Censenssi Egyptissä – Näin voit saada takaisin online-vapautesi

Tammikuun vallankumouksen jälkeen Egypti nautti pitkään ilmaisesta pääsystä Internetiin. Koska kenraali Abdel Fattah el-Sisi valittiin Egyptin kuudenneksi presidentiksi vuonna 2014, Egyptin hallitus on kuitenkin vähentänyt pääsyä tietyntyyppiseen sisältöön ja sananvapauteen Internetissä..

Alkaen alueellisten uutisten suodattamiseen vuonna 2015, Egypti on nyt lisännyt melkein viisisataa verkkosivustoa, lähinnä uutis- ja media-sivustoja, ja on pidättänyt ja pidättänyt yli 35 toimittajaa ja bloggaajaa verkkotoimintojensa vuoksi.

Tässä artikkelissa tarkastellaan kuinka ja miksi Egyptin hallitus sensuroi Internetiä, minkä sisällön he sensuroivat, miten sensuuria voidaan kiertää, jos olet Egyptissä, ja mitkä ovat parhaimmat virtuaalisen yksityisen verkon tarjoajat Egyptissä.

Miksi Egypti sensuroi Internetiä?

Suurin osa Internet-sensuurista tehdään Egyptissä poliittisista syistä. Egyptin hallitus kohdistaa presidentti Abdel Fattah el-Sisin johdolla aktiivisesti tiedotusvälineitä, sosiaalisen median ryhmiä ja bloggaajia, jotka kritisoivat tai tekevät hauskaa nykyistä hallitusta..

Egyptin hallituksen estämistä verkkosivustoista avoimen verkoston häiriöiden seurantakeskuksen tutkimus osoitti, että 62 prosenttia niistä oli uutissivustoja, loput jakautuivat ihmisoikeusryhmien, poliittisten sivustojen sekä verkkosivustojen ja palveluiden kesken sensuurin kiertämiseksi..


Egyptin hallitus perustelee pääsääntöisesti sisällön ja verkkosivustojen mustan listan sensuroinnin terrorismin vastaisena toimenpiteenä. Esimerkiksi hallitus on toistuvasti sulkenut puhelin- ja Internet-palvelut Siinain niemimaalla näennäisesti estääkseen islamistien militantteja käyttämästä niitä..

Mitä Egyptin hallitus antaa??

Egyptin hallitus sensuroi melko paljon verkkosisältöä, kuten esimerkiksi Iranin ja Kiinan hallitukset. Tarkastellaan tätä yksityiskohtaisemmin alla.

Uutiset Media

Suurin osa Egyptin hallituksen sensuroimista verkkosivustoista on sekä ulkomaisia ​​että paikallisia uutissivustoja.

Vuoden 2018 diplomaattikriisin jälkeen useiden Lähi-idän maiden ja Qatarin välillä Egypti esti pysyvästi pääsyn 21 uutisverkkosivustolle perustelemalla toimintaansa väittämällä, että sivustot edistävät terrorismia.

Tämä musta lista sisälsi Qatarin omistaman televisioverkon al-Jazeeran sivuston, joka kiellettiin Egyptissä sen oletetun toimituksellisen tuen vuoksi muslimien veljeskunnalle ja Egyptin entiselle presidentti Mohamed Morsille..

Komedia

Egyptin medianeuvoston korkein neuvosto, lainsäädäntöjärjestö, joka perustettiin vuonna 2016 presidentti el-Sisin asetuksella varmistaakseen, että egyptiläinen media noudattaa tiettyjä ”moraalisia normeja”, kielsi moraaliselta pohjalta neljä viihdettä ja satiirista esitystä vuonna 2018. Kaikki kielletyt näyttelyt olivat merkittäviä siitä, että ovat pilkanneet hallitusta tai el-Sisiä ennen kuin heidät suljettiin.

Digitaalinen aktivismi

Presidentti el-Sisin yhä lisääntyvän lehdistön vastaisen retoriikan mukaisesti digitaalista aktivismia ja Internetin kautta tapahtuvaa poliittista organisaatiota on rajoitettu ankarasti, kun yritetään edistää poliittista muutosta tai kritisoida hallitusta, joka on pidätetty, pidetty vankilatuomioissa ja Shaimaa al-Sabbahin tapaus, kuolema.

