Verberg of wijzig uw IP-adres: vrij bladeren! | VPNOverzicht

De afgelopen jaren zijn onze privacy en de bescherming van onze persoonsgegevens steeds belangrijker geworden. U heeft misschien gehoord dat het een goed idee is om uw IP-adres te wijzigen of te verbergen wanneer u op internet surft. Google, social media platforms en zelfs geheime diensten volgen je online gedrag op grote schaal. Hoewel dit op dit moment meestal algemeen bekend is, verbergen veel mensen hun IP-adres nog steeds niet zo goed als zou moeten. Die mensen riskeren hun privacy. Misschien denken ze dat het niet nodig is om hun online leven te verbergen, omdat ze niets te verbergen hebben. Er zijn echter nog veel meer redenen om uw IP te wijzigen. Ga je op de trein en verander je de jouwe? In dit artikel leggen we uit hoe u uw IP-adres gemakkelijk kunt verbergen en wijzigen – en waarom u dat zou willen.


Wat is een IP-adres?

IP-adresafbeelding wijzigenHet ‘IP’ in IP-adres staat voor ‘internetprotocol’. Een IP-adres is een unieke reeks cijfers die aan elke internetverbinding wordt toegewezen. Deze cijfers maken uw apparaat identificeerbaar wanneer het is verbonden met internet. Een IP-adres is essentieel voor het verzenden en ontvangen van gegevens via internet. Zonder dit zou u zelfs de meest basale taken niet online kunnen uitvoeren.

Uw IP-adres kan echter ook uw privacy schaden. Het onthult uw algemene locatie en derden kunnen het gebruiken om uw online activiteiten bij te houden. Bovendien kunnen websites en overheden ervoor kiezen om u bepaalde pagina’s of diensten niet te tonen, afhankelijk van uw locatie. Erger nog, cybercriminelen kunnen uw IP onderscheppen en allerlei soorten schade aanrichten aan uw apparaat. Om deze redenen kiezen veel gebruikers ervoor om hun IP-adres te verbergen of te wijzigen. Een van de beste en eenvoudigste manieren om dit te doen, is door een betrouwbare VPN te gebruiken. Een VPN-service die we aanbevelen is CyberGhost. Deze aanbieder biedt hoge snelheden en heeft een sterke focus op veiligheid en privacy. Bovendien is het erg goedkoop en gebruiksvriendelijk, dus het is een geweldige VPN om mee te beginnen. Als u onze persoonlijke ervaringen met deze provider wilt bekijken, kunt u onze uitgebreide CyberGhost-recensie bekijken.

Probeer je liever eerst een beperkte, gratis VPN uit? Bekijk gerust onze lijst met de beste gratis VPN’s die momenteel op de markt zijn. Dit zijn onze persoonlijke favorieten, allemaal betrouwbaar en een goede keuze voor iedereen die een VPN wil uitproberen voordat hij zich vastlegt aan een jaarcontract.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen met een VPN: een stapsgewijze handleiding

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, laten we u stap voor stap zien hoe u uw IP-adres kunt wijzigen met een VPN. We gebruiken bijvoorbeeld CyberGhost. Het opzetten van uw VPN is vrij eenvoudig. Om uw IP-adres met CyberGhost te wijzigen, hoeft u alleen maar deze stappen te volgen:

 1. Klik op deze link om naar de CyberGhost-website te gaan
 2. Klik op de knop om claim de deal. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de prijspagina
 3. Selecteer het contract die het beste bij u past (maandelijks, jaarlijks, etc.)
 4. Kies de betalingswijze u wilt gebruiken en voer uw e-mailadres in
 5. Log in op de CyberGhost-website en download de VPN-client dat werkt op uw besturingssysteem
 6. Open het installatiebestand zodra de download is voltooid
 7. Doorloop het installatieproces om de VPN volledig op uw apparaat te installeren
 8. Open de geïnstalleerde VPN-software
 9. Log in met het account dat je hebt gemaakt
 10. Klik ‘Anoniem surfen‘En schakel de VPN in

Zodra de VPN verbinding heeft gemaakt, wordt je eigen IP-adres verborgen en heb je het IP-adres van de door jou gekozen VPN-server overgenomen. Zolang deze verbinding blijft bestaan, kunt u veilig en anoniem internetten. Laat de VPN-software op de achtergrond draaien en uw verbinding wordt beschermd.

