SIM-vaihto-hyökkäykset nousussa | VPNoverview.com

Kahden miehen syytökset Yhdysvalloissa 500 000 dollarin varastamisesta bitcoinissa ovat tuoneet SIM Swap -hyökkäykset takaisin yleisön tietoisuuteen. Mikä on SIM-vaihto-hyökkäys? Pitääkö kansalaisten huolehtia?

Mikä on SIM-vaihtohyökkäys?

SIM-kortinvaihto edellyttää, että tietoverkkorikolliset huijausyritykset siirtävät aiotun uhrin puhelinnumeron uudelleen uhrin puhelimesta SIM-kortille hyökkääjän hallussa olevassa laitteessa. Hyökkääjät asettavat uhreiksi online-tilin tarjoajien kanssa pyytääkseen palveluntarjoajaa lähettämään todennuskoodit tai tilin salasanan palautuslinkit hyökkääjien hallitsemaan SIM-vaihtuneeseen puhelimeen..

Myöhemmin hyökkääjät voivat palauttaa uhrin kirjautumistiedot sosiaalisen median tileille saadakseen hallintaan uhrin arkaluontoiset tiedot ja varastaakseen uhrin henkilöllisyyden. He voivat myös kahden Massachusetts-miehen mukaan palauttaa salasanat yksityisiin palveluihin, kuten sähköpostitileihin ja salausvaluutan lompakkoihin..

Viimeaikainen tapaus

Kahden viime viikolla syytetyn Massachusetts-miehen tapaus koski Eric Meiggsiä (20) ja Declan Harringtonia (21). He väittivät yrittäneensä varastaa yli 500 000 dollaria kryptovaluuttaa kohdennettujen hyökkäysten yhteydessä kymmeneen ihmiseen. Näihin henkilöihin kohdistettiin kohteita, koska heillä oli todennäköisesti suuria salausvaluuttatilejä ja heillä oli arvokkaita sosiaalisen median tilinimiä. Uhreja ei ole tunnistettu, mutta syytteessä todetaan, että yksi uhri omistaa bitcoin-kassakoneen ja toinen uhri “blockchain-pohjaisen yrityksen”.

Kuka syyllistyi SIM-vaihtamishyökkäyksiin?

SIM-vaihdehuijaukset, jotka tunnetaan myös nimellä simjacking- ja port-out-huijaukset, eivät ole vaikeita huijauksia. Tällaiset huijaukset eivät myöskään ole uusi ilmiö. Ne ovat olleet olemassa jo useita vuosia. Myöhässä, mutta SIM-korttien vaihtamisessa on havaittu voimakasta nousua ilmoitetuissa tapauksissa. SIM-vaihto-iskujen syyllistyneet ovat yleensä 19–19-vuotiaat nuoret. He ostavat halpoja SIM-kortteja Internetistä ja liittävät sitten poltinpuhelimiin hyökkäyksien vuoksi.


Kun SIM-vaihto on yleistynyt nuorten verkkorikollisten keskuudessa, monet salausvaluutan tilassa olevat ihmiset ovat joutuneet näiden hyökkäysten uhreiksi. Tähän sisältyy Messarin, Coin Centerin ja VideoCoinin merkittäviä henkilöitä, jotka kaikki ovat ilmoittaneet kärsineensä SIM-vaihto-iskuja. Tunnettu sijoittaja salausavaruudessa Michael Terpin nosti kanteen matkapuhelinoperaattoriaan AT vastaan&T ja hänen 21-vuotias väitetty tekijä, myös kärsineensä SIM-vaihto-hyökkäyksestä.

Kuinka suojata SIM-vaihto-hyökkäyksiä?

Salaustilassa olevat ihmiset ovat yleensä SIM-vaihto-hyökkäysten pääkohteita. Kuka tahansa suuresta yleisöstä voi kuitenkin olla kohde, jos heillä on jotain kiinnostavia näitä rikollisia kohtaan.

Mitä kansalaiset voivat tehdä suojautuakseen sellaisilta hyökkäyksiltä? Lukuun ottamatta tavallisia varotoimenpiteitä henkilötietojen ja tilien suojaamiseksi, yleisö ei oikeastaan ​​paljoa voi tehdä. Huijattu henkilö on teletoiminnan tarjoajan työntekijä eikä itse tarkoitettu uhri. Siksi televiestintäpalvelujen tarjoajien on tiukennettava tietosuoja- ja tietosuojakäytäntöjään kaikkien suojaamiseksi tällaisilta iskuilta.

Tätä varten salausavaruudessa olevat merkittävät henkilöt, kuten Terpin, ovat pyytäneet sääntelyviranomaisia ​​ryhtymään toimiin SIM-kortinvaihdon estämiseksi tämän tyyppisten petosten lopettamiseksi. Yritykset ja sääntelijät ovat ryhtyneet toimiin. Kuitenkin. on vielä paljon tehtävää, ennen kuin henkilötietomme ja yksityiset tilimme ovat turvassa tällaisilta hyökkäyksiltä.

Mitä tulevaisuus pitää??

5G-tekniikan alkaessa SIM-vaihto-hyökkäysten aiheuttamien vahinkojen odotetaan olevan paljon suurempia. Koska 5G: tä käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän osana operatiivisen tekniikan (OT) ratkaisuja, SIM-vaihto-hyökkäykset eivät vain kohdistu yksilöihin, vaan todennäköisesti leviävät yrityksen laitteisiin ja laitteisiin, jotka käyttävät 5G SIM-kortteja. Japanissa toimivan kyberturvallisuus- ja puolustusalan yrityksen Trend Micro mukaan 5G-tekniikan käyttö OT: ssa avaa ovet laajemmille uhkille, kuten ”johdotus, haittaohjelmien injektiot, laajamittaiset petokset, koneoppimisen myrkytykset ja toimitusketjuhyökkäykset”..

5G-tekniikan alkaminen on kuitenkin tuonut mukanaan myös uusien teollisuusstandardien kehittämisen. Esimerkiksi Euroopassa 5G-turvastandardit asetetaan kolmannen sukupolven kumppanuushankkeessa (3GPP). On totta, että 5G luo uusia haavoittuvuuksia. Se kuitenkin aloittaa elämän paljon korkeammalta lähtötasolta kuin nykyiset matkaviestinjärjestelmät, jotka ovat parhaillaan SIM-vaihto-hyökkäyksissä. Siksi pystymme toivottavasti pystymään paremmin välttämään tai torjumaan SIM-pohjaisia ​​tietoturvauhkia tulevaisuudessa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me