Kyberturvallisuusuhkana pidetty kvanttilaskenta | VPNoverview.com

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kilpailu kvanttivallasta on käynnissä. Kvanttilaskennan saapuminen uhkaa kuitenkin tuhota nykyiset kyberturvallisuusjärjestelmät ja tehdä nykypäivän salaustekniikat vanhentuneiksi. Tämä asettaa uhan kaikki tiedot, joita nykyään suojataan nykyisillä salaustekniikoilla.


Kilpailu on päällä

Kvanttilaskennalla on potentiaali ratkaista ongelmat, joita klassiset tietokoneet eivät pysty. Sitä pidetään seuraavana teknologisena rajana, joka muuttaa maailmaa. Kvanttilaskennan ylivallan pyrkimys ei ole vain kilpailu Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Muut maat, kuten Eurooppa, Australia ja Kanada, näkevät sen geopoliittisena prioriteettina.

Ensimmäisen tietokoneen, joka tekee kaikista muista tietokoneista vanhentuneita, etu olisi valtava. Se tarjoaisi taloudellisia, sotilaallisia ja kansanterveydellisiä etuja tämän verkkoavaruuskilpailun voittajalle. Kvanttilaskentaa voitaisiin käyttää ilmastomuutoksen ja sääennustemallien optimointiin. Sitä voidaan käyttää myös saavuttamaan tuotteiden nopeampi toimitus ja valmistettujen tuotteiden alhaisemmat kustannukset.

Vaikka tietotekniikan, kuten kvanttilaskennan, edistyminen voi olla elämänmuutosta, seuraa kuitenkin vastaavien kyberturvallisuuden tarpeiden tarve..

Kvanttitietokoneen uhka verkkoturvallisuudesta

Tietoturvallisuuden päätavoite on estää tietojen rikkomukset ja säilyttää tietojen eheys käyttämällä julkisen avaimen salausta. Kvanttitietokoneiden ennakoidun laskentatehon odotetaan kuitenkin kykenevän rikkoa nykypäivän kehittyneimmät salausjärjestelmät muutaman päivän tai tunnin sisällä..

Näin ollen kvantitekniikkaa pidetään vakavana turvallisuusriskinä sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Tällainen kyberrikollisten käsissä oleva asema vaarantaisi kovalevylle tai pilveen tallennetut henkilökohtaiset ja taloudelliset tiedot. Tietojenvaihto, joka tapahtuu esimerkiksi online-ostosten yhteydessä tai kun esimerkiksi työpostiosoitetta käytetään etäyhteyden kautta, ei ole enää suojattua.

Kaikki tiedot vaarassa

Kaikkia tietoja uhkaavat tietoverkkorikolliset tai muut pahantahtoiset toimijat. Yksityiset tiedot, pankki- ja terveystiedot sekä sotilas- ja valtionsalaisuudet voivat kaikki olla uhattuna. Globaalit rahoitusmarkkinat ja hallituksen salainen tiedustelu eivät enää olisi turvassa.

Lisäksi nykypäivän salaustekniikat eivät ole vain turvallisia postkvantimaailmassa, mutta myös nykypäivän salatut tiedot eivät ole turvallisia. ”Hyökkääjä voi tallentaa suojatun viestintämme tänään ja rikkoa sen kvanttitietokoneella vuotta myöhemmin. Kaikki tämän päivän salaisuudet menetetään “, sanoo Alankomaissa sijaitsevan Eindhovenin teknillisen yliopiston kryptologian professori Tanja Lange..

Langin mukaan jo on olemassa kvanttialgoritmi, joka voi rikkoa kaikki salaustekniikat, joita nykyisin käytetään Internet-yhteyksien turvaamiseen. Tarvitaan vain kvantitietokoneiden ennakoitu tietokoneteho, jotta kaiken maailman tiedot ovat pahantahtoisten toimijoiden armoilla.

Mitä tehdään tämän uhan torjumiseksi

Tällaisen uhan edessä yritykset vaativat jo ratkaisuja, vaikka kvanttilaskenta on vielä vasta kokeiluvaiheessa. Euroopan komissio on antanut vastaukseksi PQCRYPTO-nimisen tutkimuskonsortion, jonka rahoitus on 3,9 miljoonaa euroa. Langen johtaman konsortion tehtävänä on kehittää uusia salausmenetelmiä, jotka ovat turvallisia postkvantimaailmassa.

Myös yksityiset yritykset, kuten IBM, Google ja Microsoft, tekevät tutkimusta kvanttihyökkäyksille vastustuskykyisten kryptografiatekniikoiden suunnittelemiseksi. Kvantiturvallisten salausalgoritmien tutkimus nähdään ratkaisevan tärkeänä valmistauduttaessa siihen, jota kutsutaan ”tekoposyyliksi”.

VPN-paikkojen sijainti kvantin jälkeisessä maailmassa

Tällä hetkellä kuluttajien ja yritysten verkkoturvallisuusratkaisut luottavat suuresti virtuaalisiin yksityisiin verkkoihin (VPN) ylimääräisen suojakerroksen aikaansaamiseksi. Verkkoturvan tarjoamiseksi VPN: t käyttävät salaustekniikkaa luomaan turvallinen tunneli käyttäjän ja Internetin välille.

Kuitenkin, kun mukana tulee tietokoneita, jotka pystyvät murtamaan nykypäivän salaustekniikat, VPN-tekniikka voi vanhentua, jos sitä ei kehitetä pysyäkseen tahdissa.

Siksi VPN-verkkoja valmistellaan jo valmistelemaan postkvantumimaailmaa varten. Esimerkiksi Microsoft on käynnistänyt NIST Post Quantum -projektin, joka pyrkii yhdistämään OpenVPN-ohjelmiston postkvanttiresistenttiin salaustekniikkaan.

VPN-verkkoja pidetään myös mahdollisina lyhytaikaisina ratkaisuina postkvanttimaailmassa suojaamaan sovelluksia, jotka eivät ole kvanttivalmiita. Koska VPN: t sallivat sovellusten ajamisen niiden sisällä, postkvanttisella kryptografialla suojattuja VPN: ää voitaisiin käyttää postkvanttimaailmassa sovellusten ajamiseen, jotka eivät ole vielä kvanttivalmiita.

Kuinka kaukana kvanttilaskenta on

Kvantitietokoneet ovat tällä hetkellä erittäin herkkiä äänen, lämpötilan ja tärinän aiheuttamille häiriöille. Tämä tekee niistä erittäin epävakaita ja rajoittaa niiden laskentatehoa, joten ne eivät ole paljon parempia kuin nykyiset tietokoneet.

Jotkut ovat kuitenkin ennustaneet, että ensimmäinen kaupallinen kvanttitietokone voi tulla jo vuonna 2022. Tämä vaikuttaa epärealistiselta useimmille. Useimmat teoreetikot odottavat, että kvantitekniikasta tulee täysin kehittynyt tekniikka vuoteen 2025 mennessä.

Tämän mukaisesti odotetaan kuluttavan noin kymmenen vuotta, ennen kuin tehokas ja tarpeeksi vakaa kvantitietokone toimii, mikä voi rikkoa nykyisen julkisen avaimen salauksen ja tehdä siitä vanhentuneen..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map