Kaip išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje ištrinti visus neskelbtinus duomenis

Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai padarė revoliuciją bendraudami su pasauliu. Senų geltonų puslapių telefonų knygų niekur nerasta. Jūsų adresų knyga dabar yra jūsų telefone. Pasikeitė net mūsų apsipirkimo ir banko būdai. Tame mažame kompiuteryje dabar yra beveik visa svarbi informacija apie tavo gyvenimą. Tai reiškia, kad jei prieš atnaujindami į naujausią modelį visiškai neištrinsite šios informacijos, kažkas gali gauti prieigą prie ypač slaptos informacijos apie jus. Stebėtina naujiena yra tai, kad atkurti gamyklinius duomenis gali neužtekti jūsų duomenų.


Kodėl ištrinta nėra saugi

Ištrinti duomenis „iPad iPhone“Paimkite švaraus, balto popieriaus gabalėlį ir užrašykite ant jo pieštuku savo adresą. Dabar ištrinkite savo adresą. Iš esmės tai atsitinka, kai gamyklinius išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio nustatymus iš naujo nustatote. Mes visi matėme paslaptis, kai detektyvas paima ištrintą popieriaus lapą ir, numedami ant jo pieštuką, jie gali perskaityti tai, kas buvo parašyta ant jo anksčiau. Jei laikysite tą popieriaus lapą iki šviesos, tikriausiai net galėsite perskaityti adresą. Žmonėms nesunku pasiekti programinę įrangą, kuri gali atkurti failus ir duomenis, kurie buvo ištrinti atkuriant gamyklinius parametrus. Geros naujienos yra tai, kad yra keletas paprastų žingsnių, kuriuos galite atlikti, kad įsitikintumėte, jog jūsų duomenys iš tikrųjų senosi.

Šifravimas yra pagrindinis trintukas

Prieš bandydami iš naujo nustatyti gamyklinius duomenis, užšifruokite savo įrenginio duomenis. Be šifravimo raktų jūsų informacijos rekonstruoti praktiškai neįmanoma. Informacija vis dar yra tokia pati, kaip ir su gamykliniais nustatymais iš naujo, tačiau viskas, ką galima gauti, yra užšifruoti duomenys. Tai apsaugo jus nuo to, kad jūsų slaptą informaciją nuskaitytų kažkas, kas turi jūsų įrenginį po jūsų.

Daugelyje įrenginių šifravimas yra paprastas dalykas. Jei turite „Apple“ įrenginį, kuriame veikia „iOS 8.0“ ar naujesnė versija, jūsų įrenginys automatiškai užšifruojamas, o „Apple“ neturi šifravimo rakto, kuris jį atidarytų. Jei „Apple“ įrenginyje atliksite gamyklinių parametrų atkūrimą, niekas, kuris neturi jūsų leidimo kodo, negali atkurti duomenų. „Android“ įrenginiuose, kuriuose veikia „Marshmallow“ ar naujesnė versija, jūsų informacija turėtų būti užšifruota pagal numatytuosius nustatymus.

ištrinti informaciją android

Jei turite šiek tiek senesnį „Android“ įrenginį, galite patikrinti, ar jūsų telefonas yra užšifruotas, ar užšifruoja jūsų informaciją. Tai galite padaryti nuėję į nustatymų meniu ir spustelėję saugos ekraną. Tai gali būti skirtinguose skirtukuose, atsižvelgiant į jūsų įrenginį. Tai taip pat gali būti pažymėta kaip „Užrakinti ekraną ir apsaugą“.

užrakinimo ekranas ir saugumas

Suradę tinkamą ekraną spustelėkite apsaugą ir raskite parinktį „Šifruoti įrenginį“. Vėlgi, atsižvelgiant į jūsų įrenginį, tai gali būti pažymėta kaip „Šifruoti“, „Šifravimas“ ar panašiai.

šifruoti įrenginį

Šifravimo ekranas įspėja, kad šifravimas yra ilgas procesas. Norėsite palaukti laiko, kurio jums nereikės, bent valandą, ir tikriausiai norėsite, kad įrenginys būtų prijungtas, kol vyksta šifravimas. Kai užšifruota, jūsų prietaiso informacija yra apsaugota.

Atsijunkite nuo visų paskyrų

Nesvarbu, ar naudojate „Apple“, ar „Android“ įrenginį, yra gera idėja atsijungti nuo savo paskyrų. Tai paruošia išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį gamykliniam nustatymui ir perkėlimui naujam savininkui.

