Veiligheid op Happn: Hoe uw datingleven te beschermen | VPNoverzicht

Happn dating app-logoHappn wordt over het algemeen gezien als een populair en ‘schoner’ alternatief voor Tinder. Het brengt je in contact met mensen die je al in het dagelijks leven bent tegengekomen, maar waar je normaal niet mee zou praten. Denk aan de andere studenten op vrijdagavond in je favoriete café. Met de app begin je eenvoudig een gesprek met mensen in je directe omgeving. De app is in 2014 gelanceerd en heeft wereldwijd meer dan zeventig miljoen gebruikers.


Wanneer je op zo’n persoonlijk niveau met anderen communiceert, wil je geen problemen krijgen. Daarom is het zo belangrijk om goed voor je online privacy te zorgen, vooral bij dating-apps zoals Happn. Deel niet te veel informatie, verberg uw locatie indien mogelijk en gebruik indien nodig een nep-locatie-app. In dit artikel leggen we precies uit hoe je veilig kunt blijven terwijl je online aan het daten bent. We geven je ook wat informatie over de privacyrisico’s van Happn en hoe deze op jou van invloed kunnen zijn.

Wat zijn de privacyrisico’s van Happn?

Happn is een vergaderapp. Telkens wanneer u paden kruist met een andere Happn-gebruiker, ziet u hun profiel in uw app (zolang ze passen bij uw vooraf bepaalde reeks voorkeuren). Zodra er een match is, wat betekent dat jullie allebei interesse in elkaar hebben getoond, kun je praten. Het is een leuk systeem waarmee je in contact kunt komen met mensen in je directe omgeving. Net als bij Tinder en Grindr zijn er echter een aantal mogelijke privacyrisico’s die u zou willen overwegen.

Happn’s verbinding met Facebook

Facebook-logoMet Happn kunt u uw account op twee verschillende manieren maken: met uw telefoonnummer of met uw Facebook-account. De optie waar u uw telefoonnummer gebruikt, is een recente toevoeging aan de app. Daarvoor kon je alleen inloggen met je Facebook-account. Sommigen vinden dit misschien nuttig, maar het betekent ook dat al uw Facebook-informatie wordt gekoppeld aan uw datingprofiel.

Happn belooft nooit iets op je Facebook-pagina te plaatsen en het zal ook geen meldingen of uitnodigingen naar vrienden sturen. Happen zegt dat Facebook Connect alleen wordt gebruikt om gemeenschappelijke vrienden en interesses te delen met de Happn-leden die je tegenkomt.

Toch is het belangrijk om uw online veiligheid en privacy serieus te nemen. Tenzij u uw telefoonnummer gebruikt om in te loggen, wordt uw Facebook-profiel gekoppeld aan uw Happn-account. Op deze manier is het voor Happn gemakkelijker om te voorkomen dat mensen nepprofielen maken. Wanneer je echter de twee social-mediaplatforms hebt gekoppeld, maakt Happn automatisch foto’s van je Facebook-profiel om weer te geven op je datingprofiel. Gebruikers kunnen daarom gemakkelijk een omgekeerde afbeelding zoeken om meer over u te weten te komen en uw Facebook-profiel te ontdekken. Door de manier waarop Happn is opgezet, is dit moeilijk te voorkomen.

Facebook ID-lek

Happn heeft in het verleden ernstige beveiligingsproblemen gehad met de Facebook-accounts van gebruikers. In 2017 onthulde WIRED dat verschillende dating-apps, waaronder Happn, de privacy van hun gebruikers niet goed beschermden. De Facebook-ID’s van leden zijn gelekt, wat betekent dat, afgezien van hun voornaam, interesses en geslacht, hun volledige Facebook-profiel naar hen te herleiden was. Happn ging op zoek naar een oplossing. Het idee was om hun app als een proxy te laten werken. Op deze manier was alleen de informatie die bedoeld was om door anderen te worden gezien, openbaar beschikbaar.

Happn heeft zijn eigen privacybeleid geschonden door persoonlijke gegevens te delen

In 2016 zat Happn ook in de problemen. Destijds ontdekte de Consumentenraad van Noorwegen dat het bedrijf zijn eigen privacybeleid schond. Happn belooft je persoonsgegevens nooit met iemand anders te delen, maar blijkt dit toch te doen. Ze stuurden gegevens naar een Amerikaans marketingbureau genaamd UpSight. De gedeelde gebruikersgegevens bevatten informatie over gebruikersvoorkeuren in de app, hun volledige naam, geboortedatum, werkstatus en geslacht. Bovendien werd ook informatie over gekoppelde Facebook-accounts gebruikt. Dit betekende dat Happn actief in strijd was met zijn eigen privacybeleid, in wezen liegend tegen zijn gebruikers.

