Zkontrolovali jste nastavení ochrany osobních údajů WhatsApp? | VPNOpřehled

WhatsApp je duchovním nástupcem textových zpráv, na které jsme v našem měsíčním telefonním plánu utratili tolik peněz. Přestože WhatsApp obsahuje mnoho užitečných funkcí, může také snadno zpřístupnit soukromé informace. Možná nevíte, že Facebook vlastní WhatsApp. S rostoucím znepokojením nad tím, jak Facebook používá vaše informace, může být vhodný čas zkontrolovat vaše nastavení soukromí WhatsApp.


Ochrana osobních údajů ohledně WhatsApp

Facebook zakoupil WhatsApp od spoluzakladatelů Jana Kouma a Briana Actona v roce 2014. Acton opustil společnost v roce 2017 a často Facebooku tvrdě kritizoval za svůj přístup k otázkám ochrany soukromí. 30. dubna 2018 Jan Koum oznámil, že také odchází ze společnosti. Zatímco Koumovo oznámení nebylo pro společnost kritické, lidé v zákulisí hlásí, že se také zajímá o to, jak Facebook používá osobní informace z WhatsApp. Je docela řečeno, že tvůrci WhatApp skočili z lodi.

WhatsApp ve výchozím nastavení shromažďuje velké množství informací o uživateli v aplikaci. Konfigurace nastavení ochrany osobních údajů WhatsApp vám může pomoci omezit data shromážděná aplikací pouze na informace, které vám poskytuje pohodlné. Je však dobré si pamatovat, že WhatApp nemůžete používat, aniž byste rozlili některé osobní údaje. Existuje několik alternativ k WhatsApp, na které byste se mohli podívat, pokud chcete zůstat v anonymitě.

Změňte nastavení ochrany osobních údajů WhatsApp

Pokud si přejete upravit nastavení soukromí WhatsApp, můžete se podívat na níže uvedený přehled. Vysvětlíme, kde najdete potřebná nastavení. Kromě toho můžete na WhatsApp vidět, jaké věci můžete změnit a zvýšit tak své soukromí.

Najděte nastavení ochrany osobních údajů WhatsApp

V WhatsApp klepněte na tlačítko nabídky. Poté klikněte na „Nastavení“ a vyhledejte „Účet“. V části Účet naleznete „Ochrana osobních údajů“. Zde najdete nastavení soukromí, které hledáte. WhatsApp ve výchozím nastavení umožňuje každému uživateli zobrazit vaši profilovou fotku, sekci „o“, když jste byli naposledy aktivní v aplikaci, a zda jste si přečetli přijatou zprávu.

Správa potvrzení o přečtení

WhatsApp zprávaVe výchozím nastavení, když obdržíte zprávu v WhatsApp, může každý uživatel vidět při čtení zprávy. Tuto funkci můžete vypnout pro jednotlivé zprávy. Někdy může být dobrý nápad neinformovat automaticky odesílatele, že jste viděli jeho zprávu. To vám může poskytnout čas na přemýšlení o odpovědi před vrácením zprávy. Pro skupinové zprávy jsou však vždy přijímány potvrzení o přečtení.

Porozumění Last Seen

Funkce „Last Seen“ zobrazuje ostatním, když jste byli naposledy aktivní v WhatsApp. Může být užitečné vědět, zda osoba, se kterou jste zaslali zprávy, byla nedávno zkontrolována nebo nebyla aktivní za několik dní. Možná však nebudete chtít, aby tyto informace byly dostupné ostatním.

WhatsApp poskytuje několik dalších možností na výběr. Vyberte „Nikdo“, abyste se ujistili, že vaše naposledy zobrazené informace nejsou dostupné nikomu. Pokud vyberete tuto možnost, měli byste vědět, že se vám nebudou zobrazovat ani informace o naposledy viděných ostatních. Alternativně si můžete zvolit, že tyto informace omezíte pouze na ostatní ve vašem seznamu kontaktů. Pro mnohé je to rozumný kompromis mezi užitečností a přílišným sdílením.

WhatsApp online VPNOverview

Měli byste také pamatovat na to, že v době, kdy jste online, nejsou k dispozici žádné možnosti. Tyto informace zůstanou veřejné bez ohledu na to, které možnosti vyberete. WhatsApp také signalizuje, když píšete. Pokud dáváte přednost tomu, aby vaše činnost byla online více soukromá, WhatsApp tuto bezpečnost nenabízí.

Správa živého umístění

Nastavení polohy jsou v jiné části nastavení než vaše nastavení ochrany osobních údajů. WhatsApp poskytuje možnost sdílet vaši aktuální polohu s ostatními v individuálním nebo skupinovém chatu. Když sdílíte svou polohu, můžete nastavit čas pro pokračování ve sdílení vaší polohy, nebo WhatsApp bude i nadále sdílet, dokud neřeknete, aby se zastavila. Pokud jste se rozhodli sdílet svou polohu dříve, aniž byste nastavili čas vypršení platnosti, můžete přestat sdílet svou polohu.

V nabídce Nastavení přejděte na „Aplikace“ & Oznámení “a klepněte na„ Oprávnění aplikací “. Najděte možnost Umístění a klepněte na ni. Odtud můžete vypnout všechna povolení polohy a zastavit sdílení polohy. Pokud chcete přestat sdílet svou polohu chatem, otevřete tento chat a klepněte na „Zastavit sdílení“.

Správa vašeho soukromí online

Facebook vlastní WhatsApp i Instagram. Informace o kterékoli z těchto platforem mohou inzerentům proudit přes kteroukoli z těchto platforem a mohou vás také oslovit ve vyhledávání Google a na jiných webech online. V propojeném online světě, i když je vaše nastavení soukromí v WhatsApp nastaveno tak, jak chcete, může být obtížné zabezpečit vaše soukromí přes palubu online.

Prvním krokem by mohlo být nastavení soukromí ve všech aplikacích sociálních médií, které používáte. Pro mnoho z nich jsme napsali průvodce, včetně: Facebook, Instagram, SnapChat a Google.

Připojení VPNDalší, bezpečnější možností by bylo získání virtuální privátní sítě (VPN). Tím je mezi vámi a službami, které používáte online k ochraně vašeho soukromí, prostředník. Kvalitní služba VPN poskytne vyšší úroveň anonymity bez ztráty rychlosti a pohodlí. Kromě toho může služba VPN poskytnout další výhody, jako například možnost streamovat americkou verzi Netflixu při cestování v zahraničí nebo při procházení branami firewall, které brání přístupu k určitým webovým serverům v práci. Další informace o sítích VPN a o tom, jak mohou zlepšit vaše soukromí online, naleznete v našem hlavním článku o sítích VPN.

Ať už si vyberete jakoukoli možnost, zabezpečení online se stává každým dnem důležitější. Uvědomte si, že ne všechny vaše informace jsou v bezpečí v rukou velkých společností v oblasti sociálních médií.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me