Cara memuat turun tanpa nama dengan VPN | Tinjauan VPNO

Ingin mendengar album terbaru oleh kumpulan kegemaran anda? Atau melihat rancangan baru yang dibincangkan oleh semua orang? Kini semua tersedia dalam talian sehingga anda tidak perlu keluar dari rumah.


Walau bagaimanapun, tentu ada beberapa kebimbangan ketika memuat turun, sama seperti setiap aktiviti dalam talian. Untuk satu, anda mungkin mahu memuat turun tanpa nama dan seaman mungkin. Rangkaian torrent sangat berguna, tetapi mereka juga dapat diserang oleh pihak jahat yang berusaha mendapatkan data anda, misalnya. Kedua, beberapa soalan mungkin timbul semasa memuat turun torrents, seperti: Adakah itu sah? Adakah saya akan didenda? Ini adalah soalan-soalan yang akan kami bahas dalam artikel ini.

Untuk memuat turun dengan selamat dan tanpa nama, fokus utama artikel ini, VPN adalah alat yang sangat berguna untuk meningkatkan privasi dan keselamatan anda semasa memuat turun fail. Oleh itu, kami akan memberitahu anda semua tentang penggunaan alat berguna ini untuk memuat turun torrent dengan lebih selamat dan tanpa nama dalam artikel ini.

Muat turun Tanpa Nama dengan VPN

Muat turun komputer ribaPrivasi dan perlindungan data peribadi anda sangat penting. Atas sebab ini adalah lebih baik untuk selalu menyambung ke VPN semasa anda dalam talian di komputer, tablet, atau telefon pintar anda. Sambungan VPN menyulitkan lalu lintas data anda dan mengubahnya melalui pelayan luaran. Penyulitan ini memberi anda perlindungan tambahan terhadap penggodam dan perisian intip, yang sering dijumpai di beberapa rangkaian torrent. Lebih-lebih lagi, VPN melindungi data peribadi anda dan memberikan tahap tanpa nama. Apabila anda melayari internet dengan VPN, anda melakukannya melalui alamat IP pelayan luaran. Oleh kerana itu, yang lain, seperti penggodam dan laman web yang anda lawati, tidak dapat melihat alamat IP sebenar anda. Dengan cara ini tidak ada yang dapat menghubungkan tindakan dalam talian anda dengan anda. Penggunaan VPN banyak dan begitu juga penyedia yang berbeza.

Sebilangan orang yang memuat turun torrent secara haram atau menstrim filem dan rancangan melalui perkhidmatan seperti Popcorn Time atau Kodi, menggunakan VPN untuk menyembunyikan alamat IP mereka. Organisasi hak cipta tidak dapat mengesan apa yang dilakukan oleh orang-orang ini dalam talian. Sudah tentu anda tidak boleh menggunakan VPN untuk memuat naik dan memuat turun muzik, filem, dan siri secara haram. Walau bagaimanapun, memuat turun laman torrent tidak semestinya haram. Terdapat banyak kandungan undang-undang yang boleh digunakan melalui rangkaian P2P.

Untuk mengamankan sambungan internet anda untuk tujuan keselamatan dan privasi, adalah bijak menggunakan VPN ketika anda memuat turun (atau melakukan apa sahaja dalam talian, dalam hal ini). Malangnya, tidak semua penyedia VPN atau serasi dengan muat turun P2P. Inilah sebabnya mengapa di bawah ini kami telah menyenaraikan 3 penyedia VPN yang membolehkan muat turun tanpa nama (torrent) dan menyediakan sambungan selamat, stabil dan pantas.

3 VPN Terbaik untuk Muat Turun Tanpa Nama

1. ExpressVPN untuk Muat turun tanpa nama

ExpressVPN sangat sesuai untuk memuat turun torrents. Penyedia ini tidak mempunyai kewajipan undang-undang untuk berkongsi maklumat pengguna mereka dengan pihak ketiga. Pemilik syarikat membuat keputusan strategik untuk mendaftarkan syarikat itu di British Virgin Islands, yang merupakan syurga privasi. Bagaimanapun, syarikat-syarikat di Kepulauan Virgin Britain tidak diminta menyimpan log yang mengandungi aktiviti internet pengguna mereka. Oleh itu, ExpressVPN menyatakan bahawa mereka tidak menyimpan log pengguna apa pun. Lebih-lebih lagi, mereka berada di bahagian atas senarai umum penyedia VPN terbaik kami. Kita harus perhatikan bahawa mereka berada di hujung spektrum yang lebih tinggi dari segi kualiti dan harga. Perkhidmatan mereka tidak murah tetapi sekali lagi, mereka menawarkan sambungan premium, selamat, berkualiti tinggi, sangat pantas, hampir sempurna untuk memuat turun tanpa nama. Ini adalah ciri penting untuk memuat turun fail besar. Sokongan pelanggan mereka (24/7) sangat baik dan aplikasinya mesra pengguna. Ia juga sangat baik kerana mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka tanpa risiko.

2. NordVPN untuk memuat turun tanpa nama

NordVPN mempunyai markas mereka di Panama yang bermaksud mereka tidak diwajibkan secara sah untuk menyimpan log pengguna. Ini bermakna mereka tidak mendaftarkan tindakan anda secara dalam talian. Mereka menawarkan sambungan selamat yang akan memberi anda tahap tanpa nama dalam talian. NordVPN membolehkan anda masuk dalam talian dengan enam orang pada masa yang sama hanya dengan satu langganan. Mereka mempunyai lebih daripada 5400 pelayan di seluruh dunia di hampir 60 negara. Yang paling penting, NordVPN serasi dengan muat turun P2P.