Marraskuussa 2013 annetulla lailla kiellettiin jopa väkivallattomat mielenosoitukset ja tehtiin tällaisen mielenosoituksen järjestäminen digitaalisen tai sosiaalisen median kanavien kautta rikokseksi. Tietoverkko- ja tietotekniikan vastainen rikoslaki, joka ratifioitiin toukokuussa 2018, sallii myös syyttää henkilöitä, jotka käyvät verkkosivustoilla, joita Egyptin hallitus pitää “uhkana kansalliselle turvallisuudelle” tai “kansantaloudelle”.

LGBTQ-sisältö

Vaikka homoseksuaalisuus ei ole nimenomaisesti laitonta Egyptissä, on ollut useita tapauksia, joissa henkilöille on asetettu syytteitä “seksuaalisen poikkeaman” ja “huijauksen” edistämisestä. Äskettäisessä korkean profiilin tapauksessa kymmeniä pidätettiin konsertin seurauksena libanonilaisen yhtyeen Mashrou ‘Leila kanssa, jonka päälaulaja on avoimesti homo.

Viranomaiset käyttivät konsertissa salaisuuksien lippujen hallussaan pitävien henkilöiden sosiaalisesta mediasta ottamia kuvia tuomitakseen heidät “moraalittomuudesta ja moraalittomuudesta”, jossa he tuomitsivat yhden ja kuuden vuoden vankeusrangaistuksen..

Vuonna 2014 treffisovellus Grindr esti paikkatietojen käytön Egyptissä ja näytti varoitusviestin kaikille paikallisille käyttäjille, että Egyptin poliisi käytti sovellusta homoseksuaalien jäljittämiseen ja pidättämiseen. New York Times arvioi, että vuosina 2013–2016 ainakin 250 homoseksuaalia, lesboa ja transsukupuolista egyptiläistä pidätettiin heidän sosiaalisen median toiminnastaan ​​otettujen tietojen vuoksi.

Nimetön selauspalvelu

Egyptin hallitus on rutiininomaisesti estänyt työkalujen ja palveluiden verkkosivut, joita voidaan käyttää sensuurin kiertämiseen. Niihin kuuluvat Tor-verkon, TunnelBearin, CyberGhostin, Hotspot Shieldin, TigerVPN: n, ZenVPN: n sivustot sekä joukko muita VPN- ja välityspalvelimia.

VoIP-puhelut

Egyptin matkaviestinverkot ovat ajoittain estäneet VoIP-palvelut. Vaikka VoIP-käyttäjät eivät olekaan nimenomaisesti laittomia, he ovat kokeneet vakavia häiriöitä yrittäessään äänipuheluita esimerkiksi WhatsAppin, Applen FaceTime-, Viber-, Skype- ja Facebook Messenger -sovellusten kautta. On huomattu, että nämä palvelukatkokset ovat saaneet aikaan poliittisten levottomuuksien ajanjaksoja Egyptissä.

Salatut sovellukset

Joulukuusta 2016 lähtien Egyptin viranomaiset ovat pysyvästi estäneet pääsyn salattuun viestintäsovellukseen Signal sekä operaattorinsa Open Whisper Systemsin verkkosivuille. Vaikka tämä on Egyptin viranomaisten ensimmäinen tunnettu tapaus, joka estää sovelluksen kokonaisuudessaan, muiden salattujen sovellusten, kuten Telegram, käyttäjät ovat ilmoittaneet yhteysvaikeuksista, jotka johtuvat kaistanleveyden katkaisusta..

Kuinka Egyptin hallitus sensuroi Internetiä?

Säätö

Elokuusta 2018 lähtien Egyptin hallitus on asettanut tietoverkko- ja tietotekniikkalain vastaisen lain. Tämä laki antaa Egyptin hallituksen laajoille valtuuksille mahdollisuuden torjua digitaalista sananvapautta ja sallii heidän estää verkkosivustot, joiden katsotaan olevan “uhka kansalliselle turvallisuudelle” tai “kansantaloudelle”.

Muut lain määräykset sallivat ankarien vankeusrangaistusten määräämisen niille, jotka kieltäytyvät antamasta tietoja verkkotoiminnastaan ​​poliisille, hakkeroimalla mitä tahansa hallintojärjestelmää tai julkaisemalla tietoja armeijan tai poliisin liikkeistä. Internet-palveluntarjoajia vaaditaan myös tallentamaan tietoja käyttäjän toiminnasta ja luovuttamaan ne Egyptin turvallisuuspalveluille pyynnöstä.

