VPN: n asentaminen reitittimelle: Yksinkertainen ohje DD-WRT: lle

VPN: n asentaminen reitittimelle on hieno idea, jos haluat käyttää Internetiä vapaasti, turvallisesti ja nimettömästi. Jotta voit asentaa VPN reitittimellesi, tarvitset DD-WRT. Tämä on vaihtoehtoinen laiteohjelmisto (ohjelmisto), jota käytetään lisäominaisuuksien lisäämiseen reitittimeen. Yksi näistä ominaisuuksista on mahdollisuus asentaa ja käyttää VPN-reititintä. Lue kaikki tästä ohjelmistosta ja seuraa yksinkertaista opasta, joka selittää kuinka sinun tulee asentaa se. Jälkeenpäin olet valmis aloittamaan surffailun verkossa vapaasti ja nimettömästi kaikilla laitteillasi.


Mikä on DD-WRT

ddwrt-logoDD-WRT on Linux-pohjainen, avoimen lähdekoodin laiteohjelmisto langattomille reitittimille, tyypit IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Se toimii joko Broadcom- tai Atheros-sirulla. DD-WRT tarjoaa lisäasetuksia, joita et löydä normaalista laiteohjelmistosta tai reitittimistä. Jotkut näistä ylimääräisistä vaihtoehdoista ovat hyvät VPN (etenkin OpenVPN) -tuet, WDS-langattomat siltaus- / toistoprotokollat, säteilytodennuksen turvallinen langaton viestintä ja edistynyt palvelun laadun hallinta kaistanleveyden allokoimiseksi. Tässä artikkelissa voit lukea kaiken VPN: n asentamisesta reitittimellesi DD-WRT: n avulla.

Miksi asennat VPN-reitittimeesi?

Asentamalla VPN reitittimellesi suojaat kaikkia kytkettyjä laitteita yhdellä kertaa.

VPN-suojausVPN suojaa kaiken Internet-liikenteesi ohjaamalla sitä salattujen tunnelien läpi. Kolmannet osapuolet eivät näe mitään tekemistäsi verkossa, kun käytät VPN: tä.

Lisäksi otat VPN-palvelimiesi IP-osoitteet ja varmistat, että oma IP-osoitteesi on piilotettu maailmalle. IP-osoitteesi avulla vierailevat sivustot tunnistavat sinut ja jopa seuraavat sinua, jos he haluavat. VPN: llä tämä ei ole mahdollista ja olet täysin anonyymi.

Lopuksi, VPN tarjoaa suuren vapauden. Koska VPN antaa sinun muodostaa yhteyden palvelimiin monissa eri maissa, voit muuttaa virtuaalipaikkaasi. Voit teeskennellä pääsyä Internetiin muualta. Tällä tavalla voit ohittaa kaikki maantieteelliset rajoitukset, olivatpa kyse sitten suosikkisi suoratoistosivustosi rajoituksista tai hallituksen selkeästä sensuurista..

Asennat yleensä VPN-laitteen laitteeseen, jota haluat käyttää Internetiin. Nykyään kuitenkin käytämme monia erilaisia ​​laitteita. Voit suojata kaikki kotona tai työssäsi olevat laitteet yhdellä kertaa, asentamalla VPN reitittimeesi.

Esiasennetut VPN-reitittimet

Jos haluat käyttää reititintäsi VPN-asiakkaana, reitittimesi on määritettävä tietyllä tavalla. Tätä tapaa asettaa reititin VPN-verkkoa varten kutsutaan vilkkumiseksi. Alla voit lukea, kuinka voit tehdä tämän itse. Helpoin tapa on kuitenkin ostaa reititin, joka on jo määritetty toimimaan VPN: n kanssa. Kutsumme tätä esivaloitettuihin reitittimiin.

Nämä esipalautetut reitittimet asetetaan usein tietylle VPN-palveluntarjoajalle. Siksi, kun ostat reitittimen, sinun pitäisi myös tilata kyseinen VPN-palveluntarjoaja.

Suurin osa näistä esivaloitetuista reitittimistä tulee Yhdysvalloista. Muista, että sovittimet saattavat olla erilaisia ​​maassasi. Älä unohda tilata sovitinta, jonka avulla voit kytkeä reitittimen maasi virtahihnaan.

Reitittimen VPN-vaatimukset

Jotta voit asentaa VPN-reitittimeesi, tarvitset seuraavat asiat:

Reititin, johon on asennettu DD-WRT (katso tuettuja laitteita ja katso, voidaanko DD-WRT-ohjelmisto asentaa reitittimeen)

VPN-tilaus, joka tarjoaa OpenVPN: n. OpenVPN on protokolla, jota kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät tarjoa, joten muista tarkistaa palveluntarjoajaltasi. Voisimme suositella NordVPN: tä ja Surfsharkia kiinteinä VPN-palveluntarjoajina, jotka tarjoavat tätä protokollaa.

Asenna DD-WRT reitittimeesi

reititinDD-WRT-laiteohjelmiston asennusohje reitittimelle on erilainen jokaisella reitittimellä. Joten ensin:

-Etsi reitittimeesi DD-WRT-verkkosivuston reitittintietokannasta ja lataa tiedosto.

-Lataa vastaava .bin-tiedosto.

-Lue laitteistokohtaiset ohjeet, kuinka voit salata uuden laiteohjelmiston reitittimessäsi.

