NordVPN Review (2020): geen logs en sublieme encryptie

NordVPN Review (2020) – Geen logs, sublieme encryptie en functionele Netflix-servers!

NordVPN wordt beschouwd als een van de beste VPN’s in de branche. In feite werd NordVPN in 2019 marktleider. Dit is mede te danken aan hun inspanningen om hun service te promoten op populaire sociale media zoals YouTube. De kans is groot dat je het afgelopen jaar een door NordVPN gesponsorde video bent tegengekomen.


NordVPN is een dochteronderneming van Tefinkom & Co. Met het hoofdkantoor van hun houdstermaatschappij in Panama, genieten NordVPN en zijn gebruikersbasis een hoge mate van vrijheid met betrekking tot internetwetgeving. Het hoofdkantoor in Panama heeft ook tot gevolg dat NordVPN niet gevoelig is voor het delen van gegevens binnen de alliantie “14 eyes”.

NordVPN is opgericht in 2008 en sindsdien heeft het bedrijf hard gewerkt om zichzelf te bewijzen als een betrouwbare en snelle VPN-provider met hoge privacystandaarden. NordVPN deed zelfs een extra stap en slaagde erin de VPN-beveiliging van Netflix te omzeilen, zodat hun gebruikers de mogelijkheden van een proxy-netwerk volledig konden ervaren en tegelijkertijd Amerikaanse Netflix konden bekijken. In deze review bespreken we de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, servernetwerk en functionaliteit van NordVPN.

Specificaties NordVPN

 • Gelijktijdige verbindingen: 6
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2 / IPsec
 • Logboekbeleid: Geen logs
 • Servers: 5400+ servers in 57 landen
 • Prijs: Vanaf $ 3,49 per maand
 • Geldteruggarantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is NordVPN?

Als je een VPN gebruikt, wil je niet dat deze je internetverbinding te veel vertraagt. We hebben NordVPN gedurende een langere periode op verschillende apparaten getest om de snelheden te testen. Het mogelijke verlies van internetsnelheid werd beoordeeld met speedtest.net. U kunt onze bevindingen hieronder bekijken.

Snelheidstestresultaten NordVPN

De uitzonderlijke prestaties van NordVPN verrasten ons. In onze vorige review kon de snelheid van NordVPN niet concurreren met die van andere premium VPN-providers. Dit is duidelijk veranderd. We hebben zowel NordVPN-servers in ons eigen land als die in de VS getest. Houd er rekening mee dat uw persoonlijke snelheidsresultaten met NordVPN kunnen variëren, afhankelijk van uw internetsnelheid en locatie.

Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN zonder VPN

Dit zijn de snelheidstestresultaten van ons ‘kale’ netwerk, zonder het gebruik van een VPN. We gebruiken deze cijfers als basismeting om al onze andere resultaten mee te vergelijken.

Snelheid met een lokale server (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN NL

Hierboven ziet u de snelheidstestresultaten van ons netwerk wanneer verbonden met een van de lokale servers van NordVPN. Er zijn minimale afnames in zowel download- als uploadsnelheden, maar deze verschillen zijn verwaarloosbaar.

Snelheid met een Amerikaanse server (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN US

De bovenstaande resultaten geven een gedetailleerd beeld van de snelheden die ons netwerk bereikte toen we verbinding maakten met de snelste Amerikaanse server. Vooral de uploadsnelheid laat een flinke daling zien. De downloadsnelheid is echter de belangrijkste factor voor de meeste VPN-gebruikers. Dit laatste wordt niet zo veel beïnvloed, daarom beschouwen we de prestaties van NordVPN nog steeds als uitstekend. Onthoud echter dat we vanuit Nederland hebben getest, dus als je zelf in de VS bent, krijg je betere resultaten als je verbinding maakt met een Amerikaanse server.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Is NordVPN zo snel in het dagelijks gebruik? Het antwoord is een definitief ja. We hebben deze VPN uitgeprobeerd tijdens verschillende dagelijkse activiteiten, waaronder eenvoudig browsen, hard-core gaming en downloaden. Zowel downloaden via P2P als speciale platforms zoals Steam ging ook opmerkelijk snel. Na al dat testen kunnen we gerust concluderen dat er geen merkbaar snelheidsverschil is tussen een verbinding via NordVPN en een zonder VPN. Voor ons verliep alles net zo soepel.

