The Dark Web: wat is het precies en hoe kom je daar?

Je hebt misschien gehoord van het dark web. Het wordt meestal beschreven als het ‘verborgen’ en gevaarlijke deel van internet waar allerlei duistere zaken plaatsvinden. De meeste internetgebruikers bevinden zich niet of niet regelmatig op het dark web. Dit is begrijpelijk, omdat sommige delen ervan onveilig zijn. Als je nieuwsgierig bent naar meer informatie, zal dit artikel je alles vertellen wat je moet weten over het dark web en hoe je er toegang toe kunt krijgen terwijl je toch veilig blijft.


Eerst laten we u kennismaken met wat het dark web precies is en wat erop gebeurt. Vervolgens leer je over VPN’s en de Tor-browser en hoe deze tools essentieel zijn als je op het dark web wilt surfen. Vervolgens geven we een korte handleiding die u kunt gebruiken om relatief veilig toegang te krijgen tot het dark web. Als je echt veilig wilt blijven, hebben we een uitgebreid plan van 15 stappen opgesteld om veilig op het dark web te surfen. Zorg ervoor dat u al onze beveiligingsmaatregelen controleert voordat u dit doet. Ten slotte zul je ontdekken dat het bezoeken van het dark web legaal is, maar sommige praktijken zijn dat niet.

Blijf veilig op het donkere web!

Toegang krijgen tot het dark web is heel eenvoudig, maar komt daardoor ook in de problemen. Daarom is het belangrijk om altijd rekening te houden met uw online veiligheid en privacy. We raden u ten zeerste aan een VPN te gebruiken om al uw internetverkeer te coderen en anonimiseren. Afgezien van dat, zorg er altijd voor dat u up-to-date antivirussoftware op uw apparaat hebt staan. Op deze manier is het moeilijker om uw gegevens te onderscheppen, uw online acties te volgen of uw pc te infecteren. Een VPN beschermt je wanneer je aan de oppervlakte of op het deep web surft, maar ook wanneer je op het dark web wilt surfen. Hiermee hebben uw internetprovider (ISP), overheden en hackers het veel moeilijker om erachter te komen wat u online heeft gedaan.

Een uitstekende VPN voor het dark web: NordVPN

NordVPN is een VPN-provider van hoge kwaliteit waarmee u meerdere apparaten tegelijkertijd kunt beschermen. Ze bieden sterke codering en een reeks extra veiligheidsmaatregelen om uit te kiezen. Dit maakt NordVPN een geweldige provider om te gebruiken wanneer je je op het dark web begeeft. Bovendien bieden ze goede klantenondersteuning en zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Lees alles over deze provider in onze volledige recensie van NordVPN.

Wat is het Dark Web?

Het internet wordt vaak beschreven als bestaande uit drie delen: het oppervlakteweb, het deep web en het dark web. Het oppervlakte-web is wat de meesten van ons elke dag gebruiken. Het is toegankelijk via gewone browsers zoals Chrome, Safari en Firefox. Ditzelfde artikel maakt er deel van uit: je hebt er altijd en overal toegang toe, zolang je een internetverbinding en een browser hebt.

Het deep web is het deel van internet dat zeer specifieke informatie bevat. De meesten van ons hebben geen toegang tot deze informatie en deze is ook niet toegankelijk via zoekmachines. Meestal zijn dit pagina’s en databases die alleen bedoeld zijn voor een bepaalde groep mensen binnen een organisatie. Om toegang te krijgen, moet u het exacte webadres (URL) weten. In sommige gevallen heb je ook een wachtwoord nodig. Voorbeelden van pagina’s op het deep web zijn enkele databanken, rapporten en tijdschriften van universiteitsbibliotheken waartoe alleen abonnees toegang hebben, en de tijdlijn van uw privé Facebook-account.

Ten slotte is er dat deel van het internet dat we noemen het donkere web. Het is moeilijker te bereiken dan de oppervlakte of het deep web, omdat het alleen toegankelijk is via speciale browsers zoals de Tor-browser. Het dark web is het ongereguleerde deel van internet. Geen enkele organisatie, bedrijf of overheid heeft de leiding of is niet in staat regels toe te passen. Dit is precies de reden waarom het dark web vaak wordt geassocieerd met illegale praktijken. Het is onmogelijk om het dark web te bereiken via een ‘normale’ browser, zoals Google Chrome of Egde. In de Tor-browser kun je geen donkere websites vinden die eindigen op .com of .org. In plaats daarvan bestaan ​​URL’s meestal uit een willekeurige combinatie van letters en cijfers en eindigen ze op .onion. Bovendien veranderen de URL’s van websites op het darknet regelmatig.

