Shikoni Copa Libertadores 2020 jashtë dhe në mbarë botën! | VPNOverview

lojtarët e futbollitNëse jeni tifoz i futbollit, me siguri e dini se Copa Libertadores 2020 tashmë është duke u zhvilluar! Si gjithmonë, kjo Copa premton të jetë një spektakël absolut për tifozët e futbollit në Amerikën e Jugut dhe më gjerë.


Por imagjinoni këtë: ju jeni jashtë vendit për kohën e lirë ose për biznes, dhe zbuloni se rryma juaj Copa Libertadores nuk po funksionon. Ju merrni një mesazh duke thënë “ju nuk jeni në rajonin e duhur për të parë këtë përmbajtje” ose diçka të ngjashme. Fatkeqësisht, kjo është diçka që ndodh mjaft shpesh dhe që mund t’ju ndodhë, në varësi të shërbimit tuaj streaming. Në këtë rast, diçka e quajtur një gjeo-kufizim (kjo është ajo që quhen këto kufizime gjeografike) mund të prishë me të vërtetë shansin tënd për tu brohoritur në ekipin tënd të preferuar.

Për fat të mirë, ekziston një mënyrë e thjeshtë për t’i anashkaluar këto blloqe: duke përdorur një VPN. Lexoni pjesën tjetër të këtij artikulli për të zbuluar se si të shikoni Copa Libertadores, kudo që të jeni, duke përdorur një VPN. Ne gjithashtu kemi përfshirë udhëzues të dobishëm që ju të ndiqni, nëse keni nevojë për ndihmë më shumë në lidhje me këtë.

Pse mund të jetë e ndërlikuar ose e pamundur të shikosh Copa Libertadores jashtë vendit?

Nëse do të jetonim në një utopi, ne do të jemi në gjendje të shikojmë gjithçka që duam, kudo që duam, pa kufizime gjeografike. Sidoqoftë, ne jetojmë në planetin Tokë, ku gjeo-kufizimet janë shumë të zakonshme. Kjo për shkak se transmetuesit dhe shërbimet e transmetimit janë të detyruara nga rregullat se ku mund të ofrojnë përmbajtje të caktuar. Këto rregulla janë pjesë dhe varen nga marrëveshja që transmetuesi dhe distributori kanë së bashku.

Prandaj, për shembull, ju mund të përdorni vetëm Fox Sports App – një mënyrë popullore për të parë Copa Libertadores – në Brazil, Argjentinë dhe Meksikë. Po kështu, shumë përmbajtje në SporTV të Globo janë të arritshme vetëm në Brazil. Kjo do të thotë që nëse doni të përdorni një nga këto shërbime për të parë Copa Libertadores jashtë këtyre vendeve, nuk keni fat. Përveç nëse sigurisht, siç lexoni më lart, ju përdorni softuer që mund të merrni rreth kufizimeve gjeo, siç është një VPN.

Një VPN është një mënyrë efektive dhe e thjeshtë për të ndryshuar vendndodhjen tuaj “virtuale” dhe për të parë çdo ndeshje të Copa Libertadores nga kudo në botë! Përdorimi i një VPN për këtë dhe qëllime të tjera është e thjeshtë dhe e shpejtë. Sidoqoftë, për njerëzit që nuk kanë përvojë ose pak përvojë paraprake me VPN dhe dëshirojnë të dinë saktësisht se si bëhet kjo, ne kemi përfshirë dy të thjeshtë për t’u ndjekur udhëzuesit hap pas hapi më poshtë, një për Globo SporTV dhe një për aplikacionin Fox Sports.

Udhëzues i thjeshtë për të parë Copa Libertadores kudo me një VPN – SporTV & Sport Fox

VPN që përdoret në të dy udhëzuesit më poshtë dhe që ju rekomandojmë ta përdorni për të parë Copa Libertadores në të gjithë botën, është NordVPN. Në fund të fundit, ky është një VPN shumë i përballueshëm me shpejtësi të mirë transmetimi dhe disa veçori shumë të dobishme për zhbllokimin e ndeshjeve të Copa Libertadores me shumicën e shërbimeve kryesore të transmetimit.

