Skypen käyttö ulkomailla: Kuinka ohittaa lohkot! | VPNOverview

Skypen VoIP (Voice over Internet Protocol) -televisio-ohjelmisto on sen perustamisesta lähtien vuodesta 2003 lähtien antanut käyttäjilleen mahdollisuuden viettää arviolta 2 biljoonaa minuuttia tavoittaakseen heitä kiinnostavia ihmisiä ympäri maailmaa. Skype on tullut niin suosittuksi, että se on tullut jopa kielellemme 300 miljoonalla kuukausikäyttäjällä ja yli miljardilla Android-latauksella. Kun “Skyping” on asettunut paikoilleen Oxford English Dictionary -sanakirjassa, muiden teknisesti inspiroitujen termien, kuten “Googling”, “Whatsapping” ja “Facetiming”, rinnalla.


Skypen estetty kannettava tietokoneSen lisäksi, että Skypestä on tullut osa sanakirjamme, siitä on tullut myös yksi eniten rajoitetuista VoIP-palveluista. Yli 20 maassa Skype on estetty tai rajoitettu muiden VoIP-vaihtoehtojen ohella. Onneksi Skypen estäminen maassa, jossa asut tai vierailet, ei ole maailman loppu. Tällaisia ​​lohkoja voidaan voittaa monilla tavoilla, joista yksinkertaisin on kirjautua virtuaalisen yksityisen verkon (VPN) palveluun. Tässä artikkelissa tarkastellaan, mitkä maat estävät Skypeä ja vastaavia palveluita. Lisäksi tutkimme miksi heidät on estetty ja miten voit kiertää nämä rajoitukset. Jälkeenpäin voit palata juttelemaan ystävien ja perheen kanssa.

Miksi Skype on estetty tietyissä maissa?

On monia syitä, miksi Skype voidaan estää tai rajoittaa yksittäisissä maissa. Suurimmassa osassa tapauksia se johtuu kuitenkin yhdestä kolmesta tekijästä: protektionismi, hallituksen valvonta tai sääntelyrajoitukset.

protektionismi

Televiestintäyritykset toteuttavat suurimman osan VoIP-palvelulohkoista ja rajoituksista protektionismin muodossa. Skypen kyvyllä tarjota ilmaisia ​​maailmanlaajuisia puhelu- ja videopuheluita on mahdollisesti kielteisiä vaikutuksia teleyrityksen omien palvelujen tuottamiin tuloihin. Tästä syystä ne estävät Skypen ja vastaavien alustojen käyttöä.

Tämä pätee erityisesti Etelä- ja Keski-Amerikkaan, jossa sama yritys käsittelee usein puhelin- ja Internet-yhteyksiä. Belize, Brasilia, Meksiko ja Venezuela tarjoavat Skype-palvelun Skypen estämiseksi käyttäjien pakottamiseksi kommunikoimaan puhelimitse tai käyttämään teleyrityksen omaa VoIP-palvelua. Televiestinnän kilpailun puute näissä maissa vain lisää ongelmaa. Esimerkiksi Belizessä valtion omistama Belize Telemedia Limited on ainoa teletoiminnan tarjoaja. He estävät Skypen käyttöä suojatakseen puhelintulojaan ja mainostaakseen omaa VoIP-palveluaan.

valvonta

Joissakin maissa, erityisesti Kiinassa ja useissa Lähi-idän valtioissa, hallitus asettaa rajoituksia Skypelle ja muille VoIP-palveluille. He väittävät, että alustan riippumattomuus ja sen “ei puhelinta seuraa” -käytäntö aiheuttavat turvallisuusriskin.

Skype poistettiin kaikista Kiinan paikallisista sovellusliikkeistä joulukuussa 2017. Ne liittyvät Gmailiin, Facebookiin, Snapchatiin, Twitteriin, Lintaan ja Pinterestiin luettelossa muista kuin valtion omistamista ohjelmistoista, joita Kiinan hallitus on sensuroinut. Egyptin hallituksella on virallinen käytäntö estää palvelut, joita Skype mukaan lukien ei voida valvoa.

Tammikuussa 2018 Microsoft ilmoitti Skypen toteuttavan ”Yksityinen puhelu” -toiminnon, joka tarjoaisi päästä päähän -salauksen. Tämä ilmoitus on johtanut spekulointiin siitä, että yksittäiset maat siirtyisivät estämään Skypeä. Samalla tavalla kuin he olivat asettaneet rajoituksia WhatsAppille, Telegramille ja Soittamiselle. Maat perustelevat tätä sanomalla, että ne eivät enää voisi seurata Skypen puheluita ja soittajan sijainteja.

