IM RAT -vakoiluohjelmien kansainvälinen torjunta | VPNoverview.com

Iso-Britannian mies vangittiin eilen osana kansainvälistä operaatiota, jolla torjutaan etäkäyttöön tarkoitettuja troijalaisia ​​(RAT). RAT-vakoiluohjelmat hallitsevat uhrien tietokoneita täysin varastaakseen henkilökohtaisia ​​tietoja, kirjautumistietoja ja videomateriaalia.


IM RAT -vakoiluohjelmien sammuttaminen

Kansainvälinen koordinoitu operaatio aloitettiin jo kesäkuussa 2019 RAT Imminent Monitor (IM) -sovelluksen sammuttamiseksi. Operaatio huipentui viime viikolla raideilla Australiassa, Kolumbiassa, Tšekin tasavallassa, Hollannissa, Puolassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Se kohdistui sekä IM RAT: n myyjiin että käyttäjiin.

Operaatiota johti Australian liittovaltion poliisi, ja Europol koordinoi sitä kansainvälisesti. Europolin mukaan noin 13 RAT: n “vilkkaimmasta käyttäjästä” pidätettiin ja 430 laitetta takavarikoitiin.

RAT-vakoiluohjelmien uskotaan käyneen 124 maassa ja myyty yli 14 500 ostajalle. Se oli erittäin suosittu, koska sitä oli helppo käyttää, ostajien ei tarvinnut olla teknisesti asiantuntevia sen käyttämiseksi. Lisäksi sen myyntihinta oli suhteellisen alhainen, vain 25 dollaria.

Uhrien lukumäärän uskotaan olevan kymmenissä tuhansissa. Tutkijat ovat jo löytäneet todisteita varastetuista henkilökohtaisista tiedoista, salasanoista, yksityisistä valokuvista ja videomateriaalista.

Koordinoitu toiminta on nyt lopettanut IM RAT: n saatavuuden. Lisäksi IM RAT -vakoiluohjelmia ei voi enää käyttää ne, jotka ovat jo ostaneet sen.

Rikoksentekijä pidätettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Yhdistyneessä kuningaskunnassa annettiin 21 etsintämääräystä, mikä johti yhdeksän henkilön pidättämiseen ja 100 esineen palauttamiseen.

Osana Yhdistyneen kuningaskunnan operaatiota, Merseyside-mies Scott Cowley pidätettiin ja tuomittiin eilen kahden vuoden vankeuteen. Hän tartutti viattomien uhrien tietokoneet IM RAT -sovelluksella hallitakseen heidän verkkokameroitaan ja katsella niitä.

Pidätyshenkilöt löysivät Cowleyn tietokoneelta useita kansioita, joissa oli tallenteita hänen uhreistaan. Kansioissa oli ilmeisesti kuvia ja videoita naisten riisuutumisesta ja intiimeistä hetkeistä, mukaan lukien seksi.

Poliisilla oli vähän vaikeuksia Cowleyn jäljittämisessä, kun hän ilmoitti ostaneen RAT-vakoiluohjelman hänen oikeaan nimeensä ja sähköpostiosoitteeseensa linkitetyllä PayPal-tilillä. Cowleya puolustava Stuart Mills sanoi: “… on yllättävää, että se on niin vapaasti saatavana myytävänä ja ostettavana, koska täällä ei ollut hienostuneisuutta – se ostettiin tämän vastaajan PayPal-tilillä ja hänet tunnistettiin helposti.” Hän lisäsi: “Tämä vastaaja ei ole erityisen hienostunut henkilö.”

Mikä on RAT?

Etäkäyttö Troijalainen (RAT) on haittaohjelma, jonka avulla hakkerit voivat seurata ja hallita uhrin tietokonetta tai verkkoa. Se toimii kuin lailliset etäkäyttöohjelmat, joita tekninen tuki käyttää usein auttamaan asiakkaita tietokoneongelmissa.

Vaikka laillisia etäkäyttöohjelmia käytetään tekniseen tukeen ja tiedostojen jakamiseen, RAT: ita käytetään vakoomiseen, tietokoneiden kaappaamiseen ja luottamuksellisten tietojen varastamiseen.

RAT: t ladataan yleensä uhrin pyytämällä ohjelmalla tai lähetetään sähköpostin liitteenä. Niitä on vaikea havaita, koska ne eivät hidasta tartunnan saaneita tietokoneita. Ne eivät myöskään näy tietokoneessa käynnissä olevien ohjelmien tai tehtävien luetteloissa. Ellei hakkeri anna itsensä pois poistamalla tiedostoja tai siirtämällä kohdistinta näytöllä, uhrit voivat saada RAT-tartunnan vuosien ajan huomaamatta.

Mikä on RAT: ien tarkoitus??

RAT: t antavat hakkereille järjestelmänvalvojan pääsyn tartunnan saaneisiin tietokoneisiin. Näin hakkerit voivat pyyhkiä uhrin tietokoneen tai suorittaa laittomia toimia verkossa uhrin nimessä. He voivat varastaa tietoja, kuten kirjautumistietoja ja verkkopankkitiliä tai sosiaaliturvatietoja. Hakkeri voi myös käyttää RAT: ta hallitakseen uhrin tietokonetta ja tehdä siitä osan bottiverkosta.

Lisäksi vakoilussa käytetyt RAT: t ovat yhä suositumpia. He hallitsevat uhrien verkkokamerat ja käyttävät tuloksena olevia videoita tai kuvia kiristykseen tai muihin vääriin tarkoituksiin. Jotkut RAT: t eivät edes aktivoi web-kameran merkkivaloa, joten uhrit eivät tiedä, että heitä tarkkaillaan.

Vältetään RAT-vakoiluohjelmia

Yleisö ja yritykset voivat noudattaa yksinkertaisia ​​ohjeita suojautuakseen RAT-vakoiluohjelmilta. Tällaisia ​​vaiheita ovat:

  • Asennetaan ja pidetään päivitettyä tehokasta virustorjuntaohjelmaa
  • Vältetään lataamasta ohjelmia tai sovelluksia, jotka eivät ole luotetusta lähteestä
  • Ole varovainen ennen kuin napsautat sähköpostiviestien linkkejä – ne voivat olla tietojenkalastelu
  • Ole varovainen ennen sähköpostien liitteiden avaamista, vaikka ne näyttäisivätkin kuuluvan tunnetuilta henkilöiltä
  • Epäilyttävien verkkosivustojen välttäminen
  • Peittävät verkkokamerat, kun niitä ei käytetä, onko kyseessä sisäänrakennettu tai kiinnitettävä laite
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me