Kontrollerede du dine WhatsApp-privatlivsindstillinger? | VPNOverview

WhatsApp er den spirituelle efterfølger af den tekstmeddelelse, vi brugte så mange penge på i vores månedlige telefonplan. Mens WhatsApp indeholder mange nyttige funktioner, kan det også gøre private oplysninger let tilgængelige. Du ved muligvis ikke, at Facebook ejer WhatsApp. Med voksende bekymring over, hvordan Facebook bruger dine oplysninger, kan det være et godt tidspunkt at foretage en kontrol af dine WhatsApp-privatlivsindstillinger.


Bekymringer om beskyttelse af personlige oplysninger om WhatsApp

Facebook købte WhatsApp af medstifterne Jan Koum og Brian Acton i 2014. Acton forlod virksomheden i 2017 og har ofte kritiseret Facebook hårdt for deres tilgang til privatlivets fred. Den 30. april 2018 meddelte Jan Koum, at han også forlader virksomheden. Mens Koums meddelelse ikke var kritisk over for virksomheden, rapporterer folk bag kulisserne, at han også er bekymret over Facebook’s brug af personlige oplysninger fra WhatsApp. Det er ganske fortællende, at skaberne af WhatApp har sprunget skibet.

WhatsApp indsamler som standard en masse brugerinformation i appen. Konfiguration af dine WhatsApp-privatlivsindstillinger kan hjælpe dig med at begrænse de data, der er indsamlet af appen, til kun de oplysninger, du er behageligt med. Det er dog godt at huske, at du ikke kan bruge WhatApp uden at spilder nogle personlige oplysninger. Der er nogle alternativer til WhatsApp, som du måske vil se på, hvis du vil forblive virkelig anonym.

Skift dine WhatsApp-privatlivsindstillinger

Hvis du ønsker at justere dine WhatsApp-privatlivsindstillinger, kan du se på oversigten herunder. Vi forklarer, hvor du kan finde de indstillinger, du har brug for. Desuden kan du se, hvilke ting du kan ændre for at øge dit privatliv på WhatsApp.

Find dine WhatsApp privatlivsindstillinger

I WhatsApp skal du trykke på menuknappen. Derfra skal du klikke på “Indstillinger” og se efter “Konto”. Under “Konto” finder du “Privatliv”. Her bor de personlige indstillinger, du leder efter. Som standard tillader WhatsApp enhver bruger at se dit profilfoto, din “om” -sektion, når du sidst var aktiv i appen, og om du har læst en modtaget meddelelse.

Håndtering af læseindtægter

WhatsApp-meddelelseNår du modtager en meddelelse i WhatsApp, kan enhver bruger som standard se, når du læser meddelelsen. Du kan slå denne funktion fra til individuelle meddelelser. Nogle gange kan det være en god ide at ikke automatisk informere afsenderen om, at du har set deres besked. Dette kan give dig tid til at tænke over et svar, før du returnerer en besked. Læs kvitteringer er dog altid tændt for gruppemeddelelser.

Forståelse sidst set

Funktionen “Sidste set” viser andre, da du sidst var aktiv i WhatsApp. Det kan være nyttigt at vide, om den person, du sender beskeder for nylig, eller ikke har været aktiv i et par dage. Du ønsker muligvis ikke disse oplysninger tilgængelige for andre.

WhatsApp giver et par andre muligheder at vælge imellem. Vælg “Ingen” for at sikre, at dine sidst sete oplysninger ikke er tilgængelige for nogen. Du skal vide, hvis du vælger denne indstilling, vil du heller ikke være i stand til at se andres sidst set-information. Alternativt kan du vælge at begrænse disse oplysninger kun til andre på din kontaktliste. For mange er dette et rimeligt kompromis mellem nytten og overdelingen.

WhatsApp online VPNOverview

Du skal også huske, at der ikke er nogen muligheder for at skjule, når du i øjeblikket er online. Disse oplysninger forbliver offentlige, uanset hvilke indstillinger du vælger. WhatsApp signalerer også, når du skriver. Hvis du foretrækker at holde din aktivitet online mere privat, tilbyder WhatsApp ikke denne sikkerhed.

Håndtering af live placering

Dine placeringsindstillinger findes i et andet afsnit af indstillingerne fra dine personlige indstillinger. WhatsApp giver dig muligheden for at dele din aktuelle placering med andre i en individuel eller gruppechat. Når du deler din placering, kan du indstille et tidspunkt for at fortsætte med at dele din placering, eller WhatsApp fortsætter med at dele, indtil du beder det om at stoppe. Hvis du valgte at dele din placering tidligere uden at indstille en udløbetid, kan du muligvis stoppe med at dele din placering.

Gå til “Apps” i menuen Indstillinger & Underretninger ”og tryk på“ App-tilladelser ”. Find placeringen og tryk på den. Herfra kan du slå alle placeringstilladelser fra og stoppe med at dele din placering. Hvis du bare vil stoppe med at dele din placering med en chat, skal du åbne denne chat og trykke på “Stop deling”.

Håndtering af dit privatliv online

Facebook ejer både WhatsApp og Instagram. Oplysninger om en af ​​disse platforme kan strømme til annoncører på tværs af en af ​​disse platforme, såvel som at nå dig i Google-søgninger og andre websteder online. I en sammenkoblet online verden, selvom dine privatlivsindstillinger i WhatsApp er indstillet som du ønsker, kan det være vanskeligt at sikre dit privatliv overalt online.

Et første skridt kunne være at gennemgå indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger i alle de sociale medie-apps, du bruger. Vi har skrevet guider til mange af dem, herunder: Facebook, Instagram, SnapChat og Google.

VPN-forbindelseEn anden, mere sikker mulighed ville være at få et virtuelt privat netværk (VPN). Dette sætter en mellemmand mellem dig og de tjenester, du bruger online for at beskytte dit privatliv. En VPN-service af høj kvalitet giver et større niveau af anonymitet uden at ofre hastighed eller bekvemmelighed. Derudover kan en VPN-service give andre fordele som at kunne streame den amerikanske version af Netflix, mens du rejser til udlandet eller omgå firewalls, der forhindrer adgang til bestemte websteder på arbejdet. For mere information om VPN’er og hvordan de kan hjælpe med at forbedre dit privatliv online, gå til vores hovedartikel om VPN’er.

Uanset hvilken mulighed du vælger, bliver online sikkerhed vigtigere for hver dag. Ved, at ikke alle dine oplysninger er sikre i hænderne på store sociale mediefirmaer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me