Online-privatliv: Hvor sikker er din Snapchat? | VPNOverview

Mens Snapchat begynder at fange nogle blandt ældre brugere, er stadig næsten halvdelen af ​​alle Snapchat-brugere under 25 år. Der har været bekymringer om privatlivets fred med Snapchat. Ved at være opmærksom på begrænsningerne og risiciene ved at bruge appen er det muligt at beskytte dit privatliv. Det tager kun et par minutter at gennemgå dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger og sikre de tilgængelige oplysninger om dig gennem appen. Du kan sikre dig, at du kun afslører de oplysninger, du er tilpas med at være offentlig.


Historien om Snapchat

Snapchat-logoSnapchats historie begynder i 2011, da grundlægger Evan Spiegel forestiller sig en ny type socialt netværk. Facebook og Twitter gemmer dine samtaler med en permanent post, du kan besøge igen. Snapchat ville på den anden side stræbe efter at blive et sted, hvor samtaler sker mere som det virkelige liv.

Snapchat Snaps er som en samtale, du har ansigt til ansigt med en ven. Du siger noget, de siger noget. Tre dage senere kan ingen af ​​jer huske nøjagtigt, hvad der blev sagt i samtalen, men handlingen med at tale med hinanden bygger forholdet op.

I stedet for at samtaler er konkrete og lever evigt i din tidslinje, designer Snapchat sine Snaps og historier til at leve i øjeblikket. Du modtager chatten, og den forsvinder og lever kun i din hukommelse. Efter visning forsvinder indlæg i Snapchat, eller efter en begrænset tid angiver du, hvornår du opretter og sender dem. Det var alligevel ideen.

Problemer med historien

I 2012 havde Snapchat over 10 millioner brugere, primært blandt teenagere. Teenagere var på flugt fra Facebook, da deres forældre og bedsteforældre begyndte at blive medlem. I 2013 forsøgte Facebook at købe Snapchat for 3 milliarder dollars – et tilbud Spiegel i sidste ende afviste. Snapchat fortsatte sin eksplosive vækst baseret på sit løfte om, at stillinger i Snapchat forsvandt for evigt. Snapchat solgte privatliv, og i august 2014 blev 40% af 18-årige tilsluttet.

Desværre var dine Snaps ikke så private som Snapchat havde lovet. Brugere var i stand til at tage skærmbilleder fra deres telefoner, og mange tredjepartsapper dukkede op, der ville gemme fotos og videoer, der blev lagt ud på Snapchat. Appen kan have overført din placering uden din viden og kunne i mange tilfælde indsamle oplysninger fra din adressebog uden at spørge.

Da Snapchat ikke bekræftede telefonnumre fra brugere, da de tilmeldte sig, sprang falske konti op for at indsamle oplysninger fra brugere, der troede, de chatte med en ven. Denne overtrædelse lod 4,6 millioner Snapchat brugernavne og telefonnumre komme i de forkerte hænder.

I en aftale med FTC blev det klart, at Snapchat ikke helt kunne levere sit løfte om at gøre dine Snaps helt forsvinde for evigt efter at de blev modtaget. Selvom FTC ikke fik Snapchat fint, overvåger de virksomheden for overholdelse af privatlivets fred i de næste 20 år.

Snapchat privatliv i dag

En nylig opdatering til Snapchat har endnu engang givet anledning til bekymring for privatlivets fred. Funktionen kaldet Snap Map giver dig mulighed for at dele din placering med venner i appen. Som standard slukker Snapchat placeringsdeling. Når først det er tændt, kan det være let at glemme, at du muligvis deler din placering med alle, der bruger appen.

Heldigvis kan du let slå denne funktion fra, hvis du ved, hvor du skal kigge efter i privatlivets indstillinger. Snapchat har foretaget forbedringer i kommunikationen med brugerne om, hvor sikker deres information er. De hjælper brugerne med at være opmærksomme på måder at sikre deres Snaps på. Du kan sikre dig, at du kun deler det, du vil dele, med hvem du vil dele det.