Dark Web Surface Web grafische ijsberg

Waarom en hoe is het Dark Web ontstaan??

Het dark web is niet gemaakt door criminelen die op een anonieme manier wilden communiceren. Het is eigenlijk ontwikkeld door de Amerikaanse regering. Maar hoe is dit gebeurd?

Spionagecommunicatie

Agenten van verschillende ‘drieletterbureaus’ zoals de CIA waren op veel afgelegen plaatsen gestationeerd. Er was een echt wereldwijd netwerk van Amerikaanse spionnen die informatie en inlichtingen verzamelden voor de VS. In de jaren negentig werd de informatie steeds meer gedigitaliseerd en was het voor deze spionnen niet meer nodig om hun rapporten door te geven via ouderwetse media zoals radio’s of brieven. Door het internet en nieuwe cryptografische technieken kon alle informatie ineens via internet worden verstuurd. Rond 1995 startte het US Naval Research Laboratory een programma dat uiteindelijk Tor (The Onion Router) zou worden. Met Tor hadden de agentschappen een gecodeerde communicatielijn met hun veldagenten.

Anonimiteit voor iedereen

anoniemRond 1997 werd het project overgedragen aan het Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), dat het op zijn beurt overdroeg aan verschillende burgerrechtenorganisaties. De vraag is natuurlijk: waarom zou de regering deze techniek en dit netwerk overdragen aan civiele belangengroepen? Er zijn mensen die geloven dat Tor nooit echt door de Amerikaanse regering is opgegeven.

Een andere verklaring is dat ze het anonieme netwerk moesten openen omdat elke Amerikaanse agent het op elk moment overal ter wereld moest kunnen gebruiken. Dat maakte het netwerk kwetsbaar voor infiltratie. Bovendien, als alleen Amerikaanse inlichtingenagenten dit netwerk zouden gebruiken, dan zou elke communicatie van dit netwerk uiteraard zeer waardevol zijn. Daarom zou het beter zijn om het netwerk voor veel andere mensen open te stellen, zodat de inlichtingencommunicatie overspoeld zou worden in een zee van niet-gouvernementele communicatie. Zo zou iedereen anoniem blijven en konden Amerikaanse agenten het netwerk gebruiken om hun rapporten door te sturen.

Waarom sluiten ze niet gewoon het donkere web af?

Terwijl het Tor-netwerk beschikbaar kwam voor iedereen met een internetverbinding, werden er steeds meer servers over de hele wereld opgezet. Het netwerk werd daardoor veel meer gedecentraliseerd. Met elke nieuwe verbinding in een ander land werd de Amerikaanse jurisdictie via internet kleiner. De kracht van een netwerk schuilt in het feit dat het niet vanaf slechts één locatie kan worden uitgeschakeld. Als je de stekker van de Amerikaanse kant trekt, houdt de rest van het netwerk niet op te bestaan.

Afgezien van het feit dat een staat het netwerk niet volledig kan afsluiten, profiteert de VS ook van het hebben van dit netwerk – zelfs als het ook illegale activiteiten organiseert. Het wordt nog steeds gebruikt als kanaal voor geheime communicatie door inlichtingendiensten. Het is ook een van de beste instrumenten die politieke activisten moeten opkomen, lekken, klokkenluiden enz. Tegen autoritaire staten waar de VS erg kritisch over zijn. Of het nu Venezuela of Iran is, de VS zijn blij dat mensen een tool als Tor hebben om het leven voor die regimes moeilijker te maken. Dat geldt natuurlijk ook voor de VS, zoals duidelijk werd door de opkomst van Wikileaks en de klokkenluidersactiviteiten van Snowden.

