Top browserextensies voor online privacy en beveiliging

Op dit moment bent u mogelijk de enige persoon die uw computer fysiek gebruikt. Je bent misschien zelfs de enige persoon in de kamer. Als u echter geen stappen onderneemt om anoniem te blijven op internet, bladert u niet alleen. Elke keer dat je online gaat, laat je een spoor van informatie achter dat zichtbaar is voor meer derden dan je zou denken – en het wissen van de geschiedenis van je browser verandert daar niets aan.


Tegenwoordig kunnen we geen week meer zonder nieuws over te ver reikende regeringen die proberen hun burgers op het internet te controleren en te controleren. Maar niet alleen overheden proberen uw online verkeer te bekijken. Er zijn verschillende andere onopvallende entiteiten die uw identificerende informatie kunnen verzamelen zonder dat u het weet. Deze omvatten uw ISP, zoekmachines, individuele websites, sociale netwerken, lokale netwerkbeheerders, apps, uw besturingssysteem en ieders favoriete internetschurk: hackers.

In dit artikel vindt u een aantal browserextensies waarmee u uw privacy in de gaten kunt houden. Met VPN-extensies kunt u anoniem surfen en ongewenste toegang tot uw gegevens voorkomen, terwijl adblockers vervelende advertenties kunnen blokkeren en wachtwoordmanagers uw wachtwoorden veilig houden zonder dat u ze hoeft te onthouden.

Wat is een brower-extensie?

Voordat u de extensies zelf introduceert, is het belangrijk om te begrijpen wat een browserextensie precies is. Een browserextensie is een applicatie die zichzelf aan uw browser koppelt, bijvoorbeeld aan Firefox, Chrome, Edge of Safari, om de werking te verbeteren. Elke extensie heeft zijn eigen specifieke functie en moet een taak op zich nemen die de browser niet zelf kan uitvoeren. De meeste browsers hebben alleen de basisbehoeften als het gaat om functionaliteit. Uw online privacy en bescherming kunnen veel worden verhoogd door de juiste add-ons van derden te kiezen. Hoewel browsers hun opties blijven verbeteren, kunnen ze niet overeenkomen met de functies van speciale apps. Deze apps zijn onder meer virtual private networks (VPN’s), adblockers en wachtwoordmanagers.

VPN-extensies voor veilig en privé browsen

VPN-verbinding-internetVirtuele particuliere netwerken bestaan ​​al heel lang, maar waren tot voor kort het domein van IT-professionals. Overheden en bedrijven gebruikten ze om werknemers veilige toegang te bieden vanaf externe locaties. Nu kan bijna iedereen er een gebruiken. Een VPN leidt uw verkeer om via een apart privénetwerk op weg naar zijn eindbestemming. De VPN vervangt de informatie van de gebruiker door die van zichzelf, dus zelfs de uiteindelijke website weet niet waar het oorspronkelijke verkeer vandaan kwam. Er zijn drie belangrijke voordelen voor VPN’s:

 • Anonimiteit: Elke website leest en bewaart vaak de IP-gegevens van zijn gebruikers. Deze gegevens bevatten informatie over uw computer en netwerkverbinding en kunnen worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren. Zoals hierboven vermeld, voegt een VPN een tussenstap toe aan de reis van uw gegevens. Daarom kan de doelwebsite alleen de IP-informatie van het externe netwerk zien, niet die van u.
 • Veilige navigatie: Naast het anonimiseren van uw gegevens, zijn VPN-netwerken goed gecodeerd. Dit maakt de gegevens zelf extreem moeilijk, soms onmogelijk te lezen door onbevoegde derden. Dit is vooral handig wanneer u verbinding maakt met onbeveiligde openbare Wi-Fi-netwerken zoals die in cafés, bibliotheken, enz.
 • Niet-geblokkeerde inhoud: Het internet is de grootste vooruitgang om de wereld een kleinere en beter verbonden plek voor de mensheid te maken. Het staat vol met rijke, diverse inhoud van over de hele wereld. Helaas is bepaalde inhoud nog steeds niet toegankelijk buiten een bepaald geografisch gebied. Of erger nog: sommige inhoud wordt zelfs in bepaalde landen geblokkeerd. Het komt vrij vaak voor dat YouTube- en Netflix-gebruikers worden geconfronteerd met een bericht dat een populaire video niet beschikbaar is in hun land. Met VPN’s kun je dergelijke geoblokken omzeilen door je verkeer door een server in het gastland van de video te leiden.