Udhëzuesi 1: Shikoni Copa Libertadores në të gjithë botën në SporTV

 1. Shkoni në faqen e internetit të NordVPN dhe pajtohuni në shërbimin e tyre VPN.
 2. Shkoni në faqen e shkarkimit dhe shkarkoni aplikacionin NordVPN që është në përputhje me sistemin tuaj operativ duke klikuar në njërën nga ikonat në krye.
 3. Klikoni mbi shkarkimin dhe ndiqni procedurën e instalimit.
 4. Hapni aplikacionin NordVPN dhe identifikohuni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Shikoni kutinë tuaj. Ju duhet të keni marrë një email nga NordVPN me udhëzime se si të regjistroheni në aplikacion.
 5. Lidhu me një server brazilian NordVPN për të hyrë në të gjithë përmbajtjen e SporTV, përfshirë ndeshjet e Copa Libertadores.
 6. Shkoni në Globo SporTV ashtu siç do ta bëni zakonisht dhe do të lundroni te rryma Copa Libertadores që doni të shihni.

Harta NordVPN me serverin brazilian të zgjedhur

Shënim: Ju lutemi vini re se keni nevojë për një llogari Globo për të përdorur këtë metodë.

Udhëzuesi 2: Shikoni Copa Libertadores me Aplikacionin Fox Sports

 1. Shkoni në faqen e internetit të NordVPN dhe pajtohuni në shërbimin e tyre VPN.
 2. Shkoni në faqen e shkarkimit dhe shkarkoni aplikacionin NordVPN që është në përputhje me sistemin tuaj operativ duke klikuar në njërën nga ikonat në krye.
 3. Klikoni mbi shkarkimin dhe ndiqni procedurën e instalimit.
 4. Hapni aplikacionin NordVPN dhe identifikohuni.
 5. Lidhuni me një server NordVPN brazilian, argjentinas ose meksikan.
 6. Shkoni te Fox Sports App dhe login.
 7. Navigoni në ndeshjen Copa Libertadores që dëshironi të shikoni dhe shijoni lojën!

Harta NordVPN me pesë serverë të Amerikës Latine, ndër të cilët një server brazilian, argjentinas dhe meksikan

Shënim: Ju lutemi vini re për metodën e përshkruar më sipër për të punuar një llogari Fox Sports.

Rrjedha e Copa Libertadores e bllokuar nga “blloku VPN”

Shumë nga faqet e internetit në internet dhe aplikacionet kohore kanë treguar një tendencë për të përdorur diçka që na pëlqen ta quajmë “blloqe VPN”. Kjo do të thotë që këto shërbime transmetuese bllokojnë përdoruesit e VPN të shikojnë përmbajtjen e tyre. Nëse jeni përdorues i VPN, mund të shihni një mesazh që duket si më poshtë:

gabim netflix

Kjo pamje e veçantë vjen nga Netflix, por ideja është e njëjtë. Një shërbim transmetimi mund të zbulojë se po përdorni një VPN (zhbllokues) dhe do t’ju mohojë qasjen në përmbajtjen e tij. Ata mund ta bëjnë këtë nëse zbulojnë një numër të madh të përdoruesve me të njëjtën adresë IP. Për shërbimin e transmetimit, kjo sinjalizon se këta përdorues po vijnë nga i njëjti server, me shumë mundësi një proxy ose server VPN. Më pas ata thjesht bllokojnë këtë adresë IP nga ata vërejnë se po marrin shumë trafik.

E mësipërm nuk do të thotë që të gjithë VPN dhe serverët VPN janë bllokuar nga shërbimet e transmetimit, larg tij. Si e tillë, mund të mos vini re asgjë ndryshe kur shikoni Copa Libertadores jashtë vendit me një VPN në Fox Sports ose SporTV, për shembull (përveç asaj që funksionon). Sidoqoftë, shërbimet e transmetimit shpesh ndryshojnë politikën e tyre në lidhje me VPN pa paralajmërim. Kjo është arsyeja pse është mirë të dini se si të merrni rreth blloqeve VPN, në rast rasti. Kjo është arsyeja pse më poshtë kemi përfshirë tre këshilla se si ta bëni këtë me NordVPN.