Bij de meeste moderne VPN-providers kunt u automatisch verbinding maken met hun snelst mogelijke server op een specifieke locatie, en NordVPN is geen uitzondering. Dit systeem, gecombineerd met de vele servers van NordVPN, garandeert een stabiele en snelle verbinding.

Conclusiesnelheid NordVPN

 • NordVPN is erg snel
 • De snelheidstests laten slechts een kleine snelheidsvermindering zien
 • Bij dagelijks gebruik is er geen merkbaar verschil in snelheid, ook niet tijdens het gamen
 • NordVPN maakt automatisch verbinding met de snelst mogelijke server die beschikbaar is
 • P2P downloaden was heel eenvoudig met NordVPN

Veiligheid – Hoe veilig is NordVPN?

Een ander belangrijk onderdeel van ons VPN-beoordelingsproces is het controleren van het veiligheids- en privacybeleid. Dit is absoluut het sterke punt van NordVPN. Zoals eerder vermeld, bevindt het hoofdkantoor van NordVPN zich in Panama. In deze sectie leggen we uit waarom dat een duidelijk voordeel is. Bovendien zullen we ingaan op de protocollen die NordVPN ondersteunt, hun logboekbeleid en hun kill switch-optie.

Protocollen

NordVPN heeft coderingsniveaus van militaire kwaliteit. Met name gebruiken ze 256-bit AES-gegevensversleuteling. Dit, samen met hun goed beveiligde servers en uitstekende firewall, maakt de veiligheid van NordVPN zeer solide. Bovendien bieden ze ook ondersteuning voor veel verschillende protocollen, waaronder de snellere IKEv2 / IPsec. We raden echter het OpenVPN-protocol aan, omdat dit over het algemeen als de veiligste optie wordt beschouwd. NordVPN ondersteunt de volgende protocollen:

 • OpenVPN
 • IKEv2 / IPsec

Logging en privacy

NordVPN Logs-pictogramZoals eerder vermeld, is NordVPN geregistreerd in Panama. In dit land hebben ze een geweldige privacywetgeving, wat betekent dat NordVPN niet verplicht is om logs bij te houden van hun gebruikers. Er zijn niet veel providers die echt kunnen zeggen dat ze geen logboeken van hun klanten bijhouden, zoals Nord doet. Om dit te garanderen en te voorkomen dat een server mogelijk wordt gehackt, werkt NordVPN aan schijfloze RAM-servers, die helemaal geen gevoelige informatie bevatten. In het geval van een hack zijn er geen gegevens of configuratiebestanden op te vinden, dus er is geen informatie om te stelen.

Bovendien ondersteunt NordVPN ook obfsproxy. Deze (Tor) techniek is bedoeld om Deep Packet Inspection te voorkomen, waardoor het gebruik van een VPN verborgen blijft. Hierdoor kunnen gebruikers in landen als China en Turkije, waar VPN-gebruik over het algemeen verboden is, een VPN laten werken. NordVPN biedt ook extra bescherming tegen IP-lekken.

Finse server gehackt

In 2019 onthulde NordVPN dat een van de Finse servers van NordVPN het jaar ervoor was gehackt. Een onbevoegde persoon heeft toegang gekregen tot het systeem van het datacenter dat de server bezat. Hoewel dit een ernstig probleem was en als een echte schok kwam, heeft NordVPN de situatie goed aangepakt. Er zijn geen persoonlijke gegevens of klantlogboeken gelekt, aangezien de provider geen logboeken bijhoudt. De getroffen server is niet meer in gebruik en NordVPN beëindigde hun contract met het datacenter.

Sinds de hack heeft NordVPN er alles aan gedaan om hun veiligheid te vergroten. Geen van hun andere servers was getroffen. Hoe dan ook, de provider heeft zijn servers nauwlettend gecontroleerd en gecontroleerd. Ze plannen ook een volledige infrastructuuraudit en een nieuwe audit zonder logboeken.