VPN’s zijn meestal beschikbaar als stand-alone applicaties, maar twee van onze favorieten bevatten intuïtieve browserextensies voor gemakkelijke toegang tot hun functies. Daar zijn ze:

ExpressVPN-browserextensie voor Firefox, Chrome en Safari

ExpressVPN is een populaire VPN-service die constant hoge cijfers verdient in onze interne beoordelingen. Zoals alle premium VPN’s, vereist ExpressVPN een abonnement, hoewel je zeker krijgt waar je voor betaalt. Nadat u de applicatie op uw computer hebt geïnstalleerd, geeft de extensie u rechtstreeks toegang tot instellingen en functies rechtstreeks vanuit uw browser naar keuze. Hiermee kunt u de VPN-servers wijzigen zodat ze overeenkomen met uw doelwebpagina zonder dat u de browser hoeft te verlaten. ExpressVPN heeft een netwerk van meer dan 2000 servers in 94 landen, dus u zult er geen problemen mee hebben om er een te vinden die aan uw behoeften voldoet. Net als de app zelf is de extensie heel gemakkelijk te gebruiken en prettig om mee te werken.

ExpressVPN staat al lange tijd op nummer één in onze top 5 van beste VPN’s. Hun VPN-browserextensie werkt ook even goed. Om deze extensie te gebruiken, moet je eerst een ExpressVPN-abonnement krijgen door op de knop in het onderstaande vak te klikken. Na het downloaden van de app en de browserextensie op de ExpressVPN-website, kunt u veilig surfen en downloaden met slechts een paar klikken.

De browserextensie die ExpressVPN aanbiedt, verschijnt in de rechterbovenhoek van uw browser nadat u deze heeft geïnstalleerd. Binnen het scherm dat tevoorschijn komt, kun je gemakkelijk een locatie kiezen en de VPN activeren. De onderstaande screenshots kunnen u een idee geven van het uiterlijk van deze extensie.

ExpressVPN-browserextensie geactiveerd

NordVPN-browserextensie voor Chrome en Firefox

NordVPN is een andere VPN-service met een goed ontworpen optie voor browserextensies. Hoewel het een goedkoper alternatief is voor ExpressVPN, is het nog steeds een premium service. Het heeft een netwerk van bijna 4.500 servers, verspreid over meer dan 60 landen. Als beveiliging een topprioriteit is, maken NordVPN’s 2048-bit SSL-codering en ondersteuning voor alle belangrijke VPN-protocollen het een zelfverzekerde keuze. Het is misschien niet zo snel of bereikt zoveel landen als ExpressVPN, maar het zou moeilijk zijn om iets beters te vinden voor deze prijs.

De NordVPN-browserextensie is beschikbaar voor Chrome, Brave en Firefox. Het downloaden is heel eenvoudig, hoewel je wel een abonnement nodig hebt om te kunnen werken. Klik op de onderstaande knop om naar de NordVPN-website te gaan. Volg de instructies, download de extensie en je bent binnen een paar minuten klaar.

VPN-extensies voor Opera

De Opera-browser wordt niet zoveel gebruikt als andere browsers, zoals Chrome, Edge en Firefox. Daarom bieden de meeste grote VPN-services, zoals ExpressVPN en NordVPN, geen browserextensies voor Opera. Dit betekent echter niet dat Opera-gebruikers geen opties hebben. Veel VPN’s bieden VPN-extensies die ook worden ondersteund door de Opera-browser. Opties zijn onder meer Zenmate VPN, PIA en Tunnelbear. Door naar de Opera-extensiepagina te kijken, kunt u ook alle andere browserextensies vinden die beschikbaar zijn voor Opera.