Als zodanig kan het dark web tegelijkertijd zowel heilzaam als gevaarlijk zijn. Omdat het op meerdere manieren nuttig is, wil de Amerikaanse regering het niet sluiten. Zelfs als ze dat zouden doen, zouden ze moeten proberen het in zijn geheel af te sluiten en de naleving en medewerking te krijgen van tientallen landen die geen belang hebben bij samenwerking met de VS. Wat de nationale autoriteiten kunnen doen, is samenwerken om bepaalde sites te sluiten en hun eigenaren, beheerders, gebruikers enz. Verantwoordelijk te houden. Vaak wanneer een donkere website wordt gesloten, hebben meerdere instanties samengewerkt om dat mogelijk te maken. Als het Amerikaanse ministerie van Justitie bijvoorbeeld een Nederlandse donkere markt voor het verkopen van marihuana wil sluiten, zou dat de medewerking van de Nederlandse politie, Europol en mogelijk een aantal andere instanties en autoriteiten vereisen. De volgende afbeelding toont het aantal agentschappen dat betrokken is bij het in beslag nemen van 1 donkere markt.

Dark Market is gesloten

Het verwijderen van deze specifieke website vereiste de medewerking van ten minste tien verschillende agentschappen uit ten minste vier verschillende landen. Het feit dat al deze bureaus moesten samenwerken om deze site neer te halen, laat zien hoe lastig het kan zijn om delen van het dark web te verwijderen, laat staan ​​het hele dark web.

Toegang tot het Dark Web

Als u het dark web wilt bezoeken, moet u er rekening mee houden dat dit gevaarlijk kan zijn als u niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Om op een zo veilig mogelijke manier op het dark web te gaan, hebben we een gids vol tips en trucs gemaakt. Hieronder vindt u een afgeslankte versie van deze handleiding met de belangrijkste zaken. Het is echter goed om te onthouden dat de volgende stappen u relatief veilig houden, maar op geen enkele manier volledig anoniem blijven.

 • Installeer een VPN (we raden NordVPN aan) op uw apparaat en schakel het in
 • Zorg ervoor dat je up-to-date antivirussoftware op je apparaat hebt staan
 • Download en installeer de anonieme Tor-browser
 • Start de Tor-browser
 • Zorg ervoor dat het uitvoeren van scripts in de Tor-browser verboden is
 • Optioneel: verander de beveiligingsinstellingen in Tor
 • Surf op het dark web, bijvoorbeeld door te beginnen bij de Hidden Wiki. De link is http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page

Onthoud ten slotte, voordat u op het dark web komt, dat het een zeer gevaarlijke plaats kan zijn. Neem onze waarschuwingen ter harte en maak het voor malware en hackers niet gemakkelijk om uw apparaat te beïnvloeden! Als je er zeker van wilt zijn dat je de best mogelijke bescherming hebt, kun je onze gids voor het dark web volgen.

Wat is Tor

Tor (de uirouter) is gratis open-source software die als browser functioneert. In tegenstelling tot browsers zoals Chrome, Firefox en Edge, streeft Tor ernaar zijn gebruikers anoniem te houden. Om dit mogelijk te maken, kanaliseert de Tor-browser uw internetactiviteiten via verschillende IP-adressen / hosts die de lagen van een ui vertegenwoordigen. Uw zoekopdrachten reizen via dit netwerk van knooppunten. Bij elk knooppunt wordt een deel van de codering afgepeld. Uiteindelijk komt uw informatie terecht op de website van uw keuze. Dit proces van uirouting heeft tot doel de gebruiker anoniem te houden.

Meisje haalt een internetbestand op via Tor Nodes

De Tor-browser wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het dark web. Zoals eerder vermeld, is dit de gemakkelijkste manier om URL’s te bereiken met het achtervoegsel .onion. Dit achtervoegsel verwijst naar de uirouting die Tor gebruikt om anoniem browsen te beveiligen: versleuteling komt in lagen, zoals de lagen van een ui. Websites kunnen besluiten om een ​​.onion-domein te gebruiken omdat ze niet willen dat iedereen weet dat ze bestaan. Dit kan zijn omdat ze simpelweg exclusief willen zijn, of omdat ze twijfelachtige of illegale inhoud bevatten.

Tor kan u toegang geven tot het hele web, ongeacht of de websites al dan niet gereguleerd zijn. Hoewel Tor kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot het dark web, blijven de meeste gebruikers nog steeds op het oppervlakte-web. Met andere woorden: Tor wordt meestal gebruikt om online browsen te anonimiseren, maar is ook de belangrijkste route naar het dark web. Bezoek onze Tor-browserpagina voor nog meer informatie over de Tor-browser.

