Disney Plus lansiranje: Kako gledati s VPN-om | VPNoverview.com

Disney Plus je ovog tjedna pokrenut u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj. Sljedeći tjedan obožavatelji u Australiji i Novom Zelandu također će moći pristupiti impresivnoj Disneyevoj biblioteci povezanoj s njima. Nažalost, stvari nisu toliko čarobne ako živite ili putujete izvan tih zemalja: tamo nećete lako dobiti pristup. Neki korisnici VPN usluga suočavaju se s istim problemima, bez obzira na to gdje žive.


Što je Disney Plus?

Disney Plus je nova, dugo očekivana streaming usluga u vlasništvu Disneyja. Baš poput Netflixa, Apple TV + i Amazon Prime, to je usluga videozapisa na zahtjev s razrađenom bibliotekom emisija, serija i filmova koje možete pogledati u bilo kojem trenutku s gotovo bilo kojeg uređaja. Osim tipičnih Disneyevih filmova i emisija, streaming usluga sadrži i nova izdanja Pixara, Marvela, Star Wars i National Geographic.

Prema riječima Disneyjevog izvršnog direktora Boba Igera, gotovo svaki film u Disneyjevom katalogu će s vremenom biti dostupan na Disney Plusu. Uključit će sve animirane filmove prethodno zaključane u „Disneyevu trezoru“. Neki mogu doći u uređenom izdanju ili s upozorenjem, kad se vjeruje da „sadržaj sadrži zastarjele kulturne prikaze“. Primjeri su Song of the South, koju je Disney pokopao 80-ih, i rasistička scena u originalnoj verziji Dumbo. S ovim arhivskim sadržajem, Disney Plus će vjerojatno privući i pretplatnike izvan Disneyjevih, Star Wars i obožavatelja superheroja, dodajući temeljnoj skupini obiteljskih korisnika koji vole sve stvari Disneya i vjerojatno će doći i ostati.

Samostalna usluga Disney Plus-a je bez oglasa i može strujati u 4K Ultra HD. Jedan račun može imati do 7 profila i omogućiti će strujanje na 4 uređaja istovremeno. Sadržaj možete gledati na računalu, ali i na iOS-u, AppleTV-u, Androidu, Google Chromecast-u, Roku-u, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One i uskoro Amazon Fire TV.

Zemlje u kojima je Disney Plus i nije dostupan

12. studenog obožavatelji u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj bili su prvi koji su se mogli pretplatiti na Disney Plus. Drugi datum lansiranja planiran je za 19. studeni, a Australija i Novi Zeland bit će dodani u kombinaciju. Očekuje se da će Velika Britanija i zapadna Europa slijediti do ožujka 2020., Latinska Amerika do kolovoza 2020., a Azijski Pacifik i Istočna Europa do rujna 2021. Azijske zemlje poput Indije, Indonezije i Tajlanda trenutno nisu na popisu.

Ugovori o licenciranju i druge prepreke znače da Disney još uvijek neće moći ponuditi potpuno istu knjižnicu u svakoj zemlji. Dobivanje međunarodnog prava na distribuciju cjelokupnog njegovog sadržaja bit će dug proces, ali važan korak za omogućavanje globalnog pokretanja.

Način na koji Disney određuje kojem je korisniku dopušteno gledanje određenog sadržaja, a tko nije, temelji se na IP adresama tih korisnika. Ovako usluge streaminga često blokiraju korisnike koji se nalaze izvan dostupnih regija. Neki su korisnici to pronašli pomoću VPN usluge. Uz VPN uslugu, oni mogu promijeniti IP adresu u IP adresu u drugoj zemlji. Na ovaj način web stranica s kojom se pokušavaju povezati – u ovom slučaju Disney Plus – smatrat će da se nalaze u određenoj državi i omogućit će im da se prijave i koriste svoju pretplatu kao da su zaista tamo..

Gledanje Disney Plus s VPN-om

Mnogi ljudi koriste VPN da bi osigurali internetsku vezu. Omogućuje im anonimno i sigurno surfanje Internetom. Osim toga, VPN ima mnogo više prednosti. Međutim, sve više i više streaming usluga pokušava blokirati VPN korisnike. Disney Plus jedna je od tih usluga. To znači da, čak i ako živite u zemlji u kojoj biste trebali pristupiti Disney Plusu sada, nećete moći gledati sadržaj dok je VPN uključen. Ovo izdanje mnogima otežava upotrebu Disney Plus-a.

Ako želite znati kako sigurno gledati Disney Plus sa VPN-om bez obzira, možete pogledati ovaj članak. Možete i usporediti VPN davatelje i saznati više o postavljanju VPN-a na ovom web mjestu.

10 milijuna pretplatnika i brojanje

Disney je ovog tjedna potvrdio da je već premašio 10 milijuna prijava. To uključuje i pretplatnike koji plaćaju i ne plaćaju, jer Disney nudi besplatno sedmodnevno probno razdoblje.

Korisnici su doživjeli nekoliko propusta, što je Disney pripisao preobilnoj potražnji koju je platforma stvorila tijekom prvog tjedna usluge. Naravno, neki problemi sa zubima nisu neočekivani i vjerojatno neće biti dugoročno pitanje.

Morgan Stanleyjev analitičar, Benjamin Swinburne, nedavno je povećao prognozu predviđajući da će Disneyova streaming usluga do 2024. godine pogoditi 130 milijuna pretplatnika, uključujući Hulu, Disney Plus i ESPN Plus. Za usporedbu, Netflix je u trećem tromjesečju 2019. prebrojio preko 158 milijuna pretplatnika koji plaćaju streaming širom svijeta, kao i 5,5 milijuna besplatnih probnih korisnika.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me