Wat weet Snapchat over mij? | VPNOverzicht

Snapchat is gemaakt met het doel de directheid van een persoonlijk gesprek naar sociale media te brengen. Verhalen die in de app plaatsvinden, zijn slechts korte tijd geldig. Hierdoor is het gemakkelijk te geloven dat Snapchat heel weinig van uw informatie verzamelt of opslaat. Het is verrassend om te horen dat Snapchat veel weet over je interesses. Een recente update van de service verzamelt gegevens die ook veel privacy-experts betreffen. Ontdek wat Snapchat eigenlijk van je weet!


Welke soorten informatie verzamelt Snapchat?

In de huidige technologie heeft elke service waarvoor u zich aanmeldt, wat persoonlijke informatie nodig om een ​​account te maken. Dit kan uw e-mailadres, uw telefoonnummer en uw geboortedatum zijn. Hoewel dit onschadelijk lijkt, kunnen deze in combinatie met informatie uit andere bronnen nogal wat onthullen over wie je bent.

Snaps die via Snapchat worden verzonden, worden ook door het bedrijf verzameld. Snapchat verzamelt ook chats met vrienden via de app. Hoewel deze van de site verdwijnen, heeft het bedrijf er wel toegang toe voordat ze worden verwijderd. De persoon naar wie u een bericht verzendt, heeft mogelijk een manier buiten de app om een ​​kopie op te slaan. In die gevallen is uw informatie al dan niet veilig en valt buiten uw controle.

Welke informatie verzamelt Snapchat onvrijwillig?

Snapchat verzamelt ook informatie achter de schermen. Ze registreren bijvoorbeeld hoe vaak je de app gebruikt en naar wie je sms’t. Bovendien weet Snapchat hoe vaak je elke vriend een sms stuurt. Het weet hoe lang het doorgaans duurt om een ​​bericht van elke vriend te openen, en meer. Snapchat controleert zelfs welke filters u verkiest en welke verhalen u bekijkt op Discover.

Het sociale netwerk verzamelt ook informatie over uw apparaat, inclusief wat voor soort telefoon u heeft en het besturingssysteem waarop het draait. Snapchat volgt de mobiele provider die uw mobiele service biedt. De app verzamelt informatie van de sensoren van je telefoon, inclusief je gyroscopen en kompassen. De app bewaakt je microfoons en of je een koptelefoon hebt aangesloten.

Snapchat verzamelt ook informatie over je locatie. Het controleert of uw apparaat in beweging is en in welke richting. Het houdt ook locatiegegevens bij via uw apparaat. Dit gebeurt ongeacht of u toestemming geeft om uw locatie-instellingen te gebruiken om de locatie met vrienden te delen. Via mobiele torens in de buurt en wifi kan Snapchat uw locatie met een redelijke nauwkeurigheid verfijnen.

Welke informatie verzamelt Snapchat over mij uit andere bronnen?

Snapchat vertrouwt niet alleen op uw gebruik van de app om informatie over u te krijgen. Het bedrijf verzamelt ook informatie van adverteerders en andere derde partijen. Dit wordt gebruikt om een ​​completer profiel van uw interesses op te bouwen. Wanneer je informatie deelt met een advertentiepartner van Snapchat, verzamelt het bedrijf die informatie met wat het al weet. Als u een nieuwe app of game installeert van een bedrijf dat adverteert met Snapchat, verzamelt het bedrijf die informatie. Dit helpt hen te bepalen of Snapchat u en een advertentie voor het product heeft getoond. Deze feedback maakt adverteren met Snapchat waardevoller.

Telkens wanneer u met een adverteerder op Snapchat communiceert, wordt het bedrijf geïnformeerd over die interactie om hun advertenties beter te targeten. Dit helpt Snapchat ook om zijn metingen te verbeteren van hoe goed adverteren via hun app werkt. Dit maakt het voor andere bedrijven gemakkelijker om het verwachte rendement voor hun advertentiedollars te berekenen.

Zelfs als je Snapchat niet gebruikt, zal Snapchat, als een vriend Snapchat toegang geeft tot zijn telefoonboek om contacten bij te werken, informatie over jou verzamelen via de contacten van je vriend. Dit kan persoonlijke informatie bevatten, waaronder uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Hoe gebruikt Snapchat mijn privégegevens?

Een van de belangrijkste doelen van het verzamelen van uw informatie is om adverteerders beter te targeten. Meestal zullen Snapchat en bedrijven zoals zij dit als een voordeel voor de gebruiker formuleren. Taal zoals ‘uw ervaring personaliseren’ of ‘u relevantere advertenties laten zien’ is vaak te zien. Maar het negeert het feit dat hoe persoonlijker uw profiel is, hoe meer adverteerders bereid zijn te betalen. De advertenties zijn relevanter voor u omdat adverteerders toegang hebben gekregen tot persoonlijke informatie over u.

