Avast SecureLine VPN Review (2020) – Snel, maar houdt logboeken bij

Avast SecureLine VPN Review (2020) – Snel, maar houdt logboeken bij

Avast staat vooral bekend om hun antivirussoftware. Deze software is gratis en wordt gebruikt door meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd. Naast antivirus biedt Avast ook een VPN-service: Avast SecureLine VPN. Waar Avast in eerste instantie alleen gericht was op het beschermen van apparaten tegen malware en cybercriminaliteit, streeft het bedrijf er nu ook naar om het dataverkeer van gebruikers te versleutelen en te beschermen..

Avast is een van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Praag, Tsjechië. Hun VPN is snel en heeft eenvoudige en intuïtieve software. Het werkt met Amerikaanse Netflix en stelt je in staat om torrents veilig te downloaden. Helaas is hun servernetwerk erg klein en zijn er veel problemen als het gaat om beveiliging en privacy. We bespreken al deze factoren en meer in deze review.

Specificaties Avast SecureLine VPN

 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android
 • Protocollen: OpenVPN, IPsec, IKEv2
 • Logboekbeleid: Houdt logboeken bij
 • Servers: 55 servers in 34 landen
 • Prijs: $ 7,50 per maand
 • Geldteruggarantie: 30 dagen

Snelheid – Hoe snel is Avast SecureLine VPN?

Een snelle VPN zorgt ervoor dat uw internetsnelheid niet dramatisch daalt. Je wilt tenslotte niet wachten tot Netflix is ​​geladen alleen omdat je een VPN-verbinding gebruikt. We hebben de snelheid van Avast SecureLine getest, zodat u weet wat u van deze VPN kunt verwachten.

Speedtest-resultaten Avast SecureLine VPN

Om de feitelijke snelheden van Avast SecureLine te bepalen, hebben we deze VPN getest met Speedtest.net. Hieronder ziet u de resultaten van onze internetverbinding tijdens het testen van Avast SecureLine. Deze tests zijn uitgevoerd vanuit Nederland en houden rekening met zowel lokale als Amerikaanse Avast SecureLine-servers. Door middel van een blanco test hebben we ook onze internetsnelheid getest zonder een VPN.


Snelheid zonder VPN (Speedtest.net):

Snelheidstest Avast SecureLine zonder VPN

Dit zijn de snelheidstestresultaten van onze eigen verbinding zonder VPN. Deze resultaten worden gebruikt om de snelheid van de Avast SecureLine-servers te vergelijken.

Snelheid met een lokale server (Speedtest.net):

Snelheidstest Avast SecureLine Local Server

Onze verbinding bereikte de bovenstaande snelheden toen we verbonden waren met een lokale (in dit geval Nederlandse) Avast SecureLine VPN-server. Volgens de software van Avast SecureLine was dit de meest optimale server die we konden gebruiken. Hoewel de ping is gestegen in vergelijking met onze blanco-test, bleven zowel de download- als uploadsnelheid ongeveer hetzelfde. Dit is een heel goed resultaat. De lokale server van Avast SecureLine heeft nauwelijks invloed op onze internetsnelheid.

Snelheid met een Amerikaanse server (Speedtest.net):

Snelheidstest Avast SecureLine American Server

De resultaten van de snelheidstests van een Amerikaanse Avast SecureLine-server vertellen een ander verhaal. Het is niet ongebruikelijk dat uw internetsnelheid vertraagt ​​als u een VPN-server gebruikt die zich ver van uw werkelijke locatie bevindt. Uw gegevens moeten immers zo worden omgeleid. Toch is de ping in dit geval aanzienlijk toegenomen. De downloadsnelheid is gedaald tot minder dan de helft van wat we aanvankelijk hadden. Onze uploadsnelheid bleef stabiel. Hoewel deze resultaten niet verschrikkelijk zijn, zijn ze ook niet geweldig.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

Resultaten van snelheidstests kunnen nuttig zijn, maar het is belangrijker om te zien hoe de snelheid van een VPN de gebruikerservaring beïnvloedt. Daarom hebben we Avast SecureLine voor een langere periode uitgeprobeerd .

