Neem de controle over uw privacyinstellingen op iPhone of iPad

Apple-producten zijn stijlvol, gebruiksvriendelijk en kunnen zelfs de meest veeleisende gebruikers overtuigen. De Apple App Store wordt streng gecontroleerd op kwaliteit. Apple zorgt er ook voor dat app-makers uw privacy niet misbruiken zonder uw medeweten. Maar apps kunnen legitiem klinkende redenen bieden om toegang te krijgen tot gegevens op uw telefoon. Deze gegevens kunnen meer over u onthullen dan u wenst. Door uw privacyinstellingen te begrijpen, kunt u uw privacy beschermen en ervoor zorgen dat uw gegevens veilig blijven.


Waarom privacy belangrijk is

Privacyinstellingen iOS iPhoneMisschien maakt u zich zorgen over de laatste schandalen die laten zien dat bedrijven misbruik maken van hun gebruik van privégegevens. Misschien geeft u uw kind een iPhone of iPad en wilt u hun privacy beschermen terwijl ze het apparaat gebruiken. Er zijn veel goede redenen om stappen te ondernemen om uw privacy te beschermen tijdens het gebruik van een iPhone of iPad.

De meeste gratis services en apps maken winst door advertenties op hun service te verkopen. Adverteerders betalen meer om hun advertenties te tonen aan klanten die geïnteresseerd zijn in hun product. Om aan hun behoeften te voldoen, verzamelen makers van apps en websites gegevens over u terwijl u hun service gebruikt en deze informatie verkopen aan adverteerders. Uw gegevens bevatten privégegevens over medische problemen, uw kinderen, inkomen en andere gevoelige gegevens die u misschien niet vrijwillig prijsgeeft.

Apple verzamelt uw gegevens om deze anoniem te houden. Maar sommige bedrijven verkopen uw informatie op een manier die voor u herleidbaar is. Als deze gegevens niet beveiligd zijn, kunnen hackers inbreken en de informatie stelen. Dit kan mogelijk schaamte of zelfs een gevoel van schendingen veroorzaken wanneer uw informatie online wordt onthuld.

Door uw privacyinstellingen aan te passen, kunt u de controle over uw informatie krijgen. Het voegt ook een beveiligingslaag toe om te voorkomen dat uw informatie wordt misbruikt of gestolen.

Pas uw locatie-instellingen aan

Locatiegegevens kunnen enkele van de meest waardevolle informatie opleveren voor adverteerders of iedereen die toegang heeft tot uw gegevens. De meeste gegevens die over u op uw apparaat zijn verzameld, hebben alleen betrekking op wat u doet terwijl u uw iPhone of iPad gebruikt. Locatiegegevens laten zien wat u in de echte wereld doet. De winkels die u bezoekt, wanneer u ergens anders heen gaat en hoe laat u naar een locatie gaat, onthult veel over wie u bent en wat uw interesses zijn.

Open ‘Instellingen’ en tik op ‘Privacy’. Hier vindt u veel handige instellingen die u kunt aanpassen om uw privacy te beschermen. Zoek en tik op ‘Locatieservices’. Hier kunt u individuele apps selecteren om toegang te krijgen tot uw locatiegegevens of u kunt op de schuifregelaar bovenaan het scherm klikken om locatieservices uit te schakelen voor alle apps op uw iPhone of iPad.

Beheer Apple Analytics

In oudere versies van iOS heette Analytics ‘Diagnostiek & Gebruik’. Dit gebied bevat informatie die vanaf uw apparaat met Apple wordt gedeeld. Sommige van deze gegevens zijn handig om te delen en zorgen ervoor dat Apple uw apparaat soepel kan laten werken. Andere verzonden gegevens lijken misschien indringender. Verzonden gegevens kunnen uw gezondheids- en activiteitsgegevens bevatten die u misschien niet prettig vindt om met Apple te delen.

Tik in de app Instellingen op ‘Analytics’. Kies de instellingen die u niet prettig vindt om te delen en selecteer de schuifbalk om het delen van die informatie uit te schakelen. Dit kan analytische gegevens omvatten, gegevens die met app-ontwikkelaars worden gedeeld over app-crashes en hoe u hun apps gebruikt. Bovendien, iCloud-analyses die gegevens kunnen bevatten die zijn verzameld door Siri-gebruik.

