Carnegie Mellon-yliopiston tutkijat käynnistävät Internet-tietosuojasovelluksen VPNoverview.com

Carnegie Mellon-yliopiston tietoturva- ja tutkimuslaitoksen CyLabin tutkijat käynnistivät tällä viikolla Asioiden Internet (IoT) -apulaissovelluksen. Tämä uusi sovellus kertoo käyttäjille, mitä internet-tekniikoita heidän ympärillään on ja mitä tietoja he keräävät.

Nopeasti kasvavat internet-markkinat

Vuoden 2010 alkupuolelta lähtien internet-laitteiden määrä kasvoi 31% edellisvuodesta ja oli 8,4 miljardia vuonna 2017. Arviot vaihtelevat, mutta tämän vuoden loppuun mennessä odotetaan olevan 25–30 miljardia laitetta. Internetin maailmanmarkkina-arvon ennustetaan nousevan biljooniin.

Kuluttajat ovat tässä suhteessa enemmän yhteyksiä kuin koskaan. Kulutuselektroniikan osuus on myös suurin Internet-laitteiden segmentti. Nämä laitteet jaetaan usein kuluttaja-, liike-, teollisuus- ja infrastruktuuritiloihin.

Lisäksi tällä hetkellä tapahtuu joukko teknistä kehitystä, joka suosii internetin käyttöönottoa. Seuraavien vuosien aikana Koti on nopeimmin kasvava segmentti. Tätä ohjaa älykkäiden kodin laitteiden ja pukeutuvien tuotteiden nopea jatkuva kasvu.

Käyttäjät eivät usein tiedä, että tietoja voidaan seurata

Valitettavasti Internet-yhteyden ja Bluetooth-yhteyden muodostavien laitteiden määrän kasvaessa seurataan myös jäljitettävän tiedon määrää. Tämä voi tapahtua käyttäjien tietämyksen perusteella tai ilman.


”Internetin digitaalimaastossa navigoivia ihmisiä pommitetaan nykyään ilmoituksilla siitä, kuinka heidän tietojaan seurataan. Mutta fyysisessä maailmassa, jossa Internet-laitteet seuraavat kaikenlaisia ​​tietoja, tarjotaan vain vähän – jos sellaisia ​​on – ilmoituksia ”, Carnegie Mellon Universityn edustaja Daniel Tkacik sanoi..

Professori Norman Sadeh, CyLabin tiedekunnan jäsen Carnegie Mellonin ohjelmistotutkimuksen instituutissa ja tämän projektin päätutkija, lisäsi: ”Uusien lakien, kuten yleisen tietosuojamääräyksen (GDPR) ja Kalifornian kuluttajansuojalain (CCPA), takia ihmiset tarvitsevat saada tietoa siitä, mitä tietoja heistä kerätään. Heille on myös annettava joitain valintoja näissä prosesseissa. “

Asioiden Internet (IoT) -sovellus

Auttaakseen ihmisiä hallitsemaan yksityisyyttään, Carnegie Mellon-tutkijoiden ryhmä loi sovelluksen koko tuettavan infrastruktuurin ohella ongelman ratkaisemiseksi. Asioiden Internet (IoT) Assistant -sovellus avattiin tällä viikolla. Sovellus kertoo käyttäjille, mitä internet-tekniikoita heidän ympärillään on ja mitä tietoja he keräävät. Sovellus on saatavana sekä iOS- että Android-puhelimille.

”Harkitse julkisia kameroita, joissa on kasvojentunnistus ja kohtauksen tunnistusominaisuudet. Bluetooth-merkkivalot seuraavat salaa salaisuutesi sijaintiasi kauppakeskuksessa. Tai naapurisi älykäs ovikello tai älykäs kaiutin. IoT Assistant -sovellus antaa sinun löytää IoT-laitteet ympärilläsi. Se ilmoittaa myös heidän keräämistä tiedoista. Jos laite tarjoaa tietosuojavalintoja, kuten tiedonkeruun ottamisen käyttöön tai poistamisen käytöstä, sovellus auttaa sinua pääsemään näihin valintoihin ”, yksi tutkijoista selitti..

