PIA Review (2020): veilig en goedkoop | VPNOverzicht

PIA (Private Internet Access) Review (2020) – Een veilige en goedkope optie

Private Internet Access (meestal afgekort als PIA) is op dit moment een van de grotere VPN-providers op de VPN-markt. Een van hun beste eigenschappen is hun focus op privacy. Ze hebben een strikt no-log-beleid, waardoor PIA vooral populair is onder (bit) torrent-gebruikers. Bovendien staat Private Internet Access bekend om zijn minimalistische en compacte apps en programma’s. Sommige consumenten vinden dit een pluspunt, terwijl anderen het misschien als een afknapper beschouwen. We hebben deze VPN-service getest en gekeken naar de internetsnelheden, beveiliging, privacy, gebruiksvriendelijkheid, servernetwerk en extra functies van PIA. Dit is wat we hebben gevonden.

PIA is onlangs gekocht door Kape Technologies. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren ook de VPN-providers CyberGhost en Zenmate overgenomen. Dit kan de komende jaren enkele veranderingen voor PIA betekenen. Het is echter moeilijk te zeggen wat er precies zal gebeuren. We zullen kijken of de wijziging enig effect heeft op de veiligheid en privacy van hun gebruikers.

Specificaties PIA

 • Gelijktijdige verbindingen: 10
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP
 • Logboekbeleid: Geen logs
 • Servers: 3300+ servers in 30 landen
 • Prijs: Vanaf $ 3,33 per maand
 • Geldteruggarantie: 7 dagen

Snelheid – Hoe snel is PIA?

De snelheid van een VPN-verbinding is afhankelijk van veel verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren zijn de snelheid van uw eigen verbinding, de afstand tussen waar u zich bevindt en de VPN-server en de snelheid en locatie van de server waarmee u gegevens uitwisselt, bijvoorbeeld de webserver, torrent-server of nieuwsgroepserver waarmee u verbinding wilt maken naar. De ping (reactietijd) en stabiliteit van de verbinding zijn ook erg belangrijk.

Om je een goed beeld te geven van hoe Private Internet Access het qua snelheid doet, hebben we verschillende snelheidstesten uitgevoerd. We hebben ook rekening gehouden met onze persoonlijke ervaringen door PIA te testen tijdens dagelijks gebruik. Hieronder vindt u de resultaten.


Snelheidstestresultaten PIA

Hieronder ziet u de resultaten van de snelheidstests die we hebben uitgevoerd op Private Internet Access. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd verschillen per locatie, internetprovider en tijdstip. Om deze reden hebben we ook een snelheidstest van onze verbinding zonder VPN als benchmark opgenomen.

Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Speedtest PIA zonder VPN

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze eigen internetverbinding zonder een VPN te gebruiken. Dit is een ‘blanco’-test waarmee we de andere resultaten zullen vergelijken.

Snelheid met een lokale server (Speedtest.net):

Speedtest PIA VPN lokaal

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding wanneer we verbinding maken met een PIA-server die zich het dichtst bij onze locatie bevindt. De resultaten zijn veelbelovend. De ping nam iets toe, van 4 naar 7, maar de download- en uploadsnelheden namen nauwelijks af. In de praktijk zouden resultaten als deze betekenen dat u weinig tot geen verschil in internetsnelheden opmerkt bij het gebruik van zo’n VPN-server.

Snelheid met een Amerikaanse server (Speedtest.net):

Speedtest PIA VPN USA

Dit zijn de snelheidstestresultaten van onze internetverbinding wanneer we verbinding maken met een PIA-server in de Verenigde Staten. Dit laat een heel ander beeld zien: de ping is enorm toegenomen, terwijl de download- en uploadsnelheden aanzienlijk zijn afgenomen. Met andere woorden, men zou vertragingen met dergelijke resultaten opmerken. Dergelijke resultaten zijn niet verrassend voor een VPN-server op grote afstand van de gebruiker. Die afstand betekent immers dat al het internetverkeer een grote omweg langs die server moet maken voordat het naar de juiste plaats wordt gestuurd. Dit vertraagt ​​bijna altijd uw verbinding.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