Tegelijkertijd werd een ander probleem met de app ontdekt. Hoewel Happn beweerde dat alle gebruikersinformatie en gegevens van hun servers zouden worden verwijderd zodra een account werd verwijderd, was het tegendeel waar. Sommige cookies die bij de installatie en het gebruik van Happn zijn inbegrepen, zijn niet verwijderd. In wezen konden Happn-gebruikers de app niet volledig van hun telefoon verwijderen. Als gevolg hiervan werd hun informatie ook niet volledig verwijderd van de servers van Happn.

Premium-gebruikers weten wanneer je ze hebt ‘geliket’

Op Happn krijg je gebruikersprofielen te zien en ‘vind ik’ leuk, weiger ze of stuur ze een ‘charme’. Met een ‘like’ of ‘charm’ laat je zien dat je erin geïnteresseerd bent. De andere persoon krijgt uw ‘like’ echter alleen te zien als zij ervoor kiezen u ook leuk te vinden. Als dat zo is, hebben jullie twee een ‘crush’ en kunnen ze een gesprek voeren via de app.

Er zijn echter manieren om dit systeem te omzeilen. Met een premium account krijg je bijvoorbeeld precies te zien wie je leuk vond en wanneer. Veel Happn-gebruikers besluiten om premium te krijgen. Met andere woorden, je likes zijn niet langer privé voor de mensen die je langs de app veegt. Dit kan ongemakkelijk of ongemakkelijk zijn, als je bang bent afgewezen te worden of gewoon niet wilt dat iemand je kent, tenzij ze jou ook leuk vinden.

Afgezien van de Premium-functie, kan Crush Time ook anderen toestaan ​​om uw keuzes in de app te achterhalen. In dit spel krijg je de kans om te ontdekken welke Happn-gebruikers je leuk vonden. De game laat je vier verschillende profielen zien, waarvan er één je een ‘like’ heeft gegeven. Als je kunt raden wie deze persoon is, word je automatisch gematcht en kun je met elkaar praten. Hoe vaker je dit spel speelt, hoe gemakkelijker het te raden is. Sommige profielen blijven terugkomen, wat waarschijnlijk betekent dat ze je leuk hebben gevonden. Hoewel dit een erg omslachtige manier is om erachter te komen wie je leuk vond, is het niet onmogelijk. Als je je voorkeuren liever privé houdt totdat de andere persoon oprecht interesse in je toont, is dit een risico dat je moet overwegen.

Je locatie is niet langer privé met Maps

Kaart met locatieIn 2018 introduceerde Happn een nieuwe functie genaamd Maps. Met Maps kunnen gebruikers op een kaart zien waar ze andere gebruikers tegenkwamen. Deze locaties zijn redelijk nauwkeurig: tot een straal van 250 meter. Ook worden de tijden vermeld waarop jij en de ander op die locatie waren.

Kaarten maken het veel gemakkelijker om mensen die je in het echt bent tegengekomen in de app te vinden. Ben je een leuke jongen tegengekomen in je favoriete club? Gebruik gewoon Maps om te controleren of hij ook Happn heeft. Als dat zo is, kun je hem aardig vinden.

Het is een leuke manier om met anderen in contact te komen, maar het brengt ook veel beveiligingsproblemen met zich mee. Als je precies kunt zien waar en wanneer je een Happn-lid tegenkwam, kunnen die gebruikers die informatie ook over jou zien. Dit maakt praktijken zoals stalking erg gemakkelijk. Met andere woorden: mensen die besluiten de Maps-functie te misbruiken, kunnen een reëel gevaar voor uw privacy worden.

Stalking: de gevaren van Happn

stalker in struikenDe hierboven genoemde privacyrisico’s kunnen leiden tot ongewenste of zelfs gevaarlijke situaties. Tot nu toe zijn er zeer weinig meldingen geweest van incidenten die plaatsvonden tijdens of met het gebruik van Happn. Dit betekent echter niet dat Happn volkomen veilig is. Het is altijd belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke gevaren.

Als Happn-leden de app op een bepaalde manier gebruiken, kunnen ze anderen effectiever stalken. Aangezien Happn uw (GPS) locatie actief volgt en deze onder bepaalde omstandigheden aan andere gebruikers laat zien, loopt u risico. The Sunday Mail heeft het gebruik van Happn Maps onderzocht. Binnen twee weken kwamen de onderzoekers zeven keer dezelfde gebruiker tegen. Omdat ze de exacte locatie op de kaart konden zien, konden ze gemakkelijk achterhalen waar deze gebruiker woonde. Cybersecurity-experts hebben gezegd dat dit in de toekomst ernstige problemen kan veroorzaken. Wat als een van de vreemden die je toevallig op Happn tegenkwam, plotseling bij je voordeur staat?

