Hoe u uw informatie van Google | kunt verwijderen VPNOverzicht

Potlood dat het Google-logo wist


Ooit geprobeerd jezelf te googlen? Je kunt erop rekenen dat andere mensen je op internet opzoeken wanneer ze maar willen. Denk aan uw mogelijke toekomstige werkgever de dag voor uw sollicitatiegesprek, of zelfs uw vrienden die aan het rommelen zijn en proberen beschamende foto’s van u te vinden. Wereldwijd wordt 76% van alle zoekopdrachten op desktop en 86% van de zoekopdrachten op mobiel gedaan via Google. Het marktaandeel van Google is enorm in vergelijking met zijn concurrenten, waardoor het de belangrijkste zoekmachine ter wereld is. Hierdoor vinden mensen allerlei soorten informatie – inclusief informatie over jou.

Dus wat als Google webpagina’s toont met oude, onjuiste of kwetsende informatie over jou in hun zoekresultaten? Waarschijnlijk wilt u die informatie zo snel mogelijk van internet. In sommige gevallen kan Google je hierbij helpen. Maar hoe pak je dat aan? Wat voor soort persoonlijke informatie zal Google verwijderen? En hoe vraag je een gigantisch bedrijf als Google om te stoppen met het tonen van zoekresultaten met jouw informatie? Dat zijn de vragen die we in dit artikel zullen behandelen.

Hoe verwijder ik informatie van Google?

Als u bepaalde informatie over uzelf online heeft gepubliceerd, kunt u deze meestal zelf verwijderen. Om dit te doen, moet je naar de bron gaan: de webpagina of het account waar je de informatie hebt gedeeld. Dit geldt ook voor alles wat je op sociale media hebt gedeeld. Verwijder eenvoudig ongewenste berichten, afbeeldingen en andere inhoud van de pagina of het account. Na een tijdje verdwijnen ze ook uit de zoekresultaten van Google. De informatie bestaat niet meer, dus u hoeft deze ook niet meer op Google weer te geven. Houd er rekening mee dat het een paar weken kan duren voordat de zoekresultaten zichzelf aanpassen. Wilt u dat Google meteen rekening houdt met uw wijzigingen? U kunt het formulier ‘Verouderde inhoud verwijderen’ invullen om te vragen dat ze specifieke zoekresultaten bijwerken en sneller verwijderen.

Als je bepaalde berichten op je sociale media wilt houden, maar niet wilt dat ze op Google verschijnen, is er een andere oplossing. Vaak kunt u de privacyinstellingen van uw account wijzigen, zodat uw berichten op sociale media niet in de zoekresultaten worden weergegeven. Met Facebook kun je bijvoorbeeld je hele profiel onzichtbaar maken voor zoekmachines. Op deze manier komt je baas je persoonlijke Facebook-berichten niet tegen wanneer ze je naam googelen.

Wat als iemand online informatie over mij heeft gepubliceerd?

Heeft iemand anders informatie over u gepost die u wilt verwijderen? Je kunt het beste wedden dat je de eigenaar van de website (of de eigenaar van het sociale media-account) vraagt ​​om het bericht of de pagina te verwijderen. Dit geldt ook voor die foto’s van een dronken avond met je vrienden, die ze op sociale media hebben gedeeld. Vraag je vrienden om de foto’s te verwijderen of verwijder in ieder geval je tag.

Als de persoon die de leiding heeft over de website, pagina of account niet voldoet, kunt u altijd proberen de informatie te overstemmen door zelf nieuwe inhoud te plaatsen. Je zou bijvoorbeeld nieuwe social media profielen kunnen maken en op verschillende fora kunnen reageren. Als u dit op de juiste manier doet, wordt uw nieuwe invoer hoger in de zoekresultaten van Google geplaatst en wordt de pagina die u wilt verwijderen steeds verder naar beneden gedrukt. Hoewel deze optie verre van ideaal is, zou het kunnen werken.

Er is echter een andere manier. Als u in de Europese Unie woont, kunt u ook verwijzen naar het “Recht om te worden vergeten”, als onderdeel van de AVG. Hierover later meer.