Tijdens het browsen hebben we geen problemen ondervonden. Webpagina’s worden snel en zonder problemen geladen. Streaming verliep in de meeste gevallen ook erg soepel. Spotify werkte zonder vertragingen en YouTube had ook nauwelijks nodig om video’s te laden. Het kijken naar de Amerikaanse versie van Netflix werkte ook, hoewel video’s wel even moesten laden.

Het downloaden was redelijk eenvoudig bij het gebruik van de gespecialiseerde P2P-servers van Avast. Bestanden uit e-mails werden in een oogwenk gedownload. Met deze VPN kun je ook veilig torrents downloaden. Hoewel onze lokale server ons geen toegang gaf tot The Pirate Bay, konden we vrij snel downloaden met een Amerikaanse server. Tijdens online gamen hebben we ook nauwelijks een verschil opgemerkt in vergelijking met onze gebruikelijke internetervaring.

Conclusiesnelheid Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN kan zeer behoorlijke snelheden bereiken.
 • Up- en downloadsnelheden werden nauwelijks beïnvloed toen we een lokale server gebruikten.
 • De Amerikaanse servers van Avast SecureLine waren merkbaar langzamer (in Europa) dan onze lokale servers.
 • We merkten heel weinig verschil in snelheid tijdens browsen, downloaden, gamen en streamen, hoewel het langer duurde voordat Netflix werd geladen.

Veiligheid – Hoe veilig is Avast SecureLine VPN?

Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat een veilige VPN een goede VPN is. Veel mensen gebruiken immers een VPN om hun online veiligheid en privacy te beschermen. Daarom bestuderen we de beveiliging van alle providers die we testen nauwkeurig. We zullen onder andere kijken naar de protocollen van Avast SecureLine en hun logboekbeleid.

Protocollen

Avast SecureLine VPN maakt gebruik van sterke AES 256-bits codering. Afgezien daarvan had deze provider verschillende protocollen, waaronder OpenVPN, IPsec en IKEv2. Het protocol dat voor uw VPN-verbinding wordt gebruikt, is afhankelijk van uw besturingssysteem:

Besturingssysteem
Gebruikt protocol
ramenOpenVPN (UDP)
MacIPsec
AndroidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec / IKEv2

Iets om in gedachten te houden wanneer u Avast SecureLine VPN op Mac gebruikt, is dat IPsec niet wordt gebruikt in combinatie met L2TP, zoals normaal het geval is. De combinatie van deze twee protocollen maakt het systeem veel veiliger. IPsec is echter verantwoordelijk voor codering, wat betekent dat met Avast SecureLine voor Mac tenminste uw verbinding wordt gecodeerd. Toch is dit iets waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een VPN.

Logging en privacy

Er is veel te zeggen over het logbeleid van Avast SecureLine en de manier waarop Avast omgaat met de privacy van klanten. Allereerst hebben we gekeken naar de feiten zoals vermeld in het privacybeleid van de VPN. Helemaal bovenaan staat een enigszins verontrustende verklaring: “Hoewel we uw privacy respecteren en krachtige maatregelen nemen om deze te beschermen, betekent dit niet dat u volledig anoniem voor ons bent”. Met andere woorden, Avast SecureLine zegt dat ze hun gebruikers niet volledig anoniem maken, althans niet voor het bedrijf zelf. Ze verzamelen allerlei informatie om hun service correct te laten werken, maar ze gaan veel verder dan de meeste fatsoenlijke VPN-services.

