Hide.me Review (2020): Snel en gebruiksvriendelijk | VPNOverzicht

Hide.me Review (2020) – Een snelle en gebruiksvriendelijke VPN

Hide.me is een relatief nieuwe VPN-provider. Ze streven naar een snelle en veilige VPN-service. Hide.me is van oorsprong Duits en werd opgericht in 2012 (ze heetten vroeger Hide.io). Het bedrijf is gevestigd in Maleisië vanwege de privacywetgeving in dat land. De provider wordt elke dag bekender en heeft wereldwijd al 10 miljoen gebruikers.

Hide.me is gemaakt om een ​​gebruiksvriendelijk maar zeer veilig Virtual Private Network (VPN) aan te bieden. De laatste tijd willen ze ook de snelste VPN op de markt zijn. Hide.me is een van de weinige VPN-providers die logvrij is gecertificeerd. We zullen al deze beweringen later in de review onderzoeken.

Hide.me biedt goede encryptie en is erg snel. Deze VPN is iets duurder dan de meeste andere VPN-providers. Gelukkig kun je Hide.me gratis uitproberen met hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Ze bieden zelfs een gratis service aan, maar als u daar gebruik van maakt, zullen ze uw gegevens beperken.

Hide.me installeren is relatief eenvoudig en met hun Premium-abonnement kunt u één abonnement voor 10 apparaten tegelijkertijd gebruiken. Op deze manier kunt u veel apparaten tegelijkertijd beschermen om uw anonimiteit te beschermen.

Specificaties Hide.me


 • Gelijktijdige verbindingen: 10
 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2, IKEv1, SoftEther
 • Logboekbeleid: Geen logs
 • Servers: 1560 servers op 60 locaties
 • Prijs: Vanaf $ 4,99 per maand
 • Geldteruggarantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is Hide.me?

Snelheid is een belangrijk onderdeel van de ervaringen van mensen met VPN-providers. Het is vervelend wanneer je videostream moet bufferen of je vertraging ervaart tijdens het gamen. Omdat dit zo belangrijk is, hebben we de snelheid van de Hide.me-servers uitgebreid getest. Dit hebben we gedaan door enkele snelheidstests uit te voeren met verschillende servers en door te kijken naar de snelheden bij dagelijks gebruik. Hieronder leest u alles over onze ervaring.

Snelheidstestresultaten Hide.me

Hier vindt u de resultaten van verschillende snelheidstests die we hebben uitgevoerd voor verschillende Hide.me-servers. We hebben getest vanuit onze locatie in Nederland. Merk op dat de resultaten heel anders kunnen zijn als je ergens anders in de wereld bent. Dit zou echter een algemene indicatie moeten geven van hun snelheid.

Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Speedtest zonder VPN

Hierboven kunt u de internetsnelheden bekijken die we genieten zonder een VPN te gebruiken.

Snelheid met een lokale server in Nederland (Speedtest.net):

Speedtest met VPN NL

Deze foto toont de resultaten van onze internetsnelheden toen we verbinding maakten via een Hide.me-server in Haarlem (Nederland). Zoals je kunt zien, zijn de resultaten vrijwel hetzelfde gebleven, wat best bijzonder is voor een VPN.

Snelheid met een Amerikaanse server (Speedtest.net):

Speedtest met VPN VS.

Dit zijn de resultaten van onze test met een server in de Verenigde Staten. Deze resultaten kunnen belangrijk zijn als je toegang wilt krijgen tot Amerikaanse content vanuit een ander land. Zoals je kunt zien, zijn de snelheden niet veel veranderd. Dit is onverwacht omdat een fysieke afstand tussen u en de server meestal resulteert in lagere verbindingssnelheden.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

De snelheid van de Hide.me-servers is zeer goed in het dagelijks gebruik. We hebben dit getest door onze zaken te doen zoals we gewend zijn, om te zien of we problemen hebben ondervonden met Hide.me. We gebruikten de VPN tijdens browsen, stomen, downloaden en gamen; dit waren de resultaten:

Tijdens regelmatig browsen hebben we geen verschillen in snelheid of laadtijden opgemerkt. Met deze VPN kunt u uw favoriete websites bezoeken zonder merkbare veranderingen. Het downloaden van bestanden en applicaties was ook geen probleem.