Kortom, het gebruik van de Tor-browser (of een vergelijkbare anonieme browser) is nodig om toegang te krijgen tot het dark web en helpt je ook anoniemer te worden op internet. Uw IP-adres blijft bijvoorbeeld verborgen. Bekijk deze 10 redenen om uw IP-adres te verbergen. Houd er rekening mee dat de Tor-browser niet waterdicht is. Daarom is het altijd aan te raden om ook een VPN te laten draaien.

Tor over VPN of VPN over Tor?

Je hebt je misschien niet gerealiseerd, maar het maakt echt uit of je verbinding maakt met het Tor-netwerk terwijl je verbonden bent met een VPN of andersom.

Het extra voordeel van het installeren van een VPN voordat je op het Tor-netwerk komt, is dat je ISP of een andere geïnteresseerde partij (overheidsinstanties, hackers etc.) niet zullen weten dat je je hebt aangemeld bij het Tor-netwerk omdat je internetverkeer al wordt versleuteld. Helaas is het enkele feit dat u zich zou willen aanmelden bij een anoniem netwerk als Tor voldoende om u in de ogen van bepaalde groepen te verdenken. En hoewel het Tor-netwerk versleuteld en anoniem is, zal het uw ISP of iemand anders die op uw internetverkeer door uw IP-adres snuffelt, niet stoppen om te weten dat u zich bij Tor heeft aangemeld. Dat is natuurlijk, tenzij je eerst verbinding maakt met een VPN.

Het is ook mogelijk om via het Tor-netwerk een abonnement op een VPN te nemen. Dit betekent dat je je eerst bij Tor aanmeldt, en dan in de Tor-browser bijvoorbeeld naar de website van NordVPN gaat en een VPN krijgt. Het extra voordeel is dat uw internetprovider niet weet dat u interesse heeft in een VPN-service. In onze ervaring wordt het binnenkomen op het Tor-netwerk echter over het algemeen als veel verdacht beschouwd vanwege de associatie met het dark web. Daarom raden we altijd aan om eerst een goed VPN-abonnement te nemen. Als je meer wilt weten over goede VPN-alternatieven en welke het beste bij je past, bekijk dan onze beoordelingen.

De verborgen wiki

Navigeren op het dark web kan behoorlijk moeilijk zijn. Beginnen bij een website als de Hidden Wiki kan je helpen je weg te vinden. De Hidden Wiki biedt links naar zoekmachines en websites, zodat je gemakkelijker door het dark web kunt navigeren. Dit maakt de Hidden Wiki een goed startpunt voor als je niet weet waar je heen moet. Er zijn een aantal categorieën op de verborgen wiki die je wilt vermijden. Wees altijd voorzichtig met de links waarop u klikt, zelfs op websites die legitiem lijken.

Je kunt de Hidden Wiki vinden door de volgende URL naar je Tor-browser te kopiëren: http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page. De webadressen op het dark web veranderen constant, maar er zijn veel websites op het oppervlakte-web die u de juiste up-to-date URL voor deze specifieke pagina zullen geven.

Een andere goede plek om te beginnen zijn onze websites die het bezoeken waard zijn op het dark web-artikel.

Wat gebeurt er op het Dark Web?

wapens onlineHet is erg moeilijk om erachter te komen wat er precies op het dark web gebeurt. Zoals eerder vermeld, moet u specifieke URL’s kennen om op de juiste pagina’s te komen. Het is best moeilijk om op de juiste website te komen als alle webadressen willekeurige combinaties van cijfers en letters zijn. Bovendien gaan er veel verhalen rond over de gekste services en pagina’s die zich op het dark web verbergen. Het bestellen van huurmoordenaars is blijkbaar slechts een van de beschikbare voorbeelden. Hoewel we er niet zeker van kunnen zijn dat een deel van dit gedrag niet op het dark web plaatsvindt, is het merendeel van de geruchten over het dark web zoals online hitmen of red rooms pure fictie. Er was bijvoorbeeld absoluut een huurmoordenaar-website genaamd Besa Mafia, behalve dat deze nooit hits heeft uitgevoerd. Het was gewoon geld stelen van goedgelovige dark web-gebruikers die iemand wilden vermoorden. Toch zijn er nog veel andere dubieuze dingen, zoals drugs en wapens, beschikbaar op het dark web.