Als je wilt, kun je de locatie van je ‘nieuwe’ IP wijzigen door een andere server te kiezen. Blader gewoon door het servermenu en kies het land waarin u uw nieuwe IP wilt plaatsen. Door dit verstandig te doen, kunt u de geografische beperkingen van websites omzeilen, zoals we later in meer detail zullen bespreken..

Waarom zou u uw IP-adres verbergen of wijzigen??

Laptop met slotHet verbergen van uw IP-adres is een manier om uw online privacy en anonimiteit te beschermen. Het wijzigen van uw IP-adres naar een ander IP-adres kan uw internetvrijheid aanzienlijk vergroten. Meestal verbergt en wijzigt u uw IP-adres in één keer, bijvoorbeeld wanneer u een VPN gebruikt. Dit betekent dat u met slechts één oplossing zowel de extra bescherming als meer online toegang krijgt. Wijzig uw IP en u krijgt:

Voorkom dat uw internetprovider en andere derden u volgen

Uw internetprovider (ISP) en andere derde partijen volgen regelmatig de online activiteiten van gebruikers via hun IP-adres. In de Verenigde Staten en vele andere landen is het voor ISP’s volkomen legaal om dit te doen. Naast het opnemen van uw online activiteiten, kan uw ISP deze informatie met andere partijen delen. Zo kunnen zij uw persoonsgegevens bijvoorbeeld aan de overheid doorgeven, als daarom wordt gevraagd. Ze kunnen zelfs uw browsegeschiedenis verkopen aan adverteerders in ruil voor winst.

Niet alleen uw internetprovider, maar ook websites, socialemediaplatforms en advertentienetwerken kunnen uw online activiteiten en browse-gewoonten registreren. Ze verkopen deze gegevens meestal aan reclamebedrijven, zodat deze u advertenties kunnen laten zien die zijn afgestemd op uw specifieke interesses. Als u uw IP-adres verbergt, kunnen uw ISP, websites, sociale media en andere derde partijen u en uw apparaat niet meer zo effectief volgen.

Blijf veilig en anoniem op (openbare) wifi-hotspots

Wanneer u openbare wifi gebruikt, is het essentieel om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om uw IP-adres en andere persoonlijke informatie veilig te houden. Hoewel openbare Wi-Fi-hotspots erg handig zijn, zijn ze ook erg onveilig. Iedereen op het netwerk kan uw IP-adres zien en uw activiteiten bespioneren. Dit maakt je kwetsbaar voor cybercriminelen en andere mensen met slechte bedoelingen. Het verbergen van uw IP-adres is een belangrijke stap in de richting van het beschermen van uw persoonlijke informatie en browse-activiteiten op een onbeveiligd openbaar Wi-Fi-netwerk.

Dit geldt tot op zekere hoogte ook voor een thuisnetwerk. Zelfs je familie, huisgenoten en collega’s kunnen gemakkelijk zien wat je online doet als ze een beetje technisch onderlegd zijn. Of dit nu niet altijd een probleem is, het kan zeker voor een aantal ongelukkige omstandigheden zorgen. Wat als je een geweldig verjaardagscadeau voor je moeder hebt gevonden waarvan je niet wilt dat ze iets weet? En wat als uw bedrijfsnetwerk u geen toegang geeft tot sociale media, maar u echt Twitter moet gebruiken – om welke reden dan ook? In al deze gevallen kan het wijzigen van uw IP-adres u helpen.

Torrents veilig downloaden

De meeste landen over de hele wereld hebben wetten rond downloads. Wanneer materiaal (muziek, films, boeken) online wordt verspreid zonder toestemming van de eigenaar, wordt dit meestal als illegaal beschouwd. Sommige nationale auteursrechtenorganisaties proberen deze praktijk actief te stoppen. Afhankelijk van waar je woont, kan het downloaden van illegaal materiaal een boete opleveren.

