Neem de leiding over uw Google-privacyinstellingen | VPNOverzicht

Privacycheck van GoogleWe hebben allemaal de ervaring gehad om op Google naar een product te zoeken, alleen om de komende dagen overal waar u online op zoek bent advertenties voor dat product te laten verschijnen. Gericht adverteren is de belangrijkste inkomstenbron van Google. Google verbetert zijn gegevens over u verder om adverteerders betere informatie te bieden. Ze doen dit door uw locatie te volgen via de Google-app en Google maps. Bovendien noteren ze welke YouTube-video’s je zoekt en bekijkt, en nog veel meer. De hoeveelheid informatie die Google over u kan verzamelen, is zelfs verbluffend. Het bewaken en aanpassen van uw Google-privacyinstellingen is een manier om uw privacy online te beschermen.

Privacyzorgen en Google

In een recent commentaar op CNBC wees de CEO van Duck Duck Go, een zoekmachine voor mensen die zich zorgen maken over privacy, op de enorme hoeveelheid informatie die Google verzamelt over zijn gebruikers. De meeste websites hebben Google-trackers verborgen in de site, waardoor Google u niet alleen kan volgen wanneer u zich op de Google-webpagina bevindt, maar op bijna alle websites die u op een dag bezoekt. Je denkt misschien dat dit gewoon een concurrent is die mensen bang maakt, maar de cijfers ondersteunen hem. Het Amerikaanse congres heeft bijna geen actie ondernomen om beperkingen op te leggen aan het vermogen van Google om vrachtwagenladingen met informatie op te zuigen over zijn gebruikers. Over het algemeen reguleert Google zichzelf voor privacykwesties. Hoewel het voor Google belangrijk is om een ​​goed publiek imago te behouden, genereert het bijna volledig inkomsten uit gerichte advertenties. Hoeveel heeft dat invloed op de beslissingen van Google? En wat vertelt het ons dat Google zojuist ‘Don’t Be Evil’ uit hun gedragscode heeft verwijderd.

De privacyinstellingen van Google vinden

Zoals je misschien hebt gemerkt, verandert het privacybeleid van Google van tijd tot tijd. Het bedrijf heeft het gemakkelijk gemaakt om toegang te krijgen tot de instellingen en bedieningselementen die u nodig hebt om uw privacyinstellingen te beheren – als u weet waar u heen moet! Hieronder leest u welke aanpassingen u kunt doen aan de instellingen om uw privacy te vergroten.

Een van de eerste plaatsen om te bezoeken is de privacypagina van Google. Hier legt Google uit hoe ze de informatie die ze verzamelen gebruiken om uw ervaring op internet te verbeteren en uw leven gemakkelijker te maken. Die informatie verkopen ze natuurlijk ook aan adverteerders. Het is aan jou om beslissingen te nemen over de informatie die je deelt en wat je liever privé houdt. Het gebruik van Google kost u echter altijd.

Google-account welkom


Vanaf de privacypagina kunt u de pagina ‘Mijn account’ openen, waarmee u uw privacyinstellingen kunt aanpassen. Een van de meest prominente onderdelen van deze pagina is het gedeelte ‘Aanmelden en beveiliging’. Hier kunt u uw wachtwoord wijzigen en controleren welke apparaten zijn gebruikt om u aan te melden bij uw Google-account. Het regelmatig bijwerken van uw wachtwoord met een sterke combinatie is een goede beveiligingsmaatregel.

Privacycheck kleinU ziet ook een gebied met de markering “Privacycheck”. Hiermee wordt u door de verschillende privacyopties geleid die u in Google kunt wijzigen. Als u op ‘Aan de slag’ klikt, wordt het proces van het bijwerken van uw privacyinstellingen gestart.

Welke instellingen kunt u wijzigen?