PIA is een erg prettige VPN voor dagelijks gebruik. We hebben nauwelijks een verschil opgemerkt in vergelijking met onze internetverbinding zonder een VPN. We kunnen bladeren, muziek en video’s streamen en YouTube gebruiken – allemaal zonder vertraging of andere problemen. We konden ook Amerikaanse Netflix kijken met een Amerikaanse server. Netflix had in ieder geval wat extra tijd nodig om een ​​aflevering te bufferen, maar de video werd daarna zonder problemen afgespeeld. We konden zonder vertraging online games spelen en konden ook heel snel torrents downloaden: een bestand van bijna 2GB binnen 15 minuten. Al met al hebben we nauwelijks gemerkt dat onze PIA VPN-verbinding was ingeschakeld toen we deze gebruikten voor dagelijkse internetactiviteiten – een uitstekende kwaliteit voor een VPN om te hebben.

Conclusie snelheid PIA

 • De resultaten van de snelheidstests waren gemengd, met enkele goede resultaten voor onze lokale PIA-servers en enkele mindere resultaten voor de Amerikaanse servers
 • Bij dagelijks gebruik nemen de internetsnelheden niet of nauwelijks af tijdens het browsen, streamen of downloaden

Veiligheid – Hoe veilig is PIA?

Bij VPN’s draait alles om beveiliging en anonimiteit. Een goede VPN-provider moet zorgvuldig met uw gegevens omgaan en ervoor zorgen dat niets in verkeerde handen valt. Ze moeten ook uw privacy beschermen en u in staat stellen om zo anoniem mogelijk te blijven bij het gebruik van hun diensten. PIA stelt veiligheid en privacy voorop en blinkt daarom zeker uit in deze aspecten. Ze gebruiken alleen de sterkste VPN-protocollen, hanteren een no-log-beleid en hebben zo min mogelijk persoonlijke informatie nodig. In deze sectie gaan we dieper in op deze aspecten van Private Internet Access.

Protocollen

Als het gaat om beveiliging en encryptie, heeft Private Internet Access hun zaken netjes op orde. Ze werken met verschillende protocollen (OpenVPN, PPTP, IPsec / L2TP) en hebben een SOCKS5-proxy. De meeste gebruikers zullen voor OpenVPN willen kiezen, omdat dit een solide protocol is. Wil je meer snelheid en maak je je minder zorgen over het versleutelen van je data? Dan kun je gemakkelijk een van de andere protocollen kiezen binnen PIA’s software. Voor meer informatie over protocollen kunt u ons artikel lezen dat alle verschillende protocollen op de markt vergelijkt.

Logging en privacy

Privé-internettoegang staat bekend om zijn aandacht voor privacy, wat blijkt uit elke stap van de provider. PIA hanteert een strikt no-log-beleid. Dit zorgt voor een veiligere en meer anonieme ervaring voor gebruikers, wat PIA vooral waardeert. Browsegegevens van gebruikers worden nooit opgeslagen op harde schijven, maar op een speciaal null-apparaat. Dit is een virtueel apparaat dat automatisch doet alsof er geen gegevens over zijn verzonden. Zodra de informatie naar het null-apparaat is geschreven, kan deze niet meer worden opgehaald. Op deze manier kan PIA hun no-log-beleid garanderen.

Omdat PIA niets registreert, kunnen ze geen informatie overhandigen in geval van een gerechtelijk bevel. Het hoofdkantoor van PIA bevindt zich in de Verenigde Staten, wat een bewuste keuze was. De VS is een van de weinige landen ter wereld die geen verplicht gegevensbewaarbeleid heeft. Dit betekent dat PIA niet verplicht is om informatie voor een bepaalde periode op te slaan, zoals vaak het geval is in Europa. Aangezien PIA zich echter in de Verenigde Staten bevindt, is het mogelijk dat ze verplicht worden om informatie over een specifieke gebruiker te loggen om hen te helpen identificeren na een gerechtelijk bevel. Tijdens meerdere proeven en onderzoeken heeft PIA bewezen geen informatie te hebben over het VPN-gebruik van hun klanten.