Bovendien kan het downloaden van alles gevaarlijk zijn, aangezien hackers en kwaadaardige torrents uw IP-adres kunnen gebruiken om al uw downloads bij te houden. Deze informatie kan op allerlei illegale manieren worden gebruikt. Cybercriminelen kunnen u een ‘nepboete’ opleggen, die zich voordoet als een officiële organisatie die vecht voor auteursrechten terwijl ze eigenlijk net achter uw geld aan zitten. Zelfs als je iets volledig legaal hebt gedownload, kunnen ze nog steeds proberen geld uit je te persen door te dreigen je gedownloade bestanden openbaar te maken – iets dat je misschien echt wilt vermijden.

Nu deze cybercriminelen en organisaties uw online activiteiten bijhouden, is de kans groot dat u een deel van uw privacy wilt terugwinnen. U kunt dit doen door een VPN te gebruiken om uw IP-adres te verbergen en veilig en privé te downloaden.

Omzeil geografische beperkingen

Kaart met locatieEen populaire reden waarom sommige gebruikers hun IP-adres wijzigen, is omdat het hen helpt toegang te krijgen tot geografisch beperkte inhoud. Dit omvat websites en streamingdiensten (of specifieke inhoud op die diensten) die alleen beschikbaar zijn in bepaalde landen. Streamingservices zoals Hulu en HBO GO zijn bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. Als een in het VK gevestigde gebruiker echter toegang tot deze services wil, kunnen ze deze regionale beperking omzeilen door hun echte IP-adres te maskeren en te wijzigen in een Amerikaans adres. Dit wordt meestal gedaan met een VPN, die u kunt programmeren om uw gegevens via een server in een ander land te verzenden. Uw IP-adres lijkt dan afkomstig te zijn uit een ander land.

Omzeil overheidscensuur

In sommige landen, zoals China en Iran, is strikte (online) overheidscensuur wijdverbreid. Deze regeringen beperken doorgaans de toegang tot veel inhoud en houden de online activiteiten van hun burgers nauwlettend in de gaten. Ze willen de media en nieuwsuitzendingen controleren, zodat ze hun bevolking kunnen beïnvloeden. U kunt deze beperkingen omzeilen en voorkomen dat de overheid u bespioneert door uw IP-adres te wijzigen. Als je een VPN gebruikt om je echte IP-adres te maskeren, kan de overheid niet zien wat je online doet.

Hoe verberg of wijzig ik mijn IP-adres?

U kunt uw IP-adres op verschillende manieren verbergen of wijzigen. Sommige hiervan zijn veel veiliger dan andere. Om u het beste overzicht te geven, bespreken we de meest gebruikelijke opties voor het maskeren van uw IP-adres, en vergelijken we ze onderweg met elkaar.

Investeer in een VPN van hoge kwaliteit

VPN-schildZoals we al in andere secties van dit artikel hebben gesuggereerd, is de veiligste manier om uw IP-adres te verbergen het gebruik van een hoogwaardige VPN-service. Een VPN is een veilige netwerkverbinding die uw gegevens via externe servers verzendt. Bovendien versleutelt een VPN uw gegevens, wat een extra beveiligingslaag toevoegt. Wanneer u verbinding maakt met een VPN, wordt uw echte IP-adres verborgen en neemt u in plaats daarvan het IP-adres van een van de externe servers van uw VPN-provider over. Derden zien alleen het IP-adres van de VPN-server, waardoor het erg moeilijk, zo niet onmogelijk, is om uw dataverkeer naar u terug te traceren.

Als je een VPN wilt gaan gebruiken, kun je er gewoon een aanschaffen bij een gerenommeerde provider, zoals we hierboven hebben beschreven. Naast CyberGhost zijn er nog vele andere geweldige VPN-providers, zoals ExpressVPN en NordVPN.

Gebruik een proxyserver

Proxyservers zijn een andere methode die u kunt gebruiken om uw echte IP-adres te verbergen of te wijzigen. Een belangrijk feit om te vermelden is echter dat proxy’s niet de beveiligingsfuncties hebben die de meeste VPN’s hebben. Een proxy is een type server dat fungeert als tussenpersoon tussen gebruikers en internet. Als u een proxy gebruikt, worden al uw online verzoeken verzonden via de proxyserver. De proxy stuurt uw verzoeken vervolgens door naar de webserver die u probeert te bereiken. Tijdens dit proces verandert de proxy enkele van uw gegevens, inclusief uw IP-adres. De server van de proxy heeft een eigen IP-adres. Aangezien al uw gegevens daarheen worden verzonden, wordt dit IP-adres naar de rest van internet verzonden in plaats van naar uw adres.