Sommige van de genoemde extensies, zoals Tunnelbear, zijn volledig gratis te gebruiken. Het is echter belangrijk op te merken dat gratis VPN’s over het algemeen een slecht idee zijn. Veel VPN-apps die online worden aangeboden, beschermen u en uw dataverkeer niet echt. Ze kunnen uw persoonlijke gegevens verzamelen om deze aan andere partijen te verkopen, allerlei soorten malware op uw apparaat te implanteren of geld verdienen door u een buitensporig aantal advertenties te laten zien. Als je echt een gratis VPN-service wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je er een krijgt van goede kwaliteit, bijvoorbeeld door eerst onze lijst met fatsoenlijke gratis VPN-services te bekijken.

Waarschuwing: gebruik geen Hola VPN

Hola is een zeer populaire VPN-extensie die in verschillende browsers kan worden gebruikt. Het is gemakkelijk, snel en gratis te gebruiken! Klinkt perfect, toch? Nou niet echt. Hola kan zelfs helemaal niet echt een VPN worden genoemd. In tegenstelling tot premium VPN-opties, is Hola niet versleuteld, heeft het geen klantenservice en ondersteunt het niet gemakkelijk Netflix of torrents. Bovendien, terwijl diensten zoals NordVPN en ExpressVPN geen verkeerslogs bijhouden, doet Hola dat wel. Dit betekent dat al uw online gegevens worden opgeslagen en dat uw verkeer eenvoudig naar u te herleiden is.

Erger nog, Hola is een peer-to-peer-netwerk. De mensen achter Hola hebben geen eigen servernetwerk. In plaats daarvan meeliften ze op de bandbreedte van hun gebruikers. Dit betekent dat betaalde gebruikers verbinding maken via de IP-adressen van niet-betaalde gebruikers. Hola beweert dat deze methode veilig is, maar dat is het echt niet. Zonder enige versleuteling, geen logboekbeleid en enige andere geruststelling, kan er iets misgaan terwijl u Hola gebruikt. Kortom: blijf ver weg van deze nep-VPN.

Ad Blockers voor het elimineren van ongewenste advertenties en scripts

Een extensie voor het blokkeren van advertenties is een van de beste en gemakkelijkste manieren om uw online ervaring te verbeteren. Zoals de naam al aangeeft, blokkeren deze extensies advertenties en andere ongewenste scripts voor weergave op de pagina’s die u bezoekt. Advertenties kunnen vervelend zijn, vooral de pop-up, maar zijn meestal onschadelijk voor de eindgebruiker. Dat geldt echter niet voor alle advertenties: sommige bevatten malware of leiden door naar pagina’s die dat wel doen, andere bevatten aanstootgevende inhoud en NSFW-afbeeldingen die, zelfs als ze geen verband houden met de daadwerkelijke inhoud van de pagina die u bezocht, voor een lastige situatie kunnen zorgen. als je in het openbaar bent. Adblockers geven u betere controle over uw online ervaring, daarom raden we u ten zeerste aan ze te gebruiken – zolang u de juiste gebruikt.

uBlock Origin

UBlock-logouBlock Origin werkt met alle grote browsers en gebruikt weinig systeembronnen. Zoals de meeste adblockers, kun je het gratis downloaden. Zodra u uBlock Origin met succes in uw browser heeft geïnstalleerd, filtert deze extensie effectief alle advertenties en ongewenste scripts uit. Omdat het al heel lang bestaat en constant nieuwe updates verzendt, worden bijna alle advertenties die u tegenkomt geblokkeerd.

