Wat weet Twitter over mij? | VPNOverzicht

Twitter is een van de grootste sociale-mediasites ter wereld. Over de hele wereld gebruiken mensen het platform om doelen te ondersteunen en op de hoogte te blijven. Twitter biedt deze service gratis aan gebruikers door gerichte advertenties te verkopen en miljarden dollars aan inkomsten te genereren. Twitter verzamelt een verbazingwekkende hoeveelheid persoonlijke informatie over jou, zelfs als je nooit inlogt.


Wat is uw privacy waard voor u?

Stel je voor dat iemand je zou volgen, elke keer dat je een tweet verstuurt, een nieuwe website bezoekt of op een advertentie klikt, over je schouder leest. Het gevoel van invasie dat u zou ervaren, zou ertoe leiden dat u stappen onderneemt om uw onbeleefde stalker te verliezen. Toch scrollen miljoenen mensen door hun Twitter-account, niet wetende dat Twitter aantekeningen maakt over alles wat je doet. U kunt uw Twitter-privacyinstellingen aanpassen om veel controle over uw gegevens terug te krijgen. Twitter kan echter nog steeds veel informatie over u verzamelen.

Een megafoon voor de wereld

Informatie op Twitter is openbaar. Tenzij u een bericht beschermt, zijn ze voor iedereen ter wereld beschikbaar. Uw berichten zijn online doorzoekbaar en wat u plaatst, onthult veel over wie u bent voor adverteerders. Tweet over een actuele gebeurtenis in het nieuws en Twitter en adverteerders kunnen een mening beginnen te vormen over uw politieke voorkeuren. Plaats een humoristische opmerking over je werk en Twitter noteert het soort werk dat je doet. Er kunnen advertenties verschijnen voor hulp bij het vinden van een nieuwe baan, of gericht op mensen met uw waarschijnlijke jaarlijkse inkomen.

Door uw tweets met anderen te vergelijken en de mensen op te merken die u volgt, kan Twitter uw geslacht en zelfs uw leeftijd kennen. Twitter voegt de informatie samen, zelfs als je die informatie niet hebt verstrekt als onderdeel van je profielinformatie. Als u de optie voor het taggen van foto’s niet uitschakelt, kan Twitter uw foto herkennen en die vergelijken met andere foto’s die u online vindt. Vervolgens leren ze nog meer over wie je bent om hun profiel aan te passen.

Alles wat u op Twitter plaatst, is beschikbaar voor derden via programmeerinterfaces volgens hun privacybeleid. Hierdoor kunnen bedrijven via Twitter kammen en uw gegevens analyseren. Adverteerders zijn op zoek naar gebruikers die een mening of interesse delen om hun advertenties beter te kunnen targeten. Ze gebruiken de informatie ook om te onderzoeken hoe u op een advertentie zou kunnen reageren. Voor kleinschalige embedded tweets is dit gratis. Maar Twitter brengt kosten in rekening voor grootschalige toegang tot uw gegevens.

De verborgen informatie achter uw tweets

Wanneer u Twitter gebruikt, krijgt u, zelfs als u gewoon door de tweets van anderen bladert, informatie van u. Het type apparaat waarmee u verbinding maakt, is van groot belang voor adverteerders, en dus ook voor Twitter. Gebruik je Twitter op een twee jaar oude telefoon? U kunt er zeker van zijn dat adverteerders dat graag willen weten en u een nieuwe willen verkopen.

Trek je Twitter omhoog bij een bushalte? Hoe handig is het voor adverteerders om uw route te kennen, zodat ze onderweg gerichte advertenties in uw weergave kunnen plaatsen? Twitter heeft toegang tot locatiegegevens vanaf uw apparaat om advertenties te verbeteren. Zelfs als u uw privacy-instellingen aanpast om uw locatie verborgen te houden op uw tweets, is deze beschikbaar voor de app.

Het IP-adres van het apparaat waarmee u verbinding maakt, geeft precies aan waar Twitter ook gegevens verzendt. Dit geeft Twitter informatie over de buurt waarin je woont en waar je werkt. Twitter houdt bij hoeveel tijd u besteedt aan het gebruik van Twitter op het werk, u regelmatig opslaat en meer.

