Hoe u uw Facebook-account volledig kunt verwijderen | VPNOverzicht

Tegenwoordig is de mensheid meer verbonden dan ooit. Ten goede of ten kwade, het lijkt erop dat niets minder dan een wereldwijde catastrofe hier binnenkort verandering in zal brengen. Hoewel de groei van Facebook de laatste tijd vertraagt, zit een daadwerkelijke uittocht van een aanzienlijk deel waarschijnlijk niet in de kaarten voor de goliath voor sociale media. Toch omvat het Zuckerberg-imperium Instagram en WhatsApp. Dit maakt het voor een groot percentage van de wereldbevolking erg moeilijk om te ontsnappen aan het bereik van Facebook.


Het is wel mogelijk. U kunt uw Facebook-profiel en al uw gegevens vrij eenvoudig verwijderen. De reikwijdte van Facebook is wat het is, zichzelf verwijderen van het platform kan een online voetafdruk aanzienlijk verminderen.

Hoe u uw account kunt deactiveren

Als u niet zeker weet of u uw Facebook-account wilt verwijderen of niet, is er een andere optie. Je kunt je account deactiveren. Het leuke hiervan is dat je het op elk gewenst moment weer kunt activeren. Zodra u uw account heeft gedeactiveerd, kunnen anderen uw tijdlijn niet zien of naar u zoeken. Sommige informatie kan echter nog steeds zichtbaar zijn, zoals de berichten die u via een privéboodschapper hebt verzonden.

Deactiveren is ook een goede optie als u uw Facebook-account wilt verwijderen, maar u wilt Facebook Messenger blijven gebruiken.

Volg deze instructies om uw Facebook-account te deactiveren:

  1. Ga naar de instellingen van je Facebook-account
  2. Het wordt geopend op de pagina “Algemene accountinstellingen”
  3. Klik op “Account beheren”
  4. Klik ten slotte op “Uw account deactiveren”

U kunt uw account op elk gewenst moment opnieuw activeren door u eenvoudig aan te melden bij uw account. Het kan zijn dat u ook een verificatie moet doorlopen die naar uw e-mail of mobiele telefoon wordt gestuurd.

Hoe u uw Facebook-account permanent kunt verwijderen

Het is normaal dat mensen een pauze nemen van Facebook en tot rust komen door hun accounts voor een bepaalde periode op te schorten. Als je echter besluit dat je meer dan genoeg hebt van de eindeloze babyfoto’s, marketingprogramma’s op meerdere niveaus en politieke discussies, kun je een stap verder gaan en de stekker er helemaal uit trekken. Het is onze verdienste dat Facebook dit proces heel eenvoudig heeft gemaakt.

Eerst moet u een kopie van uw gegevens downloaden. Tenminste, als u uw gegevens wilt bewaren. Deze gegevens kunnen behoorlijk gevoelig zijn, dus bewaar ze veilig.

  1. Open het Facebook-accountmenu en selecteer Algemene accountinstellingen.
  2. Selecteer Download een kopie van uw Facebook-gegevens.
  3. Klik op Start mijn archief
  4. Facebook stuurt je een e-mail wanneer je archief klaar is om te downloaden.

Vervolgens hoeft u alleen maar naar https://www.facebook.com/help/delete_account te gaan en op Mijn account verwijderen te klikken. Dat is alle actie die nodig is vanaf uw kant. Uw account wordt onmiddellijk opgeschort en is niet beschikbaar in de zoekresultaten van Facebook. Het daadwerkelijke verwijderen van een account kan echter een tijdje langer duren.

Ik wil geen andere apps verliezen?

Houd er bij het verwijderen van uw Facebook-account rekening mee dat velen van ons hun Facebook gebruiken om in te loggen bij andere apps. Veel populaire apps zoals Pinterest en Spotify bieden de mogelijkheid om in te loggen met je Facebook-account. Hoewel dit ideaal is, omdat u hierdoor niet tien verschillende wachtwoorden hoeft te onthouden, betekent dit ook dat ze allemaal zijn verbonden met Facebook. Zorg ervoor dat je erachter komt waar je de Facebook-login hebt gebruikt. Als u in de toekomst toegang tot die app wilt hebben, is het verstandig om de login op die app te wijzigen voordat u uw Facebook verwijdert.

Failsafe van Facebook

Het is belangrijk op te merken dat Facebook een veilige optie heeft voor het geval je de volgende dag koude voeten krijgt. Log eenvoudig in op uw account. Hiermee wordt uw account onmiddellijk hersteld. Uw account wordt in de komende weken verwijderd, hoewel het enkele maanden kan duren voordat uw werkelijke gegevens permanent worden verwijderd van de servers van Facebook.

Als je je aanwezigheid op Facebook echt wilt verwijderen, is het belangrijk dat je niet probeert in te loggen om te zien of het echt is verwijderd. Simpelweg, want hierdoor wordt uw account onmiddellijk opnieuw geactiveerd. Een betere optie is om een ​​vriend naar je te laten zoeken op Facebook.

Eindelijk gedachten

Facebook heeft zich diep in ons leven gemanoeuvreerd. Velen overwegen om privacyredenen het sociale platform te verlaten. Omdat het ons echter verbindt met zoveel dingen, zijn we misschien bang om dat te doen. Zoals je hebt kunnen lezen, kun je je Facebook volledig deactiveren of verwijderen. Facebook heeft het heel eenvoudig gemaakt. Houd er echter rekening mee dat u uw Facebook-login voor andere apps kunt gebruiken. Door onze stappen te volgen kun je de Zuckerberg speeltuin helemaal verlaten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me