Sikre dit online privatliv på Instagram | VPNOverview

Instagram er en af ​​de mest populære og velbrugte apps, der findes i dag. Millioner af mennesker klikker på fotos, tilføj filtre og hashtag deres måltider med appen. De fleste brugere afslører en masse personlige oplysninger om sig selv gennem appen, der viser billeder af deres måltider, familie, venner, kæledyr med mere. Du har muligvis ikke taget en anden tanke til Instagrams privatlivsindstillinger, men et hurtigt gennemgang af dine muligheder kan gøre dit privatliv mere sikkert online, mens du bruger Instagram.


Hvorfor privatlivets fred på Instagram skulle bekymre dig

instagram logoI juli 2010 knækkede Instagram-stifterne Kevin Systrom og Mike Krieger de første fotos, der blev tilføjet til Instagram. Oprindeligt kun tilgængelig for et par familie og venner, når appen, når den var live på iOS, startede næsten med det samme. I april 2012, med en frigivelse af appen til Android og over ti millioner brugere, købte Facebook virksomheden for $ 1 milliard.

Inden for et par måneder, Facebook rystede bekymring for privatlivets fred ved at ændre betingelserne for service. Ændringerne omfattede retten til at sælge brugernes fotos til tredjepart uden at underrette brugerne. Et tilbageslag fra Instagram-brugere fik Facebook til at trække idéen tilbage. I det forløbne år er Facebook kommet under ild med Cambridge Analytica-skandalen, der lyste et fokus på, hvordan Facebook deler brugernes data med andre virksomheder.

Instagram har selv skabt bekymring blandt brugere for nylig for ændringer, der offentliggør, når du bruger appen, og hvad du laver med den på det tidspunkt. Med bekymringer over hvordan Instagrams moderselskab beskytter dit privatliv, er det nu et godt tidspunkt at tage et par minutter at gå gennem dine privatlivsindstillinger for at sikre, at du er tilpas med, hvordan Instagram håndterer dine data.

Dine Instagram-privatlivsindstillinger

Det første trin til at sikre dit privatliv er at finde indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger på Instagram. Fra din profilside skal du trykke på de tre prikker i øverste højre hjørne for at få vist Indstillinger. Rul ned derfra – det er ret langt ned på listen – indtil du ser “Privatliv og sikkerhed”. Den lange liste under overskriften “Privatliv og sikkerhed” er dine personlige kontrol. Vi har valgt de indstillinger, der er mest vigtige for at beskytte dit privatliv på Instagram. Nedenfor kan du finde ud af, hvilke indstillinger du kan ændre, hvis du ønsker, at din grammatik skal være mere sikker.Instagram-indstillinger Privatliv og sikkerhed

Konto privatliv

Du kan finde en af ​​de vigtigste indstillinger for at sikre din konto på Instagram under fanen “Kontooplysninger”. Hvis du aktiverer denne indstilling, er det kun dine følgere, der kan se dine indlæg fremad. Du bliver også nødt til at godkende nye følgere. Dette påvirker ikke dine nuværende følgere, kun dem, der vil følge dig i fremtiden.

Aktivitetsstatus

Aktivitetsstatus har mange mennesker bekymret på dette tidspunkt. Som standard gør Instagram nu din aktivitet online offentlig. Konti, du følger, og enhver, du direkte sender, kan se, da du sidst var aktiv på Instagram. Hvis du slukker for det, holder disse oplysninger private. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du slukker for dette, kan du heller ikke se nogen andres aktivitetsstatus.

Videredeling til historier

En anden stor funktion, du måske ønsker at overveje at slå fra, er Instagram’s evne til at dele dine historier med andre. Når dette er tændt, kan andre mennesker dele dine indlæg til deres egne historier. Dette udvider cirklen af ​​mennesker, der kan se dine indlæg – måske til personer, du ikke kender eller hellere ikke havde kendt om dit liv. Hvis du slukker denne funktion, holder andre ikke fra at dele dine indlæg og holder dine detaljer private.