We hebben ook verschillende streamingdiensten getest met de Hide.me VPN, om te zien hoe dit het bufferen en laden van video’s en muziek zou beïnvloeden. Nogmaals, we hebben geen problemen ondervonden en konden zonder problemen gebruikmaken van services zoals YouTube en Spotify. Dit maakt Hide.me een ideale VPN als je geo-geblokkeerd materiaal wilt bekijken. Helaas kun je het niet gebruiken om Netflix te kijken. Later in de review zullen we uitleggen waarom.

Conclusie snelheid Hide.me

Ons oordeel over de snelheid met Hide.me is als volgt:

 • Hide.me biedt een VPN met goede snelheden.
 • De snelheidstests laten weinig verschil zien tussen down- en uploadsnelheid met of zonder VPN.
 • Tijdens regelmatig gebruik, downloaden en streamen merkten we geen verandering in snelheid.

Veiligheid – Hoe veilig is Hide.me?

Hide.me is een VPN-provider die prioriteit geeft aan hun beveiligings- en privacyfuncties. Beveiliging wordt over het algemeen gezien als het belangrijkste aspect van een VPN. U wilt niet dat derden toegang krijgen tot uw persoonlijke informatie en een VPN zal u daartegen beschermen. Hieronder leest u over het logbeleid waar Hide.me zich aan houdt. Bovendien zullen we u informeren over de informatie die Hide.me van u nodig heeft als u een account wilt aanmaken.

Protocollen

Hide.me heeft een uitstekende beveiliging met hun AES 256-bit encryptie. Dit wordt over het algemeen gezien als het beste coderingsniveau dat beschikbaar is. Bovendien ondersteunt Hide.me veel verschillende protocollen. Je kunt kiezen uit de volgende protocollen:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP
 • IPsec
 • IKEv2
 • IKEv1
 • SoftEther.

De Hide.me website geeft een mooi overzicht van deze verschillende protocollen. In dit overzicht illustreren ze de sterke en zwakke punten van elk protocol. Dit is erg handig en kan u laten zien welk protocol het beste werkt met uw besturingssysteem. We zouden altijd het OpenVPN-protocol adviseren, omdat dit de veiligste optie is. Hieronder ziet u de uitleg voor het OpenVPN-protocol op de Hide.me-website.

Open VPN-protocol

Logging en privacy

Hide.me zegt dat ze een strikt “no-logs” -beleid volgen. Dit betekent dat ze geen persoonlijke gegevens verzamelen. Omdat Hide.me zich in Maleisië bevindt, zijn ze niet verplicht om logboeken bij te houden. Maleisië heeft geen regels die bedrijven dwingen logboeken bij te houden.

Hide.me houdt geen gebruikerslogboeken bij, maar er is één kanttekening; ze houden wel tijdelijke verbindingslogboeken bij. Dit betekent dat het bedrijf kan zien wanneer ‘klant x’ verbinding maakt met een van hun VPN-servers. Hide.me kan echter niet zien wie klant X is, ze krijgen alleen geanonimiseerde gegevens van gebruikers. Bovendien slaan ze deze logs maar een paar uur op en worden ze daarna definitief gewist.

Het is voor VPN-providers vrijwel onmogelijk om geen logs bij te houden. Bovendien maken verbindingslogboeken vaak niet te veel inbreuk op de privacy van de gebruiker. Ze gebruiken deze verbindingslogboeken om hun diensten te verbeteren. Ze kunnen er alleen voor zorgen dat hun servers niet overbelast raken als ze weten wanneer hun services worden gebruikt. Hide.me anonimiseert deze verbindingslogs volledig en registreert uw IP-adres niet.