3. Surfshark untuk memuat turun tanpa nama

Surfshark adalah pilihan yang bagus untuk pemuat turun yang ingin meningkatkan privasi dan keselamatan mereka tanpa melanggar bank. Sebenarnya, Surfshark adalah VPN premium termurah dan benar yang dapat kami temui. Langganan yang paling berpatutan hanya akan memberi anda $ 1,99 sebulan.

Tidak seperti harganya yang mungkin menunjukkan kepada beberapa orang, bagaimanapun, Surfshark tidak berkompromi sedikit pun mengenai keselamatan dan privasi. Sebenarnya, seperti ExpressVPN, Surfshark secara rasmi didaftarkan di Kepulauan Virgin Britain, yang bermaksud mereka tidak dan tidak perlu menyimpan log pengguna. Selain itu, mereka menawarkan penyulitan yang kuat, protokol yang hebat dan menawarkan keseimbangan antara kelajuan dan keselamatan ketika datang ke pelayan mereka. Dengan demikian, Surfshark membolehkan anda memuat turun fail torrent besar dengan selamat dan peribadi dengan selesa.

Terakhir, Surfshark dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, yang membolehkan anda mencubanya sendiri sebelum sepenuhnya melakukannya.

Bilakah Muat Turun Tanpa Nama Melalui Rangkaian Torrents dan P2P Tidak Sah?

Muat turun dalam talian melalui laman torrent dan rangkaian P2P itu sendiri tidak haram. Sesuatu yang harus diperhatikan adalah anda bertindak sesuai dengan undang-undang hak cipta yang berlaku ketika memuat turun fail. Sekiranya kandungannya dilindungi hak cipta dan anda memuat turun atau memuat naiknya, itu tidak sah. Oleh itu, ia bergantung pada kandungan yang anda muat turun sama ada sah atau tidak.

Beberapa laman web torrent mempunyai reputasi buruk dengan organisasi hak cipta kerana orang akan menggunakan laman web ini untuk menukar bahan haram. Contoh laman web yang paling terkenal adalah The Pirate Bay. Di The Pirate Bay orang sering berkongsi dan memuat turun filem, siri dan muzik yang dilindungi hak cipta. Di lebih banyak negara, organisasi hak cipta dibenarkan mengumpulkan maklumat mengenai orang yang aktif di laman web torrent dan perkhidmatan penstriman. Mereka memantau alamat IP mereka yang memuat turun dan memuat naik filem, siri, buku, dan muzik secara haram atau menggunakan perkhidmatan penstriman haram. Dengan alamat IP yang dilacak ini, mereka malah mula menyusahkan orang di beberapa negara. Inilah sebabnya mengapa beberapa pengunduh telah mulai menggunakan VPN untuk menyembunyikan alamat IP mereka. Namun, ingatlah bahawa anda harus selalu membiasakan diri dengan undang-undang hak cipta yang berlaku sebelum memuat turun sesuatu dan bertindak sesuai dengan peraturan ini.

Beberapa perkara yang secara umum dipandang tidak sah:

  • Berkongsi atau memuat turun perisian, seperti permainan, di laman torrent
  • Memuat turun atau berkongsi filem atau siri yang dilindungi hak cipta
  • Berkongsi atau memuat turun muzik yang belum dibayar

Kesahan Program Torrents dan P2P

Ya, memuat turun platform seperti BitTorrent dan Utorrent adalah sah. Anda boleh menggunakannya untuk memuat turun patch perisian, permainan demo, atau treler filem. Dalam kes ini, ia tidak haram kerana anda tidak melanggar hak cipta siapa pun. Sekali lagi, ia menjadi tidak sah apabila kandungan yang anda muat turun dilindungi oleh hak cipta. Sukar untuk menentukan apakah ada hak cipta pada fail atau tidak. Sebagai peraturan, jika anda dapat membelinya di suatu tempat, ia dilindungi hak cipta.

Pemikiran Akhir

Anda boleh menggunakan VPN untuk memuat turun tanpa nama dari rangkaian torrent. Terima kasih kepada penyulitan VPN, lebih sukar bagi pihak ketiga untuk mengintip anda semasa memuat turun. Selain itu, mereka yang mengesan alamat IP orang yang memuat turun tidak akan dapat melihat alamat IP peribadi anda tetapi sebaliknya akan melihat alamat IP yang disediakan oleh VPN untuk anda. Oleh itu, data dan privasi anda lebih baik dilindungi daripada penggodam, perisian intip dan pihak jahat yang lain.

Tidak semua penyedia VPN membenarkan memuat turun di laman torrent atau melalui rangkaian P2P. Sebabnya adalah kerana mereka ingin mengelakkan pengguna memuat turun bahan haram. Bergantung pada negara tempat penyedia VPN didaftarkan, memuat turun secara haram dapat menyebabkan mereka bermasalah dengan pihak berkuasa. Ini mungkin berlaku bahawa penyedia VPN membenarkan memuat turun di pelayan terpilih. Ini bergantung pada lokasi pelayan dan undang-undang di negara tersebut. Sekiranya penyedia VPN membenarkan memuat turun, anda biasanya boleh menganggap bahawa ini akan berlaku dengan selamat dan tanpa nama, dengan syarat ia adalah VPN yang baik. Sekiranya anda memilih salah satu dari tiga VPN yang kami sebutkan, anda boleh yakin bahawa anda boleh memuat turun torrent dengan selamat dan selesa!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me