Op de Privacy Checkup-pagina kunt u de instellingen naar uw voorkeur aanpassen. Dit geeft u niet alleen de kans om meer privacy te krijgen, het laat u ook zien welke soorten gegevens Google verzamelt. Hieronder leest u over alle verschillende secties en hoe u de instellingen kunt aanpassen. U zult merken dat Google informatie verzamelt over alles, van de dingen waarnaar u zoekt tot de plaatsen die u heeft bezocht.

Web- en app-activiteit

Google controleert routinematig de sites die u op internet bezoekt terwijl u de Chrome-browser gebruikt. Bovendien houden ze bij welke apps u op uw telefoon gebruikt, het soort dingen en plaatsen waarnaar u zoekt, en meer. Wanneer u begint met het typen van een zoekopdracht op internet of internet, biedt Google suggesties die uw zoekopdracht kunnen voltooien. Die suggesties komen uit het analyseren van uw profiel. Dit maakt uw surfen sneller en intuïtiever. Google deelt deze informatie op al uw apparaten en tussen apps zoals Chrome, Maps, Google Assistant en andere.

Om dit gedrag te veranderen, moet u klikken op “Beheer web & App Activity ”, klik in het volgende scherm op“ Change Setting ”. Op het volgende scherm kun je deze optie eindelijk uitschakelen of beperken via welke apps Google informatie kan verzamelen.

Webactiviteit

Locatiegeschiedenis

Het gebruik van uw locatiegeschiedenis door Google is mogelijk een van de meest verontrustende functies van Google voor degenen die zich zorgen maken over hun privacy. Het bedrijf kan op basis van uw locatiegegevens voorspellen of u fietst, loopt of in een auto zit. Google volgt u ook via Wi-Fi in de buurt en kan u volgen via Bluetooth, zelfs als Bluetooth is uitgeschakeld. In ruil daarvoor zal Google informatie verstrekken over het verkeer op uw gebruikelijke routes en gerichte advertenties op basis van uw locatie. Google doet dit door uw gebruikelijke routes te analyseren, waaronder uw thuisadres, werkplek, waar u uw kinderen op school afzet en uw favoriete bar die u na het werk raakt.

Google staat erop dat ze deze informatie niet aan adverteerders verkopen. Als u echter naar een restaurant in de buurt zoekt, wordt uw locatie gebruikt om betere suggesties te doen. Dit maakt adverteren via Google zeker waardevoller voor bedrijven.

Als u de locatietracking van Google liever uitschakelt, klikt u in het scherm ‘Privacycheck’ op ‘Locatiegeschiedenis beheren’. Dit brengt u naar een kaart met elke plaats die u hebt bezocht. Klik vanaf daar op “Locatiegeschiedenis beheren” en u komt uiteindelijk bij een scherm waar u de locatietracking van Google kunt uitschakelen.

Locatiegeschiedenis

Apparaat informatie

Met de apparaatgegevens kan Google namen van contacten op uw telefoon herkennen, gebeurtenissen in uw agenda herkennen en welke apps u gebruikt. Google gebruikt deze informatie om te herkennen wanneer u hem vraagt ​​om een ​​contact te bellen dat u heeft opgeslagen. Om deze functie uit te schakelen, klikt u op Apparaatgegevens beheren en vervolgens op Instelling wijzigen om op het scherm te komen waar u deze informatie kunt uitschakelen.

Apparaat info

Spraak- en audioactiviteit

Als je zegt: “Hey Google”, zorgt dit ervoor dat de Google-assistent luistert en gehoor geeft aan de volgende commando’s. Om u altijd te kunnen horen wanneer u opdrachten geeft, moet uw apparaat constant naar die triggerwoorden luisteren. Er zijn echter alternatieven. Je kunt Google Voice beperken tot alleen luisteren wanneer je het activeert met een specifieke actie. U kunt bijvoorbeeld de startknop ingedrukt houden om de assistent op te halen en naar een commando te luisteren.

