Jak plně smazat váš účet na Facebooku VPNOpřehled

V dnešní době je lidstvo více propojené než kdy předtím. K lepšímu nebo k horšímu se zdá, že nic menšího než globální katastrofa se to brzy nezmění. Ačkoli růst Facebooku v poslední době zpomaluje, skutečný exodus významného podílu pravděpodobně není na kartách pro goliáš sociálních médií. Přesto Zuckerbergská říše zahrnuje Instagram a WhatsApp. Pro velké procento světové populace je proto velmi obtížné uniknout z dosahu Facebooku.


Je to možné. Můžete snadno odstranit svůj profil na Facebooku a všechna svá data. Rozsah Facebooku je tím, čím je, jeho odstranění z platformy může výrazně snížit online stopu.

Jak deaktivovat váš účet

Pokud si nejste jisti, zda chcete odebrat svůj účet Facebook, nebo ne, existuje jiná možnost. Svůj účet můžete deaktivovat. Pěkné na tom je, že jej můžete kdykoli znovu aktivovat. Jakmile deaktivujete svůj účet, ostatní neuvidí vaši časovou osu ani vás nebudou hledat. Některé informace však mohou být stále viditelné, například zprávy odeslané prostřednictvím soukromého posla.

Deaktivace je také dobrá volba, pokud se chcete zbavit svého účtu Facebook, ale chcete i nadále používat Facebook Messenger.

Chcete-li deaktivovat svůj účet Facebook, můžete postupovat podle následujících pokynů:

  1. Přejděte na Nastavení svého účtu Facebook
  2. Otevře se na stránce „Obecná nastavení účtu“
  3. Klikněte na „Spravovat účet“
  4. Nakonec klikněte na „Deaktivovat účet“

Svůj účet můžete kdykoli znovu aktivovat jednoduše přihlášením do svého účtu. Může se stát, že budete muset také provést ověření, které bude zasláno na váš e-mail nebo mobilní telefon.

Jak trvale smazat váš účet na Facebooku

Je běžné, že si lidé udělají pauzu od Facebooku a uvolní se tím, že na určitou dobu pozastaví své účty. Pokud se však rozhodnete, že jste měli více než dost nekonečných dětských fotografií, víceúrovňových marketingových programů a politických diskusí, můžete udělat věci ještě o krok dále a úplně zatáhnout za zástrčku. Díky svému kreditu Facebook tento proces velmi zjednodušil.

Nejprve byste si měli stáhnout kopii svých dat. To znamená, že pokud si chcete uchovat své informace. Tato data mohou být velmi citlivá, takže je udržujte v bezpečí.

  1. Otevřete nabídku účtu Facebook a vyberte Obecná nastavení účtu.
  2. Vyberte možnost Stáhnout kopii dat z Facebooku.
  3. Klikněte na Spustit můj archiv
  4. Jakmile bude váš archiv připraven ke stažení, Facebook vám pošle e-mail.

Dále stačí navštívit https://www.facebook.com/help/delete_account a kliknout na Smazat můj účet. To je vše, co je od vás nutné. Váš účet bude okamžitě pozastaven a nebude k dispozici ve výsledcích vyhledávání na Facebooku. Skutečné smazání účtu však může chvíli trvat.

Nechcete ztratit další aplikace?

Při mazání vašeho účtu na Facebooku je dobré mít na paměti, že mnozí z nás používají svůj Facebook k přihlášení do jiných aplikací. Mnoho populárních aplikací, jako je Pinterest a Spotify, nabízí možnost přihlásit se pomocí svého účtu Facebook. I když je to ideální, protože to znamená, že si nemusíte pamatovat deset různých hesel, ale také to, že jsou všichni připojeni k Facebooku. Ujistěte se, že jste zjistili, kde jste použili přihlašovací údaje na Facebooku. Pokud byste v budoucnu chtěli mít přístup k této aplikaci, je rozumné změnit přihlašovací údaje k této aplikaci před smazáním Facebooku.

Facebook je Failsafe

Je důležité si uvědomit, že Facebook má bezpečnou možnost pro případ, že byste příští den dostali studené nohy. Stačí se přihlásit do svého účtu. Tím se váš účet okamžitě obnoví. Váš účet bude smazán v následujících týdnech, i když může trvat několik měsíců, než budou vaše skutečná data trvale odstraněna ze serverů Facebooku.

Pokud opravdu chcete odstranit svou přítomnost na Facebooku, je důležité, abyste se nepokoušeli přihlásit, abyste zjistili, zda byla skutečně odstraněna. Jednoduše, protože to okamžitě znovu aktivuje váš účet. Lepší možností je nechat přítele, aby vás hledal na Facebooku.

Konečně myšlenky

Facebook manévroval, že je to hluboko do našich životů. Mnozí zvažují opustit sociální platformu z důvodu ochrany soukromí. Protože nás to však spojuje s tolika věcmi, můžeme se toho bát. Jak jste si mohli přečíst, můžete Facebook zcela deaktivovat nebo smazat. Facebook to velmi usnadnil. Doporučujeme však mít na paměti, že přihlašovací údaje pro Facebook můžete použít pro jiné aplikace. Podle našich kroků můžete hřiště Zuckerberg úplně opustit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map