Bovendien hebben ze zich aangesloten bij het VPN Trust Initiative samen met andere gerenommeerde providers zoals Surfshark en ExpressVPN. NordVPN startte ook een bug bounty-programma, dat ethische ‘white hat’ hackers aanmoedigde om naar bugs in het NordVPN-systeem te zoeken, zodat ze deze kunnen oplossen. NordVPN maakt nu gebruik van schijfloze RAM-servers en heeft de beveiligingsstandaard van de providers van hun servers verhoogd. Eindelijk bouwen ze hun eigen netwerk van servers, exclusief eigendom van NordVPN. Dit alles laat zien hoe serieus ze de veiligheid van hun klanten nemen.

Ondanks de hack blijft NordVPN een van de veiligste premium VPN’s op de markt. Hun locatie en sterk no-log-beleid bewijzen dat NordVPN uw persoonlijke gegevens veilig zal bewaren en uw privacy zal beschermen.

Dodemansknop

Voor extra bescherming heeft NordVPN ook een eigen kill switch-optie. Deze optie lijkt erg op de kill-switch van andere VPN-services. Het zorgt ervoor dat u geen persoonlijke gegevens lekt wanneer u tijdelijk uw verbinding met de VPN-server verliest. In plaats daarvan wordt uw internetverbinding volledig onderbroken totdat de VPN-verbinding weer actief is.

Afgezien van dat, kunt u met NordVPN bepaalde apps en programma’s op een speciale app-kill-lijst plaatsen. Op deze manier worden alleen die specifieke apps afgesloten als de VPN-verbinding wegvalt. Dit kan erg handig zijn. Stel je voor dat je meestal één browser gebruikt voor privé-activiteiten, terwijl je een andere gebruikt voor minder gevoelig online surfen. Door de eerste browser aan de kill-lijst toe te voegen, zorgt u ervoor dat deze browser wordt uitgeschakeld zodra de veilige VPN-verbinding is verbroken, terwijl de andere browser blijft draaien. U heeft volledige controle over wat u wel en niet kunt doen terwijl uw VPN niet werkt. Met andere woorden: deze kill-schakelaar is uiterst handig en veilig.

Welke informatie heeft NordVPN nodig?

NordVPN-gegevenspictogramOm een ​​account bij NordVPN aan te maken, heb je alleen een e-mailadres en een wachtwoord nodig. U kunt ervoor kiezen om een ​​wegwerp-e-mailadres te gebruiken als u anoniemer wilt blijven. NordVPN vraagt ​​niet om aanvullende informatie zoals uw telefoonnummer of huisadres. Ze bieden ook de mogelijkheid om te betalen met cryptocurrency zoals Bitcoin. Op deze manier kunt u (bijna) volledig anoniem blijven terwijl u uw NordVPN-account aanmaakt. Houd er rekening mee dat als u een andere betaalmethode gebruikt, u NordVPN enkele van uw persoonlijke gegevens moet geven, zoals uw bankrekeningnummer.

Conclusie veiligheid NordVPN

 • Het hoofdkantoor van NordVPN is gevestigd in Panama
 • NordVPN biedt sterke AES 256-bit encryptie
 • NordVPN ondersteunt de meeste protocollen voor alle apparaten (OpenVPN en IKEv2 / IPSec)
 • Het bedrijf heeft een strikt no-logs-beleid
 • Je kunt hun kill-switchoptie gebruiken voor meer bescherming
 • Je hebt alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig om een ​​NordVPN-account aan te maken

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is NordVPN?

NordVPN probeert hun software en apps te vereenvoudigen, maar niet ten koste van de mogelijkheden en instellingen. Ze zijn erin geslaagd om een ​​perfect uitgebalanceerde look te creëren die ook een lust voor het oog is.

Hieronder leest u alles over de gebruiksvriendelijkheid van NordVPN. Bovendien kom je meer te weten over het ontwerp van hun apps en de verschillende betaalmethoden die ze aanbieden.