Samanaikaisesti, kun tietoverkko- ja tietotekniikan vastainen rikoslaki hyväksyttiin, Egyptin parlamentti antoi lain, jossa kaikkia yli 5000 seuraajaa seuraavaa sosiaalisen median tiliä tai blogia pidetään ”tiedotusvälineenä”.

Luokittelemalla henkilökohtaisia ​​sosiaalisen median tilejä ja blogeja tiedotusvälineiksi, Egyptin hallitus on avannut ne syytteeseen rikoksista, kuten väärennösten julkaisemisesta tai ”lain rikkomiseen yllyttämisestä”.

Valtion omistama infrastruktuuri

Vaikka Egyptissä toimivat Internet-palveluntarjoajat ovat pääosin yksityisomistuksessa, keskitetty Internet-infrastruktuuri ja kaikki valokuitukaapelit ovat valtion omistaman yrityksen Telecom Egypt omistuksessa ja hallinnassa..

Koska kaikki viestinnän infrastruktuurit ovat valtion omistaman yrityksen hallussa, viranomaisilla on mahdollisuus epäillä pääsyä Internetiin tai käyttää kuristusta vähentääkseen internetien nopeutta lähes käyttökelvottomaan tasoon..

Hallitus on useaan otteeseen estänyt pääsyn Internetiin poliittisten levottomuuksien aikana.

Vuonna 2011 Egyptin viranomaiset käyttivät maan rajojen yhdyskäytävän reittejä käytöstä, minkä seurauksena kaikki Internet-liikenne suljettiin kokonaan alle tunnissa. Egyptiläisten sääntelyviranomaisten vaatimien sopimusten tiukkojen ehtojen vuoksi teleyrityksiä käskettiin sitten katkaisemaan kaikki mobiili Internet ja tekstiviestipalvelut. Valtion tiedustelupalvelut perustivat tämän täydellisen yhteyden katkeamisen ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä terrorismin lopettamiseksi.

valvonta

Kuten useissa muissa Lähi-idän maissa, Egyptin hallitus on aktiivisesti hankkinut valvontatekniikoita, joiden avulla ne voivat rajoittaa, seurata ja ohjata Internet-liikennettä.

Tällaisten tekniikoiden hankinta kansainvälisiltä yrityksiltä, ​​kuten Blue Coat, Nokia Siemens Network ja Hacking Team, on antanut hallitukselle mahdollisuuden valvoa huomattavasti valtion hallintaa Internetissä ja parantaa kykyä seurata kansalaistensa Internet-toimintaa.

Digitaaliset hyökkäykset

Vuoden 2016/17 aikana Egyptin ihmisoikeusaktivistit ja kansalaisjärjestöt kokivat phishing-hyökkäysten aallon niin kehittyneeltä ja laajalle levinneeltä, että se nimettiin koodinimellä “NilePhish”.

Yhden vuoden aikana dokumentoitiin jopa 92 hienostunutta tietojenkalasteluhyökkäystä. NilePhish kohdisti seitsemän merkittävän Egyptin kansalaisjärjestön ihmisoikeusaktivistien sekä organisaatio- että henkilökohtaiset tilit. Kaikkia NilePhishin kohdistamia henkilöitä syytettiin myös laittomien ulkomaisten varojen vastaanottamisesta osana laajempaa ja pitkäaikaista oikeudenkäyntiä.

Tietokalasteluhyökkäykset olivat yrityksiä hankkia henkilökohtaisia ​​tietoja ja tilitiedot, ja sähköpostit näyttivät olevan luotettavilta yrityksiltä ja palveluilta, kuten Googlelta ja Dropboxilta, tai muilta ihmisoikeusaktivisteilta..

Onko VPN: n käyttö laitonta Egyptissä??

VPN: n käyttö ei ole vielä laitonta Egyptissä. Tietoverkko- ja tietotekniikan vastainen rikoslaki sisältää kuitenkin säännöksen, jonka mukaan yksityishenkilöt voidaan nostaa syytteinä estettyjen sisältöjen katsomisesta Egyptissä ollessaan.