Telkens wanneer u met een adverteerder op Snapchat communiceert, wordt het bedrijf geïnformeerd over die interactie om hun advertenties beter te targeten. Dit helpt Snapchat ook om zijn metingen te verbeteren van hoe goed adverteren via hun app werkt. Dit maakt het voor andere bedrijven gemakkelijker om het verwachte rendement voor hun advertentiedollars te berekenen.

Moet ik me zorgen maken over de nieuwe Snap Map-functie van Snapchat?

snapmap afbeeldingIn 2017 introduceerde Snap Chat een functie genaamd Snap Map die veel privacy-experts betreft. Met deze functie kun je je locatie delen met vrienden via Snapchat. Open de app en je kunt geanimeerde emoji’s genaamd Actionmojis van je vrienden op een kaart zien. Hierdoor kunt u zien waar ze zijn en wat ze nu kunnen doen.

Wanneer een vriend in een auto rijdt, zie je zijn Actionmoji mogelijk in een auto op de kaart. Dit is misschien niet zo storend, maar de informatie die hieruit beschikbaar is, is uitgebreid.

Locatiegegevens kunnen voor adverteerders een van de meest waardevolle informatie zijn. Je mag nooit toestemming geven om Snapchat je huisadres of de naam van je werkgever te geven. Met locatiegegevens krijgt Snapchat toegang tot een groot deel van je offline leven. Door uw locatie bij te houden, kan Snapchat bepalen of u in een hogere of middenklasse buurt woont. Bij de meeste bedrijven parkeert de baas dichter bij de deur dan een instapmedewerker. Door bij te houden hoe lang u loopt na het parkeren op het werk, kan Snapchat uw positie in een bedrijf raden. Dit kan een idee geven van uw inkomensbereik.

Locatiegegevens kunnen Snapchat ook waarschuwen voor mogelijke nieuwe advertentiemogelijkheden. Bezoek een golfwinkel en Snapchat kan adverteerders waarschuwen dat u op de markt bent voor nieuwe golfuitrusting. Bezoek een fietsenwinkel en advertenties voor fietsen en accessoires kunnen in de app verschijnen. Meer zorgwekkend is dat dit zelfs zeer gevoelige gezondheidsinformatie kan onthullen. Bezoek voor het eerst een medisch specialist en adverteerders kunnen zich bewust worden van uw gezondheidsprobleem. Dit kan informatie onthullen die je nog niet eens hebt gedeeld met naaste familieleden.

Kan ik mijn privacy beschermen en Snapchat nog steeds gebruiken?

U kunt op dit moment in de verleiding komen om Snapchat te verwijderen, uw telefoondienst te annuleren en uw apparaat in de dichtstbijzijnde rivier te gooien. Het is mogelijk om enkele eenvoudige maatregelen te nemen om uw privacy te beschermen. Je kunt dit doen terwijl je nog steeds toegang hebt tot Snapchat en de andere apps die je graag gebruikt.

Bekijk de privacy-instellingen van Snapchat

Neem eerst een paar minuten de tijd om door de privacyinstellingen van Snapchat te lopen. Hiermee kunt u enige controle over uw informatie krijgen. U kunt gegevens beperken die via de app worden verzameld en hoe Snapchat deze zal gebruiken. Door ervoor te zorgen dat de Ghost-modus is ingeschakeld, worden de locatiegegevens beperkt die toegankelijk zijn voor Snapchat. Alleen al deze stap geeft u veel meer privacy. Houd er rekening mee dat zelfs als u ervoor kiest om uw locatie niet met andere Snapchat-gebruikers te delen, de app nog steeds uw locatie kan bepalen.

Gebruik een VPN

Het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) is een van de beste en gemakkelijkste manieren om uw privacy online te beschermen. Bij het gebruik van een VPN maak je niet direct verbinding met een website of andere online dienst. In plaats daarvan maakt u verbinding met een server op een externe locatie die uw verzoek online doorstuurt. Dit kan helpen om uw activiteiten online veel anoniemer te maken en zo uw privacy te beschermen. Neem een ​​paar minuten de tijd om te leren hoe een VPN uw privacy kan herstellen.

Een VPN kan ook andere voordelen bieden. Dit omvat het vermijden van geografische beperkingen voor het online streamen van videocontent. Mogelijk kunt u ook beperkingen op internettoegang op het werk vermijden. Verschillende services bieden verschillende voordelen, dus verken uw opties voordat u een keuze maakt.

Conclusie

We gebruiken Snapchat om kostbare momenten te delen met onze vrienden en familie. Wat we ons echter vaak niet realiseren, is dat Snapchat zelf ook veel informatie over jou heeft. We hebben gezien dat ze meer weten dan je zou willen. Om die reden kun je je privacy-instelling voor Snapchat aanpassen en een VPN gebruiken. Onthoud dat Snapchat zeker niet de enige app is die enorme hoeveelheden persoonlijke informatie bevat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me