Tekniikkayritykset käyttävät tietoja koronaviruksen torjunnassa VPNoverview.com

Useat suuret teknologiayritykset, kuten Google ja Facebook, ovat ilmoittaneet haluavansa auttaa torjumaan koronavirusta. Yritykset ovat keränneet paljon tietoa käyttäjistään, ja he toivovat hyödyntävänsä sitä. He haluavat auttaa organisaatioita ymmärtämään viruksen leviämistä ja kuinka nopeasti. Yritykset ovat olleet kovin tarkkailussa kerätäkseen kaikki nämä tiedot käyttäjistään. He saattavat ajatella, että tämä voisi kääntää ihmiset ympäri.


Big Data ja yksityisyys

Meidän on oltava tietoisia siitä, että aina kun me siirrymme verkkoon, tiedot käyttäytymästämme tallennetaan. Monet suuret yritykset, kuten Google ja Facebook, keräävät kaikenlaista tietoa käyttäjistään. Kaikki nämä tiedot skannataan esimerkiksi mainostajien auttamiseksi näyttämään sinulle vain asioita, jotka ovat sinulle merkityksellisiä.

Tänä aikana näemme, että kehitetään monia uusia sovelluksia, jotka seuraavat koronavirusta. Nämä sovellukset haluavat tietää paljon henkilökohtaisia ​​tietoja sinusta, ja jotkut eivät todellakaan ota huomioon yksityisten tietojen turvallisuutta. Viime viikon aikana suuret tietoyritykset ovat sanoneet, että ne aikovat kerätä tietoja viruksen torjunnassa. Mutta meidän on oltava tietoisia siitä, mitä tämä tarkoittaa yksityisyytellemme ja turvallisuudellemme.

Googlen tietokanta käyttöön

Google julkaisi perjantaina tiedot, jotka osoittavat ihmisten liikkumisen koronaviruksen kärsimillä alueilla. Kuinka he saavat nämä tiedot? Jokaisella, joka käyttää Googlea tai jotain heidän sovelluksistaan, on mahdollisuus jakaa sijaintihistoriaansa yrityksen kanssa. Monet ihmiset kieltäytyvät tästä, koska he eivät halua heidän liikkeitään seurata. Mutta ihmisille, jotka eivät tiedä, tarkoittaa, että Google voi kirjautua minne tahansa.

Yhtiö julkaisi raportteja 131 maasta, nimeltään Covid-19-liikkuvuusraportit. Näissä raporteissa ihmisten liikkumista lukituksen aikana on verrattu liikkeisiin lukituksen ulkopuolella. Google päätti luovuttaa nämä tiedot viranomaisille, mutta myös yleisölle. He väittävät haluavansa olla mahdollisimman avoimia siinä, mitä jaetaan, koska he ovat olleet pitkään osa yksityisyyttä koskevaa keskustelua. Tämä keskustelu on jälleen tullut erittäin eläväksi muutaman viime viikon aikana, kun esiin on tullut useita koronaseurantasovelluksia, jotka eivät arvosta käyttäjien yksityisyyttä yhtä paljon.

Yksityisyys ja turvallisuus

Google ilmoitti ryhtyneensä toimenpiteisiin varmistaakseen, että henkilöitä ei voida tunnistaa raporttien avulla. Tämän tyyppinen tiedonkeruu voi tuntua helposti ihmisten valvonnasta, joten heidän on oltava erittäin varovaisia. Yves-Alexandre de Montjoye, joka on Lontoon Imperial College -yhtiön laskennallisen tietosuojaryhmän akateeminen edustaja, kertoi, että Google on ryhtynyt toimiin vähentääkseen tietosuojariskejä. Hän pyysi myös yritystä toimittamaan yksityiskohtaisemmin asioiden teknisistä puolista. Tämä voi auttaa ulkopuolisia tutkijoita varmistamaan, että he todella suojelevat ihmisten yksityisyyttä.

Kuka tahansa voi tarkastella raportteja, koska ne on julkistettu. Voit etsiä enemmän alueellisia tietoja useimmista raporteista. Google toimittaa sinulle PDF-tiedoston kerätyistä tiedoista sen jälkeen, kun olet valinnut alueen, josta haluat tiedot. Tällä tavoin sinun ei tarvitse pysyä online-tilassa käyttääksesi sitä, ja se voidaan ottaa kentälle.

Facebook-seuranta Googlen jalanjälkeissä

Facebook on myös jakanut sijaintitietoja tutkijoiden kanssa useissa maissa. Mutta toisin kuin Google, he eivät julkistaneet tätä. Tiedot ovat saatavissa vain Data for Good -palvelun kautta. Ohjelma käynnistyi vuonna 2017, ja siihen voivat päästä vain yliopistot ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot. Yhtiö on nyt päättänyt laajentaa ohjelmaa. Se tarjoaa kolme uutta karttaa, joilla voidaan ennustaa viruksen leviämistä, ja ne osoittavat myös, ovatko ihmiset kotona. Tietoja näitä tietoja kerätään Facebook-sovelluksessa.

Facebook-sovellus näyttää nyt ponnahdusikkunan joillekin Yhdysvaltojen käyttäjille, joka pyytää heitä täyttämään kyselyn sairausoireista. Tämän tutkimuksen on luonut Carnegie Mellon -yliopiston Delphi-epidemiologinen keskus. Se on osa uutta oireiden kartoitusprojektia, jonka avulla voidaan ennakoida mihin virus tarttuu seuraavaksi ja missä tarvitaan lääketieteellisiä resursseja. Tutkijat sanoivat, että he “eivät jaa henkilökohtaisia ​​kyselyvastauksia Facebookin kanssa, ja Facebook ei jaa tietoja siitä, kuka olet tutkijoiden kanssa”.

Onko siitä hyötyä?

Kaikki suuret yritykset yrittävät tehdä parhaansa auttaakseen tänä aikana. Näemme tehtaita uudistamassa tuotantolinjojaan hengityslaitteiden ja kasvonaamarien valmistamiseksi. Mutta sijaintitietojen jakaminen auttaa myös terveysjärjestöjä. He tietävät nyt missä ihmiset oleskelevat kotona ja missä he eivät ole. Tämä tarkoittaa, että he voivat olla kohdennetumpi viestinnässä ihmisille. Toivottavasti tiedot voivat myös todella auttaa taudin etenemissuunnitelmassa, jotta voidaan pelastaa enemmän ihmishenkiä.

Ainoa riski, joka tähän liittyy, on se, että tämä positiivinen spin yksityisten tietojen keräämisessä saattaa purkaa osan työstä, jonka online-yksityisyyden puolustajat ovat tehneet. Keskustelu oli tulossa melko kiihkeää ja ihmiset olivat huolestuneita siitä, mitä heidän tietoilleen tapahtui. Nyt kun tämän tiedonkeruun edut näkyvät, se voi johtaa vähemmän takaiskuihin yrityksille.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me