Si të shmangni kufizimet kur lojërat e fatit në internet | VPNOverview

Që nga kazinoja e parë në internet u hap në gusht të vitit 1996, lojërat e fatit në internet kanë qenë një hobi për shumë miliona njerëz në mbarë globin. Popullariteti i lojërave të fatit në internet është gjithashtu në rritje. Fitimet totale të raportuara nga kazinotë dhe librashitësit në internet u rritën nga 12 miliardë dollarë amerikanë në 2005 në një 37.5 miliardë dollarë amerikanë të vlerësuar në 2017.


Në Mbretërinë e Bashkuar, shumica e Evropës dhe shumë shtete në Amerikë është plotësisht e ligjshme të luani në internet. Sidoqoftë, jo të gjitha vendet janë aq lejuese. Kumari në internet është i paligjshëm në të paktën 10 vende. Shumë më tepër vende vendosin kufizime të konsiderueshme në atë që faqet e internetit të lojërave të fatit mund të arrihen.

Nëse jetoni në një vend ku lojërat e fatit janë të paligjshme, ose nëse po udhëtoni në një dhe nuk doni të hiqni dorë nga hobi juaj gjatë kohës që jeni jashtë, mos u shqetësoni. Ka mënyra për t’i kapërcyer këto kufizime duke përdorur një Rrjet Virtual Personal (VPN).

Në këtë artikull, ne do të shikojmë se cilat shtete kanë bërë lojërat e fatit në internet të paligjshëm, si funksionojnë ato kufizime dhe si mund të përdorni një VPN për t’i kapërcyer ato.

Pse është e kufizuar lojërat e fatit në internet?

Qasja në faqet e internetit të lojërave të fatitNga 195 vendet e njohura në botë sot, 56 prej tyre kanë rregullore të rëndësishme ligjore për të kufizuar lojërat e fatit, dhe 10 prej tyre kanë ndaluar lojërat e fatit në mënyrë të drejtpërdrejtë. Në mënyrë që të pajtohen me ligjin ndërkombëtar, shumica e faqeve të internetit të lojërave të fatit përdorin geo-bllokimin për të mohuar mundësinë e përdorimit të lojërave të fatit nga vendet ku kumari në internet është i paligjshëm.

Motivimet për bërjen e lojërave të paligjshme në internet ndryshojnë nga një vend në tjetrin, me faktorë social, politik dhe fetar që të gjithë luajnë një rol. Kumari i bazuar në tokë është i paligjshëm në pothuajse të gjitha vendet islamike. Sidoqoftë, shumë nuk kanë arritur të marrin legjislacionin kundër lojërave të fatit në internet ose nuk kanë infrastrukturë për të parandaluar që qytetarët e tyre të hyjnë në kazinotë në internet.

Vende sekulare si Kina dhe Koreja e Veriut kanë ndaluar qytetarin e tyre të luajnë lojërat e fatit, por është e ligjshme që turistët e huaj të bëjnë lojëra të fatit ndërsa ata po vizitojnë.

Si është e kufizuar lojërat e fatit në internet?

Shumë prej vendeve që kufizojnë lojërat e fatit në internet mbështeten në faqet e internetit të lojërave të fatit dhe kazinove për të filtruar qytetarët e tyre duke përdorur adresat e tyre IP dhe për t’i parandaluar ata të luajnë. Ato vende që tashmë kufizojnë ndjeshëm në çfarë përmbajtje mund të kenë qytetarët e tyre, si Irani dhe Turqia, kanë sisteme më të sofistikuara për të parandaluar hyrjen në lojërat e fatit në internet.

Në ato vende që kanë ndaluar lojërat e fatit në internet, personat e kapur kumar, ose duke u përpjekur të bëjnë lojëra të fatit, mund të përballen me dënime të rëndësishme, përfshirë potencialisht disa vjet burg.

Përdorimi i një VPN për të rrezikuar në internet

VPN-lidhje-InternetNëse jetoni, ose po udhëtoni për në një vend ku lojërat e fatit në internet janë të paligjshme, mënyra e vetme e sigurt për të hyrë në faqet online të lojërave të fatit është duke përdorur VPN. Në përputhje me ligjin ndërkombëtar, shumica e faqeve të internetit të lojërave të fatit kontrollojnë IP adresën e trafikut në hyrje dhe mohojnë hyrjen për ata që vijnë nga serverët në vendet ku është e ndaluar lojërat e fatit në internet.