Deze extensie wordt geleverd met een uitgebreide standaardblokkeringslijst en een tool voor het direct blokkeren van pagina-elementen. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop op een afbeelding of veld te klikken en “Blokelement” te kiezen. Dit brengt een tekstvak naar voren gevuld met de URL van het element. Klik op “Maken” om het element toe te voegen aan de blokkeerlijst en het zal onmiddellijk verdwijnen. uBlock origin is ook aanpasbaar, zodat u vertrouwde pagina’s op de witte lijst kunt zetten.

Hoewel sommige andere adblockers misschien iets gemakkelijker te gebruiken zijn, is uBlock Origin een buitengewoon goede adblocker. Het werkt uitstekend, is volledig gratis en laat geen advertenties door om er geld mee te verdienen.

AdBlock Plus

adblock plus logoDe meest populaire adblocker op de markt is AdBlock Plus. Het is een gratis extensie die beschikbaar is voor elke grote browser (namelijk Firefox, Chrome, Edge, Safari en Opera) en ook een paar kleinere (zoals Yandex, Maxthon en Chromium). Een nieuw geïnstalleerde extensie blokkeert de meeste advertenties met de standaardlijst. Hiermee kunt u andere lijsten importeren of uw eigen lijsten maken. Je hebt ook de mogelijkheid om het blokkeren op een specifieke pagina in of uit te schakelen. Dit is erg belangrijk voor het voortbestaan ​​van veel websites. Helaas heeft AdBlock Plus ook een negatieve kant.

Een groot nadeel van AdBlock Plus is hun “Acceptable Ads” -initiatief. Een van de belangrijkste manieren waarop AdBlock Plus geld verdient, is door bedrijven te laten betalen om hun advertenties door te laten. Daarom kunt u, ook al gebruikt u een “Ad Blocker”, nog steeds advertenties krijgen als een bedrijf genoeg betaalt. Voor ons verslaat dit het doel volledig en we raden aan om een ​​alternatief zoals uBlock Origin te zoeken.

Ondersteun uw favoriete websites door ze op de witte lijst te zetten

Het is belangrijk om te erkennen dat het blokkeren van advertenties rechtstreeks van invloed is op de inkomsten van de sites die u bezoekt. Browser-extensies zoals uBlock Origin en AdBlock Plus zijn een verademing voor onze persoonlijke online privacy en onze online ervaring, maar ze hebben een negatieve invloed op de websites die u bezoekt. Dit kan op zijn beurt slecht uitpakken voor jou als bezoeker.

De meeste websites zijn gratis te gebruiken omdat de makers advertentieruimte kunnen verkopen. Als iedereen deze advertenties zou blokkeren, zouden veel websites hun inkomen volledig mislopen. Om te blijven bestaan, zouden websites dan een betaald lidmaatschap kunnen vereisen. In dit geval moet u betalen om toegang te krijgen tot de inhoud van de website. Als een website dit niet doet of niet kan, kan deze volledig verdwijnen.

Het maken en onderhouden van een website kost tijd, moeite en in de meeste gevallen geld. Is er een bepaalde website waarvan u denkt dat deze enige inkomsten verdient die ze kunnen genereren door u advertenties te laten zien? Vervolgens kunt u ervoor kiezen om die website op de witte lijst te zetten in zowel AdBlock Plus als uBlock Origin. Op deze manier krijgt u hoe dan ook de advertenties op die pagina’s te zien en helpt u hen hun website te onderhouden. Daarom, als u een website vertrouwt en hun advertenties niet te opdringerig zijn, overweeg dan om ze te ondersteunen door de URL toe te voegen aan uw witte lijst.

Sommige websites ontzeggen gebruikers zelfs volledig de toegang tot hun inhoud wanneer ze een adblocker gebruiken. Als je naar een dergelijke site surft, zie je een bericht dat je alleen toegang krijgt als je de website op de witte lijst zet. Op deze manier kunnen websites internetgebruikers ‘dwingen’ hun adblockers (gedeeltelijk) uit te schakelen.

