Senaatin lakiehdotus kieltää TikTokin Yhdysvaltain hallituksen puhelimista VPNoverview.com

Republikaanien senaattori Josh Hawley on antanut lainsäädännön, jolla kielletään liittovaltion työntekijät käyttämästä sosiaalisen median sovellusta TikTok. Hän syytti yritystä tietojen jakamisesta Kiinan hallituksen kanssa. Lakiesitys on hyväksytty parlamentissa, ja se odottaa nyt senaatin äänestystä. Vuonna 2019 TikTok oli USA: n eniten ladattu sovellus.

TikTokilla on siteitä Kiinan hallitukseen

Tasavallan senaattorit Josh Hawley ja Rick Scott esittelivät taloon 12. maaliskuuta lakiesityksen, jolla pyritään estämään TikTokin käyttö kaikilla liittovaltion työntekijöillä kaikissa liittohallituksen laitteissa. Tärkein syy tähän muutokseen on, että TikTok omistaa kiinalainen yritys ByteDance. Kiinan lain mukaan käyttäjän on jaettava käyttäjätietoja hallituksen kanssa, jos he sitä pyytävät. Tätä voidaan näin ollen pitää turvallisuusriskinä Yhdysvaltain käyttäjille.

Talossa tapahtuvan esittelyn aikana Hawley totesi seuraavaa: ”TikTokin omistaa kiinalainen yritys, jonka hallitukseen kuuluu Kiinan kommunistisen puolueen jäseniä, ja lain mukaan käyttäjän on jaettava käyttäjätiedot Pekingin kanssa. Yritys jopa myönsi, että se kerää käyttäjätietoja heidän sovelluksensa ollessa taustalla ”.

Kielto on hyväksytty osana kuljetusturvallisuuslakia (H.R.1140). TikTok-lainsäädäntö lisättiin lakiehdotukseen yksimielisesti hyväksytyllä muutoksella.

Pentagon, ulkoministeriö, sisäturvallisuusosasto ja TSA ovat kaikki aiemmin kieltäneet työntekijöitään käyttämästä TikTokia hallituksen laitteissa. Tämä tehtiin turvallisuuskysymysten ja Kiinan hallituksen mahdollisen vakoilun aiheuttamien huolenaiheiden vuoksi.


Sovellusta käytettiin aikaisemmin kadetteja rekrytoitaessa armeijaan, mutta senaattori Chuck Schumer esitti joitain huolenaiheita alustan turvallisuudesta. Merivoimien tiedottaja totesi, että yleensä henkilöstö saa käyttää suosittuja sosiaalisen median sovelluksia hallituslaitteissaan, vaikka tietyt sovellukset ovat toisinaan kiellettyjä turvallisuusriskien vuoksi. TikTokista tuli yksi niistä viime joulukuussa.

Alustan vastaus

TikTok on aiemmin sanonut, että se ei tallenna Yhdysvaltojen käyttäjätietoja Kiinassa. Tämä tarkoittaa, että kiinalaiset eivät pääse näihin tietoihin. Tietoja säilytetään Yhdysvaltain lainsäädännön nojalla. Mutta Yhdysvalloissa on pitkään kasvanut huolenaihe Kiinasta ja sen puheesta sananvapaudelle ja Internet-turvallisuudelle. Ihmiset ovat huolestuneita siitä, että tieto löytää edelleen tiensä Kiinan käsiin.

TikTokin edustaja on ilmoittanut haluavansa tavata joitain lainsäätäjiä keskustelemaan asioista. “Vaikka mielestämme huolenaiheet ovat perusteettomia, ymmärrämme ne ja vahvistamme edelleen suojatoimenpiteitämme lisäämällä samalla vuoropuheluamme lainsäätäjien kanssa politiikkojemme selittämiseksi”, hän sanoi..

TikTok-tietosuojakäytäntö

Kun tarkastelet TikTokin tietosuojakäytäntöä, huomaat, että he keräävät sinusta paljon tietoa, joka voitaisiin jakaa. Tämä voi olla vaarallinen. He keräävät tietoja sijainnistasi, viesteistäsi ja selailukäytöstä.

”Keräämme tietoja laitteesta, jolla käytät alustaa, mukaan lukien IP-osoitteesi, yksilölliset laitetunnukset, laitteen malli, matkapuhelinoperaattorisi, aikavyöhykeasetukset, näytön resoluutio, käyttöjärjestelmä, sovelluksen ja tiedostonimet ja tyypit, näppäily kuviot tai rytmit ja alusta. ”

Ja silloin olet päättänyt olla linkittämättä muita sosiaalisia verkostoja tiliisi. Aina kun syötät tietoja sovellukseen, sitä käytetään käyttäjäprofiilin luomiseen. Asettamalla vain profiilin alustalle annat heille jo paljon. Ja se on ennen kuin olet edes lähettänyt jotain.

Suojausasetukset

Voi olla hyvä tietää, että TikTokin oletusasetukset eivät ole parhaiten yksityisyytesi kannalta. Kun siirryt tilillesi ja napsautat ”Tietosuoja ja turvallisuus”, löydät joitain vaihtoehtoja, joiden avulla TikTok-kokemuksesi ovat hieman turvallisempia. Kohdassa ”Turvallisuus” näet, että useimpien vaihtoehtojen oletusasetus on “Kaikki”. Haluat ehkä harkita tätä ja muuttaa sen niin, että vain palkinnot näkevät sen. Varsinkin jos olet alaikäinen käyttäessäsi alustaa. Syy, koska valitettavasti verkossa on paljon ihmisiä, joilla on huonoja aikomuksia.

Hyväntekeväisyys

Koko tämän kiistelmän jälkeen TikTok seuraa muita suuria teknologiayrityksiä taistelussa koronakriisiä vastaan. Yhtiö ilmoitti viime viikolla tukevansa lääketieteellisiä henkilöitä, opettajia ja yhteisöjä. TikTok on jättänyt 250 miljoonaa dollaria syrjään tehdäkseen niin. Tämän lisäksi he luovuttavat mainostilaa julkisen terveydenhuollon organisaatioille ja yrityksille, jotka haluavat jälleenrakentaa, arvoltaan vielä 125 miljoonaa dollaria..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me