Duke përdorur një shërbim VPN, ju mund të drejtoni lidhjen tuaj të internetit përmes një serveri në vendin tuaj të origjinës, ose një vend me ligje më lejuese të lojërave të fatit, të tilla si Mbretëria e Bashkuar ose SH.B.A. Kjo do të thotë që atëherë mund të keni akses në faqet e internetit në internet pa u bllokuar sepse të vendndodhjes suaj.

VPN-të kanë përfitimin e shtuar të errësimit të vendndodhjes suaj aktuale dhe encryptimit të lidhjes tuaj në internet, duke e bërë shumë të vështirë që aktivitetet tuaja të gjurmohen ose monitorohen.

Në cilat shtete është e ndaluar bixhozi në internet?

Më poshtë mund të mësoni më shumë rreth rregullave të ndryshme që ekzistojnë në vende të ndryshme.

Emiratet e Bashkuara Arabe

Në Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) jo vetëm që janë të gjitha format e lojërave të fatit të paligjshme, por Autoriteti Rregullator i Telekomunikacionit i kontrolluar nga shteti gjithashtu mban një monedhë mbi sigurimin e hyrjes në internet. Kjo u lejon atyre të filtrojnë përmbajtjen në të cilën qytetarët e tyre kanë qasje dhe t’i parandalojnë ata të hyjnë në faqet e internetit të lojërave të fatit.

Kushdo që kapet bixhozi mund të përballet me një dënim me burg deri në dy vjet, nëse ata janë të dënuar sipas nenit 414 të Kodit Penal.

Kombi i Bruneit

Në Brunei, lojërat e fatit në internet u bënë të paligjshëm në bazë të Ligjit të zakonshëm të Shtëpisë së Lojrave. Do formë e lojërave të fatit është e paligjshme dhe dënohet me burg deri në katër vjet.

Kamboxhi

Përballë çështjeve të varësisë nga lojërat e fatit, Kamboxhia ndaloi të gjitha llojet e lojërave të fatit nën veprimin e tij të vitit 1996 për Shpërndarjen e Kumarit. Ky ndalim është vetëm për qytetarët kamboxhianë, me turistët inkurajojnë të bëjnë lojëra të fatit në disa kazino të ndërtuara posaçërisht.

Korea e Veriut

Koreane e Veriut u ndalohet të lojërave të fatit të çdo lloji, përfshirë lojërat e fatit në internet. Pjesa më e madhe e vendit nuk ka qasje në internet, dhe ato pjesë që bëjnë më së shumti janë të kufizuara vetëm në rrjetin falas vendas të njohur si Kwangmyong.

Turistët lejohen të rrezikojnë, por vetëm në një kazino që ndodhet në Pyongyang dhe vetëm në prani të një udhëzuesi të sponsorizuar nga shteti.

Japoni

Deri kohët e fundit, të gjitha format e lojërave të fatit ishin të paligjshme në Japoni. Që nga viti 2016, disa lloje të basteve sportive dhe disa kazino janë legalizuar në bazë të Ligjit të Programit të Integruar Resort, por lojërat e fatit në internet mbeten rreptësisht të ndaluara.

Singapore

Sipas ligjit të lojërave të fatit në Singapor, të gjitha format e lojërave të fatit në internet janë të paligjshme përveç nëse qeveria lëshon një përjashtim. Në vitin 2016, Singapor Turf Club dhe Singapore Pools iu dha një përjashtim i tillë, që do të thotë që bastet sportive në internet mund të bëhen përmes tyre.

Qipro

Qeveria e Qipros lejon bastet sportive në internet, por të gjitha format e tjera të lojërave të fatit në internet janë të paligjshme.

Qatar

Në Katar, format e aktiviteteve të lojërave të fatit konsiderohen të paligjshme, madje edhe bastet sportive në internet nuk lejohen. Qeveria gjithashtu kufizon çfarë përmbajtje mund të arrihet nga qytetarët e saj dhe ata që kapen duke provuar të hyjnë në faqet e internetit të lojërave të fatit në internet përballen me burg nëse dënohen.

Liban

Në Liban, bixhozi i çdo lloji që është i paautorizuar nga qeveria është i paligjshëm, dhe qeveria ka fuqinë të bllokojë qasjen në faqet e internetit të lojërave të fatit në internet.

