Hoe u uw privacy op Reddit | VPNOverzicht

Reddit is een wijd open forum om alles te bespreken, van alledaags tot macaber. Met meer dan 168 miljard pagina’s die elk jaar op Reddit worden bekeken, is het de 8e meest verhandelde website ter wereld. Hoewel Reddit gratis is voor gebruikers, biedt de site wel advertenties op zijn site, inclusief advertenties die op u zijn gericht op basis van uw activiteit op de site en online. Toegang krijgen tot de privacy-instellingen van Reddit is eenvoudig en het duurt slechts enkele ogenblikken om ze te bekijken. Dus waarom zou u uw informatie niet beveiligen terwijl u op het forum surft?


Waarom u zich zorgen moet maken over privacy op Reddit

Reddit is een van de grootste en meest verhandelde websites ter wereld. Dit maakt het een rijke bron van informatie voor adverteerders die de doelen voor hun advertenties willen beperken. Het wijd open karakter van discussies over Reddit draagt ​​bij aan de bereidheid van gebruikers om eerlijker meningen te delen dan elders. Bovendien kan de aard van de discussieruimten belangen aan het licht brengen die niet vaak worden uitgedrukt in andere fora. Met andere woorden, adverteerders kijken naar Reddit en leren dingen over u die ze nergens anders kunnen leren. Als u zich hier zorgen over maakt, is het wellicht tijd om uw privacy te verbeteren.

Privacyopties op Reddit

Je hebt misschien niet veel reden gehad om de instellingen en voorkeuren van Reddit te bezoeken. Hoewel personalisatie-opties enigszins beperkt zijn op het platform, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om uw privacy online te verbeteren. Zoek vanuit je Reddit-huis naar de link “Voorkeuren” net boven de zoekbalk online. U kunt ook op uw profielpictogram klikken en “Gebruikersinstellingen” selecteren. Klik op het tabblad gemarkeerd met “Privacy en beveiliging” om toegang te krijgen tot de privacyopties. Hieronder ziet u welke instellingen interessant kunnen zijn om te wijzigen.

Gegevenspersonalisatie op Reddit

Reddit-logoReddit helpt adverteerders gebruikers te targeten op basis van informatie die is opgebouwd in een persoonlijk profiel. Dit profiel gebruikt uw activiteit op Reddit, abonnementen, bezoeken aan verschillende subreddits en waar u op klikt via het platform. Een site van derden die integreert met Reddit kan ook Reddit-informatie geven om uw profiel op te bouwen.

Als u op ‘Gegevenspersonalisatie’ klikt, krijgt u een scherm met enkele opties om dit gedrag te wijzigen. Houd er rekening mee dat deze instellingen alleen van toepassing zijn op uw gebruik van Reddit terwijl u bent aangemeld. Als u Reddit gebruikt zonder in te loggen, worden deze instellingen elke keer teruggezet naar hun standaard.

De eerste optie is om Reddit toestemming in te trekken om uw activiteit op de site te gebruiken om relevantere advertenties weer te geven. Dit trekt de toestemming van Reddit in om uw activiteit, subreddit-bezoeken en links waarop u klikt te gebruiken om advertenties te targeten. U ontvangt nog steeds advertenties, maar adverteerders ontvangen uw informatie niet.

Er is ook de mogelijkheid om Reddit toestemming in te trekken om informatie van websites van derden te gebruiken voor betere advertentietargeting. U kunt dit volledig weigeren, advertentiepersonalisatie met deze gegevens niet toestaan ​​of personalisatie van inhoud met behulp van de gegevens niet toestaan.

Geautoriseerde toepassingen

Zowel de app van Reddit als andere apps van derden kunnen worden geïntegreerd met Reddit om uw gebruikerservaring op de site te wijzigen. Misschien heb je in het verleden toestemming gegeven aan een app om namens jou te monitoren en te posten op Reddit. U kunt die toegang intrekken. Klik in de instellingen op “Geautoriseerde applicaties”, zoek de applicatie die u niet wilt autoriseren en klik op “toegang intrekken” linksonder in dat gedeelte.

Indexering van zoekmachines

Reddit staat standaard toe dat zoekmachines uw profiel indexeren. Dit betekent dat een Google-zoekopdracht Reddits kan opleveren waar je in het verleden op hebt gereageerd, subreddits waarin je actief bent, en meer. Adverteerders, ex-partners, uw werkgever en anderen kunnen uw activiteit in Reddit vinden door eenvoudig online te zoeken als dit is ingeschakeld. Klik op de schuifregelaar naast “Search Engine Indexing” om deze optie uit te schakelen. Op deze manier wordt uw activiteit op Reddit niet geïndexeerd in zoekmachines.

Log uitgaande klikken

Standaard registreert Reddit de links waarop u klikt in Reddit die u naar een andere site brengen. Deze informatie is uiterst waardevol voor adverteerders om een ​​beter profiel van uw interesses op te bouwen. Adverteerders, hackers of iedereen die op uw online activiteiten rondsnuffelt, kunnen deze informatie gebruiken om u op websites te volgen op basis van uw IP-adres. Klik op de schuifregelaar naast “Uitgaande klikken loggen” om dit uit te schakelen.

Inkomende berichten

Het kan leuk zijn dat mensen contact met je willen opnemen, tenzij het een gekke stalker blijkt te zijn, of een reclamebot die je spamt met verkoopaanbiedingen. Scrol omlaag naar ‘Privacy van berichten’ en klik op de pijl naast ‘Wie kan u een bericht sturen’. U heeft de mogelijkheid om iedereen toe te staan ​​u een bericht te sturen of gebruikers toe te voegen die u een bericht kunnen sturen. Als je het goed vindt dat iedereen je een bericht stuurt, behalve een kleine lijst met mensen, kun je die gebruikers ook op de zwarte lijst zetten. Op deze manier kunnen ze je geen berichten meer sturen op Reddit.

Verdere bescherming van uw privacy op Reddit en verder

U zou denken dat het simpelweg gebruiken van Reddit terwijl u bent uitgelogd, uw privacy kan beschermen en ervoor kan zorgen dat adverteerders niet veel te weten komen over uw interesses en activiteiten. Maar zelfs als je bent uitgelogd, laat je een spoor achter. Adverteerders en iedereen met slechts een matig talent of toegang tot talent om online te volgen, kan eenvoudig een portfolio van uw activiteit opbouwen, zowel op Reddit als op internet.

VPN-verbindingDoor een VPN-service te gebruiken, zet u een veilige tussenpersoon tussen u en de rest van de online wereld. Gegevens van en naar de VPN zijn gecodeerd, zodat er niet op uw verbinding kan worden gesnuffeld. Door de VPN-servers te gebruiken, anonimiseert u uw gegevens. Deze servers kunnen overal ter wereld zijn. Als u zich zorgen maakt over uw privacy, is een VPN een van de beste dingen die u kunt doen om uzelf online te beschermen. Om de perfecte VPN-provider voor uw online behoeften te vinden, kunt u ons artikel lezen met een top 5 van de beste services.

In deze tijd is het belangrijk om uw persoonlijke informatie te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Het wijzigen van de privacy-instellingen in al uw account kan een goed begin zijn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me