Ejer dine Twitter-privatlivsindstillinger | VPNOverview

Brug af sociale medier platforme som Twitter online er meget som at have ingen gardiner på dine windows derhjemme. Der er tidspunkter, du ikke har noget imod at have dine vinduer åbne for verden, og andre gange foretrækker du at holde tingene mere private. Administrering af Twitter’s privatlivsindstillinger giver dig mulighed for at kontrollere, hvornår gardinerne er lukket, og holder dine oplysninger private. Twitter ved mere om dig, end du måske tror. Ved kun at tage et par minutter på at gennemgå dine privatlivsindstillinger kan du gøre din oplevelse online mere sikker.


Twitter-personlige bekymringer

Twitter-logo SmartphoneTwitter-aktien har for nylig haft et tilbageslag, da investeringsbankfolk begyndte at miste aktier baseret på bekymringer om privatlivets fred. I henhold til en rapport på Investopedia er der alvorlige bekymringer for, at twitter-brugere kan oprør, da Twitter’s brug af private data kommer frem. Twitter sælger ikke kun målrettede annoncer, det sælger også brugerdata til annoncører. Dette er en guldgruve med information, der vil gøre Twitter til en rapporteret $ 400 millioner $ i 2018.

I 2017 sluttede Twitter sin støtte til funktionen “Ikke spor”. Twitter har nu sporingskode på mange websteder. Disse sider rapporterer tilbage til Twitter, når du besøger dem. Dette gør det muligt for Twitter at overvåge din aktivitet på deres platform. Derudover kan de overvåge de websteder, du besøger uden for Twitter. Med disse bekymringer i tankerne, kan det være et godt tidspunkt at opdatere dine personlige indstillinger.

Find Twitter’s privatlivsindstillinger

Det første skridt til at tage kontrol over dine personlige indstillinger på Twitter er at finde de indstillinger, du har adgang til. Fra hvilken enhed du bruger, gå til “Indstillinger” og vælg “Privatliv og sikkerhed”.

Twitter Privatliv og sikkerhed

Rul ned til “Personalisering og data” og vælg “Rediger”. Du er nu på siden “Tilpasning og data” og kan begynde at ændre dine Twitter-privatlivsindstillinger.

Twitter-personalisering og data

Rediger dine Twitter-indstillinger

Når du har kørt dig igennem labyrinten med indstillinger, er der flere ting, du kan ændre. Nedenfor finder du en liste over indstillinger, som vi råder dig til at tage et kig på.

Indstillingen af ​​tilpassede annoncer

I de fleste tilfælde, når en app personliggør din oplevelse, betyder det, at de bruger dine oplysninger til at gøre de annoncer, du ser, mere relevante for dig. I Twitter’s tilfælde foregår overvågning gennem din Twitter-aktivitet. Men de ved også, hvilken enhed du bruger og de placeringer, du rejser til. Derudover overvåger Twitter websteder og apps, du bruger, der integrerer med Twitter. Til gengæld kan de levere dine data til tredjepart. Twitter vælger disse indstillinger som standard, men du kan ændre disse indstillinger, så de passer til dine præferencer.

Indstilling af personlige Twitter-annoncer

Når du lader dette felt være markeret, tillader Twitter at overvåge de tweets, du læser eller svare på, samt tweets, du sender ud. Denne indstilling giver også Twitter tilladelse til at kombinere din Twitter-aktivitet med anden aktivitet online. Hvis du besøger et virksomheds websted på en enhed, hvor du er logget ind på Twitter, kan de derefter bruge disse oplysninger. For eksempel kan de vise dig annoncer fra websteder eller virksomheder, der er ens. Twitter kan også dele disse oplysninger med annoncører. På denne måde kan de vise dig mere relevant annoncering om den forretning, selv når du ikke er på Twitter.

Hvis du foretrækker at ikke dele disse oplysninger med Twitter og dets annoncører, skal du blot fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Personlige annoncer.

Tilpasning baseret på din enhed

Twitter-personalisering baseret på enhed

Denne boks giver Twitter tilladelse til at overvåge, hvilken enhed du får adgang til Twitter fra og “forbedre din oplevelse” i overensstemmelse hermed. Så hvis du f.eks. Har en tendens til at tjekke nyhedswebsteder på din bærbare computer, mens du bruger Twitter og har en tendens til at tjekke underholdningsnyheder på din telefon, vil Twitter vise dig flere nyhedsrelaterede reklamer på din bærbare pc-oplevelse og mere underholdningsrelateret reklame, mens du er på telefon. Twitter gør dette ved at spore de websteder og apps, du bruger, som også bruger Twitter. selv når du ikke bruger Twitter.