Door het bestaan ​​van zoveel snode websites heeft het dark web een zeer slechte reputatie gekregen. Er wordt vaak aangenomen dat alles en nog wat op het dark web gebeurt, illegaal moet zijn. Dit is niet waar. Het dark web is ook een veilige haven voor journalisten, klokkenluiders en burgers die onder dictatoriale regimes leven. Bovendien kunnen sommige van de meer schaduwrijke websites ook positieve bijwerkingen hebben. We streven naar een genuanceerde aanpak, waarbij we zowel positieve als negatieve gevolgen benadrukken. We willen alleen dat onze lezers veilig zijn als ze zelf besluiten zich in de donkere uithoeken van het web te wagen.

We kunnen geen definitieve beweringen doen, aangezien het dark web voortdurend verandert en voor velen grotendeels verborgen blijft. Over het algemeen zijn dit echter enkele dingen die u op het dark web kunt vinden:

 • Zwarte markten
 • Frauduleuze of anderszins gevaarlijke websites
 • E-maildiensten, fora en andere vormen van anonieme online communicatie
 • Botnets
 • Bitcoin- en cryptocurrency-websites

Zwarte markten

drugs op de zwarte marktDe zwarte markt bloeit sinds de geboorte van internet. Het dark web is de thuisbasis van menig zwarte marktplaats, waar allerlei goederen kunnen worden verkocht en gekocht. Het bestaan ​​van dergelijke markten is illegaal, hoewel sommige publieke figuren, wetenschappers en academici ook enkele positieve neveneffecten hebben benadrukt.

De Zijderoute was een van de eerste bekende zwarte markten op het dark web. Gebruikers spraken openlijk over drugsgebruik op de site en uploadden foto’s van hun producten. De website kreeg uiteindelijk de bijnaam “The Ebay of Vice”. Na een aantal jaren van onderzoek slaagden de Amerikaanse autoriteiten erin de admin (Ross Ulbricht) op te sporen, die onder het pseudoniem “Dread Pirate Roberts” op de website stond. Hij werd in oktober 2013 in San Francisco gevangen genomen en de website werd gesloten.

Na de arrestatie van Ulbricht verschenen er echter veel imitatiesites. Er zijn meer websites op de zwarte markt beschikbaar dan ooit op het dark web. Zijderoute was de eerste in zijn soort, nu strijden er veel verschillende om de volgende.

Frauduleuze of anderszins gevaarlijke websites

gevaarlijke websitesHet dark web wemelt ook van nep en gevaarlijke websites. Daarom is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en zowel een VPN als goede antivirussoftware te gebruiken. Klik nooit op een link op het darkweb als u niet weet waar deze toe leidt. Je computer kan worden gehackt of geïnfecteerd met malware voordat je weet wat er gebeurt.

Bovendien bevat het dark web alle websites die vanwege hun inhoud niet zouden worden getolereerd op het oppervlakte-web. Helaas kun je daar dingen vinden zoals dierenmishandeling of kinderpornografie. Daarom is het misschien verstandig om weg te blijven van dit deel van internet.

E-mailservices, forums en andere vormen van anonieme communicatie

anoniemHet dark web wordt ook gebruikt voor anonieme communicatie. Klokkenluiders en journalisten kunnen deze routes gebruiken om te lekken of om gevoelige informatie te vinden. Mensen die een bedrijf of regering willen melden voor een illegale daad, kunnen via het dark web proberen anoniem te blijven. Journalisten kunnen er gebruik van maken om in contact te komen met anonieme bronnen. Zowel het WikiLeaks-netwerk als klokkenluiders zoals Edward Snowden hebben in het verleden het dark web gebruikt om hun boodschap te verspreiden.

Hoewel de mensen in deze voorbeelden deden wat ze deden in naam van internetvrijheid en transparantie, heeft niet iedereen dezelfde motivaties. Criminelen en terroristen zullen ook anonieme communicatie op het dark web gebruiken om te proberen de wetshandhaving te vermijden.

Botnets

Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten dat kan worden beheerd door de hacker die ze beheert. Vaak worden de apparaten in het netwerk besmet zonder dat de eigenaren hiervan op de hoogte zijn. De hacker die de leiding heeft over het botnet kan de apparaten gebruiken om virussen te verspreiden, te phishen voor privé-informatie of om DDoS-aanvallen te vergemakkelijken. Het botnet wordt minder snel ontdekt, verwijderd of overgenomen als het op het dark web werkt. Op het dark web verkopen sommige hackers de door hen gecreëerde botnets. In ruil voor veel geld krijg je controle over een groot netwerk van geïnfecteerde apparaten.

