PureVPN Review (2020): goedkoop, snel, eenvoudig | VPNOverzicht

PureVPN Review (2020) – Goedkoop, snel, eenvoudig te gebruiken

In deze review gaan we het hebben over de VPN-provider PureVPN. PureVPN is een van de meest bekende VPN-providers met servers over de hele wereld. Met deze VPN-service wordt uw internetverkeer versleuteld, verborgen en geanonimiseerd, terwijl u beperkingen kunt omzeilen. PureVPN staat bekend als een goede service met snelle servers en biedt u de mogelijkheid om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Ook kun je met PureVPN beperkingen op het internet omzeilen, zoals censuur in landen als China, Turkije of Rusland. En het is mogelijk om volledig anoniem films en series via torrents te downloaden met PureVPN. U zult echter opmerken dat PureVPN in het verleden problemen heeft gehad met loggen, daarom kunnen we hun niet-logboekbeleid niet volledig vertrouwen.


Specificaties PureVPN

 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Logboekbeleid: Netwerklogboeken
 • Servers: 2000+ servers in 140+ landen
 • Prijs: Vanaf $ 1,32 per maand
 • Geldteruggarantie: 31 dagen

PureVPN-functies

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van PureVPN samengevat

 • PPTP-, L2TP- en SSTP-verbindingen en 256-bit encryptie
 • Onbeperkte breedband- en serverswitches
 • Verbindingssnelheid van 1 Gbps
 • Geen activiteitenlogboeken, alleen toegang tot de server wordt gedurende 5 dagen geregistreerd (niet de websites die u hebt bezocht)
 • Maximaal 5 gelijktijdige verbindingen op één account
 • Aangegeven wanneer bepaalde gegevens niet via een VPN-verbinding mogen lopen
 • Gratis software en apps voor Windows, Mac, iOS en Android
 • Virtuele routerfunctie: hiermee kunt u uw computer veranderen in een router met VPN waarmee u tot 10 apparaten verbindt.
 • Compatibel met DD-WRT-routers, Smart TV, Chromecast, Amazon Fire TV Stick en Roku.
 • 24/7 live chat-ondersteuning met efficiënte en vriendelijke werkgevers.
 • Flexibele betalingsmogelijkheden
 • 31 dagen geld-terug-garantiebeleid

PureVPN Windows

PureVPN en Netflix

Netflix vecht de laatste tijd terug tegen VPN- en proxy-gebruikers. Dit zijn meestal gebruikers die de Amerikaanse Netflix van buiten de VS willen gebruiken. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot veel meer films en series.

Gelukkig heeft PureVPN een oplossing voor dit probleem. Af en toe creëren ze nieuwe Amerikaanse IP-adressen die ze zo lang mogelijk buiten de Netflix-blokkades proberen te houden.

Als je gebruik wilt maken van deze servers raden we je aan om contact op te nemen met het PureVPN-team; zij zullen u adviseren welke servers u op elk moment de beste toegang tot Netflix bieden. Tijdens onze test werkte de toegewezen server erg goed. De eerste minuut was de kwaliteit van de stream redelijk, maar na een minuut konden we de Amerikaanse Netflix in HD streamen zonder enige hapering of laadtijden. Behalve dat je de Amerikaanse Netflix kunt streamen, heb je ook toegang tot internationale voetbal- en andere sportwedstrijden als je op vakantie bent in het buitenland.

PureVPN Netflix

Serversnelheid

De PureVPN-software ziet er goed uit en werkt prima, maar is de verbindingssnelheid goed?

De verbindingssnelheden die u met een VPN-verbinding kunt behalen, zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn; uw eigen verbindingssnelheid, het type codering dat u gebruikt, de locatie van de VPN-server en uw eigen locatie en afstand tot de server.

De internetverbinding die we hebben getest is een 150mbit-verbinding. Met servers in Nederland, het VK en Duitsland bereikten de verbindingssnelheden tot 100mbit. Hetzelfde geldt voor de meeste landen in Europa. De verbindingssnelheid naar de VS was ongeveer 70 Mbit. Al met al waren we erg blij met de verbindingssnelheid die we hadden en we denken dat deze voor de meeste toepassingen voldoende zal zijn. In de praktijk konden we zonder merkbare vertragingen rondkijken, YouTube kijken, Netflix kijken en downloaden.

