Verbluffende details Google weet het van u | VPNOverzicht

Google is in 1998 opgericht als zoekmachine, het product waar ze vandaag de dag nog steeds het meest bekend om zijn. Tegenwoordig voert Google gemiddeld meer dan 40.000 zoekopdrachten per seconde uit, voor meer dan 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar – en dit aantal blijft groeien. Maar Google doet veel meer dan u helpen grappige kattenvideo’s en uw favoriete recepten te vinden. Google biedt, e-mail, video’s, sociale media via Google+, kantoorsoftware via hun Google Office-producten en nog veel meer. Hoe meer u Google-producten gebruikt, hoe meer Google over u leert. Bovendien kunnen ze je vergelijken met vergelijkbare profielen van andere gebruikers. Ontdek wat Google van u weet, maar wees voorbereid om geschokt te zijn.


Wat uw zoekgeschiedenis over u zegt

Google Chrome-logoHet is een veel voorkomend fenomeen. Je doet een Google-zoekopdracht naar een product en voor je het weet, zijn er overal advertenties voor datzelfde product. Maar adverteren op basis van productzoekopdrachten is slechts een klein deel van de informatie die Google over u verzamelt om een ​​advertentieprofiel te vormen. Zoek online naar informatie over een bepaald hondenras en Google registreert de informatie over u. Hoe meer zoekopdrachten u uitvoert naar honden in het algemeen of dat hondenras, hoe groter de kans dat het systeem van Google u beoordeelt als eigenaar van dat hondenras.

Je kunt zien hoe snel Google een profiel kan opbouwen van bijna elk aspect van je leven. Aan de hand van medische problemen die u opzoekt, kan Google vaststellen dat u regelmatig last heeft van brandend maagzuur. Is FoxNews uw favoriete bron voor nieuws? Google neemt nota van uw politieke voorkeuren. Zoek huizen op in een nieuw gebied en Google ontdekt dat u een verhuizing overweegt. Elke zoekopdracht die u uitvoert, voegt toe aan de informatie die Google heeft om uw profiel op te bouwen.

E-mail is – meestal – vertrouwelijk

Gmail-logoTot 2017 heeft Google de inhoud van Gmail-accounts gescand op informatie om gerichte advertenties te maken. Google scande elke e-mail die vanuit persoonlijke Gmail-accounts werd verzonden, zowel inkomend als uitgaand, op informatie die nuttig zou zijn voor adverteerders. Dit beleid is niet meer van kracht. Er zijn echter nog enkele dingen over Gmail die we willen opmerken.

Google heeft de informatie die het over u over u heeft verkregen vóór 2017 niet verwijderd uit e-mail. Als Google via een e-mail die u in 2016 heeft gestuurd heeft vernomen dat u van plan bent binnen vijf jaar met pensioen te gaan in Arizona, blijft die informatie een onderdeel van uw gerichte profiel voor adverteerders.

Bovendien is Google niet gestopt met het scannen van uw e-mails op spam en phishing-pogingen. Dat betekent dat Google de e-mailadressen bijhoudt die komen en gaan op uw account. Hoewel Google heeft gezegd dat het zal stoppen met het scannen van de inhoud van de e-mail voor gerichte advertenties, is het niet duidelijk of Google is gestopt met het gebruik van informatie van de adressen voor gerichte advertenties. Dus als u een nieuwe makelaar of makelaar een e-mail stuurt, wordt die informatie waarschijnlijk ook gebruikt om uw profiel op te bouwen.

Google Docs is een opslagplaats van informatie

logo google docsZodra je stopt en erover nadenkt, lijkt dit vanzelfsprekend. Microsoft verdient veel inkomsten met zijn Microsoft Office-product, waaronder tekstverwerkings-, spreadsheet- en presentatiesoftware. Hoe kan Google u dezelfde producten gratis aanbieden? Een deel van het antwoord ligt in het feit dat Google uw documenten scant om u relevante inhoud te bieden – ook wel gerichte reclame genoemd. Hoe beter de kwaliteit van de informatie is om potentiële klanten te targeten, hoe meer Google uw informatie in rekening kan brengen.

Als u ooit een brief heeft geschreven met Google Documenten om informatie aan een advocaat te verstrekken over een aanstaande scheiding, kan Google die informatie gebruiken om u te targeten. Bijvoorbeeld door u advertenties te tonen voor dating-apps. Als u een eenvoudig budget samenstelt met Google Spreadsheets, merkt Google mogelijk dat uw budget voor televisie aanzienlijk hoger is dan het gemiddelde in uw regio. Nuttige informatie voor bedrijven die concurrerende televisiediensten aanbieden.