PIA heeft bewezen dat ze de privacy van hun klanten bij meerdere gelegenheden zeer serieus nemen. Een voorbeeld is hun keuze om de Russische servers uit hun servernetwerk te verwijderen. Enkele jaren geleden heeft Rusland besloten dat al het binnenlandse dataverkeer minimaal een jaar moet worden geregistreerd. Deze wet maakte het voor PIA onmogelijk om de privacy van hun gebruikers te garanderen, en daarom besloten ze geen Russische servers meer aan te bieden.

Wanneer je een externe VPN-provider gebruikt, leg je altijd een deel van je privacy in hun handen. Dit betekent dat u erop moet vertrouwen. Gelukkig zijn er tot nu toe geen aanwijzingen dat PIA ooit de privacy van hun klanten heeft geschaad. Integendeel, ze staan ​​hun klanten bij elke draai en draai bij.

Dodemansknop

Kill Schakel uitPrivate Internet Access heeft een kill-schakelaar die u kunt vinden in de instellingen van het dashboard. Een geactiveerde kill-schakelaar zorgt ervoor dat je niet per ongeluk informatie lekt wanneer je VPN-verbinding een minuut lang wegvalt. Bovendien heeft deze VPN een unieke manier om domeinen te blokkeren die worden gebruikt voor advertenties, trackers en malware. Deze functie heet PIA MACE en is te vinden in de instellingen onder de kill-schakelaar.

Welke informatie heeft PIA nodig?

Voordat u de VPN-service van PIA kunt gaan gebruiken, heeft het bedrijf uw betalingsgegevens nodig. Private Internet Access biedt veel mogelijkheden om anoniem te betalen, waar we later op terugkomen. Maar weet gewoon dat u hen voor dit doel geen persoonlijke informatie hoeft te geven als u dat niet wilt. Betalen met o.a. Bitcoin is heel eenvoudig. U hoeft daarom alleen een werkend e-mailadres op te geven zodat PIA uw account hieraan kan koppelen. U kunt natuurlijk een nieuw e-mailadres specifiek voor PIA registreren, zodat het niet naar u te herleiden is.

Vervolgens maakt PIA een accountnaam voor u aan en ontvangt u na betaling een ‘Order ID’ in een bevestigingsmail. U kunt deze codes gebruiken wanneer u bijvoorbeeld met het ondersteuningsteam moet communiceren. Meer heb je niet nodig: een werkend e-mailadres. Verder kan PIA volledig anoniem worden gebruikt.

Conclusie veiligheid PIA

 • PIA werkt met verschillende sterke protocollen, zoals OpenVPN
 • PIA heeft een strikt no-log-beleid
 • PIA heeft een ingebouwde kill-schakelaar en PIA MACE voor het blokkeren van advertenties, trackers en malware
 • De enige informatie die u nodig hebt om een ​​account aan te maken, is een e-mailadres en uw betalingsgegevens, maar beide kunnen anoniem worden gedaan

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is PIA?

Gebruiksvriendelijkheid kan een VPN-service maken of breken. Een gemakkelijk te navigeren dashboard betekent dat u uw VPN in een mum van tijd kunt instellen. Een goede prijs maakt de stap om jezelf online te beschermen kleiner. Een overzichtelijke website betekent dat u binnen no-time een functioneel dashboard op uw computer heeft staan. En tot slot kan een goede klantenservice u helpen om snel weer onbezorgd weer online te gaan als u een probleem ondervindt.

Al deze zaken zijn van belang bij het bepalen van de gebruiksvriendelijkheid van een VPN-provider. Op al deze aspecten scoort PIA zeer bevredigend.

De PIA-website

De website van Private Internet Access bevat een lading informatie, overzichtelijk onderverdeeld in duidelijke menu-items. De startpagina biedt een samenvatting van de belangrijkste informatie over hun service, waaronder redenen voor het gebruik van een VPN, een korte video waarin wordt uitgelegd wat een VPN doet, de prijzen van hun verschillende abonnementen, de verschillende functies van PIA en enkele recensies.