Rrethrrotullimi i blloqeve VPN me NordVPN

NordVPN ofron disa veçori shumë të dobishme për t’ju ndihmuar të merrni rreth blloqeve VPN. Së pari, NordVPN ofron një numër shumë të madh të serverëve në të gjithë botën (5400+). Meqenëse blloqet VPN përfshijnë gjithmonë bllokimin e serverëve specifikë VPN, thjesht mund të provoni një server tjetër NordVPN nëse hasni një bllok VPN. Kjo mund të zgjidhë problemin. Kjo është deri tani zgjidhja më e lehtë dhe pa probleme që mund të provoni.

Së dyti, NordVPN ofron një veçori të veçantë zhbllokimi të cilën shumë ofrues të tjerë nuk e kanë: një adresë të dedikuar IP. Një IP e dedikuar është e ndryshme nga një “adresë standarde VPN IP”. Në fund të fundit, një IP normal VPN ndahet nga shumë përdorues të VPN. Si i tillë, shërbimet e transmetimit mund të vërejnë shumë trafik që vjen nga një IP i tillë, dhe thjesht bllokojnë adresën IP. Me një adresë të dedikuar IP nuk do të përballeni me këtë problem, sepse kjo IP përdoret vetëm nga ju. Kjo është arsyeja pse marrja e një adrese IP të dedikuar me NordVPN (për një tarifë shtesë) është mënyra më e mirë dhe më e sigurt për të zhbllokuar ndeshjet e Copa Libertadores, pa u shqetësuar për blloqet VPN.

Më në fund, NordVPN gjithashtu ofron një veçori (pa tarifë shtesë!) Të quajtur “serverë të mprehtë”. Këto janë serverë të cilët janë shumë më të vështirë për uebfaqet dhe aplikacionet për tu identifikuar si serverët VPN. Fatkeqësisht, siç qëndron, NordVPN ofron vetëm këta serverë të veçantë në disa vende të zgjedhura, të tilla si Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Si i tillë, kjo veçori është kryesisht e dobishme për njerëzit që banojnë në SH.B.A. dhe kanë një abonim ESPN +, për shembull. Nëse jeni një nga këta njerëz, mund të përdorni një nga serverët e mërzitur të NordVPN në SH.B.A. për të zhbllokuar ndeshjet e Copa Libertadores jashtë SH.B.A. me llogarinë tuaj ESPN +, nëse përballeni me një bllok VPN. Ju lutemi vini re, megjithëse serverët e ngatërruar, për shkak të teknologjisë së tyre të ngatërrimit, mund të ngadalësojnë lidhjen tuaj mjaft pak. Si i tillë, ata mund të mos jenë lloji më i përshtatshëm i serverëve për transmetim.

Si e bën një VPN zhbllokimin e ndeshjeve të Copa Libertadores?

Një nga avantazhet e mëdha të një VPN, është aftësia e tij për të ndryshuar adresën tuaj IP në një adresë IP të huaj me vetëm klikimin e një butoni. Shumë faqe interneti dhe aplikacione, të tilla si SporTV dhe aplikacioni Fox Sports, përdorin adresën tuaj IP për të përcaktuar vendndodhjen tuaj. Duke përdorur një VPN për të ndryshuar këtë adresë IP, ju mund të ndryshoni vendndodhjen ku ju duket se jeni. Me fjalë të tjera, ju mund të jeni një banor brazilian ose argjentinas që aktualisht është në Sh.B.A për punë ose pushime. Le të themi se do të përdorni SporTV (nëse jeni brazilian) ose pajtimin tuaj Fox Sports (nëse jeni argjentinas) për të parë Copa Libertadores. Duke u lidhur me një server VPN brazilian ose argjentinas, Rede Globo ose Fox do të mendojnë se jeni në Brazil ose Argjentinë. Kjo do të thotë që ju do të keni akses në të gjithë përmbajtjen video të Globo dhe Fox Sport, përfshirë këtu edhe Copa Libertadores!