Welke informatie heeft Hide.me nodig?

Om een ​​account aan te maken bij Hide.me heb je een e-mailadres nodig, na registratie kun je het mailadres verwijderen in je accountinstellingen. Afhankelijk van de betalingsmethode die u kiest, moet u ook aanvullende informatie verstrekken. Hide.me gebruikt een derde partij om alle betalingen af ​​te handelen. Ze beweren dat dit externe bedrijf uw IP-adres of identiteit niet zal zien. U krijgt een betalingsnummer dat niet aan u kan worden gekoppeld. Bovendien wordt dit betalingsnummer direct na betaling vernietigd. Op deze manier blijft u volledig anoniem wanneer u betaalt voor uw Hide.me-abonnement.

Conclusie veiligheid Hide.me

Na het testen van de beveiliging van Hide.me, kunnen we de volgende dingen concluderen:

 • Hide.me is een solide en veilige VPN.
 • Ze gebruiken een sterke AES 256-bit-codering.
 • Hide.me deelt geen informatie met derden.
 • Je kunt kiezen uit verschillende protocollen.
 • Hide.me houdt alleen verbindingslogs bij, die na een paar uur worden vernietigd.

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is Hide.me?

Hide.me is een zeer gebruiksvriendelijke provider die voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Hieronder vindt u informatie over hun website, het installatieproces, het uiterlijk van de apps, prijzen, betalingsmethoden en tot slot de klantenondersteuning.

De Hide.me website

De Hide.me-website is overzichtelijk en bevat alle informatie die je van een VPN-provider mag verwachten. Op de homepagina vind je informatie over Hide.me, waarom je een VPN nodig hebt en recensies van hun software. Ze bieden hun website in verschillende talen aan.

Bovendien vindt u informatie over hun servernetwerk en protocollen op hun website. Het heeft ook een duidelijk tabblad waar u softwaredownloads kunt vinden en een tabblad met alle mogelijke abonnementen. Deze foto toont de Hide.me-website.

Hide.me website

Helaas konden we op de website geen zoekoptie vinden, waardoor het moeilijk kan worden om zeer specifieke informatie te vinden. Wanneer u inlogt op uw Hide.me-account, krijgt u een overzicht van uw accountgegevens te zien. U kunt hier ook handleidingen vinden waarmee u hun software eenvoudig op uw apparaat kunt installeren.

Hide.me installeren

Hide.me op uw apparaten installeren is heel eenvoudig. U kunt ervoor kiezen om de app op uw apparaat te installeren of u kunt software voor een bepaald protocol downloaden en de instelling van uw pc of Mac wijzigen. De eerste optie is het gemakkelijkst. Je kunt hun app vinden in de App Store of Google Play Store. Wanneer u de app heeft geïnstalleerd, hoeft u alleen uw accountgegevens in te vullen en bent u klaar om te gaan.

Hide.me appstore

Hierboven zie je de Hide.me app in de Appstore. De app gebruikt automatisch het meest geschikte protocol voor uw besturingssysteem. Voor Windows zijn dit IKEv2 en PPTP en voor Mac gebruikt het het IKEv2-protocol met IKEv1 als back-up. Dit betekent dat je OpenVPN niet in de app kunt gebruiken, wat jammer is, omdat dit het veiligste protocol is. Er is echter één uitzondering: Android ondersteunt OpenVPN.

Nadat u de app heeft geïnstalleerd, kunt u veilig op internet gaan surfen. U hoeft alleen uw accountgegevens in te vullen, zoals u hieronder kunt zien.

Intropagina Hide.me

De tweede optie voor installatie is iets moeilijker. Deze methode biedt u echter meer opties in protocollen. Als u inlogt op uw accountpagina op de Hide.me-website, kunt u een installatiehandleiding vinden voor alle verschillende protocollen en besturingssystemen. Door deze handleidingen te volgen, kunt u elk gewenst protocol op uw apparaat installeren.