Extensies om u te helpen veilig en anoniem te surfen

Het is bijna onmogelijk om op internet te surfen zonder sporen van informatie over uzelf achter te laten. U zult ongetwijfeld cookies en andere trackers tegenkomen die proberen uw internetgedrag te traceren. Gelukkig zijn er nogal wat browserextensies ontwikkeld waarmee u uw internetsessies veel veiliger en anoniemer kunt maken. We bespreken hier een aantal goede opties.

Privacy Badger

Privacy BadgerPrivacy Badger is een slimme, gratis extensie ontwikkeld door de Electronic Frontier Foundation die geleidelijk leert om onzichtbare trackers te blokkeren. Zodra het is geïnstalleerd, zal de extensie alle mogelijke trackers op elke website die u bezoekt in de gaten houden. De extensie blokkeert in het begin geen cookies. In plaats daarvan zal Privacy Badger de verzamelde informatie gebruiken om te leren. Naarmate de tijd vordert, zal Privacy Badger beseffen welke cookies van derden u constant op het web volgen en deze blokkeren. Hierdoor kom je niet continu dezelfde handtas tegen in je advertenties, terwijl de handige en minder opdringerige cookies intact blijven.

De Privacy Badger-extensie werkt met een uniek leersysteem. Hierdoor zal de extensie beter en effectiever werken naarmate u hem langer gebruikt. Privacy Badger werkt momenteel voor Opera, Chrome, Firefox en Firefox op Android.

Ghostery

GhosteryGhostery is een andere extensie die website-trackers wil beheren. Het onthult alle trackingcookies die actief zijn op de website die u bezoekt en geeft u de mogelijkheid om ze te blokkeren. Als u cookies blokkeert, zullen websites minder informatie over u kunnen verzamelen. Daarom verhoogt Ghostery uw online privacy en veiligheid. Uw advertenties worden niet meer aangepast aan uw online gedrag. Je zult bijvoorbeeld niet altijd al die advertenties over trouwjurken met korting overal vinden, alleen omdat je Facebook vertelde dat je vorige week op de bruiloft van je neef was.

Zoals veel van de browserextensies die in dit artikel worden besproken, is Ghostery gratis en beschikbaar voor de meeste browsers, waaronder Firefox, Chrome, Opera, Safari, Edge, Brave en Cliqz. Ze bieden ook een mobiele versie voor zowel Android als iOS.

Tip: Sommige gebruikers hebben hun bezorgdheid geuit over het eigen privacybeleid van Ghostery. Het is mogelijk om u aan te melden voor het Ghostery-programma genaamd GhostRank-gegevensverzameling. Dit is informatie die wordt verzameld om de kwaliteit van de service te helpen verbeteren. Als je er echter voor kiest om je niet aan te melden voor GhostRank, hoef je je geen zorgen te maken dat er gegevens worden verzameld terwijl je Ghostery gebruikt.

Cookie AutoDelete

Cookie AutoDeleteDe naam van deze extensie spreekt eigenlijk voor zich. Cookie AutoDelete zorgt ervoor dat alle cookies in uw browser automatisch worden verwijderd nadat u een tabblad sluit. Sommige cookies kunnen hun weg vinden langs Ghostery of Privacy Badger, en daar komt Cookie AutoDelete tussen. Het is belangrijk om uw cookies regelmatig te verwijderen. Zonder dit te doen, zullen websites u gedurende langere tijd online kunnen volgen. Wanneer u deze extensie gebruikt, hoeft u niet te onthouden om uw cache te wissen: het programma doet het voor u.

Als je wilt, kun je cookies toevoegen aan een Cookie AutoDelete whitelist. Dit betekent dat u die cookies vertrouwt en niet wilt dat ze worden verwijderd. Het gebruik van een witte lijst voor cookies kan erg handig zijn. Als u bijvoorbeeld uw Netflix-cookies aan deze lijst toevoegt, hoeft u zich niet elke keer dat u naar de startpagina van Netflix surft op een nieuw tabblad in te loggen. Cookie AutoDelete is beschikbaar voor Firefox en Chrome.

