Sådan administreres dine YouTube-privatlivsindstillinger | VPNoverview.com

Når du ser dine yndlingsvideoer på YouTube, forekommer det sandsynligvis aldrig, at YouTube ser dig tilbage. Videotjenesten overvåger de videoer, du ser, for at give mere målrettet annoncering. Oplysninger om dig indsamles og analyseres for bedre at bestemme, hvem du er, og hvad dine interesser er. Ændring af et par indstillinger på YouTube kan hjælpe dig med at sikre dit privatliv uden at koste dig nogen af ​​funktionerne i tjenesten.


Sådan tjener Google milliarder fra YouTube

Du kan tænke på YouTube som din go-to hotspot til sjove kattevideoer og filmtrailere. Men video er en af ​​de mest efterspurgte dele inden for markedsføring. Undersøgelser viser, at brugere har en tendens til at bruge mere tid på at se en video end at læse en annonce. Som et resultat bruger annoncører milliarder af dollars for at få øje på en af ​​deres videoer. En af de største virksomheder, der drager fordel af dette, er YouTube.

YouTube har over 149 millioner seere hver måned. Disse seere bruger gennemsnitligt 1 milliard timers video hver dag. Med så mange mennesker, der bruger tjenesten, er det ikke underligt, at YouTube var i stand til at indbringe anslagsvis 8 milliarder dollars i 2015. Men hvor kommer alle disse penge fra?

Hvordan reklame påvirker dig

Når du tænker på annoncer, der påvirker dig, tænker du sandsynligvis på en annonce, der får dig til at købe et produkt eller se et nyt tv-show. Og selvom annoncer er effektive til at sælge deres produkter, påvirker de dig også på mange andre måder.

Måden Google kan tjene milliarder af dollars på YouTube er gennem målrettede annoncer. Disse annoncer sendes ikke kun til hver YouTube-bruger, men er nøje målrettet mod brugere med en bestemt profil. Hver video, du ser på webstedet, hver søgning efter en video hjælper YouTube med at oprette en mere målrettet profil af dine interesser. Selv data om, hvor længe du ser en video, hvilket punkt du klikker på til den næste video, og hvilke annoncer du interagerer med er samlet af YouTube.

Over tid påvirker din profil de annoncer, du ser, de videoer, der er foreslået for dig at se, og din oplevelse på YouTube. Privat information, som du måske tror, ​​at der holdes hemmelighed, indsamles af virksomheden for at finjustere din profil. Dit privatliv påvirkes, også uden at du ved det.

Tag kontrol over YouTubes privatlivsindstillinger

Selvom du ikke kan blokere alle annoncer fra YouTube, selv med annonceblokkere, kan du begrænse de indsamlede oplysninger på din profil. Ved at justere privatlivets indstillinger på din YouTube-konto kan du begrænse adgangen til dine oplysninger.

Finde personlige kontrol

Indstillinger for YouTube-privatlivNaviger til webstedet på YouTube-startskærmen. Øverst i højre hjørne vil du se dit profilikon. Klik på det for at få vist indstillingerne.

I YouTube-appen kan du finde en lignende indstillingsskærm. Fra startskærmen skal du trykke på dit profilikon i øverste højre hjørne.

Klik på ‘Indstillinger’ enten på appen eller websiden.

Her finder du fanen ‘Privatliv’. Klik på det for at få vist indstillinger for privatlivets fred. Skærmbillederne er meget forskellige, afhængigt af om du er på appen eller webstedet. Nedenfor beskriver vi, hvad du kan justere i appens indstillinger og på hjemmesiden.

Juster dine privatlivsindstillinger på YouTube-appen

Der er to hovedafsnit, du kan adressere herfra – din søgehistorik og din urhistorik.

Hver gang du ser en video, selv i få øjeblikke, føjes den til din urhistorik. Dette er en del af de data, YouTube bruger til at oprette din profil. Klik på skyderen ud for ‘Pause urhistorik’ for at forhindre YouTube i at indsamle denne info.

For at rydde de oplysninger, som Google har gemt om din urhistorik, skal du klikke på ‘Ryd urhistorik’ øverst på skærmen. Dette vil slette alle de videoer, der er gemt i din historie til dette punkt.

Søgehistorikken er den registrering, som YouTube holder af de søgninger, du udfører i YouTube selv. Dette er adskilt fra alle søgninger, du foretager i Google-søgemaskinen eller Chrome-adresselinjen. For at forhindre YouTube i at registrere din søgehistorik, skal du klikke på skyderen ud for ‘Sæt søgehistorik på pause’. Du kan også slette din søgehistorik fra YouTube ved at klikke på ‘Ryd søgehistorik’ nær toppen af ​​skærmen.

Hvis du foretrækker at bevare bekvemmeligheden ved at få YouTube til at vise din søge- og visningshistorik, men ønsker at ekskludere en bestemt video, er inkognitotilstand svaret.

Fra skærmen ‘Konto’ skal du klikke på ‘Tænd inkognito’. Videoer, der er søgt efter og set i tilstanden ‘Incognito’, føjes ikke til din søgning eller se historie. I øjeblikket er inkognitotilstand kun tilgængelig på YouTube-appen.

Juster dine personlige indstillinger på YouTube-webstedet

Her præsenteres du for andre muligheder end på appen. Du har muligheden for at holde dine populære videoer private. Hvis du vælger dette, vil andre, der besøger din profil, ikke se de videoer, du har klikket på “Synes godt om”. På samme måde kan du holde dine gemte afspilningslister private eller abonnementer på andres videokanaler private.

For at kontrollere, hvordan YouTube viser annoncer baseret på din profil, skal du kigge længere nede på siden i afsnittet: ‘Annoncer baseret på min interesse’. Du finder et link til dine ‘Google Annonceindstillinger’, der fører dig til annonceindstillingerne for hele Google, ikke kun YouTube.

For at forhindre Google i at målrette annoncering til dig baseret på din profil, skal du klikke på skyderen ud for ‘Annoncetilpasning er TIL’. Hvis du deaktiverer denne funktion, forhindrer det ikke dig i at se annoncer på YouTube og andre Google-produkter, men forhindrer dem kun i at præsentere målrettede annoncer baseret på din profil.

Et simpelt trin til at beskytte dit privatliv

YouTube indsamler en enorm mængde personlige oplysninger om dig for at oprette målrettede annoncer. Justering af dine privatlivsindstillinger reducerer mængden af ​​information YouTube og Google har om dig. Faktum er dog, at disse virksomheder stadig ved mere om dig end måske du vil have dem til.

Et enkelt skridt, du kan tage for drastisk at forbedre dit privatliv, er at bruge en VPN-service. En VPN holder dine oplysninger anonyme ved at fungere som mellemmand mellem dig og de websteder, du besøger online. Oplysninger fra din computer er krypteret og sendt til VPN-serveren. Der sendes det videre til webstedet, og webstedet returnerer de ønskede data til VPN-serveren. Serveren videresender informationen tilbage til dig ved at kryptere dataene til og fra din computer.

Da de websteder, du har adgang til, kun omhandler en VPN-server og ikke direkte med dig, forbliver du anonym. Dit privatliv forbliver beskyttet, mens du har fuld adgang til de websteder og tjenester, du er kommet til at værdsætte. En VPN giver også andre fordele, såsom at undgå geografiske begrænsninger for streaming af video eller firewalls på arbejdet. For at lære mere om, hvordan en VPN kan være til gavn for dig, kan du tjekke vores indlæg om at vælge den bedste VPN til dine behov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me