Het uiterlijk en het gebruiksgemak van Hide.me

Hide.me is een zeer gebruiksvriendelijke VPN-provider, waardoor ze perfect passen bij mensen die nieuw zijn bij VPN’s. De app is simpel; je hebt een knop om verbinding te maken met de Hide.me-server en je kunt je serverlocatie kiezen. De software heeft een professionele uitstraling en alle opties en functies werken goed. De app wordt aangeboden in verschillende talen, waaronder Engels.

De supereenvoudige app heeft een paar nadelen. U kunt bijvoorbeeld de instellingen niet wijzigen. Dit betekent dat u tijdens het gebruik van de app geen protocollen kunt wijzigen. Hoewel de meeste VPN-gebruikers de standaardinstellingen toch laten staan, willen sommige gebruikers misschien de protocollen wijzigen om hun bescherming tijdens verschillende online bezigheden te optimaliseren.

De app mist mogelijk enkele instellingen, maar heeft wel een aantal leuke functies. De Hide.me-app heeft een “auto reconnect” -functie, een “killswitch”, “IP-lekbescherming” en “DNS-lekbescherming”. Deze functies zorgen ervoor dat u niet per ongeluk informatie lekt op onbeschermde momenten. De app beveiligt alles wat u online doet.

Hide.me streeft er duidelijk naar om een ​​gebruiksvriendelijke app te maken die iedereen zal weten te gebruiken. Dit betekent echter wel dat meer gevorderde gebruikers zich soms beperkt kunnen voelen.

App-fronten Hide.me

Prijzen en betalingswijzen

Hide.me is niet de duurste noch de goedkoopste VPN-provider die er is. Ze bieden verschillende abonnementen. Allereerst bieden ze een gratis account. Met dit gratis account ben je beperkt tot 10 GB per maand, heb je maar keuze uit 5 serverlocaties en kun je maar 1 apparaat tegelijk gebruiken. Bovendien zullen de betaalde abonnementen waarschijnlijk snellere servers hebben omdat ze minder druk zijn.

Ze bieden hun Premium-abonnementen aan voor drie verschillende prijzen. Waarschijnlijk zijn de beste opties hun 2-jarig plan die je alleen kunt krijgen $ 4,99 per maand. Op dit moment krijg je zelfs twee gratis maanden met dit plan en bovendien bieden ze een abonnement aan voor een jaar wat kost $ 8,32 per maand. Eindelijk kunt u ook hun Premium-service krijgen een maand, dat kost je$ 12,95.

verberg me prijzen

Hide.me heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen voor alle betaalde abonnementen. Bovendien kunt u uw Hide.me-account betalen met uw creditcard, PayPal, SEPA-incasso of Bitcoin.

Klantenservice

Hide.me biedt verschillende manieren om je vragen te beantwoorden. Op de website vind je een uitgebreide FAQ-pagina. U kunt uw vragen ook stellen via een e-mail. De klantenservice wordt alleen in het Engels aangeboden, wat lastig kan zijn als Engels niet je eerste taal is. U kunt ook uw geluk beproeven op het Hide.me-forum, waar u uw vragen aan andere gebruikers kunt stellen. Ten slotte bieden de Hide.me-blogs informatie over updates en nieuws.

Om een ​​idee te krijgen van de vriendelijkheid van de Hide.me klantenservice, hebben we contact met hen opgenomen. Wanneer je een e-mail naar Hide.me stuurt, ontvang je een e-mail met inloggegevens. Als u zich aanmeldt met deze informatie, krijgt u een klantondersteunings-ID, waarmee de mensen bij de klantenondersteuning uw probleem kunnen identificeren. Helaas werkte deze manier van communiceren niet toen we het probeerden.

