WHO ei vain torju uutta koronavirusta, vaan myös väärien tietojen ja verkkohuijausten leviämistä | VPNoverview.com

Maailman terveysjärjestö (WHO) vauhdittaa uuden koronaviruskannan hillitsemistä. Valitettavasti sen on puututtava myös väärien tietojen ja verkkohuijausten leviämiseen, jotka näennäisesti liittyvät maineikkaaseen YK: n virastoon.


Väärätiedot alkavat levitä

Wuhan-koronaviruksesta, jonka väliaikainen nimi on 2019-nCoV, ilmoitettiin ensimmäisen kerran joulukuun alussa 2019. Ensimmäinen tunnettu ihmisen tartunta tapahtui Kiinan Wuhanin maakunnassa. Tämän jälkeen virus levisi kaikkiin Kiinan provinsseihin ja yli kahteen tusinaan muuhun maahan.

WHO julisti 30. tammikuuta 2020 uuden koronaviruksen maailmanlaajuiseksi terveyshätätilanteeksi. Nykyään on 40 158 vahvistettua tartuntatapausta. Virukseen liittyvien kuolemien kokonaismäärä on noussut 906: een.

Tilanteen kehittyessä väärät tiedot, huijaukset ja muut digitaaliset uhat alkoivat rypistyä ympäri maailmaa. Huijarit ja tietoverkkorikolliset käyttivät jopa WHO: n omaa nimeä levittääkseen paniikkia ja houkutellakseen ihmisiä verkkohuijauksiin. Tämä sai WHO: n lisäämään ponnistelujaan väärien tietojen leviämisen pysäyttämiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi digitaalisista säikeistä.

Pandemian muuttaminen tietodeemiaksi

WHO: n sosiaalisen median johtaja Aleksandra Kuzmanovic ja hänen kollegansa ovat tällä hetkellä yhteydessä tekniikan jättiläisiin, kuten Googleen, Facebookiin, Pinterestiin, Twitteriin, sekä suuriin kiinalaisomistuksessa olevaan sosiaalisen median sivustoon WeChat lopettaakseen sen, mitä hän kutsuu “tietodeemiseksi”. . Viime viikon ponnistelujen jälkeen Google-, Facebook- ja Pinterest-käyttäjät, jotka etsivät koronavirukseen liittyviä tietoja tai kuvia, näkevät nyt ensin WHO: n resurssit ja WHO: n myyttisite-sivun. Oikeita tietoja sisältävät uutissyötteet käännettiin myös kiinaksi.

Tällä viikolla WHO: n digitaalisten ratkaisujen johtaja Andrew Pattison matkustaa Facebookin pääkonttoriin. Tapaamisessaan noin 20 teknologiayrityksen kanssa, mukaan lukien Uber ja Airbnb, hän haluaa keskustella tapoista, joilla nämä yritykset auttavat WHO: ta torjumaan väärien tietojen leviämistä. “Haluaisin nähdä, että Airbnb antaa neuvoja ihmisille, jotka matkustavat koronaviruksen suhteen”, Pattison kertoi New York Timesille..

Ei huono idea, kun otetaan huomioon joukko villisesti vääriä väitteitä koronaviruksesta. Joissakin viesteissä todetaan, että se voidaan estää syömällä esimerkiksi valkosipulia, pilaamalla suuvettä tai laittamalla seesamiöljyä. Toiset sanovat, että lemmikit ja jopa Kiinasta tulevat pakkaukset voivat levittää virusta tai että tautia esiintyy vain vanhoilla ihmisillä.

Koronaviruksen tietojenkalasteluhuijaukset nousussa

Valitettavasti tällainen maailmanlaajuinen hätätilanne antaa tietoverkkorikollisille uskottavan syyn ottaa yhteyttä ihmisiin ja houkutella uhrit tietojenkalasteluhuijauksiin. Esimerkiksi yhdessä huijauksessa käyttäjät saavat sähköpostin, jossa on linkki suuhun peittääkseen itsensä koronaviruksella. Seuraavaksi he päätyvät tietojenkalastelusivustoon, joka pyytää heitä antamaan luottokorttitietonsa.

Lisäksi WHO varoittaa käyttäjiä olemaan valppaita väärennettyjen sähköpostiviestien suhteen, joissa on Maailman terveysjärjestön [tai toisen maineikkaan järjestön taudinvalvonta- ja ehkäisykeskuksen (CDC) logo]. Yksi esimerkki heidän logoa käyttävästä huijauksesta on sähköposti aiheesta ”Turvallinen Corona-virustietoisuus WHO”, joka sisältää napsauttamalla -painiketta tärkeiden ”Turvatoimenpiteiden”.

Englanniksi sujuvat ihmiset saattavat nopeasti huomata kirjoitusvirheen aihepiirissä. Toinen anto on viittaus HTTP-sivustoon HTTPS-sivuston sijasta. Tämä on epätavallista nykyään. Kolmanneksi WHO: n kotisivun kuvassa on ponnahdusikkuna, jossa käyttäjiä pyydetään vahvistamaan sähköpostinsa kirjoittamalla sähköpostiosoite ja salasana. Kun käyttäjä napsauttaa vahvistusta, rikolliset vain ohjaavat käyttäjän toiselle WHO-sivustolle saatuaan pääsyn sähköpostitiliinsä prosessissa.

Toinen menetelmä, jota verkkorikolliset voivat käyttää, on haittaohjelman .pdf liittäminen. .mp4- tai .docx-tiedosto näennäisesti uskottavaan sähköpostiosoitteeseen. Todellisuudessa nämä tiedostot sisältävät troijalaisia ​​ja matoja, jotka voivat häiritä uhrin tietojenkäsittelylaitteita tai verkkoa.

Mitä tehdä?

Yleensä parasta, mitä käyttäjät voivat tehdä, on kiinnittää huomiota epäilyttäviin sähköposteihin. Älä mene lankaan lähettäjän nimen ansiosta, ja odota oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä. Lisäksi on parasta välttää pyytämättömien, epäilyttävien linkkien pukeutumista tai odottamattomien tiedostojen avaamista. Älä koskaan kirjoita tietoja, joita verkkosivuston ei pitäisi kysyä.

Lisäksi on suositeltavaa käyttää suojattuja salasanoja, ottaa käyttöön kaksikerroinen todennus ja pitää ohjelmistosi ajan tasalla. Huomaa, että hyvämaineiset organisaatiot eivät pyydä lahjoituksia bitcoinien tai muiden digitaalisten valuuttojen muodossa.

Pysyäksesi ajan tasalla koronaviruksesta, käy vain luotettavista tietolähteistä suoraan (kirjoittamalla osoite itse), kuten WHO: n ja CDC: n verkkosivuille ja virallisille sosiaalisen median tileille.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map