Avast belooft nooit uw volledige IP-adres, DNS-verzoeken of activiteitenlogboeken op te slaan. Toch zijn er nog tal van andere gegevens die actief worden geregistreerd. Allereerst heeft Avast uw gegevens nodig om een ​​account aan te kunnen maken. Denk aan uw e-mailadres, een gebruikersnaam, wachtwoord en betaalmethode. Avast zal nog meer informatie over u opslaan wanneer u hun SecureLine-service gebruikt. Dit bevat:

 • Tijdstempels van uw verbinding
 • Het subnet van uw IP-adres (dat is bijna uw volledige IP, behalve de laatste cijfers)
 • Het IP-adres van de VPN-server die je gebruikt
 • De hoeveelheid gegevens die via de verbinding is verzonden

Deze informatie kan erg gevoelig zijn. Hoewel Avast niet uw volledige IP-adres registreert, kent het een groot deel van dat adres. Alleen de laatste cijfers worden geanonimiseerd. Dit betekent dat ze ongeveer weten waar je bent. Alle bovengenoemde gegevens worden dertig dagen bewaard. Informatie over uw besturingssysteem, de VPN-softwareversie die u gebruikt en opties die u binnen die software aanpast (zoals het activeren van de kill-schakelaar), worden opgeslagen en maximaal twee jaar bewaard.

Bovendien werkt Avast samen met derden. Vooral als het gaat om iOS en Android, kan dit problematisch zijn. SecureLine verzamelt informatie over die besturingssystemen, die vervolgens wordt gedeeld met Google Firebase Analytics (geanonimiseerd), Google Fabric Crashlytics (niet persoonlijk identificeerbaar) en AppsFlyer Analytics (voor het volgen van marketingcampagnes).

Onderaan hun privacybeleid vermeldt Avast SecureLine dat ze uw persoonlijke gegevens kunnen delen met externe partijen als er wettelijke vereisten zijn om dit te doen. Al met al is het vrij duidelijk dat Avast SecureLine geen volledige anonimiteit kan bieden.

Avast heeft persoonlijke gebruikersgegevens verkocht

Hoewel Avast SecureLine VPN niet werkt met dezelfde privacyverklaring als de rest van Avast’s miljoenenbedrijf, is het toch de moeite waard om te kijken hoe Avast omgaat met de privacy van zijn gebruikers. Een dochteronderneming van Avast is onlangs betrapt op het verkopen van browsergeschiedenisgegevens van gratis Avast-antivirusgebruikers aan andere partijen. Hoewel deze informatie niet afkomstig was van Avast VPN-gebruikers, is deze ontdekking verontrustend. Het belooft niet veel goeds voor het gevoel van privacy en veiligheid van het bedrijf.

Dodemansknop

Avast SecureLine heeft een ingebouwde kill-schakelaar. Om het te activeren, klik eerst op “Menu“In het VPN-dashboard en kies vervolgens”Instellingen”. Klik op het tabblad ‘Netwerk veiligheid“En vervolgens het lege vak voor”Activeer Kill Switch‘Om deze optie in te schakelen. Een kill-schakelaar zal uw internetverbinding onderbreken als uw VPN wordt verbroken. Op deze manier lek je nooit per ongeluk persoonlijke of gevoelige informatie online.

Welke informatie heeft Avast SecureLine VPN nodig?

Als u een account aanmaakt bij Avast SecureLine, moet u verschillende informatie met hen delen. U krijgt ook meerdere ID-tags toegewezen, die aan uw account worden gekoppeld. Dit bevat:

 • E-mail (voor communicatie en facturen)
 • Gebruikersnaam
 • Licentiesleutel (om uw abonnement te activeren)
 • De einddatum van uw abonnement
 • Informatie over proefperiodes

De bovengenoemde gegevens worden bewaard zolang u de service gebruikt. In veel gevallen is dit om de service naar behoren te laten functioneren. U kunt een geanonimiseerd e-mailadres en gebruikersnaam gebruiken om uw privacy tot op zekere hoogte te beschermen.

Conclusie veiligheid Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN gebruikt de volgende protocollen: OpenVPN (UDP), IPSec en IKEv2, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt.
 • Het logbeleid van Avast is problematisch: ze loggen een deel van uw IP samen met andere informatie.
 • Deze VPN registreert de browseractiviteit of DNS-verzoeken van gebruikers niet.
 • Browsergegevens van gratis Avast-gebruikers zijn in het verleden aan andere partijen verkocht.
 • Avast SecureLine heeft een ingebouwde kill-schakelaar.
 • Als u een Avast SecureLine-account wilt maken, moet u uw e-mailadres en een gebruikersnaam delen.