PIA Homepage Website

Via het menu bovenaan heeft u toegang tot de andere delen van de website. Hier leer je meer over hoe een VPN werkt en hoe het servernetwerk van PIA eruit ziet. Daarnaast vindt u de downloads, klantenservice, blogs en de inlogpagina voor uw persoonlijke account. De website is (bijna geheel) beschikbaar in meerdere talen.

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig en gebeurt automatisch wanneer u zich registreert voor een abonnement. U kunt dit doen door een van de abonnementen op de startpagina te selecteren of door in het menu op ‘Nu registreren’ te klikken. Selecteer uw abonnement, selecteer de betalingsmethode en voltooi de registratie door de rest van de benodigde informatie in te vullen. Het enige wat u nu hoeft te doen, is de software downloaden.

PIA installeren

De PIA-software kan worden gedownload voor Windows, MacOS, Linux, iOS en Android. Er zijn ook extensies voor Chrome, Firefox en Opera. PIA is daarom compatibel met bijna alle apparaten. De ‘Download’ pagina van de website van PIA laat je al je opties overzichtelijk zien. Klik gewoon op het juiste besturingssysteem om het relevante bestand te downloaden.

PIA-downloadscherm

We gebruikten de Windows-applicatie van PIA, daarom zijn de downloadinstructies die we zullen uitleggen voor Windows. Zodra u het gedownloade bestand opent, start het installatieprogramma. Het installeren van het dashboard duurt minder dan een minuut, maar wordt desondanks door PIA zorgvuldig stap voor stap uitgelegd. Gebruik uw accountgegevens om in te loggen. Nu kunt u echt aan de slag.

PIA-Screenshot-Windows-Home

PIA’s uiterlijk en gebruiksgemak

De software van PIA is ontworpen om u zo min mogelijk in de weg te zitten. Wanneer u het dashboard opent, ziet u een grote ‘AAN’-knop, een kleine kaart en de VPN-server die voor u is geselecteerd. Nadat u verbinding heeft gemaakt met de VPN-server, vindt u onderaan uw IP-adres, samen met het IP-adres van de VPN-server die u op dat moment gebruikt. Als u op de pijl onderaan klikt, ziet u meer informatie en mogelijkheden: regelmatig geselecteerde VPN-servers, prestaties en gebruik van uw verbinding, snelle instellingen en het type abonnement dat u heeft.

PIA Screenshot App Homescreen

Wanneer u op de drie stippen in de rechterbovenhoek klikt, heeft u toegang tot uitgebreidere instellingen. U kunt bijvoorbeeld de taal, het thema en de algemene voorkeuren configureren onder ‘Algemeen’, of uw accountgegevens bekijken onder ‘Account’. De kill-schakelaar en PIA MACE zijn te vinden onder ‘Privacy’. Bovendien kunt u uw netwerkvoorkeuren instellen onder ‘Netwerk’ en uw verbindingsvoorkeuren onder ‘Verbinding’. Deze instellingen zijn iets geavanceerder, maar zijn geconfigureerd met de beste instellingen voor gebruikers die standaard meteen aan de slag willen. Ten slotte kunt u onder ‘Help’ ondersteuning vinden, zoals een rondleiding door de software en een link naar de helpdesk..

PIA Screenshot iOS-instellingen

Het dashboard verdwijnt van uw scherm wanneer u het niet gebruikt. Als je het nodig hebt, kun je het vinden in je taakbalk. Soms moet u mogelijk op de kleine pijl in de rechterbenedenhoek van uw scherm klikken (^). U moet hierop klikken als u de verbinding wilt in- of uitschakelen. Op deze manier blijft de applicatie verborgen, tenzij je hem echt nodig hebt. Dit is een handige functie als je je VPN uit het zicht wilt houden, maar het kan vervelend zijn als je iets binnen het dashboard wilt doen: zodra je ergens anders in je display klikt, is het dashboard weer weg.