De NordVPN-website

NordVPN heeft een simpele en overzichtelijke website. Ze gebruiken rustgevende kleuren die prettig zijn voor de ogen en de gebruiker net voldoende informatie geven. Deze combinatie maakt het een van de beste VPN-websites op internet.

De persoonlijke accountpagina is ook heel duidelijk. Alle essentiële informatie staat onder het tabblad ‘dashboard’. De twee andere beschikbare tabbladen zijn “downloads”, waar u alle software en apps voor verschillende apparaten kunt vinden, en “wachtwoord wijzigen”, waar u uw wachtwoord kunt wijzigen. Dit overzicht van informatie is alles wat een gebruiker echt nodig heeft van een VPN-website.

NordVPN installeren

NordVPN installeren is een fluitje van een cent. Via uw accountpagina kunt u voor de meeste besturingssystemen de benodigde software downloaden. U kunt ook het Nord-installatieprogramma op uw apparaat downloaden. Op deze manier hoeft u alleen in te loggen om hun service te gebruiken. Op mobiele apparaten en tablets kunt u de NordVPN-app downloaden vanuit de App Store. Tegenwoordig is het downloaden van een VPN kinderspel. Alle grote VPN-providers hebben eenvoudig te installeren software en speciale apps voor alle soorten apparaten. NordVPN is geen uitzondering. Bovendien bieden ze een browserextensie voor Chrome, Brave en Firefox.

NordVPN-besturingssystemen

Als je echter problemen tegenkomt tijdens het installeren van NordVPN, kun je een kijkje nemen op hun ondersteuningspagina. Hier voorzien zij u van handleidingen voor onder andere de installatie van hun software. Je kunt daar ook een gids vinden om NordVPN in te stellen om Netflix te kijken of om een ​​andere vraag te stellen.

Het uiterlijk en gebruiksgemak van NordVPN

De desktop-applicatie voor Windows en Mac heeft een groot aantal keuzes en installatie-opties.

De NordVPN-software is duidelijk en visueel aantrekkelijk. In de app zijn er verschillende manieren om een ​​server te selecteren. Een optie is om uw serverlocatie op een wereldkaart te kiezen. Als alternatief kunt u ook uw server selecteren op basis van een specifieke functie, zoals P2P downloaden of Netflix kijken. Een andere optie is het kiezen van een server die het snelst is voor uw locatie. U kunt ook een lijst met servers maken op basis van het land waaruit u wilt streamen.

De app is stabiel en snel. Het zou leuk geweest zijn als ze in de applicatie een snelheidstest hadden opgenomen om zelf de snelste server te vinden. We hebben het echter niet echt gemist omdat NordVPN zelf een zeer snelle server voor je kan vinden.

NordVPN Screenshots Windows

Naast de wereldkaart kun je ook gewoon je server selecteren uit een alfabetische lijst met servers. Als u een land selecteert, kunt u kiezen tussen de verschillende servers in dat land. Op deze manier kunt u handmatig een andere server selecteren als u op een server wordt geblokkeerd door een website of streamingdienst. De serverlijst toont ook de afstand tussen uw locatie en de locatie van de server. Bovendien vertellen ze je ook of de server door veel andere gebruikers wordt gebruikt of niet.

De NordVPN iOS-app is ook gemakkelijk te gebruiken en heeft stabiele verbindingen. Vergeet echter niet om de app toegang te geven tot uw apparaat. De app kan de verbindingen voor je beheren. Verbinding maken met een VPN-server gaat snel en eenvoudig. In deze app kunt u ook het type VPN-server selecteren dat u wilt gebruiken en NordVPN zorgt ervoor dat u verbinding maakt met de snelste server.

NordVPN iPhone-schermafbeeldingen

Er is weinig tot geen verschil tussen de mobiele app en de desktopsoftware die NordVPN aanbiedt. Beide zijn overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en hebben een uniform uiterlijk. Dit geeft NordVPN een bepaalde look en feel die erg prettig is voor de gebruiker.

NordVPN en Linux

Steeds meer mensen beginnen betaalde VPN’s te gebruiken op Linux Distros. NordVPN heeft dit gerealiseerd en heeft extra moeite gedaan om verschillende handleidingen op te stellen voor het gebruik van NordVPN-servers via de Linux-terminal. Ze hebben ook genoeg mensen in dienst om eventuele Linux-gerelateerde vragen te beantwoorden.