Bruikbaarheid – Hoe gebruiksvriendelijk is Avast SecureLine VPN?

Om ervoor te zorgen dat mensen met succes een VPN kunnen gebruiken, moet deze gebruiksvriendelijk zijn. In dit gedeelte bekijken we verschillende factoren om de bruikbaarheid van Avast SecureLine te bepalen, inclusief de website, installatie, software en algemene ondersteuning.

De Avast SecureLine VPN-website

Avast SecureLine VPN heeft geen aparte website. In plaats daarvan is er een informatieve one-pager over SecureLine op de algemene website van Avast. Alle info staat op één plek, maar helaas is deze informatie zeer beperkt.

Avast SecureLine VPN homepage-website

De pagina is overzichtelijk en overzichtelijk. Je vindt uitleg over de verschillende functies van de VPN, de verschillende servers, prijzen en extra opties. Elke sectie heeft een kleine pijl waarop u kunt klikken om meer gedetailleerde informatie te lezen. Helaas bestaat zelfs dit gedetailleerde gedeelte slechts uit een paar zinnen. Hoewel de website er erg georganiseerd uitziet, worden de verschillende aspecten van de VPN niet zo goed uitgelegd als we hadden gewild.

Avast SecureLine VPN installeren

Avast SecureLine installeren is eenvoudig. We hebben de software op onze Windows-computer geïnstalleerd, maar er zijn ook opties voor Android, iOS en Mac. De downloadknop op de website verandert afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt om de pagina te openen. Als u wat hulp nodig heeft bij het installeren van Avast Secureline, volgt u deze stappen:

 1. Klik “Download voor pc”Op de officiële Avast SecureLine-webpagina. Er wordt automatisch een bestand gedownload.
 2. Klik op de download en klik vervolgens op “Rennen“.
 3. Kies uw voorkeurstaal en klik op “OK“.
 4. Volg de stappen en klik op “Installeren”. Wacht tot het programma is geïnstalleerd.
 5. Klik “Af hebben”. De software wordt automatisch geopend en kan meteen worden gebruikt.

Een account aanmaken om Avast SecureLine mee te gebruiken is net zo eenvoudig. U kunt dit op twee manieren doen. Ten eerste kun je direct een abonnement nemen. In dit geval kunt u een Avast-account maken waarmee u zich kunt aanmelden. De andere optie is om de gratis proefperiode van zeven dagen te gebruiken voordat u zich bij de service aansluit..

Het uiterlijk en gebruiksgemak van Avast SecureLine VPN

De software van Avast SecureLine is heel eenvoudig en intuïtief. Zoals het geval is bij de meeste andere providers, werkt u met een dashboard met een grote ‘AAN’-knop. Als u op deze knop klikt zonder eerst een locatie te kiezen, wordt u automatisch verbonden met de meest optimale (meestal de dichtstbijzijnde) server. Als u de taal van de software wilt wijzigen, ga dan naar “Menu‘En klik op’Instellingen“.

Avast SecureLine Software VPN aan

Het dashboard toont uw IP-adres, het IP van de VPN-server die u gebruikt en de hoeveelheid tijd dat u tot dusver met die server bent verbonden. U kunt de locatie aanpassen door te klikken op “Verander de locatie”. Dit brengt u naar de serverlijst.

De software toont nogal wat pop-ups terwijl deze verbinding maakt. Gelukkig kun je die eenvoudig uitschakelen door naar ‘Menu”En de instellingen wijzigen. Daar kunt u ook de kill-schakelaar activeren (wanneer u naar “Netwerk veiligheid“) En download de browserextensies voor Firefox, Chrome en Avast Secure Browser (wanneer u naar”Browser-integratie“).

De software van Avast SecureLine werkt zoals het hoort. Toch heeft het een aantal nadelen. Ons grootste verdriet was het gebrek aan opties die de software bood. Dit hoeft geen probleem te zijn voor een beginnende gebruiker, maar kan lastig zijn voor de meer ervaren VPN-gebruiker.