Veilig blijven op Happn

Dating-apps hebben altijd privacyrisico’s en Happn is geen uitzondering. Elke keer dat je vreemden over jezelf vertelt, neem je al een risico. Toch is het belangrijk om Happn en vergelijkbare apps veilig te gebruiken om die risico’s te beperken. Hier zijn een paar preventieve maatregelen die u kunt nemen om uw veiligheid en privacy op Happn te vergroten.

Deel niet te veel

Dit advies lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen delen nog onnadenkend allerlei persoonlijke informatie over zichzelf online. Wees altijd voorzichtig met de dingen die u deelt, of dit nu uw leeftijd, volledige naam, werkplek of andere persoonlijke gegevens zijn. Dit geldt zowel voor de informatie die je op je Happn-profiel zet als voor de gesprekken die je met vreemden voert.

Beperk ook de verbindingen tussen uw Happn-profiel en uw andere sociale media-accounts. Happn geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je Instagram- en Spotify-accounts aan je profiel te koppelen. Dit kan handig zijn, omdat het andere gebruikers in staat stelt te bepalen wat voor soort persoon u bent en waar uw interesses liggen. Het creëert echter ook een privacyrisico: met een directe link naar Instagram heeft elke vreemdeling toegang tot alle foto’s die je hebt gekozen om daar te delen. Denk daarom altijd goed na over wat u online deelt en houd altijd rekening met het verband tussen uw Happn-account en uw Facebook-profiel, als u Facebook heeft gebruikt om uw account in te stellen.

Beperk de informatie op Facebook

Facebook-laptop anoniemOm ervoor te zorgen dat Happn geen toegang heeft tot al uw Facebook-informatie, kunt u een van de volgende drie dingen doen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om je account te koppelen aan je telefoonnummer in plaats van je Facebook, wat betekent dat de informatie van je sociale media niet wordt gekoppeld aan je datingprofiel. Dit is echter iets waar u zeker van moet zijn op het moment dat u uw account instelt. Later is het veel moeilijker om dit te veranderen.

Ten tweede kunt u een tweede Facebook-account maken. Dit is mogelijk als u een ander e-mailadres gebruikt dan het adres dat is verbonden met uw ‘echte’ Facebook-pagina. Plaats zo min mogelijk informatie in dit account en gebruik het vervolgens om een ​​Happn-profiel te maken.

De derde en laatste optie is om de toegang die Happn heeft tot je Facebook-informatie te beperken. Zodra je bent ingelogd op Facebook, kun je op ‘Apps’In uw instellingen. Vind de Happn-logo en klik op ‘verwijderen‘. Log nu in op uw Happn-app. EEN pop-up verschijnt op uw scherm met de vraag welke informatie u wilt delen. Hier kunt u selecteren wat de app mag gebruiken. Zorg ervoor dat Happn zo min mogelijk van uw persoonlijke informatie kan gebruiken, zonder de app onwerkbaar te maken.

Schakel uw locatie uit

Om Happn te laten werken zoals het bedoeld is, moet de app constant weten waar je bent. Alleen dan kun je andere Happn-gebruikers zien die je pad zijn gepasseerd. Dit is echter vaak niet echt nodig. In sommige gevallen kan het zelfs lastig worden. Wanneer u bijvoorbeeld op een werkconferentie bent, wilt u niet dat iedereen daar kan zien dat u een dating-app gebruikt.

Om ongemakkelijke situaties te voorkomen, kun je de onzichtbare modus van Happn inschakelen. Met deze modus wordt je profiel maximaal acht uur niet weergegeven voor andere gebruikers. Zo kun je zelf bepalen wanneer mensen je wel en niet kunnen vinden in de dating-app.

Als je echt even een pauze wilt nemen van Happn, kun je ook je GPS uitschakelen. Op deze manier kan Happn uw locatie niet lezen, zelfs niet buiten de onzichtbare modus. Als u er echter voor kiest om dit te doen, moet u zich ervan bewust zijn dat de app op zichzelf niet meer voor u werkt. De hele filosofie van Happn is gebaseerd op het leren kennen van mensen in je omgeving. Als u hen uw locatie niet geeft, kunt u hier ook niet aan deelnemen.

Gebruik een nep-locatie-app

Als u uw GPS uitschakelt, is Happn nutteloos. Wil je de app toch gebruiken, maar aarzel je om je exacte locatie met anderen te delen? U kunt altijd overwegen om een ​​nep-locatie-app te installeren om uw locatie te vervalsen. In veel gevallen werkt dit ook voor dating-apps: Happn denkt dat je op een bepaalde plek bent, die je zelf van een kaart hebt gekozen, in plaats van waar je je bevindt, bijvoorbeeld thuis of op het werk. Populaire apps die dit kunnen bereiken zijn Fake GPS GO Location Spoofer voor Android en Valse GPS-locatie via iTools voor iOS. We hebben de Fake GPS GO Location Spoofer zelf getest en kunnen bevestigen dat deze werkt met Happn.