Over het algemeen is de software van PIA transparant en prettig om mee te werken. Het heeft een rustige uitstraling en duidelijke opties.

Prijzen en betalingswijzen

PIA biedt drie abonnementen om uit te kiezen: een maandelijkse, een 6-maand en een jaarlijkse optie. Als u beslist over een maandelijks plan—Dat u na elke maand kunt opzeggen — kost het $ 9,95 per maand. EEN 6 maanden plant komt neer op $ 5,99 per maand. Als u een jaarplan, je geeft alleen uit $ 2,85 per maand. Dit betekent dat u meer dan 50% bespaart in vergelijking met een maandabonnement. Kortom: hoe langer uw abonnement, hoe goedkoper het relatief voor u is.

Prijzen PIA

Alle abonnementen op Private Internet Access geven u volledige toegang tot hun gehele VPN-netwerk. Ze bieden ook een 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat u de VPN kunt uitproberen voordat u een contract aangaat.

PIA accepteert veel verschillende betalingsmogelijkheden:

 • PayPal
 • Creditcard (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB)
 • AmazonPay
 • Bitcoin
 • BitcoinCash
 • Zcash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Bitpay
 • iDeal
 • Sofort
 • Mint Prepaid
 • Straal

Veel mogelijkheden om uw abonnement te betalen, denken wij. Er zijn verschillende anonieme betaalmethoden, zoals Bitcoin, waarmee u volledige privacy kunt behouden, zelfs als het gaat om het kopen van uw VPN-verbinding. Nogmaals, PIA stelt anonimiteit voorop, wat door veel gebruikers – waaronder wijzelf – zeer gewaardeerd wordt.

PIA en Linux

PIA zorgt goed voor zijn Linux-gebruikers. Voor gebruikers van de distributie van Debian, Fedora, Slackware en Arch is het mogelijk om OpenVPN via de terminal te installeren. Veel beter is echter de optie om de Windows-gebruikersinterface voor Linux te installeren. Vooral voor nieuwe gebruikers van Linux kan dit ongelooflijk handig zijn. Met een dergelijke gebruikersinterface beschikbaar voor Linux, is PIA een van de weinige VPN-providers die heeft geprobeerd het leven van Linux-gebruikers gemakkelijker te maken. Helaas is de app alleen beschikbaar voor Linux-distributies die ook de systemd-softwaresuite hebben. Deze omvatten Linux Mint, Ubuntu, Debian en Arch.

Het PIA-servernetwerk is niet het meest uitgebreide en bevat ook niet de snelste servers die er zijn – die eer gaat naar ExpressVPN. Maar er zijn genoeg servers voor de overgrote meerderheid van gebruikers en de meeste servers vertonen een merkbare mate van betrouwbaarheid en consistentie. Tijdens het testen van PIA zijn we helemaal geen beveiligingsproblemen tegengekomen. Als klap op de vuurpijl biedt PIA een aantal handige extra functies. Ten eerste is er PIA’s eigen programma genaamd “Mace”. Dit programma biedt extra beveiliging tegen advertenties, trackers en malware. In de app heb je ook de mogelijkheid om over te schakelen naar aangepaste DNS-servers of het versleutelingsniveau te wijzigen. Natuurlijk is er ook een kill-schakelaar aanwezig en ten slotte kunt u ervoor kiezen om uw verkeer door een SOCKS5-proxy te leiden voor extra tunneling via SSH.

PIA heeft misschien niet de meeste servers of de snelste servers, maar PIA is zowel concurrerend als consistent in elke categorie. Of het nu gaat om snelheid, beveiliging of bruikbaarheid, PIA biedt een kwaliteitsproduct dat een prima keuze is voor de meeste Linux-gebruikers.

Klantenservice

De helpdesk van PIA biedt verschillende mogelijkheden. U kunt hun database of handleidingen raadplegen wanneer u een probleem heeft. Het is ook mogelijk om feedback te geven als je denkt dat PIA een bepaald bestaand probleem zou moeten oplossen of een functie zou moeten toevoegen. Andere gebruikers kunnen hiervoor ‘stemmen’, waarna PIA zal bepalen of ze iets kunnen doen met de feedback.