Prijzen en betalingswijzen

Avast SecureLine VPN heeft een ongebruikelijk prijssysteem vergeleken met andere providers. De meeste VPN’s, zoals ExpressVPN en Surfshark, bieden een lagere maandelijkse prijs als je een langer abonnement kiest (bijvoorbeeld een jaarlijks abonnement in plaats van een maandelijks abonnement). Avast SecureLine heeft echter vaste prijzen. Deze prijzen zijn alleen afhankelijk van het aantal en het soort apparaten dat u wilt beschermen.

Als je de VPN op pc of Mac wilt gebruiken, kost dit je respectievelijk $ 69,99 per jaar ($ 5,83 / maand) of $ 59,99 per jaar ($ 5,00 / maand). Wil je de VPN voor Android of iPhone / iPad? Dan zal het gewoon zijn $ 19,99 per jaar ($ 1,67 / maand). Als je meerdere verschillende apparaten tegelijk wilt beschermen, kun je hiervoor een abonnement nemen $ 89,99 per jaar ($ 7,50 / maand). Dit laatste abonnement ondersteunt zowel smartphone als desktop en is beschikbaar voor meerdere apparaten, waardoor er maximaal vijf gelijktijdige verbindingen mogelijk zijn. De prijs van dit abonnement is vergelijkbaar (hoewel iets duurder dan) een ExpressVPN-abonnement. Met andere woorden: dit is verre van de goedkoopste VPN op de huidige markt.

Prijzen abonnementen Avast SecureLine

De abonnementen van Avast SecureLine hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen. Bovendien is er een proefperiode van een week, dus u kunt de service testen voordat u een jaarlijks abonnement neemt.

U kunt uw abonnement op verschillende manieren betalen:

 • Creditcard (VISA, MasterCard, Discover, American Express en meer)
 • Directe bankoverschrijving
 • PayPal
 • Lokale betalingsmogelijkheden

Dit betekent dat er geen volledig anonieme manier is om te betalen, zoals bij Bitcoin. Aan de positieve kant zijn er landspecifieke betalingsmogelijkheden, zoals iDeal in Nederland.

Klantenservice

De klantenservice van Avast SecureLine is alleen beschikbaar in het Engels en niet toegankelijk wanneer u een gratis account heeft. Mogelijk kunt u een antwoord op uw vragen vinden in de Avast SecureLine-kennisdatabase, maar als u echt in de problemen komt, heeft u een betaald account nodig om hulp te krijgen.

Wanneer u een gratis gebruiker bent en probeert contact op te nemen met de klantenondersteuning, wordt u direct teruggestuurd naar de database en het Avast-forum, waar andere gebruikers u mogelijk kunnen helpen. Afgezien daarvan kregen we echter geen hulp en geen manier om contact op te nemen met een Avast SecureLine-medewerker via live chat of e-mail.

Klantenservice Avast SecureLine

Uiteindelijk konden we onze vragen niet stellen aan de klantenservice van Avast. Dit is raar: er is blijkbaar geen manier om ondersteuning te gebruiken als je een gratis gebruiker bent.

Conclusie bruikbaarheid Avast SecureLine VPN

 • De website van Avast SecureLine is een pager die duidelijk is, maar niet erg informatief.
 • De installatie van de Avast SecureLine-software is eenvoudig en intuïtief.
 • De software is gemakkelijk om mee te werken, maar biedt niet veel opties.
 • De prijzen voor een volledig Avast SecureLine-abonnement zijn erg hoog.
 • Avast SecureLine biedt verschillende betalingsmethoden, waaronder PayPal en creditcard.
 • Avast SecureLine heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen.
 • Deze VPN heeft een FAQ-sectie (de kennisdatabase) en een forum. Toch is klantenondersteuning (via e-mail en livechat) alleen beschikbaar voor betalende klanten.

Servernetwerk Avast SecureLine

Het servernetwerk van Avast SecureLine omvat 55 servers in 34 landen. Avast SecureLine biedt gespecialiseerde P2P-servers en servers voor streaming. Deze sectie vertelt u meer over de servers en serverlocaties van Avast SecureLine.

