellingen. In plaats daarvan krijgt u alleen die dingen te zien die belangrijk zijn voor de gemiddelde VPN-gebruiker. Alle opties en instellingen bevatten een duidelijke beschrijving en alle menu’s zijn gemakkelijk te navigeren.

Surfshark vereist niet dat je handmatig de juiste server selecteert voor alles wat je van plan bent online te doen. Maak eenvoudig verbinding met de VPN van Surfshark en hij zal automatisch herkennen wanneer je bijvoorbeeld een torrent gaat downloaden. In dit geval hoeft u niet handmatig een P2P-server te selecteren, omdat het programma dit voor u doet. Bovendien lijken alle Amerikaanse servers met Netflix te werken en zet je zelfs moeiteloos een dubbele VPN-tunnel op. Al deze afzonderlijke elementen maken Surfshark tot een zeer goed presterende en gebruiksvriendelijke VPN.

Surfshark en Linux

Surfshark is ook beschikbaar voor Linux-gebruikers. De terminal-app is met name beschikbaar voor Ubuntu- en Debian-gebruikers. Helaas is dit niet zo veel als sommige concurrenten zoals NordVPN en ExpressVPN. Gebruikers van andere distributies kunnen echter gebruik maken van handmatige OpenVPN-servers. Hieronder leest u een korte samenvatting van onze ervaring met het gebruik van SurfShark op een Debian-systeem.

Het aantal servers dat beschikbaar is voor Linux-gebruikers is enigszins beperkt in vergelijking met het algehele servernetwerk van Surfshark. In plaats van de 1040+ servers hebben Linux-gebruikers toegang tot ongeveer 102 servers verspreid over 61 landen. Helaas hangt de kwaliteit van uw verbinding vrij sterk af van welke server u selecteert. Sommige servers van Surfshark kunnen concurreren met de beste VPN-providers die er zijn. Andere slagen er nauwelijks in om een ​​kwart van uw totale internetsnelheid te bereiken. Zorg er daarom voor dat u een snelle snelheidstest uitvoert wanneer u verbinding maakt met een nieuwe server om te controleren of u een van de goede hebt.

Nog zorgwekkender is echter dat Linux-gebruikers last hebben van DNS-lekken of transparante proxy’s terwijl ze verbonden zijn met Surfshark. Dit probleem kan worden opgelost als u bijzonder handig bent met Linux of met behulp van de klantenservice. Desalniettemin mag het probleem zich in de eerste plaats niet voordoen.

De gebruiksvriendelijkheid is echter prima. De installatie is een fluitje van een cent en de selectie van opdrachten die je moet leren is beperkt en intuïtief. Surfshark bevat ook een aantal handige extra functies, zoals een geautomatiseerde selectie van de best beschikbare server, een kill-switch, multi-hop en de mogelijkheid om gemakkelijk te schakelen tussen UDP- en TCP-servers. Helaas maken deze extra functies de DNS-lekken, transparante proxy’s of ongelijkmatige kwaliteit van beschikbare servers niet goed. Bovendien zijn deze functies vaak niet eens beschikbaar. Vanwege al deze minpunten staat SurfShark niet in onze lijst met de beste VPN’s voor Linux.

Prijzen en betalingswijzen

Surfshark is heel redelijk geprijsd. Het is een van de goedkoopste opties die er zijn. Zoals bij de meeste andere VPN’s krijg je korting als je je voor een langere periode inschrijft. EEN maandelijks abonnement kost $ 11,95 per maand, een Een jaarabonnement kost $ 5,99 per maand, en een Een abonnement van twee jaar kost slechts $ 1,99 per maand. Op hun website zijn deze prijzen ook beschikbaar in euro’s, AUS / CAN-dollars, Chinese yuan en Britse ponden.

Prijzen Surfshark

Het maakt niet uit welk abonnement u krijgt, Surfshark biedt een geld-terug-garantie van 30 dagen, en u kunt het abonnement op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken. Betaalmethoden omvatten de volgende opties:

 • Creditcard (Mastercard, Visa, American Express en Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin en andere cryptocurrencies (met CoinGate of CoinPayments)
 • Sofort
 • Andere, lokale betalingsmogelijkheden

Klantenservice

Surfshark heeft een uitstekende klantenservice. Toen we de chatfunctie op hun website probeerden, werden we binnen een minuut in contact gebracht en bijgestaan ​​door een echte medewerker. Ons probleem was dat we in eerste instantie geen Amerikaanse Netflix konden kijken, maar de klantenservice heeft ons in een mum van tijd kunnen helpen dit op te lossen. We waardeerden ook het feit dat we met een echt persoon spraken. We hebben geen geautomatiseerde reacties van een bot ontvangen. Dit is een verademing vergeleken met de klantenservice bij sommige andere VPN’s.

