Ar patikrinote „WhatsApp“ privatumo nustatymus? | „VPNOverview“

„WhatsApp“ yra dvasinis tekstinių pranešimų perėmėjas, kuriam mes įpratome išleisti tiek pinigų savo mėnesio telefono plane. Nors „WhatsApp“ apima daug naudingų funkcijų, ji taip pat gali padaryti asmeninę informaciją lengvai prieinamą. Turbūt nežinote, kad „Facebook“ priklauso „WhatsApp“. Didėjant susirūpinimui dėl to, kaip „Facebook“ naudoja jūsų informaciją, gali būti geras laikas patikrinti „WhatsApp“ privatumo nustatymus..


Privatumo rūpesčiai dėl „WhatsApp“

„Facebook“ įsigijo „WhatsApp“ iš įkūrėjų Jano Koumo ir Briano Actono 2014 m. „Acton“ paliko kompaniją 2017 m. Ir dažnai griežtai kritikavo „Facebook“ dėl jų požiūrio į privatumo problemas. 2018 m. Balandžio 30 d. Janas Koumas paskelbė, kad pasitraukia iš bendrovės. Nors Koumo pranešimas nebuvo kritiškas bendrovės atžvilgiu, užkulisiuose esantys žmonės praneša, kad jam taip pat rūpi, jog „Facebook“ naudoja asmeninę informaciją iš „WhatsApp“. Gana pasako, kad „WhatApp“ kūrėjai pašoko laivą.

„WhatsApp“ programoje renka daug informacijos apie vartotoją. Konfigūravę „WhatsApp“ privatumo parametrus, galite padėti apriboti programos renkamus duomenis tik tuo, ką jums patogu pateikti. Tačiau verta atsiminti, kad negalite naudoti „WhatApp“ neišleisdami asmeninės informacijos. Yra keletas „WhatsApp“ alternatyvų, į kurias galbūt norėsite atkreipti dėmesį, jei norite likti tikrai anonimiški.

Pakeiskite „WhatsApp“ privatumo nustatymus

Jei norite pakoreguoti „WhatsApp“ privatumo nustatymus, galite pasižvalgyti žemiau. Paaiškiname, kur galite rasti reikiamus parametrus. Be to, „WhatsApp“ galite pamatyti, ką galite pakeisti, kad padidintumėte savo privatumą.

Raskite „WhatsApp“ privatumo nustatymus

„WhatsApp“ bakstelėkite meniu mygtuką. Tada spustelėkite „Nustatymai“ ir suraskite „Sąskaita“. Skiltyje „Paskyra“ rasite „Privatumas“. Čia yra jūsų ieškomi privatumo nustatymai. Pagal numatytuosius nustatymus „WhatsApp“ leidžia bet kuriam vartotojui pamatyti jūsų profilio nuotrauką, skyrių „apie“, kada paskutinį kartą buvote aktyvus programoje ir ar perskaitėte gautą pranešimą.

Skaitytų kvitų tvarkymas

„WhatsApp“ žinutėPagal numatytuosius nustatymus, kai „WhatsApp“ gaunate pranešimą, bet kuris vartotojas gali pamatyti, kai jūs skaitote pranešimą. Šią funkciją galite išjungti atskiriems pranešimams. Kartais gali būti gera idėja automatiškai nepranešti siuntėjui, kad matėte jo pranešimą. Tai gali suteikti laiko pagalvoti apie atsakymą prieš grąžinant pranešimą. Tačiau grupinių pranešimų skaitymo kvitai visada yra įjungti.

Supratimas paskutinį kartą matytas

Funkcija „Paskutinis matytas“ parodo kitiems, kada paskutinį kartą buvote aktyvus „WhatsApp“. Gali būti naudinga sužinoti, ar asmuo, su kuriuo jūs susirašinėjate, neseniai prisijungė, ar kelias dienas nebuvo aktyvus. Vis dėlto galbūt nenorėsite, kad ta informacija būtų prieinama kitiems.

