Sensuuri Kiinassa: Kuinka kiertää suurta palomuuria

Kiinalla on yksi maailman rajoittavimmista Internet-sensuuriohjelmista, joka tunnetaan myös nimellä Kiinan suuri palomuuri. Tämä on erittäin kiistanalainen järjestelmä, jonka kriitikot väittävät, että palomuuri rajoittaa sananvapautta, estää tiedonsaantia ja tukahduttaa innovaatioita. Lue lisää saadaksesi lisätietoja Kiinan suuresta palomuurista, miksi hallitus panee sen täytäntöön ja mihin toimiin voit ryhtyä kiertääksesi sen..


Mikä on Kiinan suuri palomuuri?

Suuri palomuuri viittaa Kiinan hallituksen toteuttamaan Internet-sensuuriohjelmaan. Sen on kehittänyt maan julkisen turvallisuuden ministeriö, joka jatkaa ohjelman käyttöä tänään.

Perusta palomuurille luotiin 1990-luvulla, kun Fang Binxing kehitti ”Golden Shield” -ohjelmiston, jonka avulla hallitus pystyi valvomaan tietojen siirtoa ja estämään tiettyjä IP-osoitteita. Kiinan hallitus aloitti toimiensa laajentamisen 2000-luvun alkupuolella antamalla lisäsäännöksiä. Sensuuri kasvoi dramaattisesti sen jälkeen, kun Xi Jinping tuli valtaan vuonna 2012. Xi halusi kaiken verkkosisällön hyödyttävän kommunistista puolueta. Tämä johti toisinajattelijoiden rajoittamiseen, kommunististen arvojen edistämiseen ja länsimaiden ideoiden estämiseen vaikuttamaan kiinalaiseen yhteiskuntaan.

Internet-sensuuri on lisääntynyt viime vuosina Kiinassa. Tähän sisältyy toimenpiteitä tiettyjen verkkosivustojen estämiseksi, nimettömien viestien estämiseksi sosiaalisessa mediassa ja yritysten pitämiseksi vastuussa siitä, kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitaan. Suuren palomuurin seurauksena internetyhteys Kiinassa on erittäin rajoitettua. Et voi käyttää verkkosivustoja, kuten Google, Facebook ja YouTube. Skype- ja WhatsApp-kaltaiset käyttöympäristöt ovat myös kiellettyjä.

Kuinka palomuuri pannaan täytäntöön?

Kiinan hallitus käyttää erilaisia ​​menetelmiä palomuurin toteuttamiseksi. Jotkut näistä ovat teknisiä, kuten URL-osoitteiden suodattaminen, DNS-palvelimien häiritseminen ja VPN: ien estäminen. Lisäksi hallitus pyrkii jatkuvasti parantamaan tekniikkaansa ja kyberturvallisuutta.

Hallitus valvoo myös itsesensuuria kiinalaisissa yrityksissä. He ovat antaneet lakeja, joiden mukaan yritykset ovat vastuussa kaikesta verkkosisällöstään. Tämä tarkoittaa, että yritysten on varmistettava, että mikään niiden sisällöstä tai alustoista ei sisällä kiellettyjä aiheita. Jos he rikkovat näitä lakeja, heille määrätään sakkoja, sulkemisia ja muita vakavia seurauksia.

Toinen menetelmä, jota hallitus käyttää, on satojen tuhansien kiinalaisten kansalaisten palkkaaminen sensuuria koskevan lain täytäntöönpanemiseksi. Nämä työntekijät palkataan seuraamaan Internet-sisältöä, ilmoittamaan rikkomuksista viranomaisille ja muokkaamaan sisältöä. AI: n ennakot mahdollistavat näiden seurantatoimien automatisoinnin.

Miksi Kiinan hallitus valvoo sensuuria??