HTTPS overal

HTTPS overalWebsites kunnen werken met het HTTP- of het HTTPS-protocol. Je kunt dit duidelijk zien in de URL van de site, die begint met http: // of https: //. De extra ‘s’ in het laatste betekent dat uw communicatie met websites die dat protocol gebruiken, wordt versleuteld. Dit zorgt voor uw online veiligheid en privacy: uw online activiteiten op die website zijn niet zichtbaar voor anderen. Bovendien kan de informatie-uitwisseling tussen jou en de website niet worden gewijzigd door externe krachten. Op deze manier verkleint de kans dat u per ongeluk op een nepwebsite terechtkomt die zich voordoet als uw online bankomgeving aanzienlijk.

Op naar de daadwerkelijke extensie: HTTPS Everywhere zorgt ervoor dat alle websites die met HTTPS kunnen werken, dit zullen doen. Dit verhoogt uw online veiligheid. De HTTPS Everywhere-extensie is tot stand gekomen als een samenwerking tussen de Electronic Frontier Foundation, die ook Privacy Badger heeft ontwikkeld, en The Tor Project. HTTPS Everywhere is beschikbaar voor Firefox, Chrome, Opera, Android en Brave.

DuckDuckGo Privacy Essentials

DuckDuckGo

DuckDuckGo is een privacy-betrokken bedrijf dat zich heeft toegelegd op het verspreiden van privacy op het web door alternatieve diensten aan te bieden voor minder privacy-betrokken bedrijven. Met name heeft DuckDuckGO een alternatieve zoekmachine voor Google gemaakt die uw privacy daadwerkelijk respecteert. Je kunt het bezoeken op https://duckduckgo.com

Privacy Essentials is de nieuwste versie van hun portfolio. Deze extensie helpt uw ​​privacy te beschermen via drie mechanismen:

 1. Blokkeer automatisch alle ongewenste trackers
 2. Laat sites automatisch hun beter beveiligde HTTPS-versie van de website gebruiken. (door deze extensie te installeren heb je HTTPS Everywhere niet meer nodig.
 3. Geef een overzicht van elke website die u bezoekt, waar u snel de betrouwbaarheid en betrouwbaarheid van een website kunt meten in een enkel venster.

DuckDuckGo Privacy Essentials is gratis en is beschikbaar voor Firefox, Chrome, Brave, Opera, Android en iPhone.

Browser-extensies voor wachtwoordbeheer

Velen van ons hebben verschillende online accounts voor zaken als bankieren, sociale netwerken, prikborden, e-mail enzovoort. Idealiter zou u voor elk account een andere gebruikersnaam en een uniek sterk wachtwoord moeten hebben. Het is moeilijk om al die verschillende wachtwoorden te onthouden en u wilt ze niet allemaal opschrijven op een stuk papier dat verloren of gestolen kan worden. In plaats daarvan kunt u een wachtwoordbeheerder gebruiken. Een wachtwoordbeheerder versleutelt en bewaart uw wachtwoorden op één centrale locatie, dus in plaats van tientallen te onthouden, hoeft u er maar één te onthouden. Meestal is een wachtwoordbeheerder een eenvoudige browserextensie. We bespreken hier een aantal goede wachtwoordmanagers om u op weg te helpen.

LastPass

LastPass-logoLastPass is een populaire wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden onder één hoofdwachtwoord beveiligt. Hiermee kunt u een kluis met lange en complexe wachtwoorden bijhouden voor al uw accounts, zodat u niet langer op uw geheugen hoeft te vertrouwen. LastPass beschikt over robuuste AES-256-bits alleen-lokaal encryptie die uw gegevens voor iedereen behalve u verborgen houdt. Uw hoofdwachtwoord en coderingssleutels worden op uw apparaat bewaard en nooit naar de servers van LastPass gestuurd.

Lastpass biedt plug-ins en extensies voor bijna alle grote browsers en werkt op desktop, laptop, tablet en smartphone. Alle wijzigingen die u in uw account aanbrengt, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe login toevoegt, worden op al uw apparaten gesynchroniseerd.