„WhatsApp“ pateikia keletą kitų pasirinkimo variantų. Pasirinkite „Niekas“, kad įsitikintumėte, jog paskutinį kartą matyta informacija nėra niekam prieinama. Turėtumėte žinoti, jei pasirinksite šią parinktį, taip pat negalėsite pamatyti kitų paskutinį kartą matytos informacijos. Arba galite pasirinkti apriboti šią informaciją tik tomis, kurios yra jūsų kontaktų sąraše. Daugeliui tai yra pagrįstas kompromisas tarp naudingumo ir per daug dalijimosi.

„WhatsApp“ internetinė „VPNOverview“

Taip pat turėtumėte atsiminti, kad nėra galimybių paslėpti, kai esate prisijungę. Ši informacija išlieka vieša, nesvarbu, kurias parinktis pasirinkote. „WhatsApp“ taip pat signalizuoja, kai rašote. Jei norite, kad jūsų veikla internete būtų privatesnė, „WhatsApp“ nesiūlo tokio saugumo.

Tiesioginės vietos tvarkymas

Vietos nustatymai yra kitoje nustatymų skiltyje nei jūsų privatumo nustatymai. „WhatsApp“ suteikia galimybę bendrinti jūsų dabartinę vietą su kitais asmeniniame ar grupiniame pokalbyje. Kai bendrinate savo buvimo vietą, galite nustatyti laiką tęsti savo buvimo vietos bendrinimą, kitaip „WhatsApp“ toliau dalinsis, kol jūs sakysite, kad ji sustos. Jei anksčiau nusprendėte bendrinti savo buvimo vietą nenustatę galiojimo laiko, galbūt norėsite nebendrinti savo buvimo vietos.

Meniu „Nustatymai“ eikite į „Programos“ & Pranešimai “ir bakstelėkite„ Programos leidimai “. Raskite parinktį Vieta ir bakstelėkite ją. Čia galite išjungti visus vietos nustatymo leidimus ir nustoti bendrinti savo buvimo vietą. Jei norite tiesiog nebendrauti su savo pokalbių vieta, atidarykite tą pokalbį ir palieskite „Stop Sharing“.

Privatumo valdymas internete

„Facebook“ priklauso ir „WhatsApp“, ir „Instagram“. Informacija apie bet kurią iš šių platformų gali būti pateikiama bet kurios iš šių platformų reklamuotojams, o taip pat jus gali pasiekti „Google“ paieškose ir kitose internetinėse svetainėse. Sujungtame internetiniame pasaulyje, net jei jūsų „WhatsApp“ privatumo nustatymai yra nustatyti taip, kaip norite, gali būti sunku užtikrinti privatumą visame pasaulyje..

Pirmasis žingsnis gali būti privatumo nustatymų nustatymas visose jūsų naudojamose socialinės žiniasklaidos programose. Daugeliui iš jų esame parašę vadovus, įskaitant: „Facebook“, „Instagram“, „SnapChat“ ir „Google“.

VPN ryšysKitas, saugesnis pasirinkimas būtų įsigyti virtualų privatų tinklą (VPN). Tokiu būdu tarpininkas tarp jūsų ir paslaugų, kurias naudojate internetu, apsaugo jūsų privatumą. Kokybiška VPN paslauga užtikrins didesnį anonimiškumą neprarandant greičio ar patogumo. Be to, VPN paslauga gali suteikti ir kitų privalumų, tokių kaip galimybė transliuoti JAV „Netflix“ versiją keliaujant į užsienį ar apvažiuojant užkardas, kurios neleidžia patekti į tam tikras svetaines darbe. Norėdami gauti daugiau informacijos apie VPN ir kaip jie gali padėti pagerinti jūsų privatumą internete, skaitykite mūsų pagrindinį straipsnį apie VPN.

Nesvarbu, kokį variantą pasirinksite, saugumas internete tampa vis svarbesnis kiekvieną dieną. Žinokite, kad ne visa jūsų informacija yra saugi didelių socialinės žiniasklaidos kompanijų rankose.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me