Verzoek om verwijdering met Google

GDPR op computerschermDe Europese Unie heeft in 2014 het recht om vergeten te worden geïntroduceerd. Dit betekent onder meer dat zoekmachines hun gebruikers de mogelijkheid moeten bieden om te verzoeken dat persoonlijke informatie uit de zoekresultaten wordt verwijderd. Hiervoor heeft Google een speciale pagina gemaakt. De zoekmachine beoordeelt alle verzoeken afzonderlijk en accepteert of weigert ze.

U zult snel ontdekken dat Google u in veel gevallen niet helpt door vermeldingen in zoekmachines te verwijderen. De zoekmachine van Google is een platform dat gratis internet en het onbeperkt delen van informatie ondersteunt. Daarom wordt er niets uit de database verwijderd, tenzij er een serieuze en legitieme reden voor is. Voordat u een verzoek indient om persoonlijke gegevens te laten verwijderen, wordt u geadviseerd contact op te nemen met de webmaster van de pagina die u wilt verwijderen.

U kunt dit op verschillende manieren doen. Zoek naar een e-mailadres of een link Contact opnemen, meestal te vinden onderaan de homepage van de site. Als u de contactgegevens van de beheerder niet op de daadwerkelijke website kunt vinden, stelt Google voor een WhoIs-zoekopdracht uit te voeren om de site-eigenaar te vinden. Typ in Google whois www.website.com en zoek naar e-mailadres van de registrant of administratief contact. Als dat niet lukt, zou een laatste redmiddel zijn om contact op te nemen met het bedrijf dat de betreffende website host. Deze hostinginformatie is ook beschikbaar via een WhoIs-query. Lukt dat niet, dan kun je een verzoek sturen naar Google.

Het verzenden van een verwijderingsverzoek naar Google vergt enige voorbereiding. Allereerst is het belangrijk om te beslissen wat voor soort informatie u verwijderd wilt zien. Google onderscheidt zich tussen persoonlijke informatie, informatie die in strijd is met de wet en andere informatie.

Persoonlijke informatie verwijderen

Google kan persoonlijke informatie uit de zoekresultaten verwijderen. Ze doen dit echter alleen als die informatie ‘aanzienlijke risico’s van identiteitsdiefstal, financiële fraude of andere specifieke schade met zich meebrengt’. Uw gegevens verdwijnen niet uit de zoekmachine, alleen omdat u erom vraagt. Google overweegt alleen bepaalde zoekresultaten in specifieke gevallen te verwijderen, bijvoorbeeld:

 • Ongewenste en expliciete persoonlijke afbeeldingen
 • Onvrijwillige neppornografie
 • Inhoud over jou op sites met uitbuitende verwijderingspraktijken
 • Selecteer financiële, medische en nationale identiteitsgegevens
 • ‘Doxing’-inhoud (inhoudsinformatie blootleggen met de bedoeling schade toe te brengen)

Als u met een van de bovenstaande gevallen te maken heeft of als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt, kunt u een verwijderingsverzoek indienen. Het formulier dat u moet invullen, zal u vragen om uw zaak uit te leggen.

Afhankelijk van het soort informatie dat u wilt verwijderen, wordt u gevraagd wat persoonlijke informatie te verstrekken. Voer om te beginnen uw naam en e-mailadres in. Mogelijk moet u ook de laatste vier cijfers van uw creditcard- of sofinummer delen, afhankelijk van het soort persoonlijke informatie dat u wilt verwijderen. Zodra u een link naar de pagina met de informatie en een link naar de Google-zoekopdracht met die pagina heeft toegevoegd, kunt u uw verzoek verzenden. Google laat je weten of ze het accepteren of weigeren.

Informatie verwijderen om juridische redenen

Google verwijdert niet alleen persoonlijke informatie die schade kan veroorzaken wanneer deze online wordt verspreid. Het zorgt ook voor andere soorten inhoud. Het verwijderen van dergelijke inhoud gebeurt echter meestal alleen om juridische redenen. Is dit het geval voor jou? Vul dan dit formulier in. Klik op “Zoeken op internet” en kies de optie die het beste bij uw situatie past.

Andere soorten informatie verwijderen

Als het gaat om informatie die niet noodzakelijkerwijs in strijd is met de wet, kunt u het ‘Aanvraagformulier voor verwijdering van persoonlijke gegevens’ invullen. Met dit formulier kunt u uw zorgen delen over een pagina die u uit de zoekresultaten wilt verwijderen. Nadat u precies heeft uitgelegd waarom u wilt dat de informatie wordt verwijderd en hoe de informatie uw persoon beïnvloedt, kunt u uw verzoek indienen.