Historiekontroller

Ved at klikke på “Story Controls” vises en skærm med et par forskellige muligheder at vælge imellem. Denne første er en mulighed kaldet “Skjul historien fra”. Denne funktion giver dig muligheden for at skjule din historie og alle livevideoer, du poster fra bestemte personer. Hvis du ikke har brugt dette før, viser indstillingen “0 Personer.” Klik på det for at søge efter tilhængere og vælg dem, du vil skjule dine fotos fra.

Beskeder svar kan være en god måde at udvide en samtale om et indlæg. Men du vil måske ikke have nogen til at deltage i samtalen. Du kan begrænse svar til de personer, du følger, eller slukke meddelelsessvar helt, hvis du foretrækker det.

Når du ruller nedad, kan du vælge “Deling” til at begrænse andre fra at dele dine fotos og videoer som beskeder til andre. Selv hvis du har deaktiveret muligheden for at tillade andre at dele dine indlæg på deres historier, medmindre du også deaktiverer denne indstilling, kan de stadig dele dine fotos som beskeder til folk, du ikke følger.

Kommentarstyring

Ved at vælge “Kommentarstyring” får du se en skærm, der giver dig mulighed for at begrænse kommentarer til dine indlæg. Begræns kommentarer til personer, du følger, bare dine følgere eller begge dele. Du kan også blokere kommentarer fra bestemte personer. Dette er perfekt, hvis du ikke ønsker at være slem. Det vil ikke være umiddelbart åbenlyst for dem, der er blokeret, da deres kommentarer stadig vil vise, men kun for dem selv. Du kan også have fornærmede kommentarer automatisk filtreret, eller tænde det manuelle filter for at filtrere specifikke søgeord, som du ikke ønsker at vises i kommentarer til dine indlæg.

Gennemgå din Instagram-historie

Nogle arbejdsgivere beder dig nu om at åbne dine sociale mediekonti før du ansætter. Mens mange stadig debatterer lovligheden og etikken i denne praksis, hvis du virkelig vil have jobbet, kan du måske føle, at det er bedst at blot acceptere kravet. Før du gør det, vil du sandsynligvis kontrollere, om du tidligere har bogført noget, der måske ikke ser godt ud for en arbejdsgiver.

Med Instagram kan du downloade en kopi af alt, hvad du har lagt ud på Instagram, til din anmeldelse. Klik på “Download dine data”, og inden for 48 timer får du et link til en fil med dine fotos, profiloplysninger, kommentarer og mere. Dette let at gennemgå format kan hjælpe dig med at få øje på oplysninger, du muligvis ikke ønsker at dele med en arbejdsgiver, så du kan justere i overensstemmelse hermed. Eller måske bare vil du have oplysningerne til din personlige anmeldelse, når et par af nostalgi rammer dig. Uanset hvad din grund er, er informationerne tilgængelige for dig at downloade.

Andre trin for at sikre dit privatliv online

Det tager tid at gennemgå dine personlige indstillinger er en god ide at holde dine oplysninger sikre. Husk, at Instagram regelmæssigt ændrer deres privatlivspolitik. Det kan være en god ide at gennemgå dine personlige indstillinger regelmæssigt for at sikre, at appen kun bruger dine indlæg og aktivitet på den måde, du ønsker.

VPN-forbindelseMens opdatering af dine personlige indstillinger er en god måde at holde dine oplysninger på Instagram sikre, bruger du sandsynligvis meget af din tid online i andre apps og på websteder, hvor dine oplysninger muligvis ikke er så sikre. Brug af et virtuelt privat netværk (VPN) kan beskytte dit privatliv online uden at ofre bekvemmelighed eller hastighed, når du surfer.

VPN’er giver også en måde at arbejde omkring geografiske begrænsninger, der er placeret af videostreamingtjenester og andre begrænsninger baseret på hvor du bor eller arbejder. For at vælge den bedste VPN-udbyder til din internetbestræbelser kan du se på vores top 5 af de bedste tjenester.

Endelig er Instagram sandsynligvis ikke den eneste sociale medieplatform, du bruger. For at informere dig selv om din online sikkerhed kan du også se vores artikler om indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger i Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Skype og WhatsApp. Det er godt at huske, hvad konsekvenserne af din opførselsadfærd kan have.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map