Privatumas internete: Ar saugus jūsų „Snapchat“? | „VPNOverview“

Nors „Snapchat“ pradeda domėtis kai kurie vyresnio amžiaus vartotojai, vis dar beveik pusė visų „Snapchat“ vartotojų yra jaunesni nei 25 metų. „Snapchat“ kilo abejonių dėl privatumo. Žinodami apie programos naudojimo apribojimus ir riziką, galite apsaugoti savo privatumą. Privatumo nustatymų peržiūra ir jūsų programoje turimos informacijos užtikrinimas užtruks tik keletą minučių. Galite įsitikinti, kad atskleidžiate tik tą informaciją, kuri jums patinka viešai skelbti.


„Snapchat“ istorija

„Snapchat“ logotipas„Snapchat“ istorija prasideda 2011 m., Kai įkūrėjas Evanas Spiegelis įsivaizduoja naujo tipo socialinį tinklą. „Facebook“ ir „Twitter“ saugo jūsų pokalbius, pateikdami nuolatinį įrašą, kurį galite dar kartą aplankyti. Kita vertus, „Snapchat“ stengtųsi tapti vieta, kur pokalbiai vyksta labiau kaip tikras gyvenimas.

„Snapchat“ Snaps yra tarsi pokalbis, kurį turite akis į akį su draugu. Jūs ką nors sakote, jie ką nors sako. Po trijų dienų nė vienas iš jūsų gali neprisiminti to, kas buvo pasakyta pokalbyje, bet kalbėjimo vienas su kitu aktas sukuria santykius.

Užuot konkrečiai kalbėję ir amžinai gyvenę jūsų laiko juostoje, „Snapchat“ kuria savo fotografijas ir istorijas, skirtas gyventi šiuo metu. Jūs gaunate pokalbį ir jis dingsta, gyvenant tik jūsų atmintyje. Peržiūrėję įrašai „Snapchat“ dingsta arba po riboto laiko nurodysite, kada juos kuriate ir siunčiate. Šiaip ar taip, tai buvo idėja.

Problemos su istorija

Iki 2012 m. „Snapchat“ turėjo daugiau nei 10 milijonų vartotojų, visų pirma tarp paauglių. Paaugliai bėgo nuo „Facebook“, kai jų tėvai ir seneliai pradėjo prisijungti. Iki 2013 m. „Facebook“ bandė nusipirkti „Snapchat“ už 3 milijardus dolerių – „Spiegel“ pasiūlymas galiausiai buvo atmestas. „Snapchat“ tęsė sprogstamąjį augimą remdamasis pažadu, kad „Snapchat“ žinutės dingo amžiams. „Snapchat“ buvo parduotas privatumas ir iki 2014 m. Rugpjūčio mėn. 40% 18 metų amžiaus žmonių buvo užsikabinę.

Deja, jūsų snapai nebuvo tokie privatūs, kaip pažadėjo „Snapchat“. Vartotojai galėjo iš savo telefonų paimti ekrano kopijas, atsirado daugybė trečiųjų šalių programų, kurios išsaugotų „Snapchat“ paskelbtas nuotraukas ir vaizdo įrašus. Programa galbūt perdavė jūsų buvimo vietą be jūsų žinios ir daugeliu atvejų galėjo rinkti informaciją iš jūsų adresų knygos neprašydama.

Kadangi „Snapchat“ nepatikrino vartotojų telefono numerių, kai jie užsiregistravo, atsirado netikros sąskaitos, kad būtų galima rinkti informaciją iš vartotojų, kurie manė, kad kalbasi su draugu. Šis pažeidimas leido 4,6 mln. „Snapchat“ naudotojų vardų ir telefonų numerių patekti į blogas rankas.

Susitarime su FPK tapo aišku, kad „Snapchat“ negalėjo visiškai įvykdyti savo pažado, kad jūsų snapai visiškai išnyks amžiams po jų gavimo. Nors FPK nepadarė baudos „Snapchat“, jie stebės, kaip įmonė privatumą laikosi ateinančius 20 metų.

„Snapchat“ privatumas šiandien

Neseniai atnaujinta „Snapchat“ vėl sukėlė susirūpinimą dėl privatumo problemų. Funkcija, vadinama „Snap Map“, gali bendrinti savo buvimo vietą su draugais programoje. Pagal numatytuosius nustatymus „Snapchat“ išjungia vietos bendrinimą. Įjungę, gali būti lengva pamiršti, kad galbūt bendrinsite savo buvimo vietą su visais, kurie naudojasi programa.

Laimei, šią funkciją galite lengvai išjungti, jei žinote, kur ieškoti privatumo nustatymuose. „Snapchat“ patobulino bendravimą su vartotojais apie tai, kaip saugi jų informacija. Jie padeda vartotojams žinoti apie savo snapo apsaugojimo būdus. Galite būti tikri, kad bendrinate tik tai, ką norite bendrinti, su tuo, su kuo norite bendrinti.