Eindelijk kregen we een e-mail met een antwoord op onze vraag. Ze illustreerden de uitleg met screenshots en afbeeldingen, waardoor het gemakkelijk was om hun instructies te volgen. We kregen binnen twee uur een reactie op onze e-mail en ze hebben ons op een beleefde en vriendelijke manier aangesproken, zoals je hieronder kunt zien:

klantenservice Hide.me

De klantenservice werkt goed en je krijgt een effectief antwoord op je vraag. Hide.me biedt wel een live chat-functie, maar daar hebben we wat problemen mee gehad. Je kunt de livechat alleen gebruiken als je een ticket voor klantenondersteuning hebt. Helaas konden we niet inloggen met de informatie in de e-mail. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn als u op zoek bent naar een snelle oplossing. (Bijwerken: Volgens Hide.me zijn deze problemen met de support tickets opgelost).

Conclusie bruikbaarheid Hide.me

Na een tijdje gebruik te hebben gemaakt van de Hide.me VPN kunnen we de volgende zaken concluderen over de gebruiksvriendelijkheid van deze provider.

 • De app is gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief
 • De Hide.me-website is duidelijk en eenvoudig te gebruiken
 • Hide.me installeren is eenvoudig voor alle besturingssystemen
 • De app heeft beperkte mogelijkheden
 • U kunt Hide.me betalen met creditcard, Paypall, SEPA en bitcoin
 • De software is in veel talen beschikbaar
 • De klantenservice is goed, maar de livechatfunctie werkte niet

Servernetwerk Hide.me

Het Hide.me-servernetwerk is de afgelopen jaren groter geworden. Hieronder vind je alles wat je moet weten over dit netwerk. Bovendien kunt u ontdekken of deze provider al dan niet een speciale IP-service aanbiedt.

Aantal servers en locaties

Met meer dan 1560 servers op 60 verschillende locaties is Hide.me de afgelopen jaren aanzienlijk groter geworden. Hide.me richt zich voornamelijk op de Europese en Noord-Amerikaanse markt, wat betekent dat de meeste van hun servers zich daar bevinden. Ze bieden 9 serverlocaties in de Verenigde Staten en 2 in Nederland. Ze zijn ook begonnen uit te breiden naar Azië, maar de focus ligt nog steeds op de westerse wereld.

De reden waarom Hide.me niet veel servers heeft, is omdat ze de servers zelf beheren. Ze hebben een uitgebreide set regels die ze hebben opgesteld om de veiligheid van hun gebruikers te garanderen. Onderdeel van dit proces is dat ze hun eigen servers beheren. Helaas betekent dit wel dat hun netwerk van servers slechts langzaam uitbreidt. Als u op zoek bent naar een VPN met veel serveropties, wilt u misschien ergens anders zoeken. Bekijk bijvoorbeeld ons vergelijkende artikel met een lijst van de beste VPN-providers.

Speciaal IP-adres

Met Hide.me is het niet mogelijk om een ​​speciaal IP-adres te krijgen. Elk IP-adres dat Hide.me biedt, wordt gedeeld met andere gebruikers. Dit betekent dat het onmogelijk is om Netflix te kijken, omdat ze IP-adressen blokkeren die door meerdere mensen tegelijkertijd worden gebruikt. Bovendien vragen sommige websites om extra identificatie omdat u ze vanaf veel verschillende IP-adressen bezoekt.

Hide.me biedt wel een “statisch” IP-adres, wat betekent dat je elke keer dat je de app gebruikt verbinding maakt met dezelfde server. Op deze manier veroorzaakt u geen argwaan bij websites vanwege de vele IP-adressen die u gebruikt. Ze vragen niet om extra validatie, wat u uiteindelijk tijd zal besparen. U deelt het IP-adres echter nog steeds met andere gebruikers.

Als u echt wilt dat uw VPN-provider een speciaal IP-adres aanbiedt, wilt u misschien onze NordVPN-recensie bekijken.