NordVPN-servers kunnen worden geïnstalleerd voor Debian- Fedora- en openSUSE-gebaseerde distributies. Het is ook mogelijk om verbinding te maken met NordVPN-servers QubesOS en RHEL. Dit betekent dat uw systeem waarschijnlijk op hun servers kan draaien. Helaas zijn er geen op UI gebaseerde apps voor Linux, dus je moet alles via de terminal instellen. Natuurlijk zullen de meeste hardcore-Linux-fans dit helemaal niet erg vinden.

Welk systeem u ook gebruikt, u moet eerst de opslagplaats van de NordVPN-servers downloaden. Ze zijn beschikbaar in .deb- en .rpm-formaat. U kunt ze installeren door op de download te klikken en deze door een pakketbeheerder te leiden of door de opdracht in de terminal te geven. U vindt ook stapsgewijze handleidingen voor elk van de distributies op de NordVPN-website.

Ten slotte is het ook mogelijk om de DNS-servers in Linux eenvoudig te veranderen in NordVPN DNS-servers voor het geval je je zorgen maakt over DNS-lekken.

Prijzen en betalingswijzen

NordVPN heeft één abonnementspakket met verschillende prijzen, afhankelijk van de duur van je abonnement. Dit betekent dat als je een abonnement voor een langere periode afsluit, je maandelijks bedrag lager wordt. Alle abonnementen geven u toegang tot meer dan 5400 servers wereldwijd en u kunt één abonnement op 6 apparaten tegelijkertijd gebruiken. Ten slotte hebben alle abonnementen een geld-terug-garantie van 30 dagen. Hieronder vindt u een overzicht van hun abonnementen.

Nord VPN prijzen abonnementen nieuw

 • Abonnement van 1 maand: Met dit abonnement krijg je de NordVPN-service voor een maand. Dit is vooral fijn als je deze VPN wilt uitproberen. Je kunt dit plan krijgen $ 11,95 per maand.
 • 1-jarig plan: Met dit plan kunt u de NordVPN-services 12 maanden gebruiken. Je kunt dit alleen voor krijgen $ 6,99 per maand ($ 83,88 in totaal).
 • 2-jarig plan: Om nog langer te genieten van de NordVPN bescherming kun je dit abonnement voor 24 maanden krijgen. Door voor een langere periode vast te leggen hoeft u alleen te betalen $ 4,99 een maand.
 • 3-jarig plan: Wil je er alles aan doen en de NordVPN-manier van leven echt omarmen? Dan krijg je dit abonnement 36 maanden. Voor dit abonnement dalen de prijzen nog verder tot $ 3,49 per maand. Dit is een zeer goedkope optie voor een premium VPN!

Betaalmethodes van NordVPNNordVPN biedt verschillende betalingsmogelijkheden. U kunt uw abonnement betalen met uw creditcard, PayPal of Amazon Pay. Bovendien bieden ze veel regionale betaalmethoden, wat ideaal is als u niet op een andere manier kunt betalen. Ten slotte hebben ze ook de mogelijkheid om te betalen met verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple en Monero. Deze opties zijn vooral leuk als je (bijna) volledig anoniem wilt blijven.

Klantenservice

NordVPN heeft geweldige klantenservice. Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden in de grote database op hun website, kunt u contact met hen opnemen via e-mail en een livechatoptie die u gemakkelijk op hun startpagina kunt vinden. Op deze manier kunt u altijd snel antwoord krijgen op al uw vragen. Voor de live chat moet je wel een naam en e-mailadres opgeven. Dit is om te voorkomen dat mensen of spammers de optie misbruiken.

De antwoorden op de meeste vragen zijn te vinden op hun FAQ-pagina. Toen we de klantenondersteuning testten, merkten we dat je binnen een minuut een antwoord kon krijgen via de live chat. We kwamen echter enkele NordVPN-medewerkers tegen die niet op de hoogte waren van al het reilen en zeilen in het bedrijf. Zo was een van de mensen met wie we spraken niet op de hoogte van de service van NordVPN voor bedrijven. Dit is niet echt een groot probleem, maar het komt enigszins onprofessioneel over.