„Snaps“ privatumo nustatymai

Norėdami pasiekti savo privatumo nustatymus, programoje palieskite savo profilio paveikslėlį ekrano viršutiniame kairiajame kampe, kad pasiektumėte savo profilį. Bakstelėkite krumpliaratį viršutiniame dešiniajame kampe, kad pasiektumėte savo nustatymus. Slinkite žemyn, kol pamatysite antraštę „Papildomos paslaugos“, ir pradėkite bakstelėkite „Tvarkyti“. Žemiau parodome, kuriuos nustatymus galite pakeisti, kad jūsų paskyra būtų privatesnė.

„Snapchat“ nustatymai

„Snapchat“ tiksliniai skelbimai

Slinkite žemyn iki „Skelbimo nuostatos“ ir bakstelėkite ją, kad būtų rodomi „Snapchats“ reklamos nustatymai. „Snapchat“ naudoja duomenis, kuriuos gauna naudodamiesi programa, kad jums pateiktų tikslines reklamas. Jis taip pat naudoja informaciją, surinktą iš reklamuotojų apie jus, kad nukreiptų skelbimus ir į jus. Abi šios parinktys pasirenkamos pagal numatytuosius nustatymus. Jei norite išjungti taikymą pagal informaciją, gautą iš reklamuotojų, panaikinkite žymėjimą „Auditorija pagrįsta“. Panaikinkite žymėjimą laukelyje „Veikla pagrįsta“, jei norite neleisti jums taikomų skelbimų pagal jūsų veiklą „Snapchat“.

Tvarkykite „Snapchat“ naudojamą kontaktus

Meniu „Tvarkyti“ slinkite žemyn iki kontaktų. Pagal numatytuosius nustatymus „Snapchat“ nesinchronizuoja jūsų kontaktų su programa. Jei anksčiau davėte „Snapchat“ leidimą tai padaryti, ji visada atnaujins jūsų kontaktus, kai tik darysite pakeitimą. Norėdami tai išjungti, panaikinkite žymėjimą sinchronizuoti kontaktus. Taip pat galite peržiūrėti visus kontaktus, kuriuos sinchronizavote su „Snapchat“, arba ištrinti visą savo kontaktų informaciją iš programos.

Kontroliuokite, kam leidžiate su jumis susisiekti

Atgal į nustatymų meniu slinkite žemyn link skyriaus, kuris gali … “. Iš čia spustelėkite „Susisiekite su manimi“, kad apribotumėte, kam leidžiate su jumis susisiekti. „Snapchat“ yra tik viena galimybė apriboti šį nustatymą: „Mano draugai“.

Be „Snaps“, galite paskelbti „Snaps“ savo istorijoje. Jūs galite parodyti savo istoriją visiems ar tik savo draugams. Jūs netgi galite tinkinti savo istoriją, kad tam tikri draugai negalėtų matyti jokių jūsų istorijoje pridėtų snapų. Norėdami pasiekti šį nustatymą, spustelėkite „Peržiūrėti mano istoriją“.

Jei turite abipusių draugų ar pomėgių, „Snapchat“ gali rekomenduoti jus kitiems, naudodamiesi greito pridėjimo funkcija. Jei norite, kad jūsų profilis būtų privatesnis, bakstelėkite „See Me in Quick Add“ ir panaikinkite žymėjimą.

Šiame skyriuje taip pat galite išjungti prieštaringai vertinamą „Snap Maps“ funkciją, bakstelėdami „Žiūrėti mano vietą“. Jei pažymėtas vaiduoklio režimas, su niekuo nebendrinate savo buvimo vietos. Tai yra „Snapchat“ numatytasis režimas. Jei buvote nusprendę bendrinti savo buvimo vietą praeityje, galite patikrinti vaiduoklių režimą ir paslėpti savo buvimo vietą nuo visų. Kaip alternatyvą, galite bendrinti savo buvimo vietą su draugais arba pasirinkti „Tik šie draugai…“, kad pasirinktumėte tik tuos draugus, su kuriais norite bendrinti savo buvimo vietą..

Apsaugokite savo privatumą ne „Snapchat“

VPN ryšysNet jei esate atsargūs dėl to, ką bendrinate tokiose programose kaip „Snapchat“, galbūt bendrinate daugiau nei suprantate internete. Vienas paprastas būdas apsaugoti savo privatumą internete yra naudotis aukštos kokybės VPT paslauga. VPT padeda užtikrinti jūsų informacijos anonimiškumą internete, apsaugoti neskelbtiną informaciją ir tiesiog leisti jums išlaikyti daugiau privatumo internete. Taip pat galite išvengti apribojimų, kurias svetaines galite aplankyti iš savo darbo vietos, arba geografinių apribojimų, susijusių su jūsų buvimo vieta. Norėdami sužinoti daugiau, perskaitykite mūsų įrašą apie VPN funkcijas.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me