Zoom ja Houseparty: Videopuhelut omalla (yksityisyyden) riskillä VPNoverview.com

Koronakriisin takia monet ihmiset työskentelevät kotoa, siksi julkaisimme äskettäin kattavan oppaan siitä, kuinka työskennellä turvallisesti kotoa. Nykyisessä tilanteessa monet yritykset järjestävät kokouksensa videopuhelun kautta. Sovellukset, kuten Google Hangouts, Skype ja Zoom, ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja palveluita. Zoom ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto yksityisyydellesi. Monet ihmiset käyttävät myös samanlaisia ​​sovelluksia ryhmäpuhelun järjestämiseen ystäviensä kanssa. On tärkeää tarkastella näiden palveluiden yksityisyyden ja turvallisuuden puolta. Et halua, että joku liittyisi Houseparty-jäsenisiisi ilman, että kutsut heitä.


Zoom tehty työnantajille

Zoom on selkeästi asettanut heidän sovelluksensa työnantajan hyödyksi. Työntekijöiden yksityisyys näyttää olevan vähemmän tärkeä tässä suhteessa. Zoom-sovelluksessa työnantajat voivat seurata muiden videopuheluun osallistuvien huomioita ns. “Attendee Attention Tracker”.

Tämä toimii seuraavasti: Jos työntekijä ei ole aktiivinen Zoom-tilassa 30 sekunnin ajan, ilmoitetaan työnantajalle. Jos työntekijä lähettää sähköpostia tai jos hän etsii jotain selaimesta, Zoomin mukaan joku ei kiinnitä huomiota verkkokokoukseen.

Tämä sovellus toimii vain, jos joku on asentanut version 4.0 tai uudemman. Mutta koska useimmat ihmiset ovat vasta äskettäin siirtyneet työskentelemään kotoa, on olemassa suuri mahdollisuus, että monet asentavat ohjelman vasta äskettäin.

Päivittää: Zoom ilmoitti 2. huhtikuuta aikovansa parantaa foorumin yksityisyyttä ja turvallisuutta.

Zoomin tallentamat keskustelut

Maksetut käyttäjät voivat myös tallentaa puhelut Zoom-tilassa. Tällä tavalla kaikki, mitä keskustellaan, tallennetaan äänitiedostona ja kopiona (kirjoitettuna tekstinä). Osallistujien keskuudessa lähetetyt chat-viestit myös tallennetaan.

Tätä vaihtoehtoa käyttävät työnantajat voivat hakea keskusteluja työntekijöidensä välillä, vaikka he eivät olisi osallistuneet keskusteluun.

Zoom Käyttäjätietojen välittäminen

Zoom ilmoittaa ehdoissaan, että se ei myy käyttäjän tietoja kolmansille osapuolille. Yritykset, kuten Google, voivat kuitenkin tarkastella tietoja markkinointitarkoituksiin. Zoomin todettiin jakavan myös käyttäjätietoja (kuten laitetietoja) Facebookin kanssa, jopa Zoom-käyttäjiltä, ​​joilla ei ole Facebook-tiliä.

Tietojen keräämisen ja jakamisen avulla Zoom voi mainostaa muilla alustoilla ja verkkosivustoilla. Heidän omien sanojensa mukaan kyse ei ole teknisesti tietojen myynnistä, vaan sitä voidaan pitää myynninä jonkin alueellisen tai kansallisen lainsäädännön nojalla.

Päivittää: 29. maaliskuuta 2020 alkaen Zoom on ilmoittanut lopettavansa käyttäjätietojen jakamisen Facebookin kanssa.

Jotkut Twitter-käyttäjät ilmaisevat huolensa (katso koko twiitti täältä):

twitter Zoomaus

Ovatko zoomkamerat hakkeroitavissa?

Lisäksi on aiemmin osoitettu, että Zoom ei ole turvallisin sovellus käyttäjilleen ja heidän laitteilleen. Viime kesänä näimme, että Mac-käyttäjät, jotka aloittivat Zoom-keskustelun Safari 12: n kautta, olivat haavoittuvia ja heidän kameroitaan voitiin hakkeroida. Lisäksi Zoom oli asettanut palvelunsa siten, että käyttäjien ei tarvitse antaa lupaa käyttää kameraa.

Virallisten valitusten jälkeen Zoom päätti säätää asetuksia kesällä 2019. Käyttäjien on nyt annettava nimenomainen lupa kameroidensa käyttöön. Tämä on onneksi vaikeuttanut tunkeutumista jonkun kameraan, kun hän käyttää Zoomaa.

Onko yksityinen videopuhelu Housepartyn kanssa todella yksityinen?

Toinen sovellus, jota käytetään tällä hetkellä laajasti koronan takia, on Houseparty. Yksilöt käyttävät sitä videopuheluihin ystävien ja perheen kanssa. Jotkut tietosuojakysymykset ovat kuitenkin nousseet esiin, kuten alla olevat tweetit kuvaavat (katso tweetit täältä ja täältä).

Twitter Houseparty

Esimerkiksi tili on oletuksena julkinen. Tämä ei merkitse vain sitä, että muut voivat löytää sinut sovelluksesta, mutta myös siihen, että vieraat voivat vain esiintyä videopuheluissa, nähdä videokuvasi ja puhua kanssasi.

Voit välttää sen säätämällä asetuksia. Pidä näytön alareunassa olevaa lukkoa painettuna. Jos lukitus on suljettu, yksityinen tila on päällä ja vieraat eivät voi enää osallistua keskusteluihin.

Lupaa ei aina tarvita Housepartyssa

Kun avaat Housepartyn, sovellus pyytää lupaa käyttää kameraasi ja mikrofonia. Tämä on välttämätöntä sovelluksen käyttämiselle.

Houseparty pyytää myös pääsyä yhteystietoihisi ja sijaintiisi. Sinun ei tarvitse antaa sovellukselle lupaa voidaksesi käyttää sitä. Joten jos haluat suojata yksityisyyttäsi, varmista, ettet anna Housepartyn pääsyä yhteystietoihisi ja sijaintiisi.

Hiipiä taloon

Haluatko vain soittaa yhdelle henkilölle etkä kertoa muille, että olet online-tilassa Housepartyssa? Sitten voit kirjautua sisään näkymättömästi. Voit tehdä tämän avaamalla sovelluksen pitämällä sovelluskuvaketta alhaalla. Näet sitten valikon, jossa voit valita ”Hiipi taloon”.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map