Aantal servers en locaties

Avast SecureLine heeft geen gigantisch servernetwerk met 34 landen en 55 servers. Het ziet er bijzonder klein uit vergeleken met de duizenden servers die worden aangeboden door bijvoorbeeld CyberGhost en NordVPN. Toch heeft Avast SecureLine verschillende handige opties. De software bepaalt bijvoorbeeld automatisch welke server uw optimale locatie is, zodat u deze kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u de snelste verbinding heeft.

Avast SecureLine VPN-serverlocaties

Hier is een overzicht van alle serverlocaties die momenteel beschikbaar zijn met Avast SecureLine VPN:

 • Australië (Melbourne)
 • Oostenrijk (Wenen)
 • België (Brussel)
 • Brazilië (São Paulo)
 • Canada (Montreal, Toronto)
 • China (Hong Kong)
 • Tsjechische Republiek (Praag)
 • Denemarken (Kopenhagen)
 • Finland (Helsinki)
 • Frankrijk (Parijs)
 • Duitsland (Berlijn, Frankfurt)
 • Hongarije (Boedapest)
 • Israël (Petach Tikwa)
 • Italië (Milaan)
 • Japan (Tokio)
 • Luxemburg (Luxemburg)
 • Maleisië (Johor Bahru)
 • Mexico (Mexico Stad)
 • Nederland (Amsterdam)
 • Nieuw-Zeeland (Auckland)
 • Noorwegen (Oslo)
 • Polen (Warschau)
 • Portugal (Leiria)
 • Rusland (Moskou, Sint-Petersburg)
 • Singapore (Singapore)
 • Zuid-Afrika (Johannesburg)
 • Zuid-Korea (Seoel)
 • Spanje (Barcelona, ​​Madrid)
 • Zweden (Stockholm)
 • Zwitserland (Zürich)
 • Taiwan (Taipei)
 • kalkoen (Istanbul)
 • Verenigd Koningkrijk (Glasgow, Londen, Wonderland)
 • Verenigde Staten (Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Gotham City, Honolulu, Jacksonville, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington DC)

Zoals je al hebt opgemerkt, biedt Avast SecureLine een aantal ongebruikelijke locaties. Wonderland in het Verenigd Koninkrijk en Gotham City in de Verenigde Staten zijn fictieve locaties die voorkomen in Alice in Wonderland en de Batman-strips. Als je een van die locaties kiest, zie je het volgende:

Avast SecureLine VPN Server Locatie Gotham City

Avast beweert dat uw locatie, voor anderen online, ‘Gotham City, VS’ zal zijn. Natuurlijk bestaat deze plaats niet echt. In plaats daarvan krijg je een IP-adres in New York (en één in Londen als je voor Wonderland kiest). Voor vreemden online lijkt het alsof je in een van deze steden bent, in plaats van in de fictieve.

Avast SecureLine heeft speciale servers die werken voor P2P-verkeer en streaming. Deze servers helpen u anoniem te downloaden en gemakkelijk en vrij te streamen.

Doel:
Beschikbare serverlocaties:
P2P-verkeerDuitsland (Frankfurt), Frankrijk, Nederland, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Londen), Verenigde Staten (Miami, New York, Seattle)
StreamingDuitsland (Frankfurt), Verenigd Koninkrijk (Wonderland), Verenigde Staten (Gotham City, Miami, New York)

Speciaal IP-adres

Op dit moment is het niet mogelijk om een ​​speciaal IP-adres aan te vragen bij Avast SecureLine.

Conclusie servernetwerk Avast SecureLine

 • Avast SecureLine heeft een klein servernetwerk met 55 servers in 34 landen.
 • Ze bieden speciale servers voor streamen en downloaden.
 • Twee fictieve servers, Gotham City en Wonderland, maken ook deel uit van het servernetwerk.
 • Het is niet mogelijk om een ​​speciaal IP-adres aan te vragen bij Avast SecureLine.