Sääntelyrajoitukset

Joissakin maissa VoIP-palvelujen, kuten Skypen, on saatava toimilupa. Erinomainen esimerkki tästä on Yhdistyneet arabiemiirikunnat (UAE), joka vaatii VoIP-palveluiden lupaa niiden televiestinnän sääntelyviranomaiselta. Skypeä ei tällä hetkellä ole saatavissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, koska he eivät ole pystyneet hankkimaan oikeata toimilupaa.

Maat, joissa Skype on estetty tai rajoitettu

Estetty kokonaan

 • Guyana
 • Venezuela
 • Kuwait
 • Libya
 • Pohjois-Korea
 • Oman
 • Qatar
 • UAE

Palvelurajoitukset

 • Belize – Skype on tällä hetkellä estetty Belize Telemedia Limited -yhtiön, joka on Belizen ainoa teletoimittaja, joka tarjoaa oman VoIP-puhelupalvelun.
 • Brasilia – Brasilian suurin teleoperaattori, Brazil Telecom, estää Skypeä, mutta sallii VoIP-puhelut oman palvelunsa kautta.
 • Karibian – LIME, Karibian hallitseva teletoiminnan harjoittaja, estää asiakkaitaan käyttämästä Skypeä.
 • Kiina – Kaikki VoIP-palvelut on estetty lukuun ottamatta China Unicomin ja China Telecomin tarjoamia palveluita.
 • Kuuba – Skype on saatavana Kuubasta, mutta puhelut maksavat 1,15 dollaria minuutilta, ja erittäin hidas Internet-nopeus rajoittaa sen käyttöä.
 • Egypti – Egyptin hallitus häiritsee tai estää säännöllisesti kaikki VoIP-palvelut, joita ei voida suoraan valvoa.
 • Iran – Skype näyttää olevan saatavana, mutta yhteys on niin huono, että palvelu on käytännössä käyttökelvoton.
 • Intia – Skypen soittaminen Intian sisällä Skypestä matkapuhelimiin ja lankapuhelimiin ei ole enää käytettävissä. Ilmaiset Skype-Skype-puhelut Intiassa toimivat kuitenkin edelleen.
 • Jordan – Kaikki VoIP-palvelut on estetty turvallisuussyistä.
 • Myanmar – Skype ja muut VoIP-palvelut ovat saatavana vain tietyinä aikoina ja tietyillä alueilla.
 • Pakistan – Skype-puhelut, jopa tietokoneelta toiselle, ansaitaan paljon, ja niiden hinta on 0,14 dollaria minuutissa.
 • Panama – Sisältää 12% veron kaikista VoIP-puheluista.
 • Syyria – Skype-yhteys on rajoitettu eikä sitä ole saatavana Internet-kahviloissa.
 • Vietnam – Skype-yhteys on rajoitettu. Joissakin Internet-kahviloissa on kuitenkin Skype-puhelujen helpottamiseksi perustettu välityspalvelin.
 • Venezuela – Paikalliset Internet-palveluntarjoajat estävät Skype- ja muut VoIP-palvelut tietyillä alueilla, mutta tarjoavat omia vaihtoehtoja.

Kuinka voin ohittaa VoIP-estöt?

Jos asut tai matkustat maahan, joka rajoittaa rutiininomaisesti tai estä VoIP-palveluita, kuten Skype, älä paniikkia. On olemassa tapoja kiertää nämä rajoitukset. Välityspalvelinsivustot, Tor-ohjelmistot ja VPN: t ovat parhaita tapoja voittaa Skype-esto. Voit palata juttelemaan nopeasti.

Välityspalvelimen verkkosivustot

Koska Skype voidaan määrittää toimimaan välityspalvelimen läpi, Skype-puhelun reitittäminen ilmaisen välityspalvelusivuston kautta on yksi tapa ratkaista Skypen esto. Koska välityspalvelimen verkkosivustoa ylläpidetään maassa, jolla ei ole Skypen rajoituksia, paikallishallinto tai Internet-palveluntarjoajat eivät voi estää yhteyttä..