Tällä hetkellä joillakin tarkkailtavilla julkisilla tiloilla voi olla merkkejä. Ne voivat esimerkiksi sanoa: “Tämä alue on valvonnan alla”. Siten laitteen läheisyydessä oleville ihmisille tiedotetaan, että se voisi olla videotallennus heille. Mutta professori Norman Sadeh sanoo, että tämä ei riitä. “Nämä merkit eivät kerro sinulle mitään siitä, mitä videoillasi tehdään.” Kuinka kauan videota säilytetään? Käyttääkö se kasvojentunnistusta? Kenen kanssa tietoja jaetaan?

Laitteiden omistajien verkkoportaali

Loppukäyttäjät voivat käyttää sovellusta nähdäkseen tietoja heidän ympärillään olevista Internet-laitteista. IoT-laitteiden omistajat puolestaan ​​voivat myös käyttää pilvipohjaista verkkoportaalia julkistaakseen omien IoT-laitteiden resurssit. Tätä varten he voivat käyttää CMU: n kehittämän yksityisyysinfrastruktuurin kautta saatavia rekistereitä. Valmiiden mallien avulla on helppo lisätä erilaisia ​​Internet-laitteita rekisteriin, mukaan lukien myymälälaitteet.

Organisaatiot, kuten kauppakeskuksen ylläpitäjät, kauppojen omistajat, yliopistot tai yksityishenkilöt, voivat pyytää rekisterien luomista, joissa ne voivat valvoa Internet-tekniikan julkaisemista eri alueilla. Infrastruktuuri isännöi pilvessä ja on suunniteltu helppokäyttöiseksi.

“Olemme tehneet työn puolestasi”, professori Norman Sadeh sanoi. “Ainoa mitä sinun on tehtävä, on alkaa lisätä IoT-resursseja, jotta voit noudattaa nykyisiä tietosuojalakeja.”

IoT-tietosuojainfrastruktuurin rakentaminen

Asioiden Internet (IoT) Assistant -sovellus on osa Henkilökohtainen yksityisyysapuri -projektia. Se koostuu kahdesta pääkomponentista. Ensinnäkin IoT Assistant-mobiilisovellus. Ihmiset voivat ladata tämän sovelluksen älypuhelimellaan löytääkseen IoT-tekniikan ympärilleen ja heidän datakäytäntöjään. Toiseksi kasvava kokoelma Internet-resurssirekistereitä. Täällä ihmiset voivat julkistaa internet-resurssien läsnäolon ja heidän datakäytännöt eri alueilla.

”Kuvittelemme henkilökohtaisia ​​tietosuoja-avustajia älykkäinä agentteina, jotka kykenevät oppimaan käyttäjiensä tietosuoja-asetukset ajan myötä, konfiguroimaan puoliautomaattisesti monia asetuksia ja tekemään monia yksityisyyttä koskevia päätöksiä heidän puolestaan. Kohdennetun vuorovaikutuksen avulla tietosuoja-avustajat auttavat käyttäjiä ymmärtämään paremmin tietojen käsittelyyn liittyviä seurauksia ja antavat heille mahdollisuuden hallita sellaista käsittelyä intuitiivisella ja tehokkaalla tavalla ”, projektisivusto selittää. Esimerkiksi tutkijat tutkivat myös ajatusta lisätä nudge-sovelluksia sovellukseen tai ilmoituksia, jotka ilmoittavat käyttäjille heidän jakamista tiedoista.

Alaviitteenä: tiesitkö, että älylaitteiden verkon käsitteestä keskusteltiin jo vuonna 1982, jolloin muutetusta Coca-Colan myyntiautomaatista Carnegie Mellon Universityssä tuli ensimmäinen Internet-yhteyslaite. Se pystyi ilmoittamaan varastostaan ​​ja olivatko vasta ladatut juomat kylmiä vai ei.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me