„iOS“ įrenginiai

„IOS“ įrenginiuose atsijunkite iš „App Store“, „iMessage“ ir „iCloud“. Atlikite šiuos veiksmus:

  1. Prieš atsijungdami, būtinai atjunkite visus prijungtus įrenginius, pvz., „Apple Watch“
  2. Iš „Nustatymų“ raskite „Žinutės“ ir išjunkite „iMessage“ parinktį
  3. Raskite „iTunes“ & „App Store“ nustatymą, spustelėkite „Apple ID“ el. Pašto adresą ir spustelėkite „Atsijungti“
  4. Galiausiai „Nustatymuose“ ekrano apačioje bakstelėkite „iCloud“, raskite „Atsijungti“ arba suraskite savo vardą, tada bakstelėkite „Atsijungti“. Dabar jūsų įrenginys yra pasirengęs išvalyti ir iš naujo nustatyti.

obuolių išsiregistruoti

„Android“ įrenginiai

Jei naudojate „Android“ įrenginius, jei turite senesnį įrenginį, šiuo metu galite pereiti tiesiai prie gamyklinių nustatymų nustatymo. Naujesniuose įrenginiuose „Android“ gamyklinių parametrų apsauga yra įjungta pagal numatytuosius nustatymus, o tai neleis naujam savininkui prisijungti prie įrenginio, jei pirmiausia tinkamai neaktyvuosite savo paskyrų..

Pirmiausia išjunkite ekrano užraktą. Savo nustatymuose turėsite rasti užrakto ekrano parametrus. Priklausomai nuo jūsų įrenginio, tai gali būti keletas skirtingų etikečių, tačiau paprastai jie žymimi etiketėmis „Užrakinti ekrano apsaugą“, „Užrakinti ekraną“, „Užrakinti ekraną ir apsaugą“ ar panašiai..

ekrano užrakto tipas

Pasirinkite „Nėra“, jei norite išjungti užrakinimo ekraną.

nustatymai asmeniniai

Tada įrenginyje atsijunkite nuo „Google“ paskyros. Meniu „Nustatymai“ spustelėkite „Vartotojai ir paskyros“ arba „Paskyros“.

sąskaitos

Bakstelėkite „Paskyros“, jei norite atidaryti skirtingas paskyras, kurias esate prisijungę prie įrenginio. Galbūt norėsite atsijungti nuo kiekvieno iš jų atskirai, tačiau paprastai pakanka atsijungti nuo „Google“, kad užtikrintumėte apsaugą.

Raskite „Google“ ir spustelėkite kiekvieną „Gmail“ paskyrą, prie kurios esate prisijungę šiame įrenginyje, kad ją pašalintumėte. Viršutiniame dešiniajame ekrano kampe spustelėkite „Daugiau“ ir pasirinkite „Pašalinti paskyrą“, kad atsijungtumėte.

Paruošta iš naujo nustatyti

Atlikę šiuos veiksmus, dabar galite atlikti gamyklinių parametrų atkūrimą, įsitikinę, kad jūsų duomenys yra saugūs.

„iOS“

„IOS“ įrenginio nustatymų meniu spustelėkite „Bendra“, pasirinkite „Atstatyti“ ir galiausiai pasirinkite „Ištrinti visą turinį ir nustatymus“.

ištrinti visą turinį obuolių nustatymas

Prieš ištrindami turite galimybę sukurti atsarginę duomenų kopiją „iCloud“. Pasirinkite atsarginę duomenų kopiją arba „Trinti dabar“. Dabar duomenys bus ištrinti iš įrenginio.

„Android“

„Android“ įrenginio nustatymų meniu ieškokite „Atsarginė kopija & Atstatyti “. Tai dažnai, bet ne visada, galite rasti jūsų nustatymų sistemos meniu.

Pasirinkite „Atsarginė kopija ir atkurti“, jei norite patekti į iš naujo nustatymo ekraną, tada pasirinkite parinktį iš naujo nustatyti įrenginį.

sukurti atsarginę kopiją ir iš naujo nustatyti
Pirmiausia būtinai išjunkite parinktį „Automatinis atkūrimas“. Ši parinktis grąžina išsaugotus nustatymus ir duomenis, kai iš naujo nustatote įrenginį. Spustelėkite slankiklį, kad tai išjungtumėte.

Galiausiai pasirinkite „Gamyklinių duomenų atkūrimas“, jei norite iš naujo nustatyti savo įrenginį. „Android“ pateikia sąrašą paskyrų, prie kurių vis dar esate prisijungę prie savo įrenginio, jei tokių yra. Ekrano apačioje pasirinkite „Atkurti įrenginį“, kad patvirtintumėte savo pasirinkimą iš naujo nustatyti.

Vykdydami šiuos paprastus veiksmus, galėsite užtikrinti, kad informacija išliks saugi, net perduodant įrenginį naujam savininkui.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map