Google neemt ook uw stem op, zodat de app u gemakkelijker kan begrijpen. Als dit niet een functie is die je liever hebt ingeschakeld, klik je in het venster ‘Privacycheck’ op ‘Stem beheren’ & Audio-activiteit ”. Van de “Voice & Audio Activity Screen ”, klik op“ Change Setting ”. Hierdoor wordt een scherm weergegeven waarin u de spraakopnamefunctie kunt uitschakelen.

Spraakactiviteit

YouTube-zoekgeschiedenis en kijkgeschiedenis

Als je aan de Google-zoekmachine denkt, denk je waarschijnlijk aan het Google.com-scherm waar je de meeste van je zoekopdrachten uitvoert. YouTube, een Google-programma, heeft echter zelf meer dan een miljard gebruikers. Elke dag zoeken miljoenen gebruikers op YouTube naar informatie, instructievideo’s, entertainment en meer. Google registreert de gegevens en gebruikt deze om ‘meer gepersonaliseerde ervaringen in Google-services’ te creëren. Dit betekent dat een YouTube-zoekopdracht over alle Google-services die u gebruikt, zal rimpelen om een ​​persoonlijker profiel van uw voorkeuren en antipathieën te maken.

U kunt uw gegevens beheren en deze functie uitschakelen om uw persoonlijke gegevens privé te houden. Klik in de “Privacycheck” op “YouTube-zoekgeschiedenis beheren”. Hiermee gaat u naar de activiteitenpagina, waar u YouTube-zoekopdrachten uit uw record kunt verwijderen. Hoewel er geen manier is om alle zoekopdrachten tegelijk te wissen, kunt u op de drie stippen naast de datum klikken en op Verwijderen klikken om alle zoekopdrachten van die dag te wissen. U kunt ook zoeken naar dingen waarnaar u hebt gezocht en die u voor uw record wilt verwijderen. Typ bovenaan “Justin Bieber” om elke keer dat je naar Justin Bieber zocht te vinden. Vervolgens kunt u al deze zoekopdrachten verwijderen om uw liefde voor Bieber te verbergen – in ieder geval van Google.

Klik op “Instellingen wijzigen” en u komt op een scherm om te voorkomen dat Google uw zoekopdrachten in de toekomst opneemt. Op vrijwel dezelfde manier houdt Google de video’s bij die u op YouTube bekijkt. Klik in het scherm ‘Privacycheck’ op ‘YouTube-kijkgeschiedenis beheren’. Hiermee ga je naar het activiteitenscherm waar je YouTube-video’s die je hebt bekeken, kunt zoeken en verwijderen uit de gegevens van Google. Klik op ‘Instellingen wijzigen’ om te voorkomen dat Google toekomstige video’s die je op YouTube bekijkt, volgt.

YouTube-geschiedenis

Andere stappen om uw privacy te beschermen

Het bereik van Google op internet is alomtegenwoordig en de meesten van ons zijn afhankelijk geworden van de services die Google biedt. Dit maakt het bijna onmogelijk om te voorkomen dat Google een deel van uw informatie online bijhoudt. Naast de bovenstaande stappen kunt u een aantal dingen doen om uw voetafdruk in Google te verkleinen. Door uw webzoekopdrachten over verschillende zoekmachines te verspreiden, voorkomt u dat elk bedrijf een totaalbeeld krijgt van wie u bent. Het gebruik van verschillende browsers om toegang te krijgen tot verschillende soorten informatie kan ook helpen om uw informatie online te vertroebelen.

Het gebruik van een VPN om verbinding te maken met internet kan een tussenpersoon tussen u en de informatie die u online zoekt, plaatsen. Door simpelweg op internet te zoeken, op YouTube te zoeken en door een VPN te bladeren, kan de informatie die Google online over uw gewoonten kan verzamelen, worden beperkt. Overweeg om u aan te melden voor een hoogwaardige VPN-service om uw privacy te beschermen.

Onthoud dat dit niet werkt als je bent ingelogd op een van je Google-accounts. Dit omvat zaken als YouTube en Gmail. Door de instellingen van uw Google-account te wijzigen, kunt u echter al beperken wat Google over u weet!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me