Iran

Irani ushtron kontroll të rreptë mbi atë që qytetarët mund të përdorin përmes internetit, duke përdorur metoda të sofistikuara, të tilla si Inspektimi i Deep Packet për të censuruar përmbajtjen e madhe dhe për të parandaluar hyrjen në mbi 100,000 faqe në internet, përfshirë lojërat e fatit në internet. Si republikë islamike, Irani i ka bërë të paligjshme të gjitha format e lojërave të fatit.

Cili shërbim i VPN është më i miri për bixhozin në internet?

Kur zgjidhni një shërbim VPN për të kapërcyer kufizimet gjeografike mbi lojërat e fatit në internet, ekzistojnë disa faktorë që duhet të merrni parasysh. Privatësia është thelbësore, kështu që marrja e një shërbimi VPN që jeni i sigurt se është në gjendje të encryptoni siç duhet të dhënat tuaja është thelbësore.

Një shërbim VPN që ofron një numër të madh të serverëve të shpërndarë nëpër vende të ndryshme është gjithashtu thelbësore, pasi kjo do t’ju japë një numër opsionesh kur vendosni se në cilin vend ku dëshironi të duket se jeni.

Me këto faktorë në mendje, këto janë shërbimet VPN që do të sugjeronim nëse po kërkoni të shmangni kufizimet kur bixhozit në internet.

NordVPN

NordVPN është një zgjedhje e shkëlqyer e shërbimit VPN kur bëhet fjalë për të shmangur kufizimet në internet të lojërave të fatit. Ata ofrojnë kriptim të përparuar, një shërbim të besueshëm, të shpejtë dhe të shpejtë në vende në të gjithë botën. Për shkak se ato janë të vendosura në Panama, NordVPN nuk ka asnjë detyrim ligjor të mbajë regjistrat e të dhënave të veprimtarisë suaj në internet, duke rritur privatësinë tuaj.

Një nga përfitimet e shtuara të përdorimit të NordVPN është se ai është një nga ofruesit më të mirë të VPN për anashkalimin e kufizimeve në shërbimet streaming si Hulu dhe Netflix. Më e mira nga të gjitha, nëse nuk ju bën përshtypje pas 30 ditësh, mund të kërkoni paratë tuaja pa pyetje të bëra.

ExpressVPN

ExpressVPN ofron një rrjet masiv prej mbi 2000 serverash për të zgjedhur, duke ju lejuar të anashkaloni gjeo-bllokimin dhe të shkarkoni përmes rrjeteve përrua në mënyrë anonime. Aplikacioni i tyre miqësor për përdoruesit funksionon në Android, iPhone, Windows dhe OS x, me një garanci 30-ditore për kthimin e parave në të gjitha planet e tyre të pajtimit..

Nëse po kërkoni të kurseni para në shërbimin tuaj VPN, atëherë mund të merrni një marrëveshje ekskluzive prej 3 muajsh falas nëse regjistroheni në një plan të një viti me ExpressVPN duke përdorur lidhjen tonë.

Cyberghost

CyberGhost ka mbi 2700 serverë në 60 shtete, duke ju dhënë një sasi të konsiderueshme zgjedhjesh kur bëhet fjalë për zgjedhjen e cilit vend nga ju dëshironi të jeni. Softueri i tyre i thjeshtë për t’u përdorur është i pajtueshëm me Windows, Mac, iPhone, iPad, Android, dhe Linux, duke ju lejuar të përdorni një llogari deri në 7 pajisje të ndryshme njëherësh.

Ju mund të provoni shërbimet e CyberGhosts me garancinë e tyre 30-ditore, duke u siguruar që ato janë VPN e duhur për nevojat tuaja përpara se të angazhoheni për ta.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa kumari në internet rritet në popullaritet, gjithnjë e më shumë njerëz po kërkojnë të kapërcejnë kufizimet gjeografike për të kënaqur hobi të tyre. Duke u regjistruar në ofruesin e duhur VPN, udhëtarët nuk duhet të heqin dorë nga hobi i tyre ndërsa ata po udhëtojnë dhe ata që jetojnë në vende që kufizojnë lojërat e fatit në internet mund të hyjnë në përmbajtjen në internet që dëshirojnë.

Përfitimet e përdorimit të një VPN nuk ndalojnë me lejimin e qasjes në faqet e internetit të lojërave të fatit në internet. Përdoruesit gjithashtu gëzojnë intimitet të përmirësuar, mbrojtje nga krimi në internet dhe qasje në përmbajtje të tjera të kufizuara gjeografikisht, siç janë shërbimet e transmetimit dhe ngjarjet sportive.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me