Conclusie bruikbaarheid Surfshark

Op basis van onze ervaringen met Surfshark kwamen we tot de volgende conclusies:

 • Surfshark is een zeer gebruiksvriendelijke VPN
 • De software van Surfshark is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen
 • Een account aanmaken en beheren is heel eenvoudig
 • Het installeren van Surfshark’s software is eenvoudig
 • De klantenservice van Surfshark reageert snel en wordt bemand door echte mensen
 • Surfshark is een van de goedkoopste VPN-providers en biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op al hun abonnementen

Servernetwerk Surfshark

Surfshark heeft een uitgebreid servernetwerk: ze hebben 1040 servers in 61 landen en locaties. Dit is erg handig om geoblokken te omzeilen. In de meeste landen hebben ze meerdere servers. Vooral de Amerikaanse servers zijn talrijk en zorgen er waarschijnlijk voor dat Netflix voor dit land blijft werken.

Bovendien zijn alle servers van Surfshark P2P-vriendelijk. Dit betekent dat je geen speciale P2P-server hoeft te selecteren als je bijvoorbeeld torrents wilt downloaden. Bovendien biedt Surfshark u de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken met twee VPN-servers (MultiHop). Uw gegevens worden niet via één, maar via twee VPN-servers verzonden. Dit verhoogt uw online veiligheid en anonimiteit. Niet alle servers van Surfshark ondersteunen dit. In plaats daarvan zijn er dertien vooraf geselecteerde combinaties van twee servers die u kunt gebruiken. Drie hiervan hebben een Amerikaanse server als exit-server. Dit is erg handig voor het deblokkeren van veel geografisch beperkte inhoud, zoals de Amerikaanse versie van Netflix, terwijl het extra veilig is.

Aantal servers en locaties

Surfshark heeft 1040 servers op 61 locaties. Deze locaties zijn verspreid over de volgende landen:

Land
Albanië
Australië
Oostenrijk
België
Bosnië-Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Canada
Chili
Kroatië
Costa Rica
Kroatië
Cyprus
Tsjechische Republiek
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
IJsland
India
Indonesië
Ierland
Israël
Italië
Japan
Kazachstan
Letland
Libië
Luxemburg
Maleisië
Moldavië
Nederland
Nieuw-Zeeland
Nigeria
Noord-Macedonië
Noorwegen
Paraguay
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Singapore
Servië
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Taiwan
Thailand
kalkoen
Oekraïne
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koningkrijk
Verenigde Staten
Vietnam

Speciaal IP-adres

Tot nu toe biedt Surfshark niet de mogelijkheid om een ​​speciaal IP-adres aan te vragen. Bij het kiezen van een specifieke server maakt u echter meestal verbinding met dezelfde server en hetzelfde IP-adres. Maar dit is niet altijd het geval: als u de optie ‘optimale locatie’ selecteert, is de kans groot dat u elke keer een andere server krijgt. Dat komt omdat Surfshark kijkt naar de hoeveelheid verkeer op verschillende servers en de server selecteert die op dat moment het beste werkt.

Met een recente update heeft Surfshark echter enkele servers met een ‘statisch’ IP-adres toegevoegd. Hierdoor blijft het IP-adres van deze servers altijd hetzelfde. Hoewel we ze vanaf dit moment niet zouden aanraden, omdat ze lijken te worden gedeeld en niet toegewijd. In theorie zou je deze servers echter kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot websites en apps die je blokkeren als je inlogt vanaf een ander IP-adres dan je normaal doet, terwijl je toch geniet van wat extra bescherming vanwege de VPN-tunnel en encryptie van Surfshark. We hebben onszelf echter niet getest of dit echt goed werkt, dus we kunnen niet garanderen dat dit een haalbare en goede manier is om toegang te krijgen tot deze services.

Conclusie servernetwerk Surfshark

Dit zijn de conclusies die we hebben getrokken met betrekking tot het servernetwerk en de locaties van Surfshark:

 • Surfshark heeft een uitstekend servernetwerk van 1040 servers op 61 locaties
 • Er is een veelheid aan Amerikaanse servers en ze lijken allemaal met Netflix te werken
 • Surfshark heeft speciale P2P-servers, waarmee je automatisch wordt verbonden
 • Het is mogelijk om uw gegevens tegelijkertijd via twee VPN-servers te verzenden

Surfshark’s opties

Naast de standaard mogelijkheden biedt Surfshark ook handige extra features. Surfshark heeft bijvoorbeeld een optionele kill-switch, de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken via twee VPN-servers (ze noemen dit MultiHop), een Whitelister waarmee je bepaalde websites of apps kunt bezoeken zonder eerst de VPN te hoeven doorlopen, en een CleanWeb optie die advertenties, trackers en malware blokkeert. Bovendien werken zowel Netflix als torrents goed met Surfshark.