Het belangrijkste probleem met het vervalsen van uw locatie is dat u alleen in contact kunt komen met Happn-gebruikers die het pad kruisen met die neplocatie. Je kunt geen gebruikers zien die je toevallig letterlijk op straat voorbijgingen. Om dit probleem tot een bepaald punt op te lossen, kunt u een neplocatie kiezen die relatief dicht bij uw locatie ligt, of een openbare locatie waar u zich vaak bevindt, zoals uw favoriete club of restaurant. Op deze manier kunt u nog steeds matchen met mensen in uw buurt zonder uw werkelijke, huidige locatie weg te geven.

Als je wilt weten hoe je een van de hierboven genoemde neplocatie-apps installeert, volg dan onderstaande instructies:

Fake GPS GO Location Spoofer

Fake GPS GO is vrij eenvoudig te installeren en beschikbaar voor Android 6.0 en hoger. Voer de volgende stappen uit om het te gebruiken:

 1. Downloaden de Fake GPS GO Location Spoofer app.
 2. Open de app en tik op “Schakel mock-locaties in‘Op het eerste scherm.
 3. Ga naar de kaart, kies de locatie u wilt gebruiken, en klik op de afspeelknop in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 4. Als het bericht “Mock-locaties zijn uitgeschakeld of de app is niet de standaard Mock Location-app, activeer om door te gaan” verschijnt, klikt u op “Inschakelen‘.
 5. De “Ontwikkelaarsopties”-Scherm wordt weergegeven. Klik “Selecteer Mock Location App“En selecteer”FakeGPS gratis‘.
 6. Ga terug en druk op de afspeelknop nogmaals om de nep-GPS-instelling in te schakelen.

De nep-GPS-locatie van iTools

Volg deze stappen om uw locatie op iOS te vervalsen met iTools:

 1. Installeren iTools op jouw computer.
 2. Open het programma en selecteer “Gratis proefperiode‘.
 3. Ga naar de “Gereedschapskist”Tabblad.
 4. Ga naar “Device Toolkits“En selecteer”Virtuele locatie‘.
 5. Voer de nep locatie in het tekstvak op de kaart en druk op Enter.
 6. Wanneer een markering voor de neplocatie op de kaart verschijnt, klik je op ‘Verhuis naar hier”Om je iPhone op die locatie in te stellen.

Als je klaar bent, kun je teruggaan naar Happn en je dating-app gebruiken zoals je normaal zou doen, alleen je locatie voor de app en voor andere gebruikers is nu de virtuele locatie die je hebt gekozen.

Zet je VPN aan

VPN op mobielVeel dating-apps gaan niet zorgvuldig om met de gegevens van hun gebruikers. Vaak gebruiken ze onveilige verbindingen, zoals het HTTP-protocol, voor het uploaden van afbeeldingen. Dit maakt ze vatbaar voor man-in-the-middle-aanvallen. Om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet in verkeerde handen vallen, is het misschien verstandig om een ​​VPN te gebruiken. Een VPN zorgt voor een versleutelde verbinding tussen jou en de server. Hierdoor kunnen anderen uw IP-adres niet zien en hebben ze geen inzicht in uw dataverkeer – inclusief alles wat u doet op Happn.

Twee VPN’s die je misschien wilt uitproberen, zijn NordVPN en Surfshark. Deze twee staan ​​bekend om hun veilige verbindingen en relatief goedkope prijzen. Met hen beschermt u niet alleen uw online privacy en uw gegevens, maar kunt u ook in alle vrijheid over het internet zwerven, omdat u hiermee alle soorten censuur kunt omzeilen.

Conclusie

Happn is een dating-app met een filosofie die anders is dan die van de meeste andere datingservices. Op basis van je locatie ontmoet je andere gebruikers die je in het echt tegenkomt. Dit is een leuke en gemakkelijke manier om mensen te ontmoeten. Het platform biedt verschillende opties om in contact te komen met gebruikers en jouw interesses te delen.

Toch moet je voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat u voor uw privacy zorgt door de informatie die u online deelt te beperken, uw locatie uit te schakelen, een nep-locatie-app te gebruiken of een VPN te installeren. Bovendien moet je altijd voorzichtig zijn als je iemand ontmoet. Zorg ervoor dat je vrienden of familie weten waar je heen gaat, wie je ontmoet en wanneer je verwacht terug te keren. Het is ook verstandig om elkaar op openbare, drukke plaatsen te ontmoeten op een eerste date. Met deze tips kun je optimaal van Happn genieten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me