Fjernelse af afkrydsningsfeltet i dette felt stopper dette personaliseringsniveau for alle dine enheder.

Placeringsbaseret personalisering

Twitter tilpasser din annonceringsoplevelse baseret på flere faktorer. For eksempel kontrollerer de, hvor du tilmeldte dig Twitter, hvor du i øjeblikket befinder dig, og andre steder, du har været. Når du markerer afkrydsningsfeltet “Tilpas baseret på steder, du har været”, giver twitter tilladelse til at gøre dette ved at overvåge din placering. Twitter kan overvåge din placering gennem en telefons placeringstjenester, via den Wi-Fi, du bruger, og endda potentielt gennem din Bluetooth-forbindelse.

Twitter bruger dine placeringsoplysninger til at vise dig annoncer relateret til virksomheder i nærheden af ​​din aktuelle placering. Du kan endda se annoncer for virksomheder langs en rute, du ofte rejser. For eksempel, hvis du hver dag på vej til og fra dit barns skole, passerer et bageri, der annoncerer med Twitter, kan du muligvis se en reklame for dette bageri næste gang du logger ind.

Twitter-tilpasning baseret på steder, du har været

Hvis du foretrækker ikke at dele din placering med Twitter og dets annoncører, skal du fjerne markeringen i denne boks for at slå Twitter’s placeringsovervågning fra.

Dataovervågning på Twitter

Twitter giver også to muligheder, du kan fjerne markeringen for at ændre, hvordan Twitter overvåger og deler dine oplysninger. Den ene er “Spor, hvor du ser Twitter-indhold over hele internettet”. Denne indstilling sporer din aktivitet på websteder og gemmer din webhistorik for at foreslå dig andre websteder og Twitter-konti, du måske ønsker at følge.

Twitter dataspor

Den anden boks, “Del dine data med Twitter’s forretningspartnere”, giver Twitter tilladelse til at dele private detaljer om dig, der ikke er inkluderet i din Twitter-profil. Dette inkluderer indhold, du har set på, og dine interesser baseret på Twitter’s profil af dig.

Twitter deaktiverer alleFjern markeringen i disse felter for at forhindre Twitter i at overvåge og dele dine oplysninger. Hvis du foretrækker, at Twitter ikke bruger nogen af ​​disse indstillinger for tilpasning og data, kan du vælge “Deaktiver alle” øverst på listen for at fjerne markeringen af ​​hver af dem. Selvfølgelig vil du ikke have fordelen ved relevant reklame. Du kan dog føle dig mere sikker i at vide, at dit privatliv er beskyttet.

Andre vigtige personlige indstillinger

Gå tilbage til skærmen “Privatliv og sikkerhed” for at finde et par andre indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger, som du måske ønsker at overveje at ændre. Som standard inkluderer Twitter placeringsoplysninger på dine tweets. Hvis du ikke vil have disse oplysninger offentliggjort, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet “Tweet med en placering”. For at slette de placeringsoplysninger, der allerede er knyttet til dine tweets, skal du klikke på knappen “Slet placeringsoplysninger”.

Normalt er dine tweets offentlige for alle, der vil se dem. Ved at markere afkrydsningsfeltet ud for “Beskyt dine tweets” er det kun de, du godkender, som har adgang til dine tweets.

Skift indstillingerne i “Photo Tagging” for at forhindre, at bare nogen er i stand til at tagge dig på et foto. Du kan vælge kun at tillade tilhængere at tagge dig, tillade nogen at tagge dig eller for at forhindre nogen i at mærke dig på et foto.

Naturligvis opdaterer Twitter sin privatlivspolitik fra tid til anden. Det er derfor en god ide at kontrollere disse indstillinger med jævne mellemrum for at sikre, at du kun deler de oplysninger, du foretrækker.

Du kontrollerer dit privatliv online

Dit privatliv online er vigtigt. Selvom du måske kan være tilpas med at dele nogle oplysninger, behøver du ikke at gøre alle dine oplysninger tilgængelige for annoncører og andre virksomheder. Sørg for at tjekke vores andre artikler om beskyttelse af dine personlige indstillinger på Instagram, WhatsApp og Google.

For yderligere at forbedre dit privatliv online skal du overveje at oprette forbindelse via et Virtual Private Network (VPN). En VPN-kvalitet kan hjælpe med at anonymisere dine oplysninger online og beskytte dig mod virksomheder, der sporer dine oplysninger online. VPN’er giver også en række fordele, herunder adgang til indhold, der er begrænset til bestemte geografiske placeringer. Desuden kan du med en VPN undgå firewalls på arbejdet eller andre begrænsede placeringer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me