Uusi Clearview-kasvotunnistussovellus vastaa kasvot kuviin Internetissä VPNoverview.com

Pieni käynnistysyritys, Clearview AI, on suunnitellut uraauurtavan kasvotunnistuksen. Se vastaa lähetettyjä ihmisten valokuvia kyseisen henkilön kuviin Internetistä. Tällä hetkellä sovellusta käyttävät pääosin lainvalvontaviranomaiset.


Clearview-sovelluksen takana olevat ihmiset

Clearview-kasvotunnistussovelluksen kehitti 31-vuotias australialainen kehittäjä ja kertaluonteinen malli nimeltään Hoan Ton-That. Ton-That kasvoi Australiassa vietnamilaisen perheensä kanssa ennen muuttoaan Yhdysvaltoihin 19-vuotiaana.

Siellä hän tapasi Richard Schwartzin, nyt 61, Clearview AI: n perustaja. Schwartz oli apu Rudy Giulianille, kun hän toimi New Yorkin pormestarina, ja hänellä on siten monia tärkeitä yhteyksiä. He tapasivat vuonna 2016 ja päättivät pian mennä yhdessä kasvojentunnistusliiketoiminnan kanssa. Ton-That kehitti sovelluksen ja Schwartz käytti hänen kontaktejaan kaupallisen kiinnostuksen lisäämiseen.

Kunnes Clearview, Ton-That tunnetaan parhaiten sovelluksen kehittämisestä, jonka avulla ihmiset voivat laittaa Donald Trumpin erottuvan kampauksen ja värin omiin valokuviinsa. Hän kehitti myös valokuvien jakamisohjelman, joka ei ollut käynnistynyt.

Clearview puolestaan ​​on tullut erittäin suosituksi Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisten keskuudessa. He käyttävät kasvojentunnistussovellusta epäiltyjen tunnistamiseen ja jäljittämiseen. Yhtiö on myös lisensoinut kasvojentunnistussovelluksen useille yrityksille turvallisuustarkoituksiin. Clearview AI sanoo kuitenkin, että se ei halua asettaa sovellusta yleisön saataville, koska “Aina tulee olemaan huonojen ihmisten yhteisö, joka käyttää sitä väärin”.

Kuinka Clearview toimii??

Clearview on helppokäyttöinen ja suhteellisen halpa kasvotunnistussovellus. Sen selkäranka on tietokanta, joka sisältää yli kolme miljardia kuvaa ja videota. Clearview AI: n mukaan se kaavitti kuvia ja videoita sosiaalisen median sivustoilta, kuten Facebook, Venmo ja YouTube, sekä työllisyyssivustoilta..

Kuvien kaavinta

Kuvien raaputtaminen on prosessi, jolla ladataan suuri määrä kuvia verkkosivustoilta. Yritysten edustajat, joista Clearview AI kaavitti kuvia ja videoita, sanoivat, että heidän politiikkansa kieltävät tällaisen kaavinta.

Ton-That: n mukaan Clearview AI käyttää kuitenkin vain julkisesti saatavilla olevia kuvia. Jos käyttäjät rajoittavat yksityisyysasetuksiaan sosiaalisen median tileilleen, näitä kuvia ei kaapattu. Esimerkiksi, jos käyttäjät muuttavat yksityisyysasetuksiaan Facebookissa, jotta hakukoneet eivät voi linkittää profiiliinsa, näitä kuvia ei sisällytetä tietokantaan.

Valitettavasti, jos valokuvat on jo kaavittu, niin on liian myöhäistä. Clearview AI pitää kaikki kaapatut kuvat, vaikka ne poistettaisiin myöhemmin käyttäjän profiilista. Ton-That kuitenkin ilmoitti aikovansa tarjota ihmisille keino pyytää heidän valokuviaan poistamaan Clearview’n tietokannasta.

Clearviewin kasvojentunnistusjärjestelmä

Clearview AI paransi kasvojentunnistuksen AI-algoritmia luottamalla akateemisiin tutkielmiin perustuviin tietoihin.

Clearview AI muuntaa kaapatut kuvat matemaattisiksi kaavoiksi tai vektoreiksi kasvojen geometrian perusteella, kuten kuinka kaukana ihmisen silmät ovat. Sitten järjestelmä klusteroi kaikki valokuvat samanlaisilla vektoreilla ”naapurustoihin”.

Kun käyttäjä lataa valokuvan vastaavaa hakua varten, Clearview etsii tietokannasta ja hakee sovitun henkilön julkiset valokuvat sekä linkit valokuvien alkuperästä. New York Timesin mukaan “Järjestelmä … ylittää kaiken, mitä Yhdysvaltain hallitus tai Piilaakson jättiläiset ovat koskaan rakentaneet.”

Clearview uusii kasvojen tunnistusohjelmistojen yksityisyyden suojan

Aina on ollut huolta sellaisen tekniikan käytöstä, joka tunnistaa ihmiset kasvojen perusteella yksityisyyden menettämisen ja tekniikan mahdollisen väärinkäytön vuoksi. Kuten Santa Claran yliopiston korkean teknologian lakien instituutin johtaja Eric Golman toteaa: ”Aseiden asettamismahdollisuudet ovat rajattomat. Kuvittele epärehellinen lainvalvontaviranomainen, joka haluaa vaeltaa mahdollisia romanttisia kumppaneita, tai ulkomainen hallitus, joka käyttää tätä kaivaakseen ihmisten salaisuuksia kiristääkseen tai heittääkseen vankilaan. “.

Lisäksi tällaiset järjestelmät herättävät huolta, koska ne eivät ole 100% tarkkoja. Ton-That myöntää, että Clearview on vain noin 75% tarkka. Ton-That: n mukaan sovellus ei aina toimi, koska tietokannan valokuvat otetaan silmien korkeudella. Poliisin lähettämä materiaali on kuitenkin valvontakameroista, jotka on yleensä asennettu kattoon tai korkealle seinille.

Siitä huolimatta yli 600 lainvalvontaviranomaista on alkanut käyttää Clearview Face Recognition -sovellusta viimeisen vuoden aikana. Tämä oli ennen kuin yleisö sai tietoonsa sovelluksen olemassaolon ja alkoi vastustaa yksityisyyden suojan perusteella.

Sovellusta käyttävät Yhdysvaltain lainvalvojat tunnustivat, että heillä oli vain rajallinen tieto Clearviewin toiminnasta. Siitä huolimatta, he ovat onnistuneesti käyttäneet sovellusta myymälävarkauksien, henkilöllisyysvarkausten, luottokorttipetosten, murhien ja lasten seksuaalisen hyväksikäytön tapausten ratkaisemiseen..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map