Wat weet WhatsApp over mij? | VPNOverzicht

WhatsApp is gemaakt met het idee om een ​​privé, veilig platform voor berichtenuitwisseling te bieden. Gebruikers kunnen elkaar berichten sturen met andere opties en voordelen dan alleen tekstberichten kunnen bieden. De meeste WhatsApp-gebruikers waarderen de privacy van hun berichten. Ze waarderen het vertrouwen dat ze voelen als ze weten dat alleen de beoogde ontvangers de inhoud van hun gesprekken kennen. Het zal je misschien verbazen te horen dat WhatsApp veel informatie over zijn gebruikers verzamelt.


WhatsApp’s verbinding met Facebook

WhatsApp-logoWhatsApp is gemaakt met het oog op privacy en heeft zijn gebruikers jarenlang goed gediend. Maar de afgelopen jaren is WhatsApp verkocht aan Facebook. Veel mensen hebben hun bezorgdheid geuit over hoe Facebook informatie verzamelt en gebruikt. Dit heeft gevolgen voor al zijn diensten, inclusief WhatsApp.

In een in 2014 gepubliceerd interview zei WhatsApp-oprichter Jan Koum: “” En we hoeven niet veel te weten over onze gebruikers. Om advertenties goed te kunnen targeten, moeten bedrijven weten waar u bent, wat u doet, met wie u werkt, wat u wel of niet leuk vindt. Dat is een waanzinnige hoeveelheid gegevens. “

Onder deze filosofie groeide WhatsApp in hoog tempo. Dit trok de aandacht van het grootste sociale mediaplatform ter wereld. De oprichters van WhatsApp zagen hun app als een hulpmiddel om vrienden te helpen communiceren. Facebook zag de mogelijkheid voor een goudmijn aan reclame-informatie.

In 2014 verwierf Facebook WhatsApp voor $ 19 miljard. Hoewel Facebook elk kwartaal miljarden dollars aan inkomsten genereert, was dit nog steeds een aanzienlijke uitgave van kapitaal om een ​​concurrent uit te kopen. De gegevens van WhatsApp maken zelfs deze extravagante prijs een waardige investering.

Basisgegevens verzameld door WhatsApp

WhatsApp moet wat basisinformatie verzamelen om u van dienst te kunnen zijn. Dit is gebruikelijk en wordt verwacht. WhatsApp heeft uw telefoonnummer, want zo logt u in op de service en maakt u verbinding met anderen. De app verzamelt ook informatie over wie uw mobiele serviceprovider is. Deze informatie kan belangrijk zijn bij het verzenden en ontvangen van informatie naar uw apparaat. WhatsApp verzamelt ook informatie over het type telefoon dat je gebruikt en het besturingssysteem waarop het staat. De app verzamelt andere relevante informatie over uw verbinding en signaalsterkte. Deze kunnen allemaal begrijpelijk zijn als ze op een verantwoorde manier worden verzameld en gebruikt.

Ongebruikelijke informatie verzameld door WhatsApp

Hierboven heb je kunnen lezen over de algemene informatie die WhatsApp over je verzamelt. Hier vindt u een lijst met enkele extra dingen die de app bijhoudt.

Gewoonten en voorkeuren

WhatsApp verzamelt informatie over wanneer je de app gebruikt en hoe vaak. Bovendien houdt het bedrijf bij hoe lang u besteedt aan het verbinden met een bepaalde gebruiker en hoe u met hen communiceert. Dit begint een beetje opdringerig te lijken. Dit betekent dat het bedrijf bijhoudt of het waarschijnlijker is dat u een afbeelding of tekst verzendt, en of u de voorkeur geeft aan vrienden die afbeeldingen verzenden via teksten. Het is duidelijk dat de app moet weten wanneer u het apparaat gebruikt, maar het bijhouden van het gebruik kan voor veel gebruikers een inbreuk op de privacy worden..

Plaats

WhatsApp volgt ook uw locatie. De locatie wordt bepaald door te analyseren met welke zendmasten uw telefoon verbinding maakt. WhatsApp volgt u ook via nabijgelegen Wi-Fi-toegangspunten en Bluetooth-signalen. Door uw privacyinstellingen aan te passen, blijft uw locatie alleen geheim voor contacten. Maar de app kan via deze andere middelen uw locatie blijven bepalen. Dit is geen paranoïde complottheorie. Dit wordt duidelijk uiteengezet in het WhatsApp-privacybeleid.

