Kaip valdyti „YouTube“ privatumo nustatymus VPNoverview.com

Kai žiūrite mėgstamus vaizdo įrašus „YouTube“, tikriausiai niekada neatsiranda, kad „YouTube“ jus stebi. Vaizdo įrašų tarnyba stebi jūsų žiūrimus vaizdo įrašus, kad būtų tikslingesnė reklama. Informacija apie jus renkama ir analizuojama siekiant geriau nustatyti, kas jūs esate ir kokie yra jūsų pomėgiai. Pakeitę kelis „YouTube“ nustatymus galite padėti apsaugoti jūsų privatumą, nemokėdami jokios paslaugos funkcijos.


Kaip „Google“ uždirba milijardus iš „YouTube“

Galite „YouTube“ įsivaizduoti kaip savo juokingų kačių vaizdo įrašų ir filmų anonso viešosios interneto prieigos tašką. Tačiau vaizdo įrašas yra viena geidžiamiausių rinkodaros dalių. Tyrimai rodo, kad vartotojai linkę daugiau laiko praleisti žiūrėdami vaizdo įrašą nei skaitydami skelbimą. Todėl reklamuotojai išleidžia milijardus dolerių norėdami atkreipti jūsų dėmesį į vieną iš jų vaizdo įrašų. Viena iš pagrindinių bendrovių, kurioms tai naudinga, yra „YouTube“.

Kiekvieną mėnesį „YouTube“ apsilanko virš 149 milijonų žiūrovų. Tie žiūrovai kasdien sunaudoja vidutiniškai 1 milijardą valandų vaizdo įrašų. Kadangi daug žmonių naudojasi šia paslauga, nenuostabu, kad „YouTube“ 2015 m. Sugebėjo įnešti apytiksliai 8 milijardus JAV dolerių.?

Kaip tave veikia reklama

Kai galvojate apie jus paveikiančius skelbimus, greičiausiai pagalvojate apie skelbimą, kuris priverčia jus įsigyti produktą ar žiūrėti naują TV laidą. Ir nors skelbimai yra veiksmingi parduodant savo produktus, jie taip pat veikia jus kitais būdais.

„Google“ gali uždirbti milijardus dolerių iš „YouTube“ naudodama tikslinius skelbimus. Šie skelbimai ne tik siunčiami kiekvienam „YouTube“ vartotojui, bet yra kruopščiai nukreipti į tam tikro profilio vartotojus. Kiekvienas svetainėje žiūrimas vaizdo įrašas, kiekviena vaizdo įrašo paieška padeda „YouTube“ sukurti tikslingesnį jūsų pomėgių profilį. „YouTube“ renka net duomenis apie tai, kiek laiko žiūrite vaizdo įrašą, kurį tašką spustelėjote prie kito vaizdo įrašo ir su kokiais skelbimais bendraujate.

Laikui bėgant jūsų profilis paveikė matomus skelbimus, vaizdo įrašus, kuriuos jums siūloma žiūrėti, ir jūsų patirtį „YouTube“. Asmeninę informaciją, kuri, jūsų manymu, gali būti laikoma paslaptyje, renka įmonė, norėdama tikslinti jūsų profilį. Pažeidžiamas jūsų privatumas, net to nesuvokdami.

Kontroliuokite „YouTube“ privatumo nustatymus

Nors negalite blokuoti visų „YouTube“ skelbimų, net ir naudodamiesi skelbimų blokatoriais, galite apriboti profilyje renkamą informaciją. Koreguodami „YouTube“ paskyros privatumo nustatymus, galite apriboti prieigą prie savo informacijos.

Privatumo valdiklių radimas

„YouTube“ privatumo nustatymaiSvetainėje eikite į pagrindinį „YouTube“ ekraną. Dešiniajame dešiniajame kampe viršuje pamatysite savo profilio piktogramą. Spustelėkite jį norėdami parodyti nustatymus.

„YouTube“ programoje galite rasti panašų nustatymų ekraną. Pradiniame ekrane bakstelėkite savo profilio piktogramą viršutiniame dešiniajame kampe.

Programoje arba tinklalapyje spustelėkite „Nustatymai“.

Čia rasite skirtuką „Privatumas“. Spustelėkite tai, kad būtų parodyti privatumo nustatymai. Ekranai labai skiriasi priklausomai nuo to, ar naudojatės programa, ar svetaine. Žemiau aprašysime, ką galite koreguoti programos nustatymuose ir svetainėje.

„YouTube“ programoje koreguokite savo privatumo nustatymus

Čia yra dvi pagrindinės skiltys, į kurias galite kreiptis – paieškos istorija ir žiūrėjimo istorija.