Twitter houdt bij welk type browser u gebruikt, het besturingssysteem van uw apparaat en uw mobiele provider. Uw informatie is waardevol voor Twitter. Het helpt adverteerders te begrijpen wie u bent en hoe ze advertenties kunnen presenteren die beter bij uw interesses passen. Hoe beter Twitter je kent, hoe waardevoller hun advertentieplatform is. Gebaseerd op Twitter’s miljarden dollars aan jaarlijkse inkomsten, kennen ze je heel goed.

U hoeft zelfs geen Twitter-gebruiker te zijn

Je denkt misschien dat het constante snuffelen van Twitter niet op jou van toepassing is omdat je niet op Twitter gaat. Maar Twitter verzamelt informatie over velen die geen deel uitmaken van hun platform. Het bedrijf heeft overeenkomsten met andere websites die tweets insluiten en Twitter op andere manieren gebruiken. Via deze overeenkomsten kan Twitter activiteiten volgen, zelfs van degenen die hun service niet gebruiken.

Wanneer u op een website terechtkomt die een overeenkomst heeft met Twitter, ontvangen ze een schat aan informatie over u. Vanaf uw IP-adres krijgt Twitter een nauwkeurig beeld van waar u zich bevindt. Dit kan hen vertellen waar u woont of werkt, afhankelijk van uw huidige locatie. Twitter kent ook de website waar u vandaan kwam voordat u op de verwijzende website terechtkwam. Wanneer u de site verlaat, weet Twitter waar u bent geweest. Als u cookies in uw browser toestaat, kan uw webactiviteit tot ver buiten de volgende website worden gevolgd.

Advertentiepartnerschappen

Het is natuurlijk in het belang van zowel Twitter als adverteerders om samen te werken om hun profiel van jou te verbeteren. Daartoe zullen adverteerders op Twitter vaak gegevens delen die u aan hun bedrijf heeft verstrekt of op andere manieren over u hebben geleerd. Dit kan demografische informatie bevatten zoals uw leeftijd, ras, geslacht en etniciteit. Adverteerders delen vaak gehashte e-mailadressen, die kunnen worden gebruikt om u te identificeren. Partners delen ook informatie die zij bezitten over uw interesses en activiteiten online.

Wanneer u een derde partij toegang geeft tot uw informatie op Twitter, kunnen uw persoonlijke gegevens worden gedeeld met die bedrijven. Hun privacybeleid kan hen in staat stellen die informatie met andere derde partijen te delen. In sommige gevallen kan dit zonder uw actieve toestemming. Akkoord gaan met hun “algemene voorwaarden” geeft hen impliciete toestemming om informatie te delen.

Wat kan ik doen om mijn privacy op Twitter te beschermen?

Een overzicht van uw privacyinstellingen op Twitter kan helpen om uw informatie veilig te houden. Door een paar minuten de tijd te nemen om door uw instellingen te lopen, kunt u de informatie die u aan Twitter verstrekt beperken. U kunt ook beperken hoe die gegevens worden gebruikt en ervoor zorgen dat u meer zeggenschap heeft over wat er over u wordt gedeeld.

Zoals we echter hebben gezien, verzamelt Twitter zelfs informatie van mensen die geen Twitter-gebruiker zijn. Een goede manier om te voorkomen dat het platform zoveel informatie krijgt als u zou zijn om uw online acties te anonimiseren.

Een van de beste stappen die u kunt nemen om de inbreuk op uw privacy door Twitter en andere platforms te voorkomen, is u te abonneren op een kwalitatief Virtual Private Network (VPN). Een VPN helpt je privacy te beschermen door je online anoniemer te maken. Neem een ​​paar minuten de tijd om meer te weten te komen over hoe een VPN uw privacy verbetert en welke providers u zou kunnen overwegen. Verschillende providers werken beter voor verschillende behoeften. Zoek er een die het beste bij u past en bescherm uw privacy.

Wellicht belangrijker dan mogelijke bescherming tegen gegevensverzameling is bewustzijn. Het is belangrijk dat je weet welke informatie je weggeeft.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me