Terrorismin vastaiset lait, joita käytetään usein perusteluna verkkosivustojen poistoihin, on muotoiltu riittävän epämääräisesti, jotta voidaan ajatella, että VPN-käyttäjät voidaan tuomita “lain rikkomiseen yllyttämisestä”, koska terroristien määritelmään sisältyy “kaikki, jotka uhkaavat yleistä järjestystä millään tarkoittaa “, vaikka tähän mennessä VPN: n käytöstä ei ole nostettu syytteitä.

On huomattava, että noin 40% Egyptin hallituksen mustalle listalle tuomista verkkosivustoista on sivustoja, jotka tarjoavat VPN-palveluita tai muita sensuurin kiertämismenetelmiä, joten jos aiot käyttää VPN: ää matkoilla, on parasta kirjautua palveluun ennen tulet Egyptiin.

Mikä on paras VPN-palvelu Egyptissä?

Egyptiin matkustaville meistä on useita hyviä VPN-vaihtoehtoja. Voimme suositella seuraavia VPN-palveluita:

NordVPN

Edistyneellä salauksella, nopealla palvelulla ja suurella palvelinvalikoimalla eri puolilla maailmaa, NordVPN on yksi parhaimmista VPN-palveluista, jonka voit valita. Maassa, jossa on seurantaa ja Internet-toiminnan seurantaa, NordVPN tarjoaa sinulle kaiken tarvitsemasi yksityisyyden.

NordVPN noudattaa “ei kirjautumista” -käytäntöä, ja koska ne sijaitsevat Panamassa, heillä ei ole velvollisuutta pitää kirjaa online-toiminnoistasi, eikä varmasti luovuta niitä kenellekään..

Jos haluat nauttia suoratoistopalveluista ympäri maailmaa, niin NordVPN on tarkalleen haluamasi palvelu. Heidän VPN: n avulla voit ohittaa suoratoistopalveluiden, kuten Hulun ja Netflixin, rajoitukset ja katsella haluamiasi ohjelmia riippumatta siitä, missä olet.

ExpressVPN

Jos etsit nopeaa verkkoyhteyttä pelaamista tai suoratoistoa varten, ExpressVPN on upea valinta. Yli 3000 palvelimella ympäri maailmaa voit löytää aina nopean yhteyden, ja niiden VPN-verkko on torrent-ystävällinen.

Jos valitset ExpressVPN, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, mihin käyttöjärjestelmään lataat sen, koska heidän käyttäjäystävällinen sovellus toimii Androidissa, iPhoneissa, Windowsissa ja OS x: ssä. Kaupan makeuttamiseksi, jos allekirjoitat vuoden suunnitelman ExpressVPN: llä linkin kautta, saat yksinoikeuden 3 ilmaisesta kuukaudesta.

CyberGhost

Tunnettu VPN-palveluntarjoaja, joka keskittyy voimakkaasti ohjelmistojensa käyttäjäystävällisyyteen, CyberGhost toimii Romaniassa ja Saksassa, ja sillä on suuri, yli 15 miljoonan ihmisen käyttäjäkunta.

Innokkaina kansalaisoikeuksien, vapaan yhteiskunnan ja sensuroimattoman internetin kannattajina ja edistäjinä CyberGhost-tiimi keskittyy antamaan kuluttajille käyttää Internetiä vapaasti ja nimettömästi. Heidän ohjelmistonsa on hyvin salattu, käyttäjäystävällinen ja nopea. Heidän tilauspaketit ovat edullisia, ja ne tarjoavat laajan rahojen palautustakuun, jos et ole täysin onnellinen.

Lopulliset ajatukset

Vaikka Egyptin hallitus ja erityisesti el-Sisi-hallinto on sallinut kansalaisilleen hetkeksi vapaan pääsyn Internetiin, he ovat valvoneet ankaraa puhetta sananvapauteen, lehdistön ja sananvapauteen Egyptin tasavallassa..

Tämä torjunta on levinnyt myös huomattavaan Internetin sensuuriin, kun hallitus käyttää valtion omistamaa infrastruktuuria tarkkailla, sensuroida ja joskus kokonaan estää pääsy Internetiin. Kuten monissa alueen maissa, ainoa tapa saada ilmainen ja valvomaton pääsy Internetiin vieraillessasi Egyptissä on käyttää VPN-protokollaa yhteyden salaamiseen..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me