Lyhyesti sanottuna Kiinan hallitus valvoo sensuuria suojaamaan kiinalaista yhteiskuntaa ulkomaisilta vaikutuksilta ja länsimaisilta ideoilta. Presidentti Deng Xiaoping kehitti 1980-luvulla markkinatalouden Kiinassa ja toteutti avoimen oven politiikan. Samalla hän sanoi: “Jos avaat ikkunan raikkaalle ilmalle, jotkut kärpäset puhalletaan sisään.” Toisin sanoen, vaikka avointen ovien politiikka hyödyttää Kiinan taloutta, myös ei-toivotut länsimaiset ideat käyvät läpi. Nykyinen presidentti Xi on samaa mieltä ja on pyrkinyt rajoittamaan länsimaisia ​​vaikutteita asettamalla huomattavasti enemmän rajoituksia Internet-yhteyksille.

Voivatko ihmiset kiertää sen?

Suuresta palomuurista voi kiertää yleisimmin käyttämällä VPN: tä. Mutta on tärkeää ymmärtää, että tämä menetelmä ei ole mitenkään täydellinen.

Tammikuussa 2015 hallitus alkoi estää monia VPN-kiinalaisia ​​kansalaisia, joilla oli tapana ohittaa palomuuri. Kiinan hallitus kielsi VPN: t virallisesti vuonna 2017 ja estää niitä edelleen. Tämä tarkoittaa, että monet VPN: t eivät toimi Kiinassa. Koska monet VPN-verkot ovat estetty Kiinassa, sinun tulee aina määrittää VPN ennen kuin vierailet maassa.

Jotkut parhaista VPN-vaihtoehdoista ohittaa suuri palomuuri ovat Stealth VPN tai SoftEther, jotka on suunniteltu näyttämään tavallisilta https-yhteyksiltä ja kiertämään hallituksen suodattimia. Vuodesta 2019 lähtien ExpressVPN on yksi suosituimmista vaihtoehdoista kiinalaisten käyttäjien tehokkuuden ja käyttäjäystävällisen suunnittelun perusteella. Toinen erittäin suositeltava VPN on VyprVPN, joka käyttää Chameleon-nimistä salausprotokollaa, joka sekoittaa metatiedot ja torjuu tehokkaasti VPN-estämistä.

Valittujen VPN-verkkojen lisäksi on olemassa pari muuta tapaa, joilla voit yrittää ohittaa palomuurin, vaikka niiden tehokkuus saattaa olla rajoitettu. Lyhty on ilmainen kiertämisohjelma, joka käyttää vertaisverkon tunnelointiverkkoa ohittaakseen palomuurin. On myös välityspalvelinasovelluksia, kuten Shadowsocks ja Surge iOS, joka on suunnattu kehittäjille.

On tärkeää muistaa, että Kiinan hallitus päivittää jatkuvasti VPN-palveluja koskevia sääntöjään Kiinassa. Paras vaihtoehto on käyttää VPN-palveluntarjoajaa, joka pystyy mukautumaan näihin muutoksiin.

Lopulliset ajatukset

Kiinan suuri palomuuri on tehokas sensuurijärjestelmä, joka rajoittaa paljon verkkosisältöä. Hallitus seuraa tiiviisti kaikkia kansalaisiaan. Samalla on olemassa tapoja, joilla vierailijat ja Kiinan kansalaiset voivat päästä palomuurin ohi ja päästä käsiksi tähän estettyyn sisältöön. VPN: n käyttö on edelleen tehokkain tapa tehdä se huolimatta Kiinan hallituksen pyrkimyksistä estää ne. Jos aiot käydä Kiinassa ja haluat käyttää VPN: tä, tutkimuksen tarjoajat huolellisesti varmistaaksesi, että hallitus ei ole sulkenut heitä. Sinun tulisi myös asettaa VPN ennen kuin saavut. Suorittamalla nämä vaiheet, sinulla on erittäin hyvät mahdollisuudet ohittaa suuri palomuuri ja käyttää Googlea, Facebookia ja muita rajoitettuja ohjelmia ja verkkosivustoja aikanaan Kiinassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map