Hoewel we dit soort gerichte advertenties misschien leuk vinden, mogen we de gevaren niet vergeten. Uw informatie verkopen voor gerichte advertenties is één ding. Maar wat beginnen bedrijven deze informatie te verkopen aan verzekeringsmaatschappijen of de overheid?

Google Drive is een geweldige plek om informatie op te slaan

Google documentenHet hebben van informatie op elk apparaat is geweldig handig. U kunt belangrijk papierwerk en bonnen online opslaan, uw favoriete nummers opslaan en belastingdocumenten veilig bewaren. Volgens de servicevoorwaarden, weet u, wat u moet controleren om akkoord te gaan om een ​​account te hebben, maar u leest het nooit echt, Google scant de inhoud van uw schijf om ‘persoonlijk relevante productfuncties’ te bieden. Zelfs als de documenten die u daar opslaat niet zijn gemaakt met de kantoorproducten van Google, heeft het bedrijf nu toegang tot die informatie.

Kaarten bieden mogelijk het beste profiel van uw leven

Google maps-pictogramGoogle Maps en vergelijkbare producten maakten het vinden van de weg door de stad zoveel eenvoudiger. Maar hoewel Google Maps geen kosten in rekening brengt voor het gebruik ervan, is niets ooit gratis. Als je nooit een ander Google-product hebt gebruikt, kan Google een grondig profiel van je leven opbouwen op basis van alleen Maps. Kaarten bieden informatie over uw huisadres, waar u werkt, waar uw kinderen naar school gaan, uw favoriete restaurants, hoe vaak u naar de supermarkt gaat, hoe u uw vrije tijd wilt besteden, of u nu aan het meer gaat vissen of aan het meer drinkt bar en nog veel meer. Je staat eigenlijk toe dat iemand je besluipt.

Andere informatiebronnen

Google Chrome biedt uiteraard veel informatie voor Google over uw online gewoonten. Het is belangrijk dat adverteerders weten op welke advertenties u klikt en hoe lang u op de pagina blijft. YouTube vertelt Google over je smaak in muziek, filmtrailers en grappige kattenvideo’s. Google Translate vertelt het in welke talen u mogelijk geïnteresseerd bent en wat u in die talen probeert te communiceren. Google Shopping vertelt Google over uw online winkelgewoonten, wat volgens u een te hoge prijs is om te betalen voor de nieuwste elektronica, of u tevreden bent met uw huidige apparaten en meer. Elke interactie die u met Google heeft, levert de belangrijkste informatie die adverteerders gebruiken om u te targeten met advertenties.

Ontdek wat Google over u weet

Google haalt eruitHoewel het fascinerend of eng is, is het, afhankelijk van uw standpunt, hoeveel Google over u kan weten, het is mogelijk om veel te leren over wat Google over u weet. Ga naar Google Takeout en selecteer welke producten u wilt opnemen in uw informatiedownload. De lijst is lang, u moet naar beneden scrollen.

Klik op “Volgende” om opties te zien over hoe u de informatie aan u wilt laten bezorgen. U kunt een .zip- of .tgz-bestand kiezen, de bestanden met de maximale grootte voordat het de informatie splitst (denk aan gigabytes aan informatie hier). Bovendien kunt u kiezen of u de gegevens naar u wilt e-mailen of wilt toevoegen aan een cloudopslagoptie. Op deze manier kunt u een kijkje nemen in de kennis die Google in de loop der jaren over u heeft verzameld.

U moet de leiding hebben over uw gegevens

Er is niets inherent kwaads aan het scannen van uw gegevens door Google om adverteerders te helpen hun advertenties beter op uw interesses af te stemmen. Sommige mensen kunnen besluiten dat ze liever advertenties hebben voor producten en services waarin ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. In plaats van te worden overspoeld met advertenties voor dingen die ze nooit zouden kopen. Het is echter uw informatie en u moet op de hoogte zijn van de informatie die u aan Google verstrekt. Daarnaast is het goed om te weten wat Google met die data doet. U kunt uw Google-privacyinstellingen aanpassen op een manier die uw privacy enigszins verbetert. Volledig anoniem zijn tijdens het gebruik van Google is echter gewoon onmogelijk.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me