De basisfuncties van LastPass zijn gratis beschikbaar. Afgezien van die, biedt het bedrijf een verscheidenheid aan premium-niveaus die functies bieden zoals multi-factor authenticatie, technische ondersteuning met prioriteit, gecodeerde bestandsopslag, meerdere licenties, gedeelde mappen en een groot aantal bedrijfsspecifieke functies. Om toegang te krijgen tot al deze extra functies, moet je betalen. Hoe dan ook, LastPass is een zeer degelijke wachtwoordbeheerder met een gratis versie die meer dan naar behoren werkt. Wil je er meer over weten? Je kunt de LastPass-website hier bezoeken.

Dashlane

Dashlane ogoDashlane is een andere goede optie voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige wachtwoordbeheerder. Extensies werken op alle populaire browsers, waaronder Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera en Brave. Net als LastPass gebruikt het hoge coderingsniveaus en heeft het een freemium-model, wat betekent dat er een gratis versie beschikbaar is, maar je moet betalen om met bepaalde functies te kunnen werken. De Dashlane-software onderhoudt uw coderingssleutels en hoofdwachtwoord lokaal op uw apparaat, zodat het bedrijf er zelf geen toegang toe heeft.

Met zijn gratis versie kunt u met Dashlane tot 50 wachtwoorden op één apparaat beheren. Met een premium abonnement heb je onbeperkte apparaten, veilige bestandsopslag, externe accounttoegang, sterkere tweefactorauthenticatie en meer. Dashlane houdt ook het darkweb in de gaten voor lijsten met gelekte en gestolen accountgegevens en stuurt u een melding als uw informatie opduikt. Als je Dashlane wilt gebruiken, kun je hun officiële website hier bezoeken.

RememBear

RememBear-logoEen derde mogelijke optie is RememBear. Deze wachtwoordbeheerder is ontwikkeld door TunnelBear. TunnelBear heeft ook een eigen VPN-service, die we uitgebreid hebben getest op ons platform. RememBear en TunnelBear staan ​​bekend om hun gebruiksvriendelijke en zelfs grappige interfaces. Alles is gethematiseerd: wanneer u RememBear gebruikt, krijgt u uw eigen ‘beer’ toegewezen die uw wachtwoorden veilig houdt. Daarnaast is de interface gevuld met beer-woordspelingen, zoals de naam van de dienst al doet vermoeden.

Dit vermakelijke uiterlijk betekent echter niet dat het RememBear ontbreekt aan beveiliging. De extensie maakt gebruik van sterke end-to-end AES256-codering en is met succes door een onafhankelijke audit gekomen. RememBear werkt op meerdere apparaten tegelijkertijd en synchroniseert automatisch alle informatie op die apparaten. Afgezien van alleen uw wachtwoorden en aanmeldingen, kunt u het programma ook gebruiken om gevoelige notities op te slaan. RememBear heeft een browserextensie voor Chrome, Firefox en Safari. Bovendien zijn er apps beschikbaar voor iOS, Android, Windows en MacOS. Voor meer info en om je eigen beer te downloaden verwijzen we je graag naar de RememBear website.

Laatste gedachten

Het gebruik van de juiste browserextensies kan uw online leven gemakkelijker en veiliger maken. Wil je het meeste uit je internetervaring halen? U kunt dit doen door actief gebruik te maken van de volgende programma’s en extensies:

 • De juiste internetbrowser
 • Een VPN-service
 • Een browserextensie voor uw VPN-service
 • Een adblocker om vervelende en opdringerige advertenties van je scherm te filteren
 • Een wachtwoordbeheerder om alle (sterke) wachtwoorden die u gebruikt te genereren en veilig te houden

Dit zijn onze aanbevolen extensies om online veilig te blijven. Er zijn natuurlijk veel andere manieren om uw online anonimiteit en veiligheid te vergroten. Wil je meer lezen? Zorg ervoor dat u onze sectie ‘anoniem browsen’ bekijkt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me