PureVPN-prijs

Prijs PureVPN

PureVPN biedt een paar pakketten aan. Het tarief is afhankelijk van de duur van het abonnement waarvoor u zich aanmeldt. Hoe langer de abonnementsperiode, hoe minder u per maand hoeft te betalen. PureVPN biedt de volgende tarieven:

 • Onbeperkte VPN (1 maand) $ 10,95 per maand
 • Onbeperkte VPN (1 jaar) $ 5,81 per maand
 • Onbeperkte VPN (5 jaar) $ 1,65 per maand

PureVPN biedt een geld-terug-beleid van 31 dagen op alle pakketten.

PureVPN-beveiliging en privacy

PureVPN heeft een paar sterke coderingsfuncties. Een van de belangrijkste is de ondersteuning van talrijke VPN-encryptieprotocollen, waaronder enkele sterke: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP en IKEv2. We zouden OpenVPN persoonlijk adviseren met 256-bit AES-encryptie en SHA-1 voor gegevensverificatie, aangezien dit veel veiliger is dan de andere opties. PureVPN biedt ook oplossingen voor DNS-lekken en IPv6-lekken. Dit bewijst dat hun service een zeer goede codering biedt.

Als het gaat om het loggen van data, moeten we concluderen dat PureVPN bepaalde logs registreert. Dit omvat informatie zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer (alleen van gebruikers uit bepaalde landen) en sessielogboeken. Sessie-logs registreren het moment dat er verbinding werd gemaakt en het dataverbruik, geen activiteitenlogs. Vooral wanneer u shared-IP-servers gebruikt, zal het erg moeilijk zijn om enige activiteit die u heeft gedaan terug te vinden, hoewel we liever zouden hebben dat ze helemaal geen logboeken bijhielden. Bovendien is er in het verleden een geval geweest waarin PureVPN informatie met de autoriteiten heeft gedeeld, wat erop wijst dat ze wel logboeken hebben bijgehouden en deze met de FBI wilden delen. Hoewel het bedrijf zegt geen logboeken meer bij te houden, kunnen we dit niet volledig uit ons geheugen wissen.

Verder is het PureVPN-hoofdkantoor gevestigd in Hong Kong. Hier zijn er geen wetten met betrekking tot het bewaren van gegevens, dus PureVPN is niet verplicht om gebruikersgegevens te loggen.

PureVPN-serverlocaties

PureVPN biedt servers in veel landen. In totaal zijn er meer dan 2000 servers in 141 landen beschikbaar. Een kleine groep landen waar PureVPN servers heeft:

VS, Groot-Brittannië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Costa Rica, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Hong Kong, Ierland, Indonesië, Italië, Japan, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Panama, Roemenië , Rusland, Singapore, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Polen, Argentinië, België, Denemarken, Mexico, Noorwegen, Vietnam, IJsland.

Servers PureVPN

PureVPN-klantenservice

De klantenondersteuning van PureVPN is onlangs aanzienlijk verbeterd. Op dit moment bieden ze naast tickets en e-mailondersteuning ook 24/7 chatondersteuning. We hebben deze chatondersteuning getest met een paar lastige technische vragen, en deze werden allemaal binnen enkele minuten correct beantwoord. Gezien de klantenondersteuning doet PureVPN het heel goed.

PureVPN-conclusie

PureVPN is een behoorlijke VPN-provider. De app is goed ontworpen en heeft gebruiksvriendelijke software met op schermafbeeldingen gebaseerde handleidingen. PureVPN biedt een breed scala aan snelle servers met stabiele verbindingen. Hun prijzen zijn redelijk en ze hebben af ​​en toe leuke aanbiedingen. Het feit dat we zonder problemen naar de Amerikaanse Netflix konden kijken, is een goed argument om veel mensen te overtuigen om zich aan te melden voor een PureVPN-abonnement. Verder is het ook leuk om anoniem te downloaden zonder problemen met PureVPN.

Ten slotte hebben we enkele problemen met hun logbeleid. Ze hebben misschien hun manier van werken veranderd, maar het is nog steeds in onze gedachten dat deze provider gebruikerslogboeken met de autoriteiten heeft gedeeld. Vanwege deze gebeurtenissen in het verleden kunnen we niet definitief zeggen dat PureVPN geen logboeken bijhoudt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me