PIA-ondersteuningspagina

Als u een probleem tegenkomt dat u niet kunt oplossen na het raadplegen van de database, kunt u ook contact opnemen met PIA door een contactformulier in te vullen. Je moet wat informatie over je account geven en je vraag stellen. Dit formulier moet in het Engels worden ingevuld. U ontvangt hun antwoord per e-mail.

We hebben ze zelf een vraag gestuurd en kregen na 6 uur antwoord. De e-mail bevatte meer gedetailleerde informatie en vervolgvragen die ons meer zouden kunnen helpen als we die nodig hadden. Al met al was het antwoord grondig genoeg. Hoewel PIA geen live chat aanbiedt en je dus even moet wachten op een antwoord, denken we dat het systeem dat ze nu hebben, heel behoorlijk is.

Conclusie bruikbaarheid PIA

 • De website van PIA is zeer informatief en overzichtelijk
 • PIA installeren gaat snel en moeiteloos
 • De software van PIA is te vinden op de taakbalk en is gemakkelijk te navigeren
 • Er zijn drie PIA-abonnementen, waarvan een abonnement van één jaar de goedkoopste optie is voor $ 2,85 per maand
 • PIA biedt veel verschillende en veel anonieme betalingsmogelijkheden
 • De klantenservice is behulpzaam en werkt via een online formulier en e-mail, hoewel het een beetje traag is

Servernetwerk PIA

Het servernetwerk van een VPN-provider bepaalt uw mogelijkheden. Je moet kunnen kiezen uit meerdere serverlocaties als je een geografische beperking wilt omzeilen. Bijvoorbeeld wanneer je het aanbod van de Amerikaanse Netflix vanuit een ander land wilt bekijken. In deze sectie zullen we u vertellen hoeveel servers en serverlocaties Private Internet Access biedt. We zullen ook kort uitleggen waarom PIA ervoor heeft gekozen geen speciale IP-adressen aan te bieden.

Aantal servers en locaties

Op dit moment heeft Private Internet Access meer dan 3300 servers in 30 landen. Voor de meeste gebruikers zijn dit meer dan genoeg servers op ruime locaties. PIA geeft aan dat ze continu bezig zijn met het uitbreiden van hun servernetwerk, dus je kunt op hun website kijken voor de laatste ontwikkelingen.

Screenshot van PIA-regio's

Op het moment van schrijven heeft PIA verschillende servers (en serverlocaties) in 30 landen:

Land
Aantal serverlocaties
Aantal servers
Australië3142
Oostenrijk117
België115
Canada3246
Tsjechische Republiek117
Denemarken126
Finland120
Frankrijk148
Duitsland279
Hong Kong116
Hongarije110
India14
Ierland110
Israël18
Italië113
Japan116
Luxemburg110
Mexico133
Nederland1548
Nieuw-Zeeland116
Noorwegen128
Polen110
Roemenië128
Singapore120
Spanje114
Zweden1100
Zwitserland185
Verenigde Arabische Emiraten14
Verenigd Koningkrijk3188
Verenigde Staten14 1525

Speciaal IP-adres

Private Internet Access biedt geen speciale IP-adressen. Ze willen altijd de hoogst mogelijke vorm van anonimiteit bieden, daarom zijn al hun IP-adressen gedeelde adressen. Dit beschermt uw online privacy beter. PIA beschouwt een dedicated IP als niets meer dan een normale, onbeveiligde internetverbinding en ziet daarom geen reden om deze dienst aan te bieden.

Conclusie servernetwerk PIA

 • Momenteel heeft PIA meer dan 3300 servers in 30 landen
 • Ze hebben 14 serverlocaties in de Verenigde Staten
 • PIA biedt geen speciale IP-adressen

PIA’s opties

De meeste gebruikers vinden het belangrijk dat een VPN ze veilig en anoniem houdt, maar een VPN geeft je ook meer vrijheid om internet te gebruiken. Zo heb je toegang tot het Netflix-aanbod van verschillende landen, waardoor je een grotere selectie aan shows en films kunt kijken. Torrents downloaden is ook veel veiliger met een VPN. In deze paragraaf bespreken we deze mogelijkheden.