Zhbllokimin-me-nje-VPN

Sidoqoftë, dhënia e aksesit në të gjithë botën në Copa Libertadores nuk është avantazhi i vetëm që ofron VPN. Në fakt, një VPN e mirë ofron një mori përfitimesh, të tilla si qasja në versionin amerikan të Netflix, më shumë intimitet dhe siguri në internet. Nëse doni të mësoni më shumë rreth të gjitha këtyre avantazheve, shikoni artikullin tonë mbi avantazhet që sjell VPN.

A mund t’i shikoj Copa Libertadores me një VPN falas?

Ne e kuptojmë më shumë si kursim të parave dhe prandaj duam të dimë nëse ata mund të shikojnë Copa Libertadores me një VPN falas. Fatkeqësisht, VPN-të falas zakonisht nuk janë të përshtatshme për të parë Copa Libertadores. Më poshtë, ne do të shpjegojmë pse është ky rasti.

VPN falas shpesh janë të papërshtatshme për transmetim

Ne përgjithësisht ju rekomandojmë të mos përdorni VPN falas, veçanërisht për transmetimin. Kjo për shkak se shpesh VPN-të e lira zbatojnë kufijtë e të dhënave dhe / ose shpejtësisë. Kufijtë e të dhënave i referohen sa vijon: shumë VPN falas do të ndërpresin lidhjen tuaj pasi të përdorni një sasi të caktuar të dhënash. Për shembull, me HideMe mund të përdorni një maksimum prej 2 GB, me TunnelBear 1.5 GB, me ZoogVPN 2 GB, etj. Kufijtë e shpejtësisë janë mjaft vetë-sqarues: VPN-të e lirë shpesh ju lejojnë të përdorni një shpejtësi (transmetuese) e cila është ( shumë) më e ulët se shpejtësia juaj aktuale e internetit. Të dyja çështjet ndikojnë shumë në transmetuesit e Copa Libertadores. Në fund të fundit, transmetimi i një ndeshje të tërë futbolli kushton shumë të dhëna në internet. Gjëja e fundit që ju dëshironi është të mbaroni të dhënat në gjysmë të rrugës dhe të mos jeni në gjendje të shikoni pjesën tjetër, sepse ofruesi juaj falas VPN ndërpret lidhjen tuaj. As nuk doni të humbisni qëllimet dhe lëvizjet e aftësive për shkak të kohërave të gjata të ngarkimit.

VPN të lira kanë vendndodhje të kufizuara të serverit

Ekziston edhe një arsye tjetër pse ne nuk ju rekomandojmë të përdorni një VPN falas për të parë Copa Libertadores. Shpesh, VPN falas kanë një numër shumë të kufizuar të serverëve në dispozicion. Shtë shumë e pazakontë që një ose më shumë nga këta serverë të kufizuar të jenë në Amerikën e Jugut. Sidoqoftë, shumë që duan të shikojnë Copa Libertadores, veçanërisht me koment në gjuhën e tyre, do të kenë nevojë për qasje në një server në Brazil, Argjentinë, Meksikë (për Fox Sports), Kolumbi apo një vend tjetër CONMEBOL. Kjo për shkak se shërbimet e transmetimit nga ato vende – veçanërisht videot e Copa Libertadores – shpesh do të funksionojnë vetëm nëse këto shërbime “mendojnë” se jeni në vendin “e duhur”. Këtë e sqaruam më lart. Si e tillë, vendet e kufizuara të serverëve të ofruara nga shumica e VPN-ve falas është një arsye tjetër që ne rekomandojmë të shkoni me një VPN të paguar në vend. Sidoqoftë, ne e kuptojmë se të gjithë pëlqejnë të kursejnë para. Kjo është arsyeja pse ne krijuam një listë të VPN-ve më të mira tani. Kjo na çon në vijim.