Al met al waren we blij met de klantenservice van NordVPN. Ze zijn gemakkelijk te bereiken en helpen je meteen.

Conclusie bruikbaarheid NordVPN

 • De NordVPN-website is duidelijk en overzichtelijk
 • De NordVPN-software is eenvoudig te installeren op de meeste besturingssystemen en apparaten
 • NordVPN heeft een grote database met veelgestelde vragen en handleidingen
 • De software ziet er strak uit en werkt zeer intuïtief
 • U kunt voor een NordVPN-abonnement betalen met creditcard, PayPal, cryptocurrencies en vele andere opties
 • De klantenondersteuning van NordVPN is gemakkelijk te bereiken en neemt snel contact met u op

Servernetwerk NordVPN

Op het moment van schrijven heeft NordVPN meer dan 5400 servers in 57 landen. In tegenstelling tot veel andere VPN-providers zijn de NordVPN-servers niet allemaal hetzelfde.

Sommige servers bieden een dubbele VPN-verbinding voor extra veiligheid. Deze servers brengen een verbinding tot stand tussen servers in twee verschillende landen naast uw verbinding met de VPN-server. Een andere gespecialiseerde server waaruit u kunt kiezen, zijn de “Onion over VPN” -servers die een extra bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen. Met deze servers krijg je een bescherming zoals Tor zonder dat je de Tor browser hoeft te gebruiken.

Bovendien heeft NordVPN servers die specifiek zijn ingesteld voor Netflix- of P2P-verkeer. Ten slotte bieden ze ook speciale IP-servers voor degenen die een statisch IP-adres willen. Het NordVPN-servernetwerk is ideaal om online beperkte inhoud te deblokkeren.

Aantal servers en locaties

NordVPN heeft meer dan 5400 servers verspreid over 57 landen. U vindt hun servers in de volgende landen.

NordVPN-servers wereldwijd

 • Amerika: VS, Canada, Brazilië, Mexico, Costa Rica, Argentinië, Chili
 • Europa: VK, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Zwitserland, België, Noorwegen, Polen, Italië, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Finland, Tsjechië, Roemenië, IJsland, Hongarije, Portugal, Bulgarije, Kroatië, Estland, Ierland, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Slowakije, Letland, Georgië, Macedonië, Moldavië, Oekraïne, Cyprus, Griekenland, Servië
 • Aziatisch-Pacifisch: Australië, Singapore, Japan, Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Indonesië, Maleisië, Zuid-Korea, Thailand, Vietnam
 • Afrika, het Midden-Oosten en India: India, Zuid-Afrika, Turkije, Israël

Speciaal IP-adres

Toegewezen IP van NordVPNNordVPN heeft een speciale IP-service. Dit betekent dat u een speciaal IP-adres kunt krijgen met uw NordVPN-abonnement. Op het moment van schrijven bieden ze alleen IP-adressen aan op servers op de volgende locaties:

 • De VS.
 • Duitsland
 • Het VK.
 • Nederland
 • Frankrijk

Conclusie servernetwerk NordVPN

 • NordVPN heeft meer dan 5400 servers in 57 landen
 • Op een beperkt aantal servers kunt u een speciaal IP-adres krijgen
 • NordVPN biedt verschillende servertypes voor extra bescherming, het gebruik van Netflix en downloaden via P2P-netwerken

De opties van NordVPN

Na te hebben gekeken naar de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en servernetwerk van NordVPN, zullen we ons nu verdiepen in enkele van hun aanvullende opties. Hieronder vind je een overzicht van deze extra’s die NordVPN speciaal maken.

NordVPN en Netflix

NordVPN-streaming

Met NordVPN heeft u toegang tot uw Netflix-account. Bovendien is het ook gemakkelijk om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix-inhoud. Hun Smartplay-functie maakt het ongelooflijk eenvoudig om inhoud uit een ander land te streamen. Door simpelweg verbinding te maken met een server in bijvoorbeeld de VS krijg je toegang tot de Amerikaanse Netflix-content. Sommige Netflix-inhoud is specifiek voor de VS of het VK, wat betekent dat je die films of series niet kunt zien als je in Japan of Duitsland bent. Met een VPN zoals NordVPN kun je echter doen alsof je in de VS bent en zo toegang krijgen tot deze inhoud.