Ilmaisten välityspalvelusivustojen käytön haittapuoli on, että ne houkuttelevat paljon asiakkaita ja tuhannet ihmiset syövät rajoitetun kaistanleveyden, jotka kaikki yrittävät käyttää rajoitettuja palveluita. Tämä johtaa heikkolaatuisiin soittoihin parhaimmillaan. Lisäksi VoIP-palveluista voi tulla käytännössä käyttökelvottomia ruuhka-aikoina.

Tor-ohjelmisto

Tor-ohjelmisto toimii samalla tavalla kuin välityspalvelinsivustot. He käyttävät ilmaista, maailmanlaajuista, yli seitsemän tuhannen välittäjän vapaaehtoista overlay-verkkoa. Tämän avulla käyttäjät voivat piilottaa käyttäjän sijainnin ja alkuperämaan. Kuten välityspalvelinsivustossa, Tor antaa käyttäjilleen yhteyden Skypeen kiertämällä valtion tai paikallisen Internet-palveluntarjoajan estämiä IP-osoitteita näyttämällä olevan eri maassa.

Kuten välityspalvelusivustoilla, Tor-ohjelmistojen pääongelma on latenssi. Piilottaakseen käyttäjän sijainnin ja välttääksesi tarkkailua Tor välittää liikennettä useiden solmujen yli. Tästä seuraa huomattava viive, joka voi olla hyvin häiritsevä ääni- tai videopuhelun aikana. Kaikki VOIP-palvelut eivät myöskään ole yhteensopivia Torin kanssa, koska Tor toimitetaan selaimen muodossa. Monet VOIP-palvelut ja -sovellukset eivät muodosta yhteyttä Internetiin selaimen kautta, eivätkä siksi käytä Tor-peittoverkkoa.

VPN

VPN-yhteys-InternetVPN-ohjelmisto on kiistatta paras tapa kiertää VoIP-rajoituksia, jolloin voit muodostaa yhteyden estettyihin palveluihin ja verkkosivustoihin ilman Tor- tai proxy-verkkosivustoihin liittyviä vakavia kaistanleveysrajoituksia tai latenssiasioita..

VPN antaa sinun muodostaa yhteyden Internetiin välityspalvelimen kautta, antaa sinulle vieraan IP-osoitteen ja ohittaa VoIP-palveluiden rajoitukset. Suurin ero tavallisiin välityspalvelimiin verrattuna on, että VPN salaa myös voimakkaasti yhteytesi lisävalvonnan estämiseksi. Koska suurin osa VPN-palveluista tarjoaa maksetun tilauksen, ne pystyvät tarjoamaan paljon paremman nopeuden ja luotettavuuden kuin ilmaiset VPN- tai välityspalvelut.

Suuremman nopeuden, turvallisuuden ja luotettavuuden lisäksi premium-VPN-palvelut tarjoavat usein laadukasta asiakastukea. Tekninen tukihenkilöstö on yleensä käytettävissä auttamaan sinua yhteydenpidossa rajoitettuihin palveluihin VPN-ohjelmiston kautta. Tämä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus soittaa heidän tekniseen tukitiimiin, jos sinulla on vaikeuksia saada Skype toimimaan.

Monet VPN-palvelut tarjoavat myös ”Dedicated IP” -palvelun, jonka avulla sinulla voi olla oma henkilökohtainen IP sijaan jaettua. Omistetun IP: n etuihin kuuluu mahdollisuus käyttää videoiden suoratoistopalveluita, kuten Netflix, verkkopankkitilit ja online-pelaamista käsittelevät verkkosivustot, jotka rutiininomaisesti estävät jaetut IP-osoitteet. Jos oma IP-osoitteesi lopulta löydetään ja estetään, VPN-palvelusi pystyy nopeasti tarjoamaan sinulle uuden.

Lopulliset ajatukset

Kaikista mahdollisista vaihtoehdoista VoIP-rajoitusten ja pääsypalveluiden, kuten Skypen, voittamiseksi, VPN: t edustavat parasta sekoitusta nopeutta, hyödyllisyyttä, luotettavuutta ja turvallisuutta. Joten jos matkustat maahan, jolla on VoIP-rajoitus, tai olet paikallinen henkilö, joka haluaa vain keskustella Skypessä, tilaamalla VPN-palvelun voit jatkaa kokemusten jakamista ilman rajoituksia. Jotta autamme sinua valitsemaan sinulle sopivat VPN-palvelut, olemme koonneet luettelon parhaista VPN-palveluntarjoajista.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me