Snapchats privatlivsindstillinger

For at få adgang til dine personlige indstillinger skal du i appen trykke på dit profilbillede øverst til venstre på skærmen for at få adgang til din profil. Tryk på gearet i øverste højre hjørne for at få adgang til dine indstillinger. Rul ned, indtil du ser overskriften “Yderligere tjenester”, og tryk på “Administrer” for at begynde. Nedenfor viser vi hvilke indstillinger du kan ændre for at gøre din konto mere privat.

Snapchat-indstillinger

Snapchats målrettede annoncer

Rul ned til “Annonceindstillinger”, og tryk på den for at hente Snapchats-annonceringsindstillinger. Snapchat bruger data, det får fra din brug af appen, til at levere målrettede reklamer til dig. Den bruger også information indsamlet fra annoncører om dig til også at målrette annoncer mod dig. Begge disse indstillinger er som standard valgt. Fjern markeringen i “Målgruppebaseret” for at deaktivere målretning baseret på information modtaget fra annoncører. Fjern markeringen i “Aktivitetsbaseret” for at deaktivere annoncer, der er målrettet mod dig, baseret på din aktivitet i Snapchat.

Administrer Snapchats brug af dine kontakter

Fra menuen “Administrer” skal du rulle ned til Kontakter. Som standard synkroniserer Snapchat ikke dine kontakter med appen. Hvis du har givet Snapchat tilladelse til det tidligere, fortsætter det med at opdatere dine kontakter, når du foretager en ændring. For at slå dette fra, skal du fjerne markeringen i Synkroniser kontakter. Du kan også se alle de kontakter, du har synkroniseret med Snapchat, eller slette alle dine kontaktpersons oplysninger fra appen.

Kontroller, hvem du tillader at kontakte dig

Tilbage i indstillingsmenuen skal du rulle ned til afsnittet “Hvem kan …”. Herfra skal du klikke på “Kontakt mig” for at begrænse, hvem du tillader at kontakte dig. Snapchat giver kun én mulighed for at begrænse denne indstilling, “Mine venner.”

Ud over Snaps kan du sende Snaps til din historie. Du har muligheden for at vise din historie til alle eller bare dine venner. Du kan endda tilpasse din historie for at forhindre bestemte venner i at se eventuelle snaps, du tilføjer til din historie. Klik på “Se min historie” for at få adgang til denne indstilling.

Hvis du har fælles venner eller interesser, kan Snapchat muligvis anbefale dig til andre i deres Quick Add-funktion. Hvis du foretrækker at holde din profil mere privat, skal du trykke på “Se mig i hurtig tilføjelse” og fjerne markeringen af ​​feltet.

Du kan også deaktivere den kontroversielle Snap Maps-funktion i dette afsnit ved at trykke på “Se min placering”. Hvis spøgelsestilstand er markeret, deler du ikke din placering med nogen. Dette er Snapchats standardtilstand. Hvis du tidligere har valgt at dele din placering, kan du tjekke Ghost Mode for at skjule din placering for alle. Som et alternativ kan du dele din placering med dine venner eller vælge “Kun disse venner …” for at vælge bare de venner, du vil dele din placering med.

Beskyttelse af dit privatliv uden for Snapchat

VPN-forbindelseSelv hvis du er forsigtig med, hvad du deler i apps som Snapchat, deler du muligvis mere, end du er klar over online. En nem måde at beskytte dit privatliv online er at bruge tjenesten til en VPN af høj kvalitet. En VPN hjælper med at holde dine oplysninger anonyme online, ved at beskytte følsomme oplysninger såvel som ved at give dig mulighed for at bevare mere privatliv online. Du kan også undgå begrænsninger på, hvilke websteder du kan besøge fra dit arbejdssted eller geografiske begrænsninger baseret på din placering. Hvis du vil lære mere, kan du læse vores indlæg om VPN’ernes funktioner.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me