Conclusie servernetwerk Hide.me

We kwamen tot de volgende conclusie over het Hide.me-servernetwerk:

 • Hide.me heeft een relatief klein maar snel servernetwerk
 • Het netwerk bestaat uit 1560 servers op 60 verschillende locaties
 • Hide.me controleert en beheert hun eigen servers voor extra beveiliging
 • Hide.me biedt geen speciale IP-adressen
 • Ze bieden wel een “statisch IP”

Hide.me’s opties

Hide.me biedt de meeste reguliere VPN-functies, maar biedt u ook enkele extra opties. Hier kun je meer te weten komen over deze opties en lezen over Hide.me in combinatie met Netflix en downloaden van torrent.

Hide.me aanvullende opties

Kill Schakel uitAllereerst biedt Hide.me een kill-schakelaar die ervoor zorgt dat uw apparaat wordt beschermd, zelfs wanneer de verbinding tijdelijk wordt verbroken. Dit in combinatie met hun functie voor automatisch opnieuw verbinden, betekent dat je waarschijnlijk niets zult merken, maar Hide.me zal je beschermen.

Met het Hide.me Premium-account krijg je vrijheid met de functie “Dynamic Port Forwarding”. Dit leidt je langs firewalls.

Ten slotte biedt Hide.me ook het SoftEther-protocol, wat een sneller protocol is dan het veelgebruikte OpenVPN. OpenVPN heeft een maximale snelheid van 100 MB / sec, terwijl SoftEther snelheden van 900 MB / sec kan halen.

Hide.me en Netflix

Zoals met steeds meer VPN-providers gebeurt, worden de Hide.me-servers geblokkeerd door Netflix. De streamingdienst probeert actief VPN-gebruikers te blokkeren die toegang proberen te krijgen tot de Netflix-inhoud van een andere regio. Helaas zijn er maar een paar VPN-providers die Netflix voorblijven en Hide.me is daar niet een van. Als je Netflix met een VPN wilt bekijken, kun je onze lijst met de beste VPN-providers bekijken om Amerikaanse Netflix te bekijken.

Hide.me en torrents

Ten slotte hebben we het downloaden van torrents getest met Hide.me. We hebben geen problemen ondervonden. Een bestand van 1,2 GB was in minder dan 5 minuten klaar. Hide.me staat het downloaden van torrents toe via peer-to-peer-netwerken voor de meeste van hun servers. Op hun website geven ze duidelijk aan welke servers dit type downloaden ondersteunen en welke servers niet. De servers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië staan ​​bijvoorbeeld geen torrent-downloads toe, maar de servers in Nederland wel.

Conclusie-opties Hide.me

 • Hide.me heeft een “kill switch”, “auto reconnect” -functie en een “Dynamic Port Forwarding” -functie
 • Hide.me ondersteunt het zeer snelle SoftEther-protocol
 • Netflix is ​​niet toegankelijk met Hide.me
 • Je kunt torrents downloaden via P2P-netwerken met de meeste Hide.me-servers

Conclusie – Onze ervaring met Hide.me

Voordelen
Nadelen
Makkelijk te gebruikenGeen speciale IP-adressen
Makkelijk te installerenSlechts een paar instellingen in de app
Snelle serversGeen toegang tot Netflix
Gratis optieGeen werkende Live Chat
Torrents downloaden is mogelijk
Veel mogelijke protocollen (inclusief SoftEther)
30 dagen geld-terug-garantie

Hide.me is een snelle en gebruiksvriendelijke VPN. Het is vooral leuk voor nieuwe VPN-gebruikers vanwege hun intuïtieve app-interface. Hide.me is een superveilige optie omdat het geen gebruikerslogboeken bijhoudt. Ze bieden goede servers, maar niet zoveel als sommige andere providers. Veel van hun servers ondersteunen downloaden via peer-to-peer-netwerken. We zouden Hide.me zeker aanbevelen aan mensen die nog geen VPN-service hebben geprobeerd. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, snelle en veilige VPN, dan is Hide.me wellicht de service voor jou!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me