-on olemassa kolme tapaa salata uusi laiteohjelmisto:

  • Web-käyttöliittymä
  • TFTP
  • komentorivin

Selaa alaspäin löytääksesi vastaavan vilkkutavan saadaksesi lisätietoja.

Flash DD-WRT Web-GUI: n kautta

Tämä menetelmä on paras valinta muun muassa Linksys-reitittimille.

1.Nollaa reititin (reitittimen takana oleva kova palautuspainike)

2.Kirjaudu reitittimen hallintajärjestelmään menemällä reitittimen IP-osoitteeseen (vieritä alas nähdäksesi miten voit tehdä tämän)

3.Katso valikosta, missä voit päivittää reitittimen tai vilkkua siihen uuden laiteohjelmiston

4.Salama uusi laiteohjelmisto (Tärkeää: Älä keskeytä tätä prosessia, koska se voi pilata reitittimen korjaamattomasti)

5.Palauta reititin uudelleen

Löydä reitittimen IP-osoite manuaalisesti

Noudata näitä vaiheita etsiäksesi reitittimen IP-osoite manuaalisesti Windowsissa.

Vaihe 1. Siirry kohtaan “Käynnistä” ja paina “Suorita”

Tätä voi olla vaikea löytää Windows 10: ssä, joten voit käyttää myös pikanäppäintä painamalla WIN (kyseinen painike, jossa ikkuna on) ja r samanaikaisesti. Näet tämän ikkunan:

Reitittimen cmd

Vaihe 2. Kirjoita ”cmd” ja paina OK

reitittimen komento

Vaihe 3. Kirjoita ”ipconfig” ja paina enter

reitittimen IP

Oletusyhdyskäytävän tai tavallisen yhdyskäytävän jälkeen löytämäsi IP-osoite on reitittimen IP-osoite. Kopioi nyt tämä numero selaimen osoiteriville päästäksesi reitittimeesi.

Flash DD-WRT -laiteohjelmisto TFTP: n kautta

Useimmiten suositaan GUI-salamamenetelmää, mutta joissain laitekohtaisissa tapauksissa voit valita TFTP: n. TFTP: tä pidetään turvallisena menetelmänä reitittimen vilkkumiseksi.

TFTP on hyvin yksinkertainen ja vaatii vain kaksi napsautusta. Tämä menetelmä on erityisen suuri web-käyttöliittymän toimintahäiriöiden varalta tai jos reititin näyttää olevan tavoittamaton.

Flash DD-WRT -laiteohjelmisto komentorivin kautta

Tätä menetelmää voidaan käyttää vain reitittimissä, joissa DD-WRT on jo asennettu, ja kun Telnet / SSH on kytketty päälle. Tämä on ainoa tapa päivittää langattomasti, koska tiedostot noudetaan DD-WRT-palvelimilta ja ne voidaan tarkistaa tarkistussummalla.

1. Telenet tai SSH DD-WRT -reitittimeen

2.Lataa laiteohjelmisto reitittimen / tmp-kansioon wgetillä tai scp: llä

CD / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Vertaa tarkistussummaa alkuperäiseen

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Flash-laiteohjelmisto

kirjoita dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.reboot

Asenna VPN DD-WRT: hen

Olet nyt väläyttänyt DD-WRT-reitittimelläsi ja se voi nyt isännöidä VPN-yhteyttä. Onnittelut, vaikein osa on tehty! Nyt, jotta VPN voidaan asentaa DD-WRT: lle:

1. Kirjaudu sisään reitittimellä (kuten olet aiemmin tehnyt, etsi IP-osoite ja kirjoita se selaimen osoiteriville).

2. Siirry kohtaan “Asetukset” ja sitten “Perusasetukset”.

3. Siirry kohtaan, jossa lukee “Network Address Server Setting” (DHCP), täytä VPN-palveluntarjoajasi DNS-palvelimen osoitteet ja tallenna nämä asetukset.

4. Poista IPv6 käytöstä (IPv6: n käyttö osoittaa joskus IP-vuotoja).

5. Siirry kohtaan, joka sanoo “Palvelut” ja napsauta välilehteä “VPN”. Käynnistä OpenVPN-asiakasohjelma napsauttamalla ”Käynnistä OpenVPN-asiakas” -kohdan sallimista..

reititin

6. Täytä nyt VPN-palveluntarjoajasi tiedot (esim. NordVPN: kirjautuminen, salasana, palvelimen osoite ja VPN-protokollatyyppi).

7. Kopioi varmenteen sisältö ja avaintiedosto oikeaan ruutuun.

8. Heti kun tallennat tiedot ”Käytä asetuksia” -yhteyden muodostetaan yhteys VPN-palvelimeen. Kaikki Internet-liikenne kulkee nyt VPN-palvelimen kautta. Voit tarkistaa, onko kaikki tehty, siirry välilehdelle “tila” ja kohtaan “OpenVPN”.

Lopulliset ajatukset

Haluatko kaikkien kotona olevien laitteidesi suojattu VPN: llä? Sitten on hyvä idea asentaa VPN reitittimellesi. Sinun on kuitenkin ensin asennettava DD-WRT reitittimellesi ja VPN-palveluntarjoajan on tarjottava OpenVPN-yhteyskäytäntö, jotta tämä toimii. Toivottavasti yllä oleva opas on auttanut sinua VPN: n asentamisessa reitittimeesi. Muista, että voit ostaa myös esivaloitettuja reitittimiä, mikä säästää paljon ongelmia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me