Këshillë Bonus – Shikoni Copa Libertadores me buxhetin më të mirë VPN: Surfshark

Duke e quajtur Surfshark me një VPN me buxhet nuk është plotësisht e drejtë. Edhe pse pajtimi i tij më i lirë vjen me një shumë të përballueshme 1.99 $ në muaj, Surfshark ndjehet si një VPN premium. Mbi të gjitha, ajo ofron mbi 1000 servera me serverë, ndër të tjerë, Brazili, Kili dhe Paraguai. Si i tillë, Surfshark është një VPN e shkëlqyeshme për njerëzit nga ato dhe vendet e tjera që duan të brohorasin në anën e tyre kombëtare. Por nuk ndalet këtu. Nëse keni një abonim të Fox Sports, mund të përdorni Surfshark për t’u lidhur me një server brazilian (aplikacioni Fox Sports funksionon vetëm në Brazil, Argjentinë dhe Meksikë) dhe shikoni çdo ndeshje të vetme Copa Libertadores. Sidoqoftë, Surfshark është një opsion i shkëlqyeshëm për të parë Copa Libertadores, kudo që të jeni, pa u prishur banka!

Një këshillë tjetër: Adresat IP, të cilat ndryshon një VPN, përdoren nga shumë faqe interneti dhe aplikacione për të përcaktuar se ku jeni. Sidoqoftë, analizimi i IP-së tuaj nuk është mënyra e vetme që një faqe në internet ka për të përcaktuar vendndodhjen tuaj. Një mënyrë tjetër e njohur për uebfaqet për ta bërë këtë është me cookies. Për shembull: një herë kur përdorni Surfshark për të provuar të shikoni një video të kufizuar nga futbolli në Globo SporTV, një mesazh u shfaq duke thënë se ne nuk ishim në rajonin e duhur (Brazil). Kjo ndodhi edhe pse ne ishim të lidhur me një server Brazilian Surfshark. Kjo mund të ketë ndodhur shumë mirë sepse pak para kësaj ne vizituam SporTV pa një VPN. Kur e bëmë këtë, SporTV mund të ketë injektuar një cookie në shfletuesin tonë. Një gjë e mençur për të provuar në këto lloj situatash është të përpiqesh të qasesh në video në një dritare të re incognito, kështu që asnjë cookie nuk do të përdoret për t’ju ndjekur.

Programi i Copa Libertadores

Tani që e dini se si mund të shihni Copa Libertadores në të gjithë botën, padyshim që dëshironi të dini kur zhvillohen ndeshjet dhe fazat e ndryshme. Kjo është arsyeja pse më poshtë kemi përfshirë një tabelë me fazat e ndryshme të Copa Libertadores pasi këto dihen deri më tani dhe datat në të cilat ato zhvillohen.

Fazë
data
Raundi i pare1 Janar – 30 Janar (Tashmë e përfunduar)
Raundi i dyte4 Shkurt – 14 Shkurt (Tashmë e përfunduar)
Faza e grupit3 Mars – 8 maj
përfundimtar21 nëntor

Copa Libertadores 2020: një spektakël i vërtetë futbolli për Amerikën e Jugut dhe pjesën tjetër të botës

CONMEBOL Copa Libertadores 2020 do të jetë edicioni i 61-të i turneut, që do të zhvillohet nga 1 janari deri më 21 nëntor, kur finalja do të luhet në Maracanã në Rio de Janeiro. Vitin e kaluar (në vitin 2019) skuadra braziliane e futbollit e Flamengo fitoi titullin e tyre të dytë Copa Libertadores, duke i bërë ata kampionët e mbretërimit. Edicioni i këtij viti është i garantuar të jetë një spektakël tjetër për tifozët e futbollit në të gjithë Amerikën e Jugut dhe pjesën tjetër të botës. Për këtë arsye vendosëm ta shkruajmë këtë artikull dhe t’ju ndihmojmë të shikoni turneun kudo që të jeni me një VPN. Shijoni të brohorisni për ekipin tuaj të preferuar!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me