Verwijder informatie van Google met GDPR

Het is ook mogelijk om te verwijzen naar de Europese wet inzake gegevensbescherming, zolang je in de Europese Unie woont. Houd er echter rekening mee dat als u webpagina’s van Google verwijdert, deze webpagina’s niet helemaal van internet verdwijnen. Ze zullen nog steeds bestaan. Het enige dat Google kan doen, is de vermelding verwijderen, zodat mensen de URL niet via hun services kunnen vinden. Als je wilt dat de informatie volledig van het internet wordt verwijderd, moet je contact opnemen met de webmaster.

Wat voor soort gegevens verwijdert Google?

Jezelf verwijderen van Facebook is vrij eenvoudig, maar het kost wat moeite om jezelf van Google te verwijderen. Het vereist een echte Google-medewerker om uw situatie te beoordelen. Google heeft specifieke regels over welke informatie ze voor u verwijderen en welke niet. Meestal kijken ze naar de mogelijke schade voor het individu versus het grotere goed voor de openbare ruimte. Dit is de reden waarom een ​​slechte recensie of mening online niet gemakkelijk kan worden verwijderd. Hoewel ze mogelijk schadelijk zijn voor een persoon, kunnen andere mensen geïnteresseerd zijn in het lezen van deze recensie om een ​​weloverwogen keuze te maken bij het kopen van goederen of het inhuren van een dienst. Hier zijn de richtlijnen van Google als het gaat om het verwijderen van zoekresultaten.

Gegevens die Google om juridische redenen verwijdert

 • Pagina’s met afbeeldingen van (seksueel) kindermisbruik
 • Gegevens waarover Google een geldig juridisch verwijderingsverzoek heeft ontvangen dat voldoet aan de vereisten van de Digital Millenium Copyright Act

Gegevens die Google mogelijk verwijdert

 • Paspoort- of sofinummers
 • Bank- of creditcardnummers
 • Een afbeelding van uw handtekening
 • Expliciete afbeeldingen die zonder toestemming zijn geüpload
 • Vertrouwelijke persoonlijke medische dossiers

Het is maar goed dat deze dingen kunnen worden verwijderd, omdat ze een grote rol kunnen spelen bij cybercriminaliteit zoals identiteitsdiefstal en wraakporno. Om de slachtoffers van dergelijke misdaden te helpen, is het schadelijk dat de informatie uit de zoekresultaten wordt verwijderd.

Gegevens die Google gewoonlijk niet verwijdert

Helaas stelt Google expliciet dat ze verzoeken om te verwijderen doorgaans niet honoreren:

 • Geboortedata
 • Adressen
 • Telefoonnummers
 • Gegevens die ook (openbaar) te vinden zijn op officiële overheidswebsites

In dit geval is het het beste om deze informatie handmatig van de afzonderlijke sites te verwijderen. Wis uw profielen van persoonlijk identificeerbare informatie of verwijder uw accounts volledig. Nogmaals, als de informatie die u wilt verwijderen zich op een website bevindt, zal deze niet van Google verdwijnen als u deze van Google verwijdert. Het is beter om het probleem bij de bron aan te pakken.

Laatste gedachten

Vanwege het recht om vergeten te worden, dat deel uitmaakt van de Europese privacywet, is het mogelijk om de stap te zetten naar grote internationale zoekmachines zoals Google en hen te vragen bepaalde informatie over u te verwijderen. Voordat u dit doet, is het echter altijd verstandig om te controleren of u deze gegevens niet zelf kunt verwijderen. Verwijder berichten op uw sociale media-accounts en pas eventuele webpagina’s aan waartoe u mogelijk toegang heeft. Als u op deze manier niet van de informatie af kunt komen, vraag dan de eigenaar van de website om u te helpen. Ze moeten alle informatie over u op hun pagina’s kunnen verwijderen. Als dit niet helpt, kunt u het juiste formulier op Google invullen om de pagina uit de zoekresultaten te verwijderen. De aard en bron van de informatie die u wilt verwijderen, bepalen welk formulier u moet invullen. Als Google uw verzoek accepteert, verdwijnt de gevoelige informatie uit de zoekmachine.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me