MultiHop, Whitelister en CleanWeb

Schermafbeelding van Surfshark MultiHopAlle drie deze Surfshark-functies werkten goed toen we ze probeerden. CleanWeb kon advertenties blokkeren die zelfs voorbij onze reguliere adblockers konden glippen. De MultiHop-optie biedt wat extra beveiliging, maar heeft een negatieve invloed op uw internetsnelheden. Uw verkeer moet immers via twee VPN-servers gaan in plaats van één. Met de Whitelister voor apps en websites kunt u verbinding maken met specifieke apps en websites die u vertrouwt met uw eigen IP-adres in plaats van dat van de VPN-server. Dit kan in sommige situaties zeker handig zijn.

Schermafbeelding van Surfshark CleanWeb Whitelister

Bovendien heeft Surfshark onlangs twee nieuwe functies toegevoegd: HackLock en BlindSearch. HackLock is een optie die u kunt gebruiken en die u op de hoogte stelt wanneer uw e-mail of wachtwoorden mogelijk worden aangetast. BlindSearch is het antwoord van Surfshark op de anonieme zoekmachine DuckDuckGo. Zowel HackLock als BlindSearch bevinden zich echter nog in bèta.

Schermafbeelding van Surfshark HackLock BlindSearch

Surfshark en Netflix

Surfshark streeft ernaar Netflix voor alle gebruikers te deblokkeren. Tijdens onze tests leken alle Amerikaanse servers met Netflix te werken. Afgezien daarvan biedt Surfshark je ook toegang tot de inhoud van andere lokale versies van Netflix. Surfshark richt zich actief op het beschikbaar stellen van de bibliotheken van vijftien landen aan hun gebruikers. Deze landen zijn: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Nederland, Italië, India, Turkije, Brazilië, Singapore en Noorwegen.

Als je een andere serverlocatie gebruikt om Netflix te bezoeken, word je automatisch doorgestuurd naar de Amerikaanse (Amerikaanse) versie van Netflix. Op hun website vermeldt Surfshark dat je ze kunt vragen over elke Netflix-bibliotheek waartoe je toegang wilt hebben, maar die niet op hun lijst staat. Ze kunnen het misschien voor u ontgrendelen.

Als je Netflix nog steeds niet kunt bereiken met dit slimme systeem, neem dan gerust contact op met Surfshark. Hun live chat voor klantenondersteuning werkt effectief en kan meestal helpen. Ze kunnen u advies geven over welke server u moet kiezen of proberen het probleem van hun kant op te lossen. Meestal kunnen ze je binnen een paar minuten helpen. Kortom, Surfshark is zeer geschikt voor streaming en Netflix.

Surfshark en torrents

Surfshark heeft gespecialiseerde P2P-servers die je extra veilig houden tijdens het downloaden van torrents. Je hoeft deze servers niet handmatig te selecteren: ze worden automatisch geactiveerd wanneer je een torrentprogramma opent. De VPN-server herkent het P2P-verkeer en verbindt u met een P2P-server. We vermoeden zelfs dat het u mogelijk automatisch verbindt via MultiHop-servers. Dit betekent extra bescherming tegen nieuwsgierige blikken.

Conclusie opties Surfshark

 • Surfshark biedt verschillende functies die advertenties blokkeren, websites op de witte lijst zetten en een hoger beveiligingsniveau bieden
 • Zowel Amerikaanse servers als servers van andere landen werkten met Netflix
 • Je kunt torrents met Surfshark veilig en gemakkelijk downloaden
 • Surfshark voor Linux is lang niet zo goed als de Windows-versie

Conclusie – Onze ervaring met Surfshark

Voordelen
Nadelen
Heel makkelijk te gebruikenSoftware alleen beschikbaar in het Engels
Makkelijk te installerenGeen optie om handmatig een server te selecteren
Alleen veilige protocollen beschikbaar en geen logsHet snelheidsverschil tussen servers kan behoorlijk groot zijn
Heel goedkoop
Netflix werkt in alle landen
Torrents downloaden is toegestaan
Uitstekende snelheid bij regelmatig internetgebruik
Handige extra functies zoals AdBlocker en Whitelister
Geweldige klantenservice

Wat ons betreft is Surfshark een uitstekende VPN-provider die vergelijkbaar is met de grootste en meest populaire VPN’s van dit moment. De lage prijzen, toegankelijke software en handige extra functies hebben ons ertoe aangezet Surfshark hoog in onze ranglijst te plaatsen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me