PIA en Netflix

Netflix App-pictogramKijken naar (buitenlandse) Netflix is ​​een hot topic in de VPN-wereld. Netflix vecht hard tegen VPN’s en blokkeert elk IP-adres waarvan ze weten dat het afkomstig is van een VPN-provider. Voor veel providers is het daardoor moeilijk om Netflix te laten werken met hun VPN-verbinding. PIA doet haar best om het u mogelijk te maken.

Toen we onze test uitvoerden, hadden we vanuit Nederland toegang tot de Amerikaanse Netflix via een VPN-server in New York. PIA vertelde ons dat Netflix werkt op hun Amerikaanse, Canadese en Britse servers. Dit suggereert dat ze er hard aan werken om het zo te houden. In ieder geval is het op dit moment mogelijk om via PIA het aanbod van de Amerikaanse Netflix vanuit andere landen te bekijken.

PIA en torrents

Het is mogelijk om bestanden via P2P te downloaden wanneer u gebruik maakt van de Private Internet Access-servers. Torrents downloaden is eenvoudig en gaat snel. Je merkt niet eens dat je een VPN gebruikt, behalve dat je inderdaad beschermd bent en anoniem downloadt.

PIA-browserextensie

Naast de PIA-software heeft PIA ook een handige browserextensie. Dit werkt ongeveer hetzelfde als de gewone desktop- en smartphonesoftware. Het verschil is dat de browserextensie er alleen voor zorgt dat het browserverkeer via VPN verloopt. Andere applicaties die internet gebruiken maar niet via de browser lopen, worden niet beschermd door de VPN-verbinding. Trouwens, de browserextensie geeft je extra opties met betrekking tot tracking, zoals hieronder getoond in een screenshot van de extensie-instellingen.

Instellingen PIA-browserextensie

PIA Squid-Proxy

Als je naar de PIA-website hebt gekeken, is het je misschien opgevallen dat ze ook praten over iets dat een “Squid Proxy” wordt genoemd. We zagen dat hier nogal wat vragen over waren, dus we vonden het nodig om kort uit te leggen wat dit is. De Squid Proxies van PIA worden gebruikt bij het gebruik van de browserextensie. PIA gebruikt deze Squid Proxies om het verkeer van hun browserextensie gescheiden te houden van hun reguliere VPN-app-verkeer. De Squid Proxies kunnen websites in de cache opslaan zodat ze sneller worden geladen als je dezelfde site meerdere keren bezoekt.

Conclusie-opties PIA

 • Met PIA kun je de Amerikaanse, Britse en Canadese Netflix kijken
 • Torrents downloaden met PIA is gemakkelijk, snel en veilig
 • PIA gebruikt Squid Proxies voor hun browserextensie

Interview met PIA

We kregen de gelegenheid om wat vragen te stellen aan de mensen achter de schermen bij Private Internet Access. We spraken over de veiligheid en privacy van hun service en de manier waarop ze hun servers beheren. Ontdek wat onze vragen waren en de antwoorden die PIA voor ons had (zij het de enigszins verkorte versie).

1. Houdt u logboeken bij waarmee u een IP-adres aan een bepaalde gebruiker kunt koppelen?

“Nee, we houden geen logboeken bij.”

2. Kunt u ons iets meer vertellen over de gegevensbewaringswetten waaraan u zich moet houden??

“Op dit moment zijn er in de VS geen wetten die VPN-providers verplichten om gegevens op te slaan.”

3. Welke tools gebruikt u om oneigenlijk gebruik van uw diensten te controleren en te bestrijden?

‘We volgen of registreren de activiteiten van onze gebruikers niet. Soms kan dit tot problemen leiden wanneer onze servers worden misbruikt, omdat we de gebruiker die de regels overtreedt niet kunnen identificeren. We vermelden in detail wat wel en niet is toegestaan ​​in onze gebruiksvoorwaarden. Af en toe neemt een klant contact met ons op omdat ze hulp nodig hebben bij het technisch overtreden van onze regels (bijvoorbeeld omdat ze van plan zijn te hacken, te phreaken of een andere illegale activiteit uit te voeren). Die accounts beëindigen we altijd. ‘

4. Wat gebeurt er wanneer u een DMCA-verwijderingskennisgeving ontvangt, of het Europese equivalent daarvan?

‘DMCA-verwijderingsverzoeken worden afgehandeld door onze juridische afdeling. Het is voor ons echter onmogelijk om informatie aan een bepaalde gebruiker te koppelen, omdat we geen logboeken bijhouden. “

5. Welke stappen worden er ondernomen als er een gerechtelijk bevel wordt uitgevaardigd om een ​​bepaalde gebruiker op te sporen? Is dit ooit eerder gebeurd? Zou u in dat geval een gebruiker kunnen identificeren??

‘Gerechtelijke bevelen worden behandeld door onze juridische afdeling. Maar aangezien we niets loggen, kunnen we geen gegevens overhandigen. “

6. Zijn BitTorrent en ander verkeer voor het delen van bestanden toegestaan ​​op al uw servers?

“Ja, torrenting is toegestaan ​​op al onze servers, hoewel het downloaden en delen van illegaal materiaal wettelijk niet is toegestaan. Af en toe zijn er providers die de portals voor torrents blokkeren. Daarom hebben we een aantal servers die poortdoorschakeling mogelijk maken, zodat we deze blokkades kunnen omzeilen. ”

7. Heeft u uw eigen DNS-servers?

“Ja, we hebben onze eigen DNS-servers. Deze voorkomen mogelijke DNS-lekken. Onze PIA-applicaties gebruiken deze DNS-servers automatisch. ”

8. Heeft u fysieke controle over al uw servers?

“Op dit moment hebben we 3292 servers in meer dan 29 landen. Daarom zijn we genoodzaakt om gebruik te maken van een aantal externe datacenters en leveranciers, die allemaal gebonden zijn aan strikte afspraken die in overeenstemming zijn met de waarden van Private Internet Access. We houden ook continu toezicht op de status en regelgeving van de landen waarin onze servers zich bevinden. Bij wijzigingen in de regelgeving bepalen we of de ‘kosten en baten’ nog aan onze eisen voldoen. In enkele unieke gevallen zal dit ertoe leiden dat onze dienstverlening in een bepaald land wordt stopgezet (zoals in Rusland in 2016). ”

Conclusie – Onze ervaring met PIA

Voordelen
Nadelen
Sterke beveiligingGeen live klantenservice
Geen logsDashboard maakt deel uit van de taakbalk
Sterke focus op privacy
Veel servers
Snelle servers
Relatief goedkoop
US Netflix werkt
Eenvoudige en duidelijke software en website

Private Internet Access is een van de grootste VPN-providers van dit moment. Ze staan ​​bekend om hun focus op beveiliging en privacy. En om een ​​goede reden: hun no-log-beleid is luchtdicht en ze houden alle veranderingen in de wereld in de gaten die de privacy van hun gebruikers kunnen beïnvloeden. Daarnaast bieden ze een brede selectie aan servers en serverlocaties, die over het algemeen een stabiele en snelle verbinding bieden. De Amerikaanse Netflix en andere streamingdiensten leken allemaal goed te worden ondersteund.

Bovendien is PIA zeer redelijk geprijsd als je je voor een langere periode inschrijft. Dit, gecombineerd met eenvoudige en schone software, maakt dat we PIA graag aanbevelen als u op zoek bent naar een kwaliteits-VPN. De enige mogelijke nadelen zijn het ontbreken van een live chat met de klantenservice en het feit dat het dashboard verdwijnt wanneer je ergens anders in je scherm klikt. Het spreekt voor zich dat dit kleine nadelen zijn, die sommigen zelfs als activa beschouwen. Kortom, PIA is een zeer betrouwbare, snelle en goede VPN-provider.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me