Proxy’s worden vaak gebruikt om toegang te krijgen tot regio-beperkte inhoud, vooral als het gaat om streamingdiensten. Het is echter het beste om proxyservers alleen te gebruiken bij taken met een lage inzet, omdat ze uw gegevens niet versleutelen en niet kunnen voorkomen dat derden er toegang toe hebben. Wanneer u een proxy gebruikt, kunnen uw internetprovider en andere derde partijen nog steeds controleren wat u online doet. Kortom: proxy’s kunnen erg handig zijn om geo-beperkingen te omzeilen, maar mogen niet worden gebruikt voor het torrenteren van bestanden of andere privacygevoelige activiteiten.

Download de Tor-browser

Tor The Onion Router LogoEen andere optie om uw echte IP-adres te verbergen, is door de Tor-browser te installeren. Tor is een gratis browser waarmee u anoniem op internet kunt surfen. Het versleutelt uw gegevens en stuurt deze vervolgens door verschillende servers (Tor-knooppunten) over de hele wereld. Dit maakt het voor anderen veel moeilijker om uw online activiteiten te traceren. De Tor-browser verbergt ook uw IP-adres, zodat andere partijen het niet kunnen zien. Een nadeel is dat het alleen internetverkeer in zijn browser codeert, dus het beschermt je niet zo volledig als een VPN zou doen. Bovendien, aangezien uw gegevens via veel verschillende servers worden gerouteerd, is uw browse-ervaring waarschijnlijk aanzienlijk langzamer, in tegenstelling tot het gebruik van een top-tier VPN.

Maak verbinding met een openbare Wi-Fi-hotspot

Een laatste methode die u kunt gebruiken als u het IP-adres van uw privé-internetverbinding wilt verbergen, is in plaats daarvan verbinding maken met een openbare Wi-Fi-hotspot. Hoewel dit u kan helpen uw echte privé-IP-adres te maskeren, is het een zeer riskante tactiek. In deze situatie neemt u het IP-adres van het wifi-netwerk op in plaats van uw gebruikelijke adres. Zoals we eerder hebben vermeld, zijn de meeste openbare wifi-hotspots verre van veilig, dus iedereen die hetzelfde netwerk gebruikt, kan uw online activiteiten onderzoeken. Als ze wilden, konden ze zelfs uw gegevens onderscheppen. Hoewel het waar is dat u uw echte IP-adres kunt verbergen door verbinding te maken met een openbaar wifi-netwerk, maakt dit u ongelooflijk kwetsbaar voor hackers. Als je gebruik maakt van openbare wifi, raden we je daarom altijd aan om dit te doen met een VPN om je te beschermen.

Laatste gedachten

Als u uw IP-adres niet beschermt, kunnen overheden, de websites die u bezoekt, uw ISP en zelfs de mensen die hetzelfde netwerk gebruiken op elk moment uw gegevensverkeer in de gaten houden. Als je dit idee niet leuk vindt, is het verstandig om je IP-adres te verbergen. Dit is ook het geval als je denkt dat je niets te verbergen hebt. Wat u online doet, is gewoon niemand anders dan u.

Bovendien brengt het wijzigen van uw IP een aantal leuke voordelen met zich mee. U kunt bijvoorbeeld een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites of geospecifieke inhoud. Evenzo zal het wijzigen van uw IP-adres het voor uw ISP veel moeilijker maken om u te volgen of u te bespioneren, en het zal ook voorkomen dat adverteerders toegang krijgen tot uw gegevens. Als het gaat om het verbergen en wijzigen van uw IP-adres, is een VPN verreweg de meest veilige en effectieve methode. Door te investeren in een gerenommeerde VPN-service, kunt u uw IP-adres verbergen en het hoogste niveau van privacy en beveiliging behouden wanneer u online bent.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map