Bitcoin- en cryptocurrency-websites

bitcoinAls je het dark web bezoekt, zul je merken dat bijna alles wordt betaald met cryptocurrencies. Deze cryptocurrencies zijn online valuta’s die wereldwijd kunnen worden gebruikt. Om preciezer te zijn, cryptocurrencies zijn digitale activa die zijn gekoppeld aan de waarde van een gedecentraliseerd digitaal grootboek zoals het blockchain-protocol. Dit betekent in feite dat cryptocurrencies anders zijn dan reguliere valuta’s omdat hun waarde en geschiedenis van uitwisselingen zichtbaar is op de blockchain in plaats van een reeks banken en andere financiële instellingen. Het zijn echter digitale activa in plaats van valuta, omdat u deze activa over het algemeen alleen online kunt ruilen voor goederen, maar niet daarbuiten. Niettemin maken cryptocurrencies vanwege de blockchain-methode anonieme uitwisselingen mogelijk die ideaal zijn voor duistere bedrijven op het dark web.

De meest bekende cryptocurrency, Bitcoin, wordt ook buiten het dark web gebruikt. Uit recente incidenten blijkt echter dat de valuta mogelijk niet zo anoniem is als sommige mensen hadden gehoopt. Andere soorten cryptocurrency zijn ook erg populair. Sommige nieuwe cryptocurrencies proberen voortdurend de anonimiteit van de mensen die ze gebruiken te verbeteren.

Is het Dark Web Legal?

Vrouwe JustitiaIn één woord: ja. Het dark web en de Tor-browser zijn in de meeste landen legaal te gebruiken. Mocht u er echter voor kiezen om op het dark web te handelen op een manier die niet in overeenstemming is met de wet, dan is dat natuurlijk illegaal. Daarom benadrukken we het belang van vasthouden aan de wet van het land waarin je je bevindt.

Desalniettemin wordt vaak vergeten dat het dark web en de Tor-browser slechts hulpmiddelen zijn om je recht op privacy en vrijheid van meningsuiting uit te oefenen. De Verenigde Naties hebben privacy vastgesteld als een fundamenteel mensenrecht. Dit is gedaan in de volgende artikelen:

 • Verklaring van de rechten van de mens van de Verenigde Naties (UVRM) 1948, artikel 12
 • Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (ICCPR) 1966, artikel 17
 • Amerikaans Verdrag voor de rechten van de mens, artikel 11
 • Amerikaanse verklaring van de rechten en plichten van de mens, artikel 5
 • Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens, artikel 8

Concluderend: navigeren op het dark web is in de meeste landen niet illegaal. U kunt er echter verdacht uitzien in de ogen van uw lokale wetshandhavers. De meeste dingen die op het dark web worden verkocht, zijn illegaal, dus het is duidelijk dat het kopen van die illegale items verboden is. Aangezien deze goederen meestal alleen op het dark web te vinden zijn, kan iedereen die op dit deel van internet surft ze kopen. Dit is de reden waarom regeringen kunnen proberen je in de gaten te houden als je het dark web bezoekt.

Hoewel het gebruik van het dark web in de meeste landen legaal is, maken de illegale activiteiten die daar regelmatig plaatsvinden het dark web tot een vage plek. Daarom is het misschien niet het beste deel van internet om regelmatig te bezoeken als u een goede en gezagsgetrouwe burger bent.

Laatste gedachten

We willen benadrukken dat we u adviseren om het dark web NIET te gebruiken zonder eerst de juiste veiligheidsmaatregelen te hebben genomen. De nieuwsgierigheid is begrijpelijk, maar het is niet de moeite waard om jezelf bloot te stellen aan de gevaren van dit ongereguleerde deel van het web. Uiteindelijk is er criminele activiteit op het dark web. Als u toch het dark web bezoekt, neem dan altijd voorzorgsmaatregelen. Een goede VPN-service en solide anti-malware zijn essentieel, maar laten je toch blootgesteld. Het 15-stappenplan is een van de veiligste manieren om op het dark web te komen. Uiteindelijk heb je op eigen risico toegang tot het dark web. Blijf nieuwsgierig, maar blijf ook veilig!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me