Contacten

WhatsApp verzamelt ook contactgegevens voor je vrienden en contacten via de app. Hoewel u ervoor kunt kiezen om contacten één voor één toe te voegen, kiezen de meeste mensen ervoor dat WhatsApp hun volledige lijst met contacten met één druk op de knop toevoegt. Zelfs als je WhatsApp niet gebruikt, doet een van je vrienden het waarschijnlijk wel. WhatsApp kan uw contactgegevens verkrijgen via hun contactenlijst. Zelfs als u de app nog nooit hebt gebruikt, heeft de app mogelijk al uw informatie. Dit omvat uw telefoonnummer, e-mailadres en andere contactgegevens via een van de contactenlijsten van uw vrienden.

Wat WhatsApp doet met deze informatie

Als WhatsApp de verzamelde informatie heeft gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren, maakt u zich misschien niet zo druk over de inbreuk op de privacy. Maar dat is niet zo. Hoewel Facebook zijn inkomsten niet per product opsplitst, schat Forbes dat WhatsApp tegen 2020 $ 5 miljard per jaar zal genereren. Op dit moment heeft WhatsApp geen advertenties in de app. Facebook gebruikt de informatie die in de app wordt gegenereerd om zijn advertentie-targetingprofielen te verbeteren. Met andere woorden, Facebook gebruikt de informatie die over u in de app is geleerd om betere advertenties in zijn andere producten te verkopen.

Facebook neemt informatie over uw WhatsApp-contacten en vergelijkt deze met contactgegevens in andere Facebook-producten. Hierdoor kan het bedrijf veel leren over wie uw contacten zijn. Als het bedrijf ontdekt dat uw WhatsApp-contact nog niet op Instagram staat (een andere app die eigendom is van Facebook), kunnen ze advertenties online gaan zien of in een van de andere services van Facebook.

Locatiegeschiedenis is mogelijk een van de meest waardevolle informatiebronnen over uw leven. Door uw locatie bij te houden, kan WhatsApp een schat aan informatie over u ontdekken. Dit omvat waar u woont, waar u werkt, waar u graag winkelt en meer. Als je je kinderen regelmatig op school afzet, weet WhatsApp dit. Vervolgens analyseert het die gegevens om te bepalen of u kinderen heeft en wat hun geschatte leeftijd kan zijn.

Als je regelmatig een plastisch chirurg gaat bezoeken, kan WhatsApp die informatie delen met adverteerders. U kunt dan het doelwit zijn van advertenties voor cosmetische chirurgie of cosmetica. Bezoek een reproductiespecialist en adverteerders betalen goed voor de data. Ze weten dan dat u mogelijk geneesmiddelen nodig heeft voor erectiestoornissen, anticonceptiehulpmiddelen of zwangerschapstests. Zelfs als WhatsApp niet rechtstreeks voor u adverteert, maken uw gegevens reclame waardevoller in andere services.

U hoeft niet paranoïde te zijn om uw privacy te bewaken

Het is niet ongezond om je zorgen te maken over je privacy online. Gezien de hoeveelheid gegevens die WhatsApp en andere bedrijven over u verzamelen, is het moeilijk om niet echt bezorgd te zijn. De over u verzamelde gegevens onthullen veel over wie u bent. Bezorgdheid over hoe uw gegevens worden gebruikt en verzameld, is gerechtvaardigd. Het is mogelijk om redelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om uw privacy te beschermen zonder paranoïde te worden.

Er zijn eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw privacy te beschermen. Een eenvoudige methode is om de toegang van WhatsApp tot uw gegevens te beperken. Door een paar minuten de tijd te nemen om uw privacyinstellingen bij te werken, kunt u helpen uw informatie beter te beveiligen. WhatsApp biedt verschillende hulpmiddelen om u te helpen uw privacy te beheersen terwijl u de service gebruikt. Profiteer ervan?

Een andere eenvoudige stap is om gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN). Deze oplossing creëert een barrière tussen u en de informatiediensten die u online gebruikt. Door verbinding te maken met een externe server, helpt u uw activiteiten online anoniem te houden. Neem een ​​paar minuten de tijd om te leren hoe een VPN uw privacy kan beschermen en extra voordelen kan bieden, zoals het vermijden van geografische beperkingen voor het online streamen van inhoud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map