De opties van Avast SecureLine

Net als veel andere VPN’s biedt Avast SecureLine meerdere browserextensies. Bovendien hebben ze een kill-schakelaar en enkele opties die het werken met de VPN veel gemakkelijker maken. U kunt bijvoorbeeld de VPN automatisch laten verbinden zodra u uw apparaat opstart, zodra er een internetverbinding beschikbaar is. De meeste fatsoenlijke VPN’s hebben dergelijke opties, wat Avast SecureLine niet erg uniek maakt. Een duidelijk pluspunt van Secureline is echter dat het werkt met Amerikaanse Netflix en voor het downloaden van torrents.

Avast SecureLine VPN en Netflix

Avast SecureLine biedt speciale streaming-servers. Hiermee kun je de Amerikaanse versie van Netflix bekijken. Alle andere lokale versies van Netflix lijken op het moment van testen niet beschikbaar te zijn. Het gebruik van een Franse server om toegang te krijgen tot de Franse versie van Netflix geeft u daarom mogelijk niet (altijd) toegang tot het platform.

Avast SecureLine Netflix-fout

Gelukkig kunt u met streaming-servers in de VS, Duitsland en het VK online streaming-inhoud deblokkeren en bekijken. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld BBC iPlayer te bekijken. We hebben de Amerikaanse Netflix getest met de Gotham City (New York) -server en dit werkte perfect. Soms duurde het laden van films iets langer dan we gewend waren, maar dit kwam vooral door de snelheidsverlaging die gepaard ging met het gebruik van Amerikaanse servers terwijl we in Europa waren gestationeerd.

Avast SecureLine VPN en torrents

Met Avast SecureLine kun je veilig torrents downloaden. De VPN biedt speciale servers voor P2P-gegevens. Deze servers zijn beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hoewel sommige servers je misschien geen toegang geven tot The Pirate Bay (bijvoorbeeld de Nederlandse server), werken ze anders heel goed.

Conclusies – Onze ervaring met Avast SecureLine VPN

Voordelen
Nadelen
Zeer snelle lokale serversSlaat verbindingslogboeken en een deel van uw IP-adres op
Veilige protocollen (maar wees voorzichtig bij het gebruik van IPsec op Mac)Klantenservice alleen beschikbaar voor betalende klanten
Intuïtieve softwareKlein servernetwerk
Makkelijk te installerenAvast heeft in het verleden privacyschandalen gehad
Speciale P2P- en streaming-serversStreaming kan soms traag zijn
Geeft toegang tot Amerikaanse NetflixRelatief duur
30 dagen geld-terug-garantie
Goedkoop abonnement voor smartphone

Avast SecureLine VPN is een snelle VPN die veel te wensen overlaat op het gebied van veiligheid. Ze hebben een klein servernetwerk met slechts 55 servers en bieden alleen klantenondersteuning aan betalende klanten. Bovendien zijn hun abonnementen relatief duur als je de VPN op meer dan één apparaat tegelijk wilt gebruiken.

Met zijn uitstekende snelheidstestresultaten, met name bij het gebruik van lokale servers, en de gespecialiseerde P2P- en streamingdiensten, heeft Avast SecureLine ook sterke punten. De software is gemakkelijk te gebruiken en hun coderingstechnologie is relatief veilig. Dit brengt ons echter bij ons meest ernstige probleem met deze VPN: hun logboekbeleid.

Avast SecureLine houdt logboeken bij van hun klanten. Ze geven openlijk toe dat hun gebruikers nooit volledig anoniem zullen zijn. Avast SecureLine houdt onder meer verbindingslogboeken en zelfs (delen van) IP-adressen van gebruikers bij. Onlangs kwam aan het licht dat de browsergeschiedenis van honderd miljoen Avast-antivirusgebruikers is verkocht aan derden, wat zeer zorgwekkend is. Vanwege deze privacy- en veiligheidsproblemen raden we Avast SecureLine niet aan als u wilt dat een VPN anoniem op internet surft. In plaats daarvan is het beter om te gaan voor een meer privé, beter versleutelde VPN zoals ExpressVPN of PIA.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me