U beheert app-machtigingen

Wanneer u een app installeert, vraagt ​​deze meestal toestemming om toegang te krijgen tot bepaalde services vanaf uw telefoon. Deze services kunnen bestaan ​​uit locatie, toegang tot de microfoon, toegang tot andere apps, uw contacten en verbonden apparaten. Hoewel een app mogelijk niet volledige functionaliteit heeft zonder toegang tot alle services die deze aanvraagt, bepaalt u zelf welke services de app mag gebruiken.

Tik in de ‘Instellingen’ app op ‘Privacy’. Daar kunt u elke app selecteren en de rechten doorlopen. Klik op de schuifregelaar naast elke service of app om de toestemming in of uit te schakelen.

Ad Tracking is de sleutel tot privacy

De meeste van uw gevoelige gegevens worden alleen gedeeld voor reclamedoeleinden. Controle nemen over het volgen van advertenties is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om uw privacy te beschermen. Door het bijhouden van advertenties op iOS-apparaten te beperken, wordt beperkt hoe gegevens kunnen worden gebruikt voor advertenties naar u.

Tik in de app ‘Instellingen’ nogmaals op ‘Privacy’. Scrol omlaag naar ‘Adverteren’. Klik op de schuifregelaar naast ‘Beperk advertentietracking’ om te beperken hoe uw gegevens door adverteerders worden gebruikt. Opgemerkt moet worden dat dit het volgen van advertenties niet elimineert, maar alleen beperkt. Tik op ‘Advertentie-ID opnieuw instellen’ om uw privacy verder te verbeteren. Als u dit doet, wordt de informatie geëlimineerd die al op uw persoonlijke ID is getagd.

Meer informatie over hoe iOS uw informatie gebruikt om advertenties voor u aan te passen, vindt u onder ‘Advertentiegegevens bekijken’. Dit toont de informatie die iOS gebruikt om u persoonlijk op advertenties te richten.

Safari niet volgen

Safari-logoWebsites volgen vaak de site waar u vandaan komt en de site die u bezoekt nadat u ze hebt bezocht. Als die site samenwerkt met andere adverteerders zoals Twitter of Facebook, kunnen ze de informatie met hen delen. Uw activiteit helpt bij het opbouwen van een completer profiel van uw interesses en activiteiten online. Op iOS-apparaten is het mogelijk om de hoeveelheid tracking die plaatsvindt tijdens het surfen op internet met Safari te beperken.

Tik in de app ‘Instellingen’ op ‘Safari’ en blader door het gedeelte ‘Privacy en beveiliging’. Hier kunt u ervoor kiezen om cookies op uw apparaat te blokkeren en ‘Websites vragen mij niet te volgen’. Dit zal de tracking van uw IP-adres door de meeste websites beperken.

Nog meer privacy verkrijgen

Het aanscherpen van uw privacyinstellingen is een goede stap om uw privacy online te waarborgen. Veel mensen geven er ook de voorkeur aan te weten dat hun informatie anoniemer is, vooral tijdens het gebruik van online services en websites. Helaas is alleen het wijzigen van uw privacyinstellingen geen waterdichte bescherming van uw privacy. Om echt te proberen anoniem online te blijven, wil je misschien een VPN krijgen.

VPN-verbindingWanneer u verbinding maakt met een kwaliteits-VPN, wordt uw informatie versleuteld en naar een externe server gestuurd. Al uw verkeer gaat via de VPN-server, in plaats van rechtstreeks van u naar de website of app. Dit helpt om informatie over uw locatie en webactiviteiten anoniem te houden. Een kwaliteits-VPN is gemakkelijk te gebruiken en verbetert uw privacy online.

Een VPN kan ook de extra voordelen bieden van het vermijden van geografische beperkingen voor het streamen van videoservices. U kunt ook een VPN gebruiken om op uw werk geïnstalleerde firewalls te omzeilen. Omdat de gegevens versleuteld zijn, heb je de rust om te weten dat alleen jij weet wat je online doet. Lees meer over waarom een ​​VPN een goede keuze voor jou kan zijn.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map