Kiekvieną kartą žiūrint vaizdo įrašą, net tik keletą akimirkų, jis pridedamas prie jūsų žiūrėjimo istorijos. Tai yra dalis duomenų, kuriuos „YouTube“ naudoja jūsų profiliui kurti. Spustelėkite slankiklį šalia „Pristabdyti žiūrėjimo istoriją“, kad „YouTube“ nekauptų šios informacijos.

Norėdami visiškai išvalyti „Google“ išsaugotą informaciją apie jūsų žiūrėjimo istoriją, ekrano viršuje spustelėkite „Išvalyti žiūrėjimo istoriją“. Šiuo metu visi istorijoje išsaugoti vaizdo įrašai bus ištrinti.

Paieškos istorija – tai „YouTube“ įrašas apie jūsų atliktas paieškas pačioje „YouTube“. Tai atskira nuo visų paieškų, kurias darote „Google“ paieškos variklyje ar „Chrome“ adresų juostoje. Norėdami neleisti „YouTube“ įrašyti jūsų paieškos istorijos, spustelėkite slankiklį šalia „Pristabdyti paieškos istoriją“. Taip pat galite ištrinti savo paieškos istoriją iš „YouTube“ spustelėdami „Išvalyti paieškos istoriją“, esančią šalia ekrano viršaus.

Jei norite, kad būtų patogiau, kai „YouTube“ rodytų paieškos ir žiūrėjimo istoriją, tačiau norite išskirti tam tikrą vaizdo įrašą, atsakymas yra inkognito režimas.

„Paskyros“ ekrane spustelėkite „Įjungti inkognito“. Vaizdo įrašai, kurių ieškoma ir žiūrima „inkognito“ režimu, nebus pridedami prie jūsų paieškos ar žiūrėjimo istorijos. Šiuo metu inkognito režimas galimas tik „YouTube“ programoje.

„YouTube“ svetainėje koreguokite savo privatumo nustatymus

Čia pateikiamos kitokios parinktys nei programoje. Turite galimybę išlaikyti mėgstamus vaizdo įrašus privačius. Jei pasirinksite tai, kiti jūsų profilį aplankiusieji nematys vaizdo įrašų, kuriuose spustelėjote „Patinka“. Tokiu pat būdu išsaugokite išsaugotus grojaraščius privačius arba kitų vaizdo kanalų prenumeratas.

Jei norite valdyti, kaip „YouTube“ rodo skelbimus pagal jūsų profilį, žiūrėkite toliau apačioje, skyriuje pavadinimu „Skelbimai pagal mano pomėgį“. Rasite nuorodą į „Google“ skelbimų nustatymus “, kuri nukreipia į visos„ Google “, ne tik„ YouTube “, skelbimų nustatymus.

Norėdami neleisti „Google“ reklamuoti jums pagal jūsų profilį, spustelėkite slankiklį šalia „Skelbimo suasmeninimas yra ĮJUNGTAS“. Išjungę šią funkciją, nebebus galima pamatyti skelbimų „YouTube“ ir kituose „Google“ produktuose, jie tiesiog sustabdys galimybę rodyti tikslinius skelbimus pagal jūsų profilį.

Paprastas žingsnis siekiant apsaugoti jūsų privatumą

„YouTube“ renka didžiulį kiekį asmeninės informacijos apie jus, kad sukurtų tikslinius skelbimus. Koregavę privatumo nustatymus sumažinsite „YouTube“ ir „Google“ informacijos apie jus kiekį. Vis dėlto išlieka faktas, kad šios bendrovės vis tiek žino apie jus daugiau, nei galbūt norite.

Vienas paprastas žingsnis, kurį galite padaryti, kad smarkiai padidintumėte savo privatumą, yra naudoti VPN paslaugą. VPT saugo jūsų informaciją anonimiškai, būdamas tarpininku tarp jūsų ir svetainių, kurias lankote internete. Informacija iš jūsų kompiuterio yra šifruojama ir siunčiama į VPN serverį. Ten jis siunčiamas į svetainę, o svetainė grąžina prašomus duomenis į VPN serverį. Serveris perduoda informaciją jums atgal, užšifruodamas duomenis į kompiuterį ir iš jo.

Kadangi jūsų lankomos svetainės veikia tik su VPN serveriu, o ne su jumis tiesiogiai, jūs liksite anonimiški. Jūsų privatumas ir toliau bus saugomas, kol turėsite visišką prieigą prie svetainių ir paslaugų, kurias įvertinote. VPT teikia ir kitų privalumų, tokių kaip vengimas geografinių vaizdo įrašų ar užkardų srauto apribojimų darbe. Norėdami sužinoti daugiau apie tai, kaip VPN galėtų būti jums naudingas, peržiūrėkite mūsų įrašą, kaip pasirinkti geriausią jūsų poreikius atitinkantį VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map