We hebben dit vanuit Nederland getest en konden zonder problemen Netflix streamen. Afhankelijk van je locatie kun je wat vertraging tegenkomen. Als dit gebeurt, kun je altijd verschillende servers uitproberen om te zien of het beter wordt.

Netflix doet zijn uiterste best om te voorkomen dat VPN’s ons helpen ons IP-adres te wijzigen. We hebben de afgelopen maanden gemerkt dat Netflix soms zal zien dat we een proxy of VPN gebruiken wanneer we hun service met NordVPN proberen te gebruiken. Zodra we echter een andere server in de NordVPN-app kiezen, kunnen we streamen. Soms kan het ook helpen om de pagina een paar keer te vernieuwen. Dit is een beetje vervelend, maar zeker niet het einde van de wereld.

NordVPN en torrents

NordVPN P2PNordVPN heeft ook speciale servers voor het downloaden van torrent. Deze P2P-servers staan ​​het downloaden en uploaden van torrents toe. Met de eenvoudige NordVPN-software kun je een van deze servers selecteren en veilig en anoniem torrents downloaden. Omdat de meeste NordVPN-servers erg snel zijn, kun je in een mum van tijd bestanden downloaden.

NordVPN is zonder twijfel een goede provider voor P2P-verkeer. Om deze reden wordt het vaak gebruikt door degenen die boetes willen voorkomen voor illegaal downloaden.

CyberSec

CyberSec is een extra beveiligingsfunctie die NordVPN biedt om alle advertenties te blokkeren en u te beschermen tegen malware, phishing en andere online bedreigingen. Deze handige veiligheidsfunctie van NordVPN zorgt ervoor dat uw apparaat niet kan worden gebruikt bij DDoS-aanvallen. Het kan ook niet worden geïnfecteerd door malware. NordVPN let op uw online veiligheid.

De NordVPN-browserextensie voor Chrome, Brave en Firefox

NordVPN heeft een gemakkelijke browserextensie voor Chrome, Brave en Firefox. Deze extensie zal in wezen HTTPS inschakelen voor de meeste websites en uw verkeer beveiligen met de CyberSec-functie.

Zakelijke oplossingen van NordVPN

NordVPN ZakelijkNaast de reguliere service voor privégebruik heeft NordVPN ook een specifieke service voor bedrijven. Bij deze abonnementen krijgt u prioriteitsondersteuning en een toegewijde accountmanager. Bovendien is de administratie heel eenvoudig en kunt u voor al uw accounts een dedicated IP aanvragen. Dit pakket maakt het voor bedrijven uitermate aantrekkelijk om een ​​VPN te gaan gebruiken om hun data te beschermen. U kunt de NordVPN-veiligheidsnorm krijgen voor alle apparaten in uw kantoor!

Conclusie – Onze ervaring met NordVPN

Voordelen
Nadelen
Netflix werktIn 2018 was er een beveiligingsincident met hun Finse server
Geen logboekbeleid (zeer goede privacyinstellingen)
Sterke encryptie en hoge snelheden
Schone en uniforme gebruikersinterface
Heeft een Kill Switch
Relatief goedkoop
Biedt speciale P2P-, torrent- en Tor VPN-servers
Biedt VPN-servers met dubbele VPN-verbinding
Goede keuze in servers
Dedicated IP beschikbaar

Al met al houden we erg van de NordVPN-service. Hun no-logs-beleid is solide en hun brede selectie van servers maakt het voor elke gebruiker zeer aantrekkelijk. Bovendien is de VPN perfect om online volledig anoniem te blijven. NordVPN heeft veel extra opties om uw online veiligheid te verbeteren, waardoor ze zeker de veiligste premium VPN-provider zijn. Ze bieden deze geweldige service voor